FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
SpiderMan 3 Quizzes, Trivia and Puzzles
SpiderMan 3 Quizzes, Trivia

Spider-Man 3 Trivia

Spider-Man 3 Trivia Quizzes

  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Movie Trivia
  6. »
  7. Spider-Man

Fun Trivia
7 Spider-Man 3 quizzes and 70 Spider-Man 3 trivia questions.
1.
  "Spider-Man 3" - Now with added Venom   great trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
This is my quiz on the third instalment of the "Spider-Man" films. Is your Spidey-sense tingling?
Average, 10 Qns, Bungo, Jun 08 07
Average
Bungo
4374 plays
2.
  Spider-Man 3 Test Your Knowledge   great trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
A few questions about this blockbuster, which was released in the U.S. on 4 May 2007. Put on your evil black suit and jump in!
Average, 10 Qns, enfranklopedia, Jun 08 07
Average
enfranklopedia
3154 plays
3.
  What do you know about Spider-Man 3?    
Multiple Choice
 10 Qns
This is a quiz on the third movie of Spider-Man.
Easier, 10 Qns, dima2k4, Aug 12 07
Easier
dima2k4
2541 plays
4.
  10 Questions about Spider-Man 3    
Multiple Choice
 10 Qns
This is a quiz dealing with the movie "Spider-Man 3." I hope you paid attention while watching it!
Average, 10 Qns, wolfman96, Jun 08 07
Average
wolfman96
1852 plays
5.
  Let's Go For "Spider-Man 3 "!    
Multiple Choice
 10 Qns
Wow! The third of the Spidey movie is out and I am sure you guys did not miss it. Let's see how "Spider-Man 3" savvy you are. Ten questions to untangle the web!
Average, 10 Qns, nirmalya_b, Jul 19 07
Average
nirmalya_b
1247 plays
6.
  Quoting "Spider-Man 3"    
Multiple Choice
 10 Qns
In this quiz, I will list a quote from the movie "Spider-Man 3", and you tell me which character said the line(s). Good luck!
Average, 10 Qns, CAGuy0206, Aug 11 11
Average
CAGuy0206
209 plays
7.
  Spider-Man 3 Multiple Choice Quiz    
Multiple Choice
 10 Qns
The "amazing" Spider-Man shows up on the big screen for a third time. What new villains and moral complications await him? If you remember the movie well, you'll do fine on this quiz. Good luck!
Average, 10 Qns, Dead Man Inc, Sep 25 11
Average
Dead Man Inc
332 plays
trivia question Quick Question
What is Gwen Stacy doing as the crane crashes through the skyscraper she's in?

From Quiz "Spider-Man 3"





Spider-Man 3 Trivia Questions

1. What is Gwen Stacy doing as the crane crashes through the skyscraper she's in?

From Quiz
Spider-Man 3

Answer: Participating in a photo-shoot

Gwen and a few other ladies are taking a few pictures by a photo-copier when the out of control crane crashes through the skyscraper. Luckily, Peter Parker hears the call on the police radio and saves Gwen before she falls.

2. Who yelled, "I didn't kill your father!"?

From Quiz Quoting "Spider-Man 3"

Answer: Peter Parker

Near the beginning of the movie, Harry fought with Peter since he still wanted to avenge his father's death. During their fight, Peter told Harry he did not kill Norm but that his dad wanted to kill him. Harry called him a liar and it was while the two fought that Harry hit his head and fell hard. He was subsequently diagnosed as having amnesia.

3. Who is the director of the movie?

From Quiz Let's Go For "Spider-Man 3 "!

Answer: Sam Raimi

Sam Raimi is a well known producer-director of horror movies like "The Grudge" and "The Evil Dead". He has directed the previous two "Spider-Man" movies, "Spider-Man" (2002) and "Spider-Man 2" (2004), which have been blockbusters throughout the world.

4. How did the symbiote come to Earth?

From Quiz Spider-Man 3

Answer: In an asteroid.

While MJ and Peter were in the park, an asteroid came crashing down to Earth. When it cracked open, the symbiote was inside. MJ and Peter never noticed it. This happened in the very beginning of the movie.

