FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
  Country Albums Quizzes, Trivia and Puzzles
  Country Albums Quizzes, Trivia

Country Albums Trivia

Country Albums Trivia Quizzes

  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Country Music

Fun Trivia
2 Country Albums quizzes and 20 Country Albums trivia questions.
1.
  Country Music Albums 1    
Multiple Choice
 10 Qns
I'm going to give you the name of a country artist, and then a list of album names. You simply have to determine which album belongs to the country artist that I named.
Average, 10 Qns, melee6565, Apr 21 10
Average
melee6565
2541 plays
2.
  Country Music Albums 2    
Multiple Choice
 10 Qns
I got many requests to make a second country music albums quiz, so here it is. However, this time, I will give you an artist and a song sung by the artist, and you have to pick the album. Note: not all of the albums will be by the selected artist.
Difficult, 10 Qns, melee6565, Aug 07 07
Difficult
melee6565
1021 plays

Country Albums Trivia Questions

1. Keith Urban performed the song "Tonight I Wanna Cry." On which album was this song released?

From Quiz
Country Music Albums 2

Answer: Be Here

The album "Be Here" hit stores in 2004. It hit number three on the US Album Charts and number one on the US Country Album Charts. The album also stayed on the Country Charts for 111 weeks, which is just over two years. The album contained three number one hits, which were "Days Go By," "Making Memories of Us," and "Better Life."

2. Rascal Flatts released which album?

From Quiz Country Music Albums 1

Answer: Feels Like Today

"Feels Like Today" is Rascal Flatts' album. This was the band's third album recorded, and produced hits such as "Bless the Broken Road" (which was the highest ranking song on the charts from this album) and "Fast Cars and Freedom." The album was released in 2004, and it hit number one in the US Top 100 charts.

3. From which album did "American Soldier" by Toby Keith come from?

From Quiz Country Music Albums 2

Answer: Shockin' Y'all

By the way, "Courtesy of the Red, White, and Blue" was never an album, it was a single. However, "Shockin' Y'all" contained three released singles, and all three hit number one on the country charts. "I Love this Bar" and "American Soldier" both hit number 26 on the US Hot 100 and "Whiskey Girl" hit number 31. The album also hit number one at one point in sales and it went quadruple platinum.

4. Possibly Lonestar's biggest hit, "Amazed" comes from which album?

From Quiz Country Music Albums 2

Answer: Lonely Grill

"Lonely Grill" hit number 3 on US Country charts, and number 28 on the US charts. The album released five singles. The most successful was "Amazed" which hit both number one in the Country charts AND the US charts. This is a very difficult thing to do. Other hits include "What About Now" and "Smile." The album went triple platinum.

5. Which CD is by Emerson Drive?

From Quiz Country Music Albums 1

Answer: Countrified

"Countrified" is Emerson Drive's Album. It was released in 2006. The singles "Good Man" and "Moments" are on this album. Emerson Drive has not had great US chart success.

6. Sara Evans' song "Cheatin'" was on which of her albums?

From Quiz Country Music Albums 2

Answer: Real Fine Place

"Real Fine Place" hit number 3 on the US albums chart and hit number one on the country charts. It was released in October of 2005 and it went platinum. It released other singles like "A Real Fine Place to Start" and "You'll Always be my Baby."

7. Emerson Drive's song "Moments" came of the the album __________.

From Quiz Country Music Albums 2

Answer: Countrified

"Countrified" is Emerson Drive's fifth album overall, but their third as the band Emerson Drive. Emerson Drive is a Canadian band that was known as 12 Gauge. "Countrified" was released in late 2006 and it also contains the single "A Good Man." Moments became this band's first number one hit.

8. Tim McGraw recorded "Grown Men don't Cry" onto what album?

From Quiz Country Music Albums 2

Answer: Set This Circus Down

"Set This Circus Down" is Tim McGraw's sixth album. It went to number one on the US Country Chart, and hit number two on the US Hot Albums Chart. The album went double platinum and also contained the hits "Angry all the Time" and "Unbroken."

9. Montgomery Gentry recorded the song "Gone" onto an album. Which one?

From Quiz Country Music Albums 2

Answer: You Do Your Thing

"You Do Your Thing" is Montgomery Gentry's fourth album. It contained Montgomery Gentry's first two number one hits, "If You Ever Stopped Loving Me" and "Something to be Proud Of." It was released in 2004.

10. "Johnny Cash" is a song that was recorded by Jason Aldean. From which album did it come?

From Quiz Country Music Albums 2

Answer: Relentless

By the way, "Hicktown" isn't an album, it's a single released by Jason Aldean. However, Jason Aldean's album "Relentless" was released in May of 2007. The only released hit so far (as of June of 2007) is "Johnny Cash".

This is category 16702
play trivia = Top 5% Rated Quiz, take trivia quiz Top 10% Rated Quiz, test trivia quiz Top 20% Rated Quiz, popular trivia A Well Rated Quiz
new quizzes = added recently, editor pick = Editor's Pick editor = FunTrivia Editor gold = Gold Member

Teachers / educators: FunTrivia welcomes the use of our website and quizzes in the classroom as a teaching aid or for preparing and testing students. See our education section. Our quizzes are printable and may be used as question sheets by k-12 teachers, parents, and home schoolers.

 ·  All questions, answers, and quiz content on this website is copyright FunTrivia, Inc and may not be reproduced without permission. Any images from TV shows and movies are copyright their studios, and are being used under "fair use" for commentary and education.