FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Bad Company Quizzes, Trivia and Puzzles
Bad Company Quizzes, Trivia

Bad Company Trivia

Bad Company Trivia Quizzes

  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Music A-C

Fun Trivia
2 Bad Company quizzes and 20 Bad Company trivia questions.
1.
  Bad Company Knowledge   best quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
You think you know the band Bad Company? Let's find out in this quiz. Questions range from easy to hard. Good luck!
Average, 10 Qns, BadCoFree, Sep 26 09
Average
BadCoFree
711 plays
2.
  Bad Company   best quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
Bad Company was a rock group which dominated the FM music charts during the 1970s. I hope that this quiz will bring back some fond memories of a great band. Enjoy!
Tough, 10 Qns, mrgrouchy, Apr 03 09
Tough
mrgrouchy
927 plays
Related Topics
  Rodgers, Paul [Music] (2 quizzes)


Bad Company Trivia Questions

1. The guitarist for Bad Company, Mick Ralphs, played for what band previously?

From Quiz
Bad Company Knowledge

Answer: Mott The Hoople

Bad Company's bassist Boz Burrell played for King Crimson. Paul Rodgers, singer of Bad Company played with Free. Styx never had a member from Bad Company.

2. Who played drums for the group Bad Company during its glory years?

From Quiz Bad Company

Answer: Simon Kirke

Simon Kirke, born in 1949, played drums for Bad Company. He had previously been a member of the band Free with Paul Rodgers. In later years, Kirke would be a part of Ringo Starr's All Star Band. Kenney Jones was the drummer for the Faces and later The Who. Ian Wallace played drums for King Crimson, and Bill Bruford was the drummer for Yes.

3. In 1986, what lead singer took over for Bad Company?

From Quiz Bad Company Knowledge

Answer: Brian Howe

Brian Howe was Ted Nugent's former lead singer. Steve Perry led the band Journey. Meatloaf is a singer that put out his own albums under the same name.

4. Boz Burrell was Bad Company's bassist. In which group did he play before joining Bad Company?

From Quiz Bad Company

Answer: King Crimson

Raymond "Boz" Burrell started his rock music career as a lead vocalist but learned to play the bass while he was a member of King Crimson. Boz was asked to join Bad Company in 1973. Burrell died in 2006 at the age of 60.

5. In 1974, what became Bad Company's first world-wide hit song?

From Quiz Bad Company

Answer: Can't Get Enough

"Can't Get Enough" was a smash hit for Bad Company in 1974. The song, written by Mick Ralphs, featured the hard-driving rock sound which would make the group famous. "Can't Get Enough" rose to number five on the North American music charts. "Feel Like Makin' Love" was a top ten hit in 1975; "Run With the Pack" was released in 1976; and "Rock 'n Roll Fantasy" became a hit in 1977.

6. In what year was Bad Company formed?

From Quiz Bad Company Knowledge

Answer: 1973

Their debut album "Bad Company" was released in 1974. They were considered a supergroup at the time.

7. Which Beatles' song is mentioned in Bad Company's "Shooting Star"?

From Quiz Bad Company

Answer: Love Me Do

The song "Shooting Star" appeared on the Bad Company album "Straight Shooter." It tells the story of a rock star named Johnny who succumbs to alcohol and drug overdose. "Shooting Star" opens with the lines, "Johnny was a schoolboy when he heard his first Beatles song / 'Love Me Do' I think it was and from there it didn't take him long..." The Beatles' song "Love Me Do' was recorded in 1962.

8. Drummer Simon Kirke and singer Paul Rodgers were previously in what band together?

From Quiz Bad Company Knowledge

Answer: Free

They were a part of the band Free which formed in 1968. They had such hits as "All Right Now" and "Fire And Water".

9. In the song "Bad Company", to which group of people does the singer belong?

From Quiz Bad Company

Answer: outlaws

In the song "Bad Company", the singer was born "with a six-gun in my hand." He and his group call themselves "deserters" and "rebels" who are getting ready for their "final stand". The word "thief" is also used. The song, released in 1974, has a definite Wild West motif.

10. "Run With The Pack" was on which album by Bad Company?

From Quiz Bad Company Knowledge

Answer: "Run With The Pack"

It was on "Run With The Pack" which debuted in 1976. Their best selling album was their debut album.

11. In the Bad Company song "Electric Land", the singer feels like a visitor from where?

From Quiz Bad Company

Answer: outer space

The song "Electric Land" was released on the "Rough Diamonds" album in 1982. The song paints a bleak picture of the murder and mayhem of big city life. Paul Rodgers sings, "Feel like a visitor from outer space / Please excuse me if I don't quite understand / I'm just a stranger in electric land."

12. What bands label, known as Swan Song, was Bad Company signed to?

From Quiz Bad Company Knowledge

Answer: Led Zeppelin

Bad Company was the first group signed onto Led Zeppelin's Swan Song Label. The Firm was the band that Paul Rodgers (Bad Company) and Jimmy Page (Led Zeppelin) started together.

13. In Bad Company's "Ready for Love", which kind of road is mentioned in the lyrics?

From Quiz Bad Company

Answer: rocky

In the beginning of "Ready for Love", Paul Rodgers sings, "Walkin' down this rocky road / Wondering where my life is leadin' / Rollin' on to the bitter end." This song was released on the first Bad Company album in 1974.

14. Who has NOT been a member of Bad Company?

From Quiz Bad Company Knowledge

Answer: Tommy Lee

Tommy Lee was never in the band Bad Company. The others were filling in for the originals at some point.

15. Which Bad Company hit song features the lyrics, "If I had those golden years of my yesterday"?

From Quiz Bad Company

Answer: Feel Like Makin' Love

"Feel Like Makin' Love" was probably Bad Company's best power ballad. The song features the lyrics, "If I had those golden dreams of my yesterday / I would wrap you in their heaven / But they lay dyin' on the way..." This Rodgers / Ralphs composition from the "Straight Shooter" album rose to number ten in the music charts in 1975.

16. Where was Bad Company from?

From Quiz Bad Company Knowledge

Answer: Britain

They were a so-called British supergroup. They were a cross-over group that was also huge in the United States.

17. Peter Grant was Bad Company's producer during the 1970s. Which other supergroup did he guide during that era?

From Quiz Bad Company

Answer: Led Zeppelin

Peter Grant was a giant, literally and figuratively, in the rock music scene during the 1970s. He managed Led Zeppelin and Bad Company to supersonic heights. Grant was noted for his ruthless negotiating style with record label executives and concert promoters. Grant eventually grew tired of working with Bad Company and left the band in the early 1980s. He died in 1995.

This is category 20823
play trivia = Top 5% Rated Quiz, take trivia quiz Top 10% Rated Quiz, test trivia quiz Top 20% Rated Quiz, popular trivia A Well Rated Quiz
new quizzes = added recently, editor pick = Editor's Pick editor = FunTrivia Editor gold = Gold Member

Teachers / educators: FunTrivia welcomes the use of our website and quizzes in the classroom as a teaching aid or for preparing and testing students. See our education section. Our quizzes are printable and may be used as question sheets by k-12 teachers, parents, and home schoolers.

 ·  All questions, answers, and quiz content on this website is copyright FunTrivia, Inc and may not be reproduced without permission. Any images from TV shows and movies are copyright their studios, and are being used under "fair use" for commentary and education.