FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Witherspoon Reese Quizzes, Trivia and Puzzles
Witherspoon Reese Quizzes, Trivia

Reese Witherspoon Trivia

Reese Witherspoon Trivia Quizzes

  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Movie Trivia
  6. »
  7. People Themed S-Z

Fun Trivia
4 Reese Witherspoon quizzes and 40 Reese Witherspoon trivia questions.
1.
  The Characters of Reese Witherspoon    
Multiple Choice
 10 Qns
This quiz is about characters Reese Witherspoon has played. I will describe the character and you choose the correct name.
Tough, 10 Qns, Rach87, Aug 31 11
Tough
Rach87
412 plays
2.
  Taglines for Reese Witherspoon Films    
Multiple Choice
 10 Qns
Reese Witherspoon is one of my all-time favorite actresses! She is so versatile in the roles she can play. How many movies from her filmography can you identify from only the taglines?
Average, 10 Qns, Rondafr, Nov 06 04
Average
Rondafr
1297 plays
3.
  Reese Witherspoon's Ultimate 10    
Multiple Choice
 10 Qns
This quiz has 10 questions about a variety of movies that Reese Witherspoon has starred in. Enjoy!
Difficult, 10 Qns, NalaMarie, Jul 16 04
Difficult
NalaMarie gold member
1413 plays
4.
  Reese Witherspoon Movie Taglines    
Multiple Choice
 10 Qns
This quiz will test your knowledge of the taglines of Reese Witherspoon's movies. I give you a tagline; you respond with the movie. Good luck!
Average, 10 Qns, Kismet17, Jul 16 04
Average
Kismet17
1405 plays
Related Topics
  Witherspoon, Reese [Celebrities] (2 quizzes)


Reese Witherspoon Trivia Questions

1. What movie is this tagline from? "Remember when you couldn't wait for your life to begin... and then, one day, it did?"

From Quiz
Taglines for Reese Witherspoon Films

Answer: The Man in the Moon

Reese plays Danielle Trant, or Dani, in this movie. This was 14-year-old Reese's first movie. She plays a 14-year-old that experiences love for the first time, which unfortunately, ends in tragedy.

2. 'They've got 24 hours to stop a package, prevent a disaster, and fall in love.'

From Quiz Reese Witherspoon Movie Taglines

Answer: Overnight Delivery

Reese plays Ivy Miller. She's a wild girl who teams up with a straight-laced guy to stop a package he sent to his girlfriend by overnight delivery. The contents of the package could ruin his relationship if it isn't stopped.

3. The tagline, "Sometimes what you're looking for is right where you left it", comes from what movie?

From Quiz Taglines for Reese Witherspoon Films

Answer: Sweet Home Alabama

Reese, as Melanie Charmichael, plays a successful New York clothing designer who has to learn accept who she is and where she came from. Another tagline for this film was "Fall... in love".

4. Reese made her big screen debut in what film?

From Quiz Reese Witherspoon's Ultimate 10

Answer: The Man in the Moon

When Reese appeared on "The Late Show with David Letterman", (aired March 2, 1999), he asked her how she came about acting at the age of 14. She replied, "Actually a friend of the family saw an ad in the newspaper in Nashville looking for extras in a movie. I went out there to be an extra in this movie and I ended up getting an audition to play the lead. Then I took a screen test. Then I went to Los Angeles and I ended up getting the lead." "The Man in the Moon" is based on the autobiography of screenwriter Jenny Wingfield's childhood.

5. "Being evil ain't easy", is the tagline from which film?

From Quiz Taglines for Reese Witherspoon Films

Answer: Little Nicky

This very funny movie actually starred Adam Sandler. Reese played Angel Holly. It's tough being the son of the devil, especially when you have no evil in you. It's up to Nicky to learn to be bad and save his father from dying. This was one of many taglines for the film, including "He's never been to earth. He's never even slept over at some other dude's house." and "Be unafraid. Be very unafraid."

