FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Guest Artists Quizzes, Trivia and Puzzles
Guest Artists Quizzes, Trivia

Guest Artists Trivia

Guest Artists Trivia Quizzes

  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Bands and Musical Acts

Fun Trivia
6 Guest Artists quizzes and 65 Guest Artists trivia questions.
1.
  A Little Help from My Friends   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 15 Qns
All these popular tunes were recorded by well known artists during the 1960s through the 80s. All have uncredited performances by other popular artists on them. Your job will be to name the uncredited performer. Good luck.
Average, 15 Qns, fredsixties, Aug 06 22
Average
fredsixties
Aug 06 22
544 plays
2.
  Guests on Songs From Justin to Kelly    
Multiple Choice
 10 Qns
We'll go a musical journey from Justin Bieber to Kelly Rowlands as well known artists provide guest vocals on each others' songs. I'll name the main singers and who was featured, you name the song. Enjoy!
Average, 10 Qns, ramonesrule, May 22 21
Average
ramonesrule gold member
May 22 21
85 plays
3.
  Song Guest Appearances   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
This is a quiz about guest appearances by other artists (or non-artists) on other artist's songs.
Tough, 10 Qns, LiamR, Feb 23 08
Tough
LiamR
704 plays
4.
  Rock and Roll Guest Appearances   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
Can you name the artist who made a cameo appearance on the following songs?
Tough, 10 Qns, dan180dan180, Apr 26 11
Tough
dan180dan180
586 plays
5.
  They Helped Out    
Multiple Choice
 10 Qns
This quiz is featuring artists that sang or played as a "guest" on another artist's record, but were not credited for it.
Tough, 10 Qns, trapt1, Feb 23 08
Tough
trapt1
638 plays
6.
  Who Featured?    
Multiple Choice
 10 Qns
Lots of songs have people featuring on them. I'll give you a song and who sang it and you must tell me who featured on that song- get it? Have fun :)
Tough, 10 Qns, kunst, Feb 27 22
Tough
kunst
Feb 27 22
382 plays

Guest Artists Trivia Questions

1. Justin Bieber has collaborated a couple of times with Ariana Grande, once on the song "Stuck With You", as well as a re-mix for this 2015 hit song. Can you name the song she joined him on?

From Quiz
Guests on Songs From Justin to Kelly

Answer: What Do You Mean?

"What Do You Mean?" is a song from Justin Bieber's fourth studio album called "Purpose". It debuted in the number one spot on the Billboard Hot 100, making it Bieber's seventh top ten hit in the U.S. and his first number one single. "Spin" named it the number one song of 2015. In October 2015, the re-mix featuring Ariana Grande was offered as a special recording to fans who pre-ordered Bieber's album on iTunes. It was then released online in October 2016.

2. Which singer performed backing vocals on "You're So Vain" by Carly Simon?

From Quiz Rock and Roll Guest Appearances

Answer: Mick Jagger

Simon auctioned off the rights to learn who the song was written about. Neither Simon nor the winning bidder has publicly disclosed this information.

3. Which non-Beatle was called in to play lead guitar on "While My Guitar Gently Weeps" on the "White Album"?

From Quiz Song Guest Appearances

Answer: Eric Clapton

Clapton was a good friend of George Harrison, who asked him to play lead guitar on his "While My Guitar Gently Weeps". Clapton was hesitant at first but was eventually convinced by Harrison, not only did he supply great guitar work for the track but it also lightened the atmosphere between the Beatles during the otherwise turbulant "White Album" sessions.

4. In a hit by Dire Straits, this famous singer/songwriter can be heard in the background singing, "I want my MTV".

From Quiz They Helped Out

Answer: Sting

Sting also co-wrote "Money For Nothing" with Mark Knopfler, the band's guitar player and lead singer.

5. Who featured on Nelly's "Hot in Herre"?

From Quiz Who Featured?

Answer: Dani Stevenson

Kelly Roland featured on Nelly's "Dilemma".

6. This 2016 song by Ariana Grande features Nicki Minaj as they sing back and forth. What's the name of this song?

From Quiz Guests on Songs From Justin to Kelly

Answer: Side To Side

The song "Side To Side" is an Ariana Grande song off her third studio album called "Dangerous Woman." The song features rapper Nicki Minaj. It peaked at number four on the Billboard Hot 100 and stayed in the top ten for fourteen weeks. Grande and Minaj performed the song at the 2016 MTV Video Music Awards and the video, which features both performers, was nominated for an MTV Video Music Award for Best Choreography.

7. One of the most famous non-credited performances appeared on The Beatles rendition of "While My Guitar Gently Weeps". Whose slow handed guitar riffs are quite evident listening to the track?

From Quiz A Little Help from My Friends

Answer: Eric Clapton

Recorded for the "White Album" in 1968, and written by George Harrison, "While My Guitar Gently Weeps" was never released as a single. Still, it is one of the Beatles most recognizable tunes, partly because of the guitar of Eric Clapton whose handiwork is evident throughout the tune. Harrison had specifically asked Clapton to play lead guitar on the track. Clapton had at first resisted the idea of playing on a Beatles tune, but relented and recorded the track in one night. Although never released as a single, the song still makes Rolling Stone Magazine's list of the "500 Greatest Songs of All Time" at number 135.

