FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Name It  Average 20 Quizzes, Trivia and Puzzles
Name It  Average 20 Quizzes, Trivia

Name It - Average 20 Trivia

Name It - Average 20 Trivia Quizzes

  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Movie Trivia
  6. »
  7. Name the Movie

Fun Trivia
5 quizzes and 100 trivia questions.
1.
  What Movie II?    
Multiple Choice
 20 Qns
I'll tell you the name of an actor or actress and the name of a character they played in a movie, and you tell me the movie.
Average, 20 Qns, abby_85, May 17 04
Average
abby_85
7354 plays
2.
  Read Plot - Name Movie    
Multiple Choice
 20 Qns
Here are 20 capsules of plots of well-known movies of past and present. Can you match them with their titles?
Average, 20 Qns, mickeygreeneyes, May 17 04
Average
mickeygreeneyes
9390 plays
3.
  Guess the Movie    
Multiple Choice
 20 Qns
I will give you a few clues about the movie, won't be hard! Have fun!
Average, 20 Qns, LoveRCrowe, Jan 04 12
Average
LoveRCrowe
6497 plays
4.
  Movie Bits and Pieces    
Multiple Choice
 20 Qns
I will give you names of actors or actresses and you have to pick which movie they starred in.
Average, 20 Qns, welshbabe, Oct 04 15
Average
welshbabe
9528 plays
5.
  Who Wants To Be A Movie Plot Genius?    
Multiple Choice
 20 Qns
In this quiz, I'll give a brief plot reference, and you name the movie. Enjoy!
Average, 20 Qns, skg, Mar 08 22
Average
skg
Mar 08 22
5046 plays
trivia question Quick Question
Leeches, railroad tracks, Castle Rock:

From Quiz "Guess the Movie"





Name It - Average 20 Trivia Questions

2. Mel Gibson is Nick Marshall in:

From Quiz What Movie II?

Answer: What Women Want

Mel Gibson is Nick Marshall in 'What Women Want', a comedy about a man who gets electrocuted and somehow obtains the ability to hear what every woman around him is thinking.

3. Kevin Spacey starred in:

From Quiz Movie Bits and Pieces

Answer: American Beauty

A brilliant actor.

4. A gentle banker is wrongly imprisoned for the murder of his wife and her lover.

From Quiz Who Wants To Be A Movie Plot Genius?

Answer: The Shawshank Redemption

'Remember: Hope is a good thing. Maybe the best of things.'

5. Detention, janitor, elephant lamp:

From Quiz Guess the Movie

Answer: The Breakfast Club

The joke that Judd Nelson is telling as he escapes his solitary confinement has no punch line. That always drove me nuts! 'Girl walks into a bar with a poodle under one arm and ...' The kids are in detention on a Saturday, there is a cool janitor and Brian Johnson tells a story about how he couldn't make an elephant lamp in shop.

6. A former cop turned bounty hunter nabs an accountant and tries to take him across the U.S. to collect a reward.

From Quiz Read Plot - Name Movie

Answer: Midnight Run

De Niro stars in a comedy for a change.

7. Sandra Bullock is Gracie Hart in:

From Quiz What Movie II?

Answer: Miss Congeniality

Sandra Bullock is Gracie Hart in 'Miss Congeniality', a comedy about an FBI agent who must masquerade as Miss New Jersey in order to infiltrate the Miss United States Pageant, and protect the girls from someone who is trying to destroy the pageant.

8. Tommy Lee Jones starred in:

From Quiz Movie Bits and Pieces

Answer: Double Jeopardy

Also starred in 'Men in Black' and 'Men in Black II.'

9. A father struggles to shield his son from the horrors of World War II.

From Quiz Who Wants To Be A Movie Plot Genius?

Answer: Life is Beautiful

'Buongiorno, Principessa!'

10. A murderer becomes a self-taught scientist while serving a life sentence in a notorious prison.

From Quiz Read Plot - Name Movie

Answer: The Birdman of Alcatraz

The true story of ornithologist Robert Stroud, played by Burt Lancaster.

