FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Hepburn Katharine Quizzes, Trivia and Puzzles
Hepburn Katharine Quizzes, Trivia

Katharine Hepburn Trivia

Katharine Hepburn Trivia Quizzes

  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Movie Trivia
  6. »
  7. People Themed E-K

Fun Trivia
3 Katharine Hepburn quizzes and 30 Katharine Hepburn trivia questions.
1.
  Do You Need Aloe for That Hepburn?   great trivia quiz  
Match Quiz
 10 Qns
Match the film starring classic Hollywood actress Katharine Hepburn to the role she played in each.
Very Easy, 10 Qns, Joepetz, Aug 16 17
Very Easy
Joepetz gold member
Aug 16 17
665 plays
2.
  The Great Kate    
Multiple Choice
 10 Qns
Katharine Hepburn has been nominated for 12 Academy Awards. She has won more acting awards than other actor or actess (4). She is one of the all time greats. I will give you her character name and a brief summary plot. You name the movie.
Easier, 10 Qns, shenke, Sep 10 05
Easier
shenke
678 plays
3.
  Katharine Hepburn Movies    
Multiple Choice
 10 Qns
How many people qualify as a 'living legend'?
Average, 10 Qns, robert362, Sep 10 05
Average
robert362
1235 plays
Related Topics
  Hepburn, Katharine [Celebrities] (3 quizzes)

  Other Categories of Interest [Movies] (0 quizzes)


Katharine Hepburn Trivia Questions

1. Kate plays Rose Sayer. A strait-laced missionary goes on an adventurous boat ride with a gin-loving riverboat captain.

From Quiz
The Great Kate

Answer: The African Queen

Kate didn't take home the statue for "African Queen", but, it did earn Humphrey Bogart his one and only Oscar as the gin-swilling captain Charlie Allnut. While filming in Africa, Kate was so put off by the drinking of Bogie and director John Huston that she refused to drink anything but water. Unfortunately, this resulted in dysentery.

2. In 'Adam's Rib', Hepburn and frequent co-star Spencer Tracy portray ...?

From Quiz Katharine Hepburn Movies

Answer: Lawyers

They are lawyers on opposite sides of a case.

3. Kate plays Tracy Lord. On the eve of her wedding, a spoiled socialite has to deal with her ex-husband, a young reporter who is smitten with her, her fiance and a mouthy little sister.

From Quiz The Great Kate

Answer: The Philadelphia Story

"The Philadelphia Story" left Kate empty-handed, however, Jimmy Stewart picked up an Oscar for his role as reporter Macauley 'Mike' Connor. Many believe he received it for his 'no win' the year before as Mr. Smith in "Mr. Smith Goes to Washington". Cary Grant wasn't even nominated for his delightful turn as ex-husband C.K. Dexter Haven. Kate played the role on Broadway. She enjoyed it so much she bought the movie rights, guaranteeing her the lead role.

4. Hepburn starred in 'The Philadelphia Story'. Who wrote the play?

From Quiz Katharine Hepburn Movies

Answer: Philip Barry

Cary Grant and James Stewart, too.

5. Who co-starred with Hepburn in 'On Golden Pond'?

From Quiz Katharine Hepburn Movies

Answer: Henry Fonda

Jane Fonda, too.

6. Kate plays Violet Venable. A wealthy woman wants to keep her son's macabre death a secret. She tries to persuade a neurosurgeon to give her niece - who is a witness to the death - a lobotomy. She offers to build a new wing at the hospital.

From Quiz The Great Kate

Answer: Suddenly, Last Summer

Both Kate and Elizabeth Taylor, playing her half-mad niece Catherine, were nominated for best actress in "Suddenly, Last Summer". Both ladies lost to Simone Signoret in "Room at the Top". This movie was a controversial adaptation of Tennessee William's play that dealt with cannibalism, homosexuality and an unhealthy mother/son relationship.

7. In 'Keeper of the Flame' Hepburn keeps a secret about her famous husband. What is it?

From Quiz Katharine Hepburn Movies

Answer: Political Views

The 'hero' actually had turned to fascism.

8. Kate plays Christina Drayton. An upper middle-class couple are upset by their daughter's choice of a controversial husband-to-be.