6. 'Remember when you couldn't wait for your life to begin... and then, one day, it did?'

From Quiz Reese Witherspoon Movie Taglines

Answer: The Man in the Moon

Dani Trant was Reese's first role in a motion picture. She is a young girl who falls in love with an older boy. The only problem is he fancies her older sister. Ahh, the pains of first love!

7. After wrestling with my brother over the TV remote, we are both transported to a 1950s sitcom, where our influence begins to change their world. Who am I?

From Quiz The Characters of Reese Witherspoon

Answer: Jennifer

Reese plays Jennifer in "Pleasantviile" (1998), a movie about two siblings who are transported to a 1950s sitcom. Tobey Maguire plays David, her brother, and the both of them begin to influence the people pf Pleasantville, and instead of the black-and-white world the community is used to, color begins to appear while morals, values and people change dramatically. Excellent film with a star-studded cast including Jeff Daniels, Joan Allen, William H. Macy, Marley Shelton, Paul Walker, Don Knotts, J.T. Walsh, and Jane Kaczmarek.

8. What movie has this tagline? "All's fair in love and war".

From Quiz Taglines for Reese Witherspoon Films

Answer: Vanity Fair

Reese plays Becky, a working class young woman in the 19th century, climbing her way up the social ladder. The director of this movie, Mira Nair, actually asked Reese if she would consider getting pregnant for the roll of Becky in this movie, when Reese discovered she was already pregnant.

9. 'In the game of seduction, there is only one rule: never fall in love.'

From Quiz Reese Witherspoon Movie Taglines

Answer: Cruel Intentions

Reese starred along side now-husband Ryan Phillipe and Sarah Michelle Gellar in this seductive movie.

10. "Reading, Writing, Revenge" is the tagline to what 1999 movie?

From Quiz Reese Witherspoon's Ultimate 10

Answer: Election

The tagline to "American Psycho" is "Killer Looks". The tagline to "Cruel Intentions" is "In the game of seduction, there is only one rule...never fall in love" and the tagline for "Fear" is "Together forever. Or else".

11. "In the game of seduction, there is only one rule: Never fall in love", is the best-known tagline from what movie?

From Quiz Taglines for Reese Witherspoon Films

Answer: Cruel Intentions

Step-siblings Sebastian and Katherine have a habit of placing bets on things that usually result in destroying people's lives. They bet that Sebastian cannot bed Annette (Witherspoon), an adamant virgin. If he loses, Katherine gets Sebastians's Jaguar. If he wins, he gets Katherine.

12. 'Sometimes what you're looking for is right where you left it.'

From Quiz Reese Witherspoon Movie Taglines

Answer: Sweet Home Alabama

This is one of my favorite Reese movies. She plays Melanie Carmichael, a woman who leaves home and finds everything she's ever wanted in the big city. She lands a successful career and has a successful man as her fiance. Before her dream life can take the next step, she has to go back to Alabama to deal with the husband she left behind.

13. "Her life is no fairytale", is the tagline for which Reese Witherspoon movie?

From Quiz Taglines for Reese Witherspoon Films

Answer: Freeway

A wonderful dark comedy following a modern day "Little Red Riding Hood" plot! Vanessa plays a girl with a prostitute for a mother, and a molester for a step-father. After they are put in jail, Vanessa leaves to go live with her grandmother, and makes the mistake of taking a ride from a very disturbed individual, Bob Wolverton (Keifer Sutherland). A bit of interesting trivia: The photo that Vanessa (Witherspoon) shows Bob (Keifer Sutherland) of her father is actually that of serial killer Richard Speck! Fitting.

14. 'Together forever. Or else.'

From Quiz Reese Witherspoon Movie Taglines

Answer: Fear

After making this film, Reese decided not to do any more suspense/horror movies. I was sad to learn that because I thought 'Fear' was a great movie! Reese plays Nicole Walker, a young girl who thinks she finds true love. However, it doesn't take long for her boyfriend to become possessive and take things too far.