8. Which non-Beatle played guitar on "While My Guitar Gently Weeps"?

From Quiz Rock and Roll Guest Appearances

Answer: Eric Clapton

George Harrison returned the favor by playing on the "Layla and Other Assorted Love Songs" album by Derek and the Dominos.

9. Michael Jackson's "Beat It" features a guest appearance by which famous guitarist?

From Quiz Song Guest Appearances

Answer: Eddie Van Halen

Eddie performed the guitar solo for "Beat It" which he recorded in just two takes and didn't even request payment for his performance.

10. In this former Beatles's first number one hit as a solo artist, a legendary piano player and solo artist is providing the backing vocals. Who is this?

From Quiz They Helped Out

Answer: Elton John

"Whatever Gets You Through The Night" was John Lennon's first solo number one hit in 1974.

11. Who featured on Tim Delux's "It Just Won't Do"?

From Quiz Who Featured?

Answer: Sam Obernik

Sam later had success with her own single, "Butterfly".

12. Nicki Minaj showcases her rap skills while Beyoncé is featured in this song. Can you name the song in which they both sound pretty confident in themselves?

From Quiz Guests on Songs From Justin to Kelly

Answer: Feeling Myself

The Nicki Minaj song "Feeling Myself" is taken from her 2014 album entitled "The Pinkprint" and features Beyoncé who sings and raps alongside Minaj. It wasn't a radio release but did reach number thirty-nine on the Billboard Hot 100. Both Beyoncé and Nicki Minaj have performed this song while on tour. In October 2015 they performed the song together at the show "Tidal X1020", a concert to celebrate the streaming service reaching one million users.

13. Which guitarist made a cameo on "I Can't Explain" by The Who?

From Quiz Rock and Roll Guest Appearances

Answer: Jimmy Page

"I Can't Explain" was the first single released by The Who. The song was voted #371 on Rolling Stone magazine's 500 greatest songs of all time.

14. Which actor played slide guitar on a track on Oasis' "Be Here Now" album?

From Quiz Song Guest Appearances

Answer: Johnny Depp

Depp played slide guitar on "Fade In-Out", apparently because Noel Gallagher was too drunk to play at the time.

15. This famous guitar player performed a solo on one of the King of Pop's number one hits. Who's the guitar player?

From Quiz They Helped Out

Answer: Eddie Van Halen

Michael Jackson's "Beat It" features Eddie Van Halen in the guitar solo. "Beat It" hit number one on April 30, 1983 and stayed there for three weeks.

16. Who featured on Who Da fFnk's "Shiny Disco Balls"?

From Quiz Who Featured?

Answer: Jessica Eve

Jessica Eve is the wife of Harry Romero.

17. This Beyoncé song features her then boyfriend Jay-Z and sounds like a nice declaration of how they felt about each other. What do you suppose it's called?

From Quiz Guests on Songs From Justin to Kelly

Answer: Crazy In Love

"Crazy In Love" is a song from Beyoncé's debut album "Dangerously In Love", released in 2003. The song features Jay-Z who was her boyfriend at the time. The single hit number one in the UK and the U.S. and was nominated for a number of awards. It won Grammy Awards for Best R&B Song and Best Rap/Sung Collaboration. The song has been covered a number of times and used in many films, including "Bridget Jones: The Edge of Reason", "White Chicks" and "Good Luck Chuck."

18. Carly Simon's 1972 hit "You're So Vain" has created quite a controversy over the years as everyone has tried to figure out who she was singing about. Which of the rumored figures actually sang backup vocals on the tune?

From Quiz A Little Help from My Friends

Answer: Mick Jagger

"You're so vain; you probably think this song is about you..." One of Carly Simon's signature tunes, it has been a whirlwind of controversy over the year since she has never publicly revealed who the song was about. All the four listed choices were mentioned as possible subjects of the song, but Jagger actually sang backup vocals on the tune, which was a number one Billboard charting hit for Simon. The song ranks at number 72 on Billboard Magazine's "Greatest Songs of All Time".

19. Who sang backing vocals on "Money for Nothing" by Dire Straits?

From Quiz Rock and Roll Guest Appearances

Answer: Sting

Sting also appeared in the video. He performed the song live with Dire Straits at the Live Aid concert in 1985.

20. This raspy-voiced crooner had his "other half" of that time providing some sexy French comments in the background of his biggest number one hit. Who was sounding sexy in the background?

From Quiz They Helped Out

Answer: Britt Ekland

On "Tonight's The Night", Britt Ekland, who was Rod Stewart's girlfriend at the time, was the one speaking French phrases in the background towards the end of the song. "Tonight's The Night" was number one for eight weeks beginning Nov. 13, 1976.

21. Who featured on Bennie Man's "Feel It Boy"?

From Quiz Who Featured?

Answer: Janet Jackson

Jenny Frost is from Atomic Kitten.

