FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Bloom Orlando Quizzes, Trivia and Puzzles
Bloom Orlando Quizzes, Trivia

Orlando Bloom Trivia

Orlando Bloom Trivia Quizzes

  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Movie Trivia
  6. »
  7. People Themed A-D

Fun Trivia
2 Orlando Bloom quizzes and 20 Orlando Bloom trivia questions.
1.
  Orlando Bloom Quotes    
Multiple Choice
 10 Qns
Okay, I'll tell you the quote and you tell me which movie it was said in. You can use each movie more then once. Let's see how much you really know about this fantastic actor and the fantastic movies he has been in! Good luck!
Average, 10 Qns, Legolas111238, Jan 24 24
Average
Legolas111238
Jan 24 24
1396 plays
2.
  Orlando Bloom Movies    
Multiple Choice
 10 Qns
Some questions about Orlando Bloom's movies.
Tough, 10 Qns, Chil, Feb 15 07
Tough
Chil
2660 plays
Related Topics
  Bloom, Orlando [Celebrities] (6 quizzes)


Orlando Bloom Trivia Questions

1. "A red sun rises. Blood has been spilt this night."

From Quiz
Orlando Bloom Quotes

Answer: The Two Towers

"TTT" continues the story of the broken "Fellowship of the Ring". Three of the companions go together to save Merry and Pippin, who were taken by a party of orcs. Frodo and Sam continue their journey to Mount Doom, to do what they set out to...destroy the One Ring. Two of the companions fell: Boromir was killed in a battle trying to save his other fellowship members. Gandalf was taken by a Balrog. Many surprises await the broken Fellowship as they continue their journey. Legolas can sense that there was a battle and there were killings. What he sensed was the small battle that was between the orcs and the Riders of Rohan.

2. In "Pirates of the Caribbean", what were Will's first words that he said to Governor Swann?

From Quiz Orlando Bloom Movies

Answer: "Good day sir I have your order"

The young boy who played the young version of Orlando Bloom is called Dylan Smith III.

3. "What could a king ask of a man like me?"

From Quiz Orlando Bloom Quotes

Answer: Kingdom of Heaven

"Kingdom of Heaven" takes place during the Crusades of the 12th Century. A young blacksmith, Balian of Ibelin (Orlando Bloom), leads the people of Jerusalem in defense against the Crusaders. He finds his true love, Sybilla (Eva Green) who happens to be the queen, who decides to give up that power to come with him and be with him forever. The king had called Balian to him and Balian had no clue what he wanted. He would soon find out and that would change his life forever.

4. In "Pirates of the Caribbean", when Will helps Jack out of prison, Will says that the jail doors have ___ pin-barrel hinges.

From Quiz Orlando Bloom Movies

Answer: Half

Orlando Bloom trained at Guildhall School of Music and Drama. Orlando Bloom received the news that he had been cast for Legolas just after he had finished at Guildhall School of Music and Drama in 1999.

5. "Why did you take it?"

From Quiz Orlando Bloom Quotes

Answer: Pirates of the Caribbean

"POTC" tells the story of a cursed pirate ship and its crew, the kidnap of Elizabeth Swann, and the efforts of Will Turner and Captain Sparrow to reclaim both. Will is talking with Elizabeth, when she pulls out the pirate medallion that she had taken from him, when he was found at sea. She tells him, and he gets angry at her because she took it. It was then he realized it was his own blood that was needed. He was really the one in danger.

6. Finish this Orlando Bloom quote from "The Pirates of the Caribbean": "This is either ______ or ________."

From Quiz Orlando Bloom Movies

Answer: madness or brilliance

Johnny Depp is one of Orlando Bloom's favourite actors. Kind of cool he was able to make a movie with him then!

7. "You would die before your stroke fell!"

From Quiz Orlando Bloom Quotes

Answer: The Two Towers

Many surprises await the broken fellowship in "TTT". Friends, new and old, are discovered along with foes. Legolas is speaking to Eomer when he says this. Eomer had just threatened and insulted Gimli by saying he would cut off his head if he were a little higher from the ground.

8. Orlando Bloom describes his character in "Troy" as _____?

From Quiz Orlando Bloom Movies

Answer: an anti-hero

Sean Bean, a fellow "Lord of the Rings" actor, stars with Orlando Bloom and Brad Pitt in the film "Troy".

9. "I should have told you every day from the moment I met you: I love you."

From Quiz Orlando Bloom Quotes

Answer: Pirates of the Caribbean

Will knows it is wrong to take Captain Jack Sparrow's life. He knows that what he was about to do will get him in serious trouble, maybe even get him sent to the gallows. So he must tell Elizabeth what is in his heart before it is too late!