5. Mary Jane Watson (Kirsten Dunst) appears in a Broadway show early in the film. What is it called?

From Quiz Spider-Man 3

Answer: Manhattan Melodies

Peter Parker (Tobey Maguire) is extremely supportive of his girlfriend's acting endeavors, but after some negative reviews, MJ gets fired from the production...a fact that she is hesitant to share with Peter.

6. What color shirt does Flint Marko pick out of his dresser when he arrives at his home?

From Quiz Spider-Man 3

Answer: Green

Flint is turned into The Sandman after a terrible accident at a research facility. After fleeing from the scene, Flint sneaks into his house and places some letters underneath his daughter's pillow. He then picks out a green shirt from his dresser and is seen in the same shirt the entire movie.

7. Who asked, "Do you want to push me away?"?

From Quiz Quoting "Spider-Man 3"

Answer: Mary Jane Watson

Peter and Mary Jane had an argument, which led to her asking Peter if he really wanted her to go away. Peter replied that he would never do that since he loved Mary Jane. However, Mary Jane broke the news to Peter that she was dating Harry.

8. What is the name of the character played by Bryce Dallas Howard?

From Quiz Let's Go For "Spider-Man 3 "!

Answer: Gwen Stacy

In this movie she plays the role of Gwen Stacy who is the daughter of the Police Chief of the New York City. Gwen is a model by profession and is seen as the girlfriend of Eddie Brock Jr. aka Venom. Gwen is also the lab partner of Peter in a science class and her intimacy with Peter, especially the "Spider-Man kiss" in the park, fumes Mary Jane and lands Peter in trouble in his relationship with MJ. Howard acted in a leading role in the 2004 horror movie "The Village" directed by Manoj Knight Shyamalan.

9. Peter arrives at Aunt May's apartment and tells her he is going to propose to Mary Jane. What happens during the exchange?

From Quiz Spider-Man 3

Answer: Aunt May gives Peter the ring Uncle Ben gave to her.

Aunt May hands Peter her engagement ring. She tells Peter that when Ben gave her the ring, the light was reflecting off of it so much that she thought it was the sun.

10. What type of music restaurant did MJ work in?

From Quiz Spider-Man 3

Answer: Jazz.

After she got fired from the Broadway shows, she applied for a job as a singer and waitress. Peter found out about this from Harry, after MJ and he broke up.

11. With whom is Eddie Brock (Topher Grace) romantically involved when we first meet him in the film?

From Quiz Spider-Man 3

Answer: Gwen Stacy (Bryce Dallas Howard)

Gwen is Eddie's girlfriend...until she becomes infatuated with Spider-Man. Eddie winds up with both personal and professional reasons to hate both Peter Parker and Spider-Man, which fuels his eventual transformation into the super-villain known in the comics (but not, interestingly enough, the movie) as Venom.

12. What does Flint Marko promise his daughter?

From Quiz Spider-Man 3

Answer: He will make her healthy again.

Penny is visibly sick. It is explained that Flint was in jail for stealing money in an attempt to help her get healthy again. Flint promises Penny before he leaves that he will make that happen.

13. Who admitted, "It's a funny feeling, not knowing who you are."?

From Quiz Quoting "Spider-Man 3"

Answer: Harry Osborn

Harry and Mary Jane shared a comforting scene together while he was recovering from his bump on the head. Harry remarked on how he had amnesia and it felt funny not knowing who he was. He mentioned that a bump on the head made him feel as free as a bird.

14. What song by Snow Patrol is played during the ending credits?

From Quiz Let's Go For "Spider-Man 3 "!

Answer: Signal Fire

The other songs that feature in the movie are "The Twist", written by Hank Ballard and performed by Chubby Checker, "Pleased To Meet You", written by Andrew Stockdale and performed by Wolfmother and played during Gwen's brief modeling gig. "People Get Up & Drive Your Funky Soul" by James Brown plays when Peter shows his wicked side, dancing on the street and hitting on ladies. Soundtracks from Snow Patrol have been used in several sitcoms like "Grey's Anatomy", "ER", "One Tree Hill" and "Six Feet Under".