15. 'Her life is no fairytale.'

From Quiz Reese Witherspoon Movie Taglines

Answer: Freeway

Reese plays a girl named Vanessa who is trying to get to her grandmother's house. On the way, she is picked up by a man suspected of being a serial rapist.

16. Who was her male co-star in the 1996 movie "Freeway"?

From Quiz Reese Witherspoon's Ultimate 10

Answer: Kiefer Sutherland & Sutherland

This movie was released in the United States on August 23, 1996. It was written and directed by Matthew Bright and starred Brooke Shields, Michael T. Weiss and Amanda Plummer.

17. "Nothing is as simple as black and white", is the tagline from which movie?

From Quiz Taglines for Reese Witherspoon Films

Answer: Pleasantville

This movie is about a brother and sister who find themselves sucked into a 1950's television show, where life is pleasant, unexciting, and black and white. As they begin to live life as they know it, unperfectly, color begins to appear in their new world.

18. 'This summer... justice is blonde.'

From Quiz Reese Witherspoon Movie Taglines

Answer: Legally Blonde 2: Red, White & Blonde

This sequel definitely wasn't as good as the first "Legally Blonde", but it wasn't as bad as it could've been. Reese stars as the lawyer, Elle Woods. She heads to Washington, D.C. to try to get a bill passed that would ban animal testing.

19. What character did Reese lend her voice to in the animated film, "The Trumpet of the Swan"?

From Quiz Reese Witherspoon's Ultimate 10

Answer: Serena

Jason Alexander, Seth Green, Mary Steenburgen and Carol Burnett also lent their voices in this film, based on the book written by E.B. White. It was released in limited theaters in the United States on May 11, 2001.

20. Which movie has the tagline of "Together forever. Or else."

From Quiz Taglines for Reese Witherspoon Films

Answer: Fear

Reese plays Nicole Walker, a 16-year-old girl who is involved in an abusive relationship with her boyfriend, played by Mark Wahlberg.

21. 'Relationships can be murder.'

From Quiz Reese Witherspoon Movie Taglines

Answer: Best Laid Plans

This was a very interesting movie. Reese plays Lissa, a girl who does a favor for her boyfriend. Unfortunately, the plan doesn't exactly go as smoothly as her boyfriend had hoped.

22. "Some people can buy their way out of anything. Except the past." is the tagline for which movie?

From Quiz Taglines for Reese Witherspoon Films

Answer: Twilight

In this great "who done it" movie, a retired detective who lives with an actor and his wife gets caught up in a 20-year-old murder case involving the wife's ex-husband. Thanks for playing!

23. 'Boldly going where no blonde has gone.'

From Quiz Reese Witherspoon Movie Taglines

Answer: Legally Blonde

When Reese played Elle Woods, audiences everywhere couldn't get enough of her! It's a cute film! Woods joins Harvard Law School to get her boyfriend back and ends up taking the courtroom by storm!

24. When was the film "Twilight" released in the United States?

From Quiz Reese Witherspoon's Ultimate 10

Answer: March 6, 1998

Written and directed by Robert Benton, this film stars Reese Witherspoon, Paul Newman, Gene Hackman, Susan Sarandon, James Gardner, Stockard Channing and Liev Schreiber.

This is category 12232
play trivia = Top 5% Rated Quiz, take trivia quiz Top 10% Rated Quiz, test trivia quiz Top 20% Rated Quiz, popular trivia A Well Rated Quiz
new quizzes = added recently, editor pick = Editor's Pick editor = FunTrivia Editor gold = Gold Member

Teachers / educators: FunTrivia welcomes the use of our website and quizzes in the classroom as a teaching aid or for preparing and testing students. See our education section. Our quizzes are printable and may be used as question sheets by k-12 teachers, parents, and home schoolers.

 ·  All questions, answers, and quiz content on this website is copyright FunTrivia, Inc and may not be reproduced without permission. Any images from TV shows and movies are copyright their studios, and are being used under "fair use" for commentary and education.