10. "A queen would not walk, yet you are walking."

From Quiz Orlando Bloom Quotes

Answer: Kingdom of Heaven

Balian finds his true love, but there's only one problem...she happens to be the queen. After the battle Balian and all of his men leave to move on. Sybilla doesn't know what to do. She loves Balian, but she doesn't want to give up her power as queen. She thinks it over and comes to a decision. She goes where her heart tells her to go! She decides to go with her true love, Balian. Balian says this when he see's her walking. He knows that she has given her position as queen up to come with him.

11. In "Lord Of The Rings, The Fellowship Of The Ring", when does Legolas offer Frodo his bow?

From Quiz Orlando Bloom Movies

Answer: After Strider but before Gimli

Orlando Bloom fell from a third story window when trying to open a jammed door in a friends apartment. He was told he would never walk again, but obviously he did, and has a big scar on his back.

12. "And you have my bow."

From Quiz Orlando Bloom Quotes

Answer: The Fellowship of the Ring

"FOTR" is the beginning of a journey. A journey that would change the world and the lives of the Fellowship members permanently. The nine Fellowship members set off to destroy the Ring of Power, and are later broken up for different causes. Elves, men and dwarves were called to Rivendell for a meeting with Lord Elrond. Elrond needs someone to take the One Ring deep into the fires of Mount Doom and destroy it forever. Frodo is the one who ends up taking it, because no one else is willing. Legolas, along with many others, pledges his life for the protection of Frodo on this journey. Legolas says this to him at the council of Elrond. He will fight for Frodo. He will protect him.

13. Fill in the gap on the Legolas quote: "_______ from Dunland! Hide!"

From Quiz Orlando Bloom Movies

Answer: Crebain

Orlando Bloom won the Empire Award for "Best Debut" and the MTV Movie Award for "Breakthrough Male Performance" in 2003.

14. "I do! And I practice with them three hours a day!"

From Quiz Orlando Bloom Quotes

Answer: Pirates of the Caribbean

Will, the blacksmith, gets into a fight with Jack Sparrow, because he threatened Miss Swann. Will is the best fighter and Jack knows this, but he's in a hurry so he pulls out a gun and tells Will to get out of the way or he'll shoot. Obviously Captain Sparrow doesn't play fair! When they first start fighting in the shop, Sparrow sees all the swords hanging around and asks who makes them. Will responds with this quote.

15. What was the title of the "Midsomer Murders" episode that Orlando Bloom appeared on?

From Quiz Orlando Bloom Movies

Answer: Judgement Day

Orlando Bloom can speak French. Cool huh!

16. "What about side-by-side with a friend?"

From Quiz Orlando Bloom Quotes

Answer: The Return of the King

"ROTK" tells about the temptations and struggles of two young hobbits, and the of the remaining Fellowship members. It tells of the defeat of battles, the defeat of war and the crowning of a King. Finally it tells the departure of elves, hobbits, and a wizard who would never be seen again. At the beginning of their journey, Legolas and Gimli were nothing close to friends. You could even say they were enemies, but as they continued their journey they would never have guessed that they would end up as true friends, that each would die for the other. While their journey grew to an end, it was quite clear that they would be defeated while trying to help Frodo at the Gates of Mordor. They fought for the freedom of Middle Earth once more, with every ounce of strength they had...and they succeeded.

17. What was the name of Orlando Bloom's character when he appeared on "Midsomer Murders"?

From Quiz Orlando Bloom Movies

Answer: Peter Drinkwater

Orlando Bloom became involved with "Pirates of the Caribbean" after filming "Ned Kelly", with Geoffrey Rush, who acts in "Priates of the Caribbean". He sent Orlando the script to read, which led to his part in the film.

This is category 14361
Last Updated Mar 03 2024 1:11 PM
play trivia = Top 5% Rated Quiz, take trivia quiz Top 10% Rated Quiz, test trivia quiz Top 20% Rated Quiz, popular trivia A Well Rated Quiz
new quizzes = added recently, editor pick = Editor's Pick editor = FunTrivia Editor gold = Gold Member

Teachers / educators: FunTrivia welcomes the use of our website and quizzes in the classroom as a teaching aid or for preparing and testing students. See our education section. Our quizzes are printable and may be used as question sheets by k-12 teachers, parents, and home schoolers.

 ·  All questions, answers, and quiz content on this website is copyright FunTrivia, Inc and may not be reproduced without permission. Any images from TV shows and movies are copyright their studios, and are being used under "fair use" for commentary and education.