11. John Cleese is Archie Leach in:

From Quiz What Movie II?

Answer: A Fish Called Wanda

John Cleese is Archie Leach in 'A Fish Called Wanda', a comedy in which a group of people try to pull off a bank robbery.

12. Anthony Hopkins starred in:

From Quiz Movie Bits and Pieces

Answer: Hannibal

'Silence of the Lambs' was much better.

13. A naive cowboy goes to New York to meet women and make money.

From Quiz Who Wants To Be A Movie Plot Genius?

Answer: Midnight Cowboy

'I ain't a fuh-real cowboy... but I am one helluva stud!'

14. Polo, Stuckey, Lotus, Blue Banana:

From Quiz Guess the Movie

Answer: Pretty Woman

Vivian and Edward attend a polo match, Stuckey is Edward's lawyer played by Jason Alexander and Edward picks up Vivian while driving a Lotus. The Blue Banana was the name of the club that Viv's roommate Kit hung out at.

15. A black man helps some German-speaking nuns build a chapel in Arizona.

From Quiz Read Plot - Name Movie

Answer: The Lilies of the Field

Sydney Poitier's Oscar was the first for a black lead actor.

16. Kathy Bates is Evelyn Couch in:

From Quiz What Movie II?

Answer: Fried Green Tomatoes

Kathy Bates is Evelyn Couch in 'Fried Green Tomatoes', a drama about a friendship that develops between two women when one goes to visit someone in a nursing home.

17. A lonely high school boy asks a handyman to teach him self-confidence.

From Quiz Who Wants To Be A Movie Plot Genius?

Answer: The Karate Kid

'Wax on, wax off!'

18. A naval officer who works in the Pentagon is hunted by authorities who think he's a Soviet spy.

From Quiz Read Plot - Name Movie

Answer: No Way Out

Lots of suspense plus a very interesting ending.

19. Samuel L. Jackson starred in:

From Quiz Movie Bits and Pieces

Answer: Deep Blue Sea

This film I found to be very jumpy.

20. A man roams the streets of New York at night, searching for peace in his heart.

From Quiz Who Wants To Be A Movie Plot Genius?

Answer: Taxi Driver

'Well I'm the only one here...'

21. 'Toe pick', Olympics, former hockey player:

From Quiz Guess the Movie

Answer: The Cutting Edge

Funny scene in the movie where Moira Kelly's character keeps reminding D.B. Sweeney's character about the toe pick. They are trying to make it to the Olympics in pair's figure skating.

22. An out-of-sequence thriller about an amnesiac searching for his wife's murderer.

From Quiz Read Plot - Name Movie

Answer: Memento

The opening sequence is actually run backwards through the projector.

23. Sam Neill is Alan Grant in:

From Quiz What Movie II?

Answer: Jurassic Park

Sam Neill is Alan Grant in 'Jurassic Park', a science fiction movie about the reintroduction of dinosaurs into the modern world.

24. Sarah Michelle Gellar starred in:

From Quiz Movie Bits and Pieces

Answer: I Know What You Did Last Summer

Sarah Michelle Gellar has had many small roles in movies such as 'Scream 2' and 'She's All That'.

25. A cop tries to piece together what happened in a boating 'accident' weeks ago.

From Quiz Who Wants To Be A Movie Plot Genius?

Answer: The Usual Suspects

'And like that... he's gone.'

This is category 11875
play trivia = Top 5% Rated Quiz, take trivia quiz Top 10% Rated Quiz, test trivia quiz Top 20% Rated Quiz, popular trivia A Well Rated Quiz
new quizzes = added recently, editor pick = Editor's Pick editor = FunTrivia Editor gold = Gold Member

Teachers / educators: FunTrivia welcomes the use of our website and quizzes in the classroom as a teaching aid or for preparing and testing students. See our education section. Our quizzes are printable and may be used as question sheets by k-12 teachers, parents, and home schoolers.

 ·  All questions, answers, and quiz content on this website is copyright FunTrivia, Inc and may not be reproduced without permission. Any images from TV shows and movies are copyright their studios, and are being used under "fair use" for commentary and education.