15. After Peter and the New Goblin fight, it is revealed Goblin has amnesia. What causes his amnesia?

From Quiz Spider-Man 3

Answer: He hits his head after flying into Peter's web line.

Harry takes a vial of his father's experimental serum and becomes the New Goblin. During the first fight between him and Peter, he is defeated and is rushed to the hospital. Harry hits his head on a pipe after getting thrown from his glider after flying into Peter's web line. Peter tells the doctor Harry was hit by a hit and run driver as a cover story. Once he dons the black suit, Peter confronts Harry and throws a pumpkin bomb at Harry, which explodes and disfigures the right half of his face, but doesn't cause him to have amnesia. Harry is impaled on his glider by Venom attempting to save Peter's life.

16. Peter is still working as a freelance photographer at "The Daily Bugle", and it seems his boss, J. Jonah Jameson, is having some health issues. What's wrong with him?

From Quiz "Spider-Man 3" - Now with added Venom

Answer: High blood pressure

This provides one of the funniest scenes in the film when Miss Brant keeps buzzing him to remind him to take his pills, culminating in him spilling them all over the place. The ever excellent Jameson is played by J.K. Simmons.

17. Other than herself, who was the first person who found out that MJ was fired?

From Quiz Spider-Man 3

Answer: Harry

Peter found out about this from Harry after MJ broke up with him. He was surprised and didn't believe Harry.

18. As he did in the first two "Spider-Man" films, actor Bruce Campbell makes a cameo in "Spider-Man 3". What is the profession of the man he portrays?

From Quiz Spider-Man 3

Answer: maitre d'

Campbell plays the maitre d' at the restaurant where Peter plans to propose to Mary Jane. He played the announcer at a wrestling arena in "Spider-Man", and a ticket-taker at a theater in "Spider-Man 2". Seems as though Bruce is moving up in the world!

19. Who plays Captain George Stacy of the New York Police Department?

From Quiz Spider-Man 3

Answer: James Cromwell

Cromwell is a veteran actor, staring in such movies as "Babe", "Star Trek: First Contact", and "The Green Mile". Captain Stacy is the father of Gwen Stacy, the love interest of the black suited Spider-Man and Eddie Brock. Spider-Man saves her from falling to her death and she repays him with a kiss while giving him the key to the city. Mary Jane disapproves of the kiss and Peter turns to the symbiotic suit.

20. Who said, "I didn't want this. But I had no choice."?

From Quiz Quoting "Spider-Man 3"

Answer: Flint Marko

In one scene, Flint was confronted by Peter and mentioned how he felt forced into killing his uncle. Peter would not listen to his excuses and said he chose to kill his uncle. Flint mentioned to Peter he did it since he was desperate to help his daughter and therefore needed money.

21. What causes burn marks on the face of Harry in the movie?

From Quiz Let's Go For "Spider-Man 3 "!

Answer: The explosion of one of his pumpkin bombs during a fight with Spider-Man

Harry recovers from a temporary amnesia to avenge his father, Norman Osborn's death and he still suspects Spider-Man to be the killer of his father. Peter, on the other hand, is infected by the black parasite which brings about a negative shade to his character. Both of them engage in a fight sequence at Harry's mansion where Harry tries to kill Peter with a pumpkin bomb. Peter manages to escape it due to his reflexes and throws it back to Harry. The pumpkin bomb explodes in front of him and burns his face.

22. Mary Jane is replaced in "Manhattan Memories" after all the reviews criticize her performance. What is the name of the actress replacing Mary Jane in the production?

From Quiz Spider-Man 3

Answer: Andrea Rubin

Mary Jane walks in to find another actress rehearsing her part. As she leaves, a theater worker puts the actress' name over that of Mary Jane's. Andrea Rubin is the character who replaces Mary Jane in the show. Gwen Stacy works as a model. Jessica Drew (the first Spider-Woman) and Felicia Hardy (the Black Cat) are characters in the comics and do not appear in the movie. Andrea Rubin also happens to be the name of Sam Raimi's sister!

23. Peter has a new rival at "The Daily Bugle". The confident new recruit is Eddie Brock, who's convinced he can get better pictures of Spider-Man. J. Jonah Jameson gives him a chance to show what he can do. What does Eddie call his new boss?