From Quiz The Great Kate

Answer: Guess Who's Coming to Dinner

"Guess Who's Coming to Dinner?" was Kate's tenth Oscar nomination and second win. Kate's niece, Katharine Houghton, played the role of the her daughter Joanna Drayton. Spencer Tracy was also nominated for his portrayal of her husband Matt Drayton. Kate wrote a letter to the Academy claiming part of the reason she won the award was sentiment for the passing of her long time love, Spencer. Spencer was ill during the filming and died 17 days after the film's release. Because of this, she never watched the movie.

9. Hepburn starred in 'The Lion in Winter'. Who played the 'lion'?

From Quiz Katharine Hepburn Movies

Answer: Peter O'Toole

King Henry II.

10. Kate plays Tess Harding. She's an award-winning journalist who marries a sportswriter. He wants a traditional wife. She wants to pursue her career.

From Quiz The Great Kate

Answer: Woman of the Year

"Woman of the Year" was Kate's fourth Oscar nomination and the first of nine movies she made with Spencer Tracy. Spencer plays her sportwriter husband, Sam Craig. They began an off-screen relationship that lasted 27 years until his death in 1967. Spencer was a devout Catholic and wouldn't think of divorcing his wife. Apparently, infidelity wasn't a problem.

11. In 'Guess Who's Coming To Dinner' the 'who' refers to Sidney Poitier's parents. Who else attends the dinner?

From Quiz Katharine Hepburn Movies

Answer: Clergyman

Tracy's good friend also attends.

12. Kate plays Mary Tyrone. This is the epitome of the dysfunctional family. Dad's a miserly has-been. Mom's a morphine addict. One son is a drunk and the other is sick with consumption.

From Quiz The Great Kate

Answer: Long Day's Journey Into Night

"Long Day's Journey Into Night" brought Kate her ninth Oscar nomination. She only agreed to do the part if the screenplay was true to Eugene O'neill's original play. Thank goodness it was because she is masterful in this one - one of her finest performances.

13. Hepburn also starred in 'Rooster Cogburn'. Who played the title role?

From Quiz Katharine Hepburn Movies

Answer: John Wayne

The sequel to 'True Grit'. Bogart, of course, was in 'African Queen'.

14. Kate plays Lizzie Currie. A swindler comes to a drought stricken Kansas town and claims he can help. While there, he woos the spinster daughter of a local farmer.

From Quiz The Great Kate

Answer: The Rainmaker

"The Rainmaker" resulted in Kate's seventh Oscar nomination. She played several spinster roles in the 1950's which earned her three nominations: Jane Hudson in "Summertime" (1955), Lizzie Currie in "The Rainmaker" (1956), and Violet Venable in "Suddenly, Last Summer" (1959).

15. In 'Woman of the Year', Hepburn is a famous woman. What does her husband - Spencer Tracy - do for a living?

From Quiz Katharine Hepburn Movies

Answer: Sportswriter

'Humble' sportswriter meets female hotshot.

16. Kate plays Eva Lovelace. A star struck girl moves to New York to become a star of the stage, and learns some hard lessons along the way.

From Quiz The Great Kate

Answer: Morning Glory

"Morning Glory" was Kate's first Oscar nomination and first win. As with all her nominations, Kate didn't bother to attend the Academy Awards. Every answer in this quiz contains a movie in which Katharine Hepburn starred. They aren't all good, but, the "Great Kate" shines in all of them.

17. 'Bringing Up Baby' is considered to be one of the best 'screwball comedies'. Who was the director?

From Quiz Katharine Hepburn Movies

Answer: Howard Hawks

With Cary Grant.

This is category 14363
play trivia = Top 5% Rated Quiz, take trivia quiz Top 10% Rated Quiz, test trivia quiz Top 20% Rated Quiz, popular trivia A Well Rated Quiz
new quizzes = added recently, editor pick = Editor's Pick editor = FunTrivia Editor gold = Gold Member

Teachers / educators: FunTrivia welcomes the use of our website and quizzes in the classroom as a teaching aid or for preparing and testing students. See our education section. Our quizzes are printable and may be used as question sheets by k-12 teachers, parents, and home schoolers.

 ·  All questions, answers, and quiz content on this website is copyright FunTrivia, Inc and may not be reproduced without permission. Any images from TV shows and movies are copyright their studios, and are being used under "fair use" for commentary and education.