22. This Jay-Z love song to an iconic American city that never sleeps features Alicia Keys. What's it called?

From Quiz Guests on Songs From Justin to Kelly

Answer: Empire State of Mind

The Jay-Z song "Empire State of Mind" is a song from his 2009 album "The Blueprint 3" and features Alicia Keys. The song won several awards, including two Grammys, an MTV Music Video Award and three BET Awards. It reached top ten in several countries, including United States, the United Kingdom, Canada, Australia, France, Italy and Sweden. The two have performed the song many times together at live performances and there is a really cool video from 2016 available online where Keys performs the song live in Times Square and is surprised by Jay-Z who joins her onstage.

23. Neil Young had a number one U.S. Billboard charting single in 1972 called "Heart of Gold". Poney up and give me the name of his friends that sang background on the tune.

From Quiz A Little Help from My Friends

Answer: Linda Ronstadt and James Taylor

"Heart of Gold" was a number one tune for Neil Young in 1972. It came off a successful album called "Harvest". The song was recorded in Nashville Tennessee. Two other musicians were in Nashville at the time for an appearance on a television show there. They were Linda Ronstadt, (formerly of the Stone Poneys), and James Taylor ("You've Got a Friend"). Young's producer arranged for Ronstadt and Taylor to sing backup vocals on the studio track of the tune. The song did pretty well for itself and ended up at number 297 on Rolling Stone Magazine's "500 Greatest Songs of All Time".

24. Which guitarist appears on "Layla" by Derek and the Dominos, but did not tour with the band?

From Quiz Rock and Roll Guest Appearances

Answer: Duane Allman

The seven note opening of the song is considered one of the most recognized riffs from any Clapton song. Duane Allman, however, is the one responsible for this guitar work!

25. On this former member of the Kingston Trio's solo single, this member of Fleetwood Mac can be heard in the background singing, "There's people out there turning music into gold, into gold."

From Quiz They Helped Out

Answer: Stevie Nicks

In John Stewart's 1979 single "Gold", Stevie Nicks was providing the backing vocals while Lindsey Buckingham was playing guitar.

26. Who featured on Chad Kroeger's "Hero"?

From Quiz Who Featured?

Answer: Josey Scott

Chad Kroeger is the lead singer of the band Nickelback. "Hero" was on the soundtrack of the movie "Spiderman".

27. Alicia Keys re-mixed one of her huge hits that she was inspired to write after the death of Aaliyah and the 9/11 terrorist attacks. Usher was featured on the re-mix. What is this mega-hit?

From Quiz Guests on Songs From Justin to Kelly

Answer: If I Ain't Got You

"If I Ain't Got You" is a song from Keys' 2003 second studio album, "The Diary of Alicia Keys". Keys was inspired by world events as well as events in her own life and wanted to convey how unimportant material things are. The song was a massive hit, spending twenty non-consecutive weeks in the top ten on the Billboard Hot 100 chart. Keys won a Grammy for the song, for Best Female R&B Vocal Performance. Select pressings of an international version of the same album included a re-mix with singer Usher.

28. Members of which band sang backing vocals on "We Love You" by the Rolling Stones?

From Quiz Rock and Roll Guest Appearances

Answer: The Beatles

Paul McCartney and John Lennon both sang backing vocals in this song. It was the Stones' answer to "All You Need is Love" by The Beatles.

29. Which folk singer duets with Robert Plant on Led Zeppelin's "The Battle of Evermore"?

From Quiz Song Guest Appearances

Answer: Sandy Denny

The song features on the album "Led Zeppelin IV". Each band member of Led Zeppelin had a special symbol featuring on the album's sleeve, as a show of gratitude they also allowed Denny to choose a symbol featured on the sleeve (three pyramids). When Led Zeppelin would perform this song live bassist John Paul Jones would sing Denny's parts.

30. On Elton John's first release of his single, "Don't Let The Sun Go Down On Me", a couple members of the Beach Boys provided backing vocals along with a not-yet famous half of a duo. Who was this then unknown?

From Quiz They Helped Out

Answer: Toni Tennille

Carl Wilson and Bruce Johnston of the Beach Boys provided backing vocals on this song. Coincidently (or maybe not), Daryl Dragon (a.k.a. "The Captain") was the keyboardist for the Beach Boys, Toni Tennille being his wife. The next year (1975) the Captain & Tennille hit it big.

This is category 18010
Last Updated Apr 13 2024 5:49 AM
play trivia = Top 5% Rated Quiz, take trivia quiz Top 10% Rated Quiz, test trivia quiz Top 20% Rated Quiz, popular trivia A Well Rated Quiz
new quizzes = added recently, editor pick = Editor's Pick editor = FunTrivia Editor gold = Gold Member

Teachers / educators: FunTrivia welcomes the use of our website and quizzes in the classroom as a teaching aid or for preparing and testing students. See our education section. Our quizzes are printable and may be used as question sheets by k-12 teachers, parents, and home schoolers.

 ·  All questions, answers, and quiz content on this website is copyright FunTrivia, Inc and may not be reproduced without permission. Any images from TV shows and movies are copyright their studios, and are being used under "fair use" for commentary and education.