From Quiz "Spider-Man 3" - Now with added Venom

Answer: J.J.

Jameson doesn't seem to mind this rather informal term, although maybe he's just trying to keep his blood pressure under control. Brock (Topher Grace) seems sure he'll get pictures of Spider-Man breaking the law, but Peter tells him he'll never get that picture. He should know, after all!

24. What reason did the directors give for MJ's firing?

From Quiz Spider-Man 3

Answer: She wasn't loud enough.

The critics said that you couldn't hear her past the first row. Peter said that he could hear her perfectly. MJ responded by saying that he was sitting in the first row.

25. Flint "Sandman" Marko (Thomas Haden Church) has a daughter who is very ill. What is her first name?

From Quiz Spider-Man 3

Answer: Penny

Unlike the villains of the previous films, Marko does not seem to be an evil or insane man. He committed crimes in order to pay for his daughter's apparently expensive medical treatments. Spider-Man even lets Marko go at the end of the movie, rather than turning him over to the authorities!

26. Harry Osborn tries to kill Spider-Man because he believes he killed his father. After failing and ending up in the hospital, what happens to Harry?

From Quiz Spider-Man 3

Answer: He suffers from short term memory loss.

Peter believes this is a blessing because Harry doesn't remember any of the fighting between the New Goblin and Spider-Man. After being rejected by Mary Jane, Harry regains his memory and sets out to destroy Peter Parker.

27. Who advised, "Don't let any of that get on you."?

From Quiz Quoting "Spider-Man 3"

Answer: Curt Connors

One night, Peter discovered a gooey substance so he captured it in a jar and took it to his college professor, Dr. Curt Connors, to inspect it. Dr. Connors informed Peter not to allow any of that substance to get on his body. Peter inquired why so Dr. Connors stated the substance possessed qualities of a symbiote which needed to bind to a host to survive and was virtually impossible to unbind.

28. By what name does Peter call his girlfriend?

From Quiz Let's Go For "Spider-Man 3 "!

Answer: MJ

Peter calls Mary Jane Watson "MJ" from the very first "Spider-Man" movie when they were neighbours. Mary Jane is Peter Parker's lady love from his high school and college days. In this movie, Peter, for the first time, tries to propose to her.

29. After the symbiote attaches itself to Peter, he revels in the newfound power he has gained. To whom does he bring a sample of the black substance for analysis?

From Quiz Spider-Man 3

Answer: Dr. Curt Connors

In order to learn more about the strange black substance, he brings a sample to one of his college professors so tests can be run on it. The professor advises Peter, "Don't let any of this get on you." In the movie, Peter has Dr. Connors analyze a sample of the symbiote, whereas in the comics Peter goes to Reed Richards for help. Dr. Michael Morbius has been both an enemy and ally of Spider-Man in the comics as Morbius the Living Vampire. Stephen Ditko is the co-creator of "Spider-Man", along with Stan Lee. Dr. Curt Connors eventually becomes the Lizard, another of Spidey's foes!

30. What does Gwen Stacy do for a living?

From Quiz Spider-Man 3

Answer: model

Gwen is the daughter of Captain George Stacy (James Cromwell), but she is not a police officer herself. She is a classmate of Peter Parker, but at no time do we see her doing any teaching. Just prior to her meeting Spider-Man, we see Gwen participating in a photo shoot with two other women. This is consistent with the Gwen Stacy of the comics; she was also a professional model.

This is category 16664
play trivia = Top 5% Rated Quiz, take trivia quiz Top 10% Rated Quiz, test trivia quiz Top 20% Rated Quiz, popular trivia A Well Rated Quiz
new quizzes = added recently, editor pick = Editor's Pick editor = FunTrivia Editor gold = Gold Member

Teachers / educators: FunTrivia welcomes the use of our website and quizzes in the classroom as a teaching aid or for preparing and testing students. See our education section. Our quizzes are printable and may be used as question sheets by k-12 teachers, parents, and home schoolers.

 ·  All questions, answers, and quiz content on this website is copyright FunTrivia, Inc and may not be reproduced without permission. Any images from TV shows and movies are copyright their studios, and are being used under "fair use" for commentary and education.