FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Kelly Grace Quizzes, Trivia and Puzzles
Kelly Grace Quizzes, Trivia

Grace Kelly Trivia

Grace Kelly Trivia Quizzes

  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Movie Trivia
  6. »
  7. People Themed E-K

Fun Trivia
2 Grace Kelly quizzes and 15 Grace Kelly trivia questions.
1.
  The Film History of Grace Kelly   great trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
One of the most elegant actresses in Hollywood history, Grace Kelly brought to the silver screen a lovely and powerful presence. See if you can't recall her film history...good luck!
Average, 10 Qns, thejazzkickazz, Apr 20 23
Average
thejazzkickazz gold member
Apr 20 23
1036 plays
2.
  1 Degree of Grace Kelly    
Multiple Choice
 5 Qns
There are five questions each about Grace Kelly's films. I'll give you two names and you tell me what film they appeared in together.
Easier, 5 Qns, fireflylightning, Feb 03 11
Easier
fireflylightning
716 plays
Related Topics
  Kelly, Grace [Celebrities] (2 quizzes)


Grace Kelly Trivia Questions

1. Grace Kelly's film career was short but nonetheless very memorable. What was the title of the first film featuring Grace Kelly?

From Quiz
The Film History of Grace Kelly

Answer: Fourteen Hours

'Fourteen Hours' is about a man who threatens suicide by standing on a ledge for, you guessed it, fourteen hours. Kelly appeared for the first time onscreen in the 1951 film 'Fourteen Hours', directed by Henry Hathaway. She is featured alongside Richard Basehart, Barbara Bel Geddes and Agnes Moorehead, among others (including the screen debuts of Ossie Davis and Jeffrey Hunter as well).

2. Grace Kelly and Cary Grant attempt to find "The Cat".

From Quiz 1 Degree of Grace Kelly

Answer: To Catch A Thief

Made in 1955.

3. Grace Kelly and Jimmy Stewart find out that it's not easy being a peeping tom.

From Quiz 1 Degree of Grace Kelly

Answer: Rear Window

Made in 1954.

4. Grace Kelly's next screen appearance came in 1953 when she starred alongside Clark Gable and Ava Gardner in what jungle adventure film?

From Quiz The Film History of Grace Kelly

Answer: Mogambo

'Mogambo' is revolves around four Americans in Africa and the romantic relationships that develop amongst them. In 'Mogambo', Grace Kelly appears as Linda Nordley, the wife of an antrhopologist played by Donald Sinden. Gable and Gardner round out the all-star cast for this film, directed by another Hollywood legend, John Ford.

5. Grace Kelly and Gary Cooper star in this western.

From Quiz 1 Degree of Grace Kelly

Answer: High Noon

Made in 1952. This film was shot in real time, meaning that a minute in the film was a minute in real life.

6. Grace Kelly appeared in more films with Alfred Hitchcock than with any other director. How many of her films were directed by that outstanding British auteur?

From Quiz The Film History of Grace Kelly

Answer: 3

Joint efforts between Hitchcock and Kelly include: 'Dial M for Murder', 'Rear Window' and 'To Catch a Thief'. It's no surprise that Hitchcock always considered Kelly to be among his favorite actresses to work for, and their partnership may have continued had Kelly not off and got herself married.

7. Ray Milland finds a way to murder Grace Kelly undetected or so he thinks.

From Quiz 1 Degree of Grace Kelly

Answer: Dial M for Murder

Made in 1954.

8. Grace Kelly's first collaboration with Hitchcock came in the 1954 film 'Dial M for Murder'. In this film, Kelly plays the wife of a man who formerly played which sport?

From Quiz The Film History of Grace Kelly

Answer: Tennis

In Kelly's first collaboration with Hitchcock she plays Margot Mary Wendice, wife of former tennis pro Tony Wendice (Ray Milland). One thing to notice about the film (an example of Hitchcock's technical brilliance), watch how the colors of Kelly's clothing change as the film progresses.

9. Bing Crosby and Grace Kelly star in this film about the upper class and love.

From Quiz 1 Degree of Grace Kelly

Answer: High Society

Made in 1956.

10. In another Hitchcock film, also released in 1954, Grace Kelly plays the elegant Lisa Fremont, lady-love to a wheelchair bound photographer named L.B. Jefferies, portrayed by Jimmy Stewart. What is this masterpiece of a film called?

From Quiz The Film History of Grace Kelly

Answer: Rear Window

In 'Rear Window', the Jefferies character, trapped as he is in his wheelchair, becomes a voyeur by looking outside his apartment's rear window. This leads to his entanglement in a mystery involving one of his neighbors. Nearly everything about this film is perfect, from Hitchcock's brilliant directing to the precise cinematography of Robert Burks, and from the impeccable set design to the unceasingly good performances by Stewart, Kelly and a marvelous supporting cast. Kelly's graceful (no pun intended) performance here really stands out.

11. 'The Bridges at Toko-Ri' was a war-romance pairing Grace Kelly and William Holden. During which war was this 1955 film set?

From Quiz The Film History of Grace Kelly

Answer: Korean War

Directed by Mark Robson, 'The Bridges at Toko-Ri' also included Frederic March and Mickey Rooney among its all-star cast. The story for the film was derived from the James Michener novel of the same name. The chemistry between Holden and Kelly is good, which perhaps makes sense when one considers that this was the second time the two had been paired together in film (the first being 'The Country Girl').

12. In which of Grace Kelly's films did she play a fictional princess (prior to her becoming a real one, of course)?

From Quiz The Film History of Grace Kelly

Answer: The Swan

Oddly enough, just prior to becoming Princess Grace, Grace Kelly played Princess Alexander opposite Alec Guinness' Prince Albert in the 1956 film 'The Swan', a film that documents a romantic relationship that develops between them. This was her second to last film release, coming just prior to 'High Society', a remake of 'The Philadelphia Story', also featuring Bing Crosby and Frank Sinatra.

This is category 13385
Last Updated Jun 22 2024 5:50 AM
play trivia = Top 5% Rated Quiz, take trivia quiz Top 10% Rated Quiz, test trivia quiz Top 20% Rated Quiz, popular trivia A Well Rated Quiz
new quizzes = added recently, editor pick = Editor's Pick editor = FunTrivia Editor gold = Gold Member

Teachers / educators: FunTrivia welcomes the use of our website and quizzes in the classroom as a teaching aid or for preparing and testing students. See our education section. Our quizzes are printable and may be used as question sheets by k-12 teachers, parents, and home schoolers.

 ·  All questions, answers, and quiz content on this website is copyright FunTrivia, Inc and may not be reproduced without permission. Any images from TV shows and movies are copyright their studios, and are being used under "fair use" for commentary and education.