FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Greatest Hits Albums Quizzes, Trivia and Puzzles
Greatest Hits Albums Quizzes, Trivia

Greatest Hits Albums Trivia

Greatest Hits Albums Trivia Quizzes

  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Albums

Fun Trivia
5 quizzes and 55 trivia questions.
1.
  In Other Words, Greatest Hits   best quiz  
Match Quiz
 10 Qns
Matching Albums to Artists
By all means, commemorate your best with a Greatest Hits compilation. In this quiz, match the artists to their album names. It won't be straightforward though-- none could give their collections straightforward names. Good luck!
Average, 10 Qns, kyleisalive, Jun 02 23
Average
kyleisalive editor
Jun 02 23
240 plays
2.
  The Best of....   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 15 Qns
A successful musical act usually releases a compilation of their songs known as a "greatest hits" or "best of" album. This quiz celebrates some of these compilation albums.
Easier, 15 Qns, workisboring, Jul 16 14
Easier
workisboring gold member
812 plays
3.
  Greatest Hits CDs #1    
Multiple Choice
 10 Qns
Here is a variety of questions about Greatest Hits CDs. Do you know the songs or the contributing artists?
Tough, 10 Qns, ssabreman, Jul 22 22
Tough
ssabreman gold member
Jul 22 22
1699 plays
4.
  Greatest Hits By Any Other Name    
Multiple Choice
 10 Qns
Most artists who release compilation albums do so with unimaginative titles such as 'Greatest Hits' or 'Best Of'. This quiz explores some of the more unusual titles given to such albums.
Tough, 10 Qns, Dizart, Jul 31 08
Tough
Dizart gold member
1252 plays
5.
  Greatest Hits CDs #2    
Multiple Choice
 10 Qns
Here's another round of odd questions and bits from a wide range of Greatest Hits CDs.
Difficult, 10 Qns, ssabreman, Jul 22 22
Difficult
ssabreman gold member
Jul 22 22
1000 plays

Greatest Hits Albums Trivia Questions

1. Which former Beatle released a 1975 compilation album entitled 'Shaved Fish'?

From Quiz
Greatest Hits By Any Other Name

Answer: John Lennon

This 1975 album included Lennon's late 60s/early 70s masterpieces such as 'Imagine' and 'Mind Games'. A later compilation, released after his murder in 1980, had the more predictable title of 'The John Lennon Collection'.

2. On the "Bryan Adams Anthology" double disc CD, which song/artist in these pairs was originally recorded with Mel C. (Spice Girl) in 1998?

From Quiz Greatest Hits CDs #1

Answer: When You're Gone / Pamela Anderson

The version with Mel C. got a lot of air play and video play, at least in Canada but this album has the new version with Pamela Anderson, a Canadian. Other great hits included on the CD are "Cuts Like a Knife," "Summer of "69," and "Run to You."

3. 'Stop The Clocks' was a 2006 compilation album by which Britpop band?

From Quiz Greatest Hits By Any Other Name

Answer: Oasis

The majority of tracks on 'Stop The Clocks' are lifted from the first two Oasis albums, 'Definitely Maybe' and 'What's The Story (Morning Glory)'.

4. Which heavy metal band released a compilation called 'Under Wheels Of Confusion'?

From Quiz Greatest Hits By Any Other Name

Answer: Black Sabbath

Released in 1996, 'Under Wheels of Confusion' included songs from 'Black Sabbath'(1970) through to 'The Eternal Idol' (1987).

5. Sheryl Crow wrote or shared the writing of all the songs on her "The Very Best of Sheryl Crow" CD except which song?

From Quiz Greatest Hits CDs #1

Answer: The First Cut is the Deepest

"The First Cut is the Deepest" is a Cat Stevens composition which has been covered by numerous artists. Rod Stewart had great success with this hit in 1977.

6. What title did Bon Jovi give their 1994 compilation album?

From Quiz Greatest Hits By Any Other Name

Answer: Cross Road

'Cross Road' was the best selling album in the UK in 1994, although its highest chart position in their native USA was number eight.

7. Which song from "The Best of Dire Straits & Mark Knopfler : Private Investigations" CD begins with these lyrics? "These mist covered mountains Are a home now for me But my home is the lowlands And always will be"

From Quiz Greatest Hits CDs #2

Answer: Brothers in Arms

In addition to those four songs, "Sultans of Swing," "Romeo and Juliet," and "Money For Nothing" are on this CD. A total of 14 tracks appear altogether in the collection.

8. Which Welsh band released a compilation album entitled 'Forever Delayed'?

From Quiz Greatest Hits By Any Other Name

Answer: Manic Street Preachers

Released in 2002, the album's title was taken from the lyrics of the song 'Roses In The Hospital', which ironically is not included on the album.

9. "Donovan's Greatest Hits" has eleven great tracks. Complete the name of the song from the CD. "Season of the __"

From Quiz Greatest Hits CDs #2

Answer: Witch

Donovan's first hit in the UK was "Catch the Wind" which went to number four. This was in 1964 when he was a completely unknown 18 year old. He had a number of hits and success in the next few years but faded from the music scene because his style was no longer popular.

10. Which Irish band released the compilation album 'A Magical Gathering'?

From Quiz Greatest Hits By Any Other Name

Answer: Clannad

Clannad have released a few compilation albums over the years. 'A Magical Gathering' was a 34-track set released in 2002.

11. 'Recurring Dream' is a compilation album by which Antipodean group?

From Quiz Greatest Hits By Any Other Name

Answer: Crowded House

'Recurring Dream' was released in 1996, and reached number one in the UK albums chart.

12. There are 12 tracks on the "Jimi Hendrix Experience : Smash Hits" CD. Which set of songs were the FIRST to hit Top Ten status in the UK in early 1967?

From Quiz Greatest Hits CDs #2

Answer: "Hey Joe", "Purple Haze", "The Wind Cries Mary"

These three songs did not reach Top Ten status in the US. "Foxey Lady" (or "Foxy Lady") was released in the US in late 1967 and not released as a single in the UK. "All Along the Watchtower" was released in late 1968.

13. Which former member of Genesis released the compilation album 'Shaking The Tree'?

From Quiz Greatest Hits By Any Other Name

Answer: Peter Gabriel

Peter Gabriel left Genesis in 1975, and embarked on a successful solo career which is encompassed on 'Shaking The Tree', released in 1990.

14. Which British New-Wave band released a compilation album entitled 'Snap!'?

From Quiz Greatest Hits By Any Other Name

Answer: The Jam

The Jam have released quite a few compilation albums, but 'Snap!' was the first, released in 1983, and including 29 tracks.

15. Sometimes two artists from very different genres collaborate to record a song. A solo part by Luciano Pavarotti is featured prominently on which song on the "U2 Greatest Hits 1990-2000" CD?

From Quiz Greatest Hits CDs #1

Answer: Miss Sarajevo

Bono opens the song, "Miss Sarajevo," and Pavarotti begins his solo part well into the song, before Bono closes. This CD reflects the era of transition for U2. Albums such as "POP" and "ZOOROPA" show their energy in a different fashion. "The Best OF 1990-2000" includes the tracks "One," "The First Time," "Beautiful Day", as well as movie soundtrack cuts "Hold Me, Thrill Me, Kiss Me, Kill Me," and "Miss Sarajevo," the latter being from a documentary film by the same name.

This is category 24928
Last Updated Apr 13 2024 5:51 AM
play trivia = Top 5% Rated Quiz, take trivia quiz Top 10% Rated Quiz, test trivia quiz Top 20% Rated Quiz, popular trivia A Well Rated Quiz
new quizzes = added recently, editor pick = Editor's Pick editor = FunTrivia Editor gold = Gold Member

Teachers / educators: FunTrivia welcomes the use of our website and quizzes in the classroom as a teaching aid or for preparing and testing students. See our education section. Our quizzes are printable and may be used as question sheets by k-12 teachers, parents, and home schoolers.

 ·  All questions, answers, and quiz content on this website is copyright FunTrivia, Inc and may not be reproduced without permission. Any images from TV shows and movies are copyright their studios, and are being used under "fair use" for commentary and education.