FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Badfinger Quizzes, Trivia and Puzzles
Badfinger Quizzes, Trivia

Badfinger Trivia

Badfinger Trivia Quizzes

  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Music A-C

Fun Trivia
2 Badfinger quizzes and 20 Badfinger trivia questions.
1.
  The Musical Legacy of Badfinger   top quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
Badfinger wrote and recorded songs that have stood the test of time, being recorded by other artists or used in television or film soundtracks. This quiz tests your knowledge of key Badfinger songs and events.
Average, 10 Qns, redwaldo, Feb 21 16
Average
redwaldo gold member
331 plays
2.
  Badfinger   great trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
This British pop-rock band suffered a tragic history. Take my quizzie and see how much your remember about them..
Average, 10 Qns, catnippin, Feb 21 16
Average
catnippin
706 plays
Related Topics
  Apple Records [Music] (8 quizzes)


Badfinger Trivia Questions

1. The band that would become Badfinger began in Swansea, Wales. In the mid-1960s, the group became The Iveys, with Tom Evans joining in 1967. A key turning point in the band's career occurred when they were signed in 1968 to which record company?

From Quiz
The Musical Legacy of Badfinger

Answer: Apple Records

In April, 1968 Mal Evans and Peter Asher convinced The Beatles to sign The Iveys to their label. The group was named after a street in Swansea. At this early stage, the members of the group were Pete Ham on lead guitar, vocals; Tom Evans on rhythm guitar, vocals; Ron Griffiths on bass guitar and Mike Gibbins on drums.

2. What was the name of this British pop-rock band before they became known as Badfinger?

From Quiz Badfinger

Answer: The Iveys

In 1966, the original members of The Iveys were Peter Ham, Mike Gibbins, Ron Griffith, and David Jenkins. When David Jenkins left, Tom Evans replaced him on rhythm guitar.

3. The Iveys' first release on Apple Records was a ballad written by Tom Evans. The song was released in November 1968 and did well in Europe, but not in the UK or USA. What is the title of this debut song (it might not be about today or yesterday!)?

From Quiz The Musical Legacy of Badfinger

Answer: Maybe Tomorrow

"Maybe Tomorrow", produced by Tony Visconti, reached number one in the Netherlands but the single didn't do well in other markets. So Apple Records decided to release The Ivey's first album "Maybe Tomorrow" (which contained the title song) only in Japan and Europe. This album has become a collector's item with the subsequent success of Badfinger.

4. Who joined the band when Ron Griffiths left and Tom Evans moved from playing rhythm guitar to bass?

From Quiz Badfinger

Answer: Joey Molland

Joey Molland once played for The Masterminds, Walker Brother Gary Leeds' band Rain, The Profiles, and The Merseys.

5. What was the name of the 1969 Ringo Starr-Peter Sellers film for which Paul McCartney supervised Badfinger's soundtrack work?

From Quiz Badfinger

Answer: 'The Magic Christian'

Badfinger's album 'Magic Christian Music' was named after the film, and arrived a month after the movie. It repeated half the tracks from The Iveys' album and filled the rest of the LP with the soundtrack songs and some new material.

6. Appearing on the 1970 album "No Dice", this song was written and sung by Pete Ham. Which Badfinger single reached number five in The US and number eight in the UK?

From Quiz The Musical Legacy of Badfinger

Answer: No Matter What

"No Matter What" was produced by Mal Evans and was the first Badfinger-composed song to be a top ten hit. The song has been covered by numerous artists including Def Leppard, Jellyfish, The Knack, R.E.M., and Dogstar. "No Matter What" was used in the movies "Outside Providence" (1999) and "The In Laws" (2003).

7. What was Badfinger's first hit single, which was written by Paul McCartney?

From Quiz Badfinger

Answer: 'Come and Get It'

Sir Paul donated the song to Badfinger in 1969 in order to boost the band's profile.

8. George Harrison produced this 1971 single, which became Badfinger's highest charting song in the US at number four. Which is the song that contains the lucid lyrics "I remember holding you while you sleep, Everyday I feel the tears that you weep"

From Quiz The Musical Legacy of Badfinger

Answer: Day After Day

"Day After Day" was on the 1971 album "Straight Up". George Harrison plays slide guitar as well as producing the song. Artists who have covered the song include Rod Stewart, Midge Ure and Savatage. The song was included in a 2007 episode of "The Simpsons".

9. Badfinger performed as back-up musicians on which George Harrison album?

From Quiz Badfinger

Answer: 'All Things Must Pass'

Badfinger frequently backed the ex-Beatles on tours and records. They appeared at George Harrison's 'Concert for Bangladesh' in 1971, on John Lennon's 'Imagine', and on Ringo Starr's 'It Don't Come Easy'.

10. In 1971, Badfinger's second album 'No Dice' was released. Which song had the line 'Knock down the old grey wall' in it?

From Quiz Badfinger

Answer: 'No Matter What'

'No matter what you are...I will always be with you...'

11. What was the name of Badfinger's third album?

From Quiz Badfinger

Answer: 'Straight Up'

'Straight Up' was released in 1972, and was produced by Todd Rundgren and George Harrison. It includes 'Baby Blue', 'Day After Day', 'Name of the Game', and several other great songs !

12. Which member of Badfinger hung himself in his garage in 1975?

From Quiz Badfinger

Answer: Peter Ham

Peter Ham was the leader and chief songwriter. Badfinger was 'screwed over' by greedy record companies and unscrupulous managers. The band members hardly saw any of the money they were rightfully owed. The frustration grew to be too much for Peter Ham, and he committed suicide in April of 1975.

13. The band reformed in the late 1970s and recorded the 1979 album "Airwaves". Which single, written by Joey Molland, was released from the album?

From Quiz The Musical Legacy of Badfinger

Answer: Love Is Gonna Come at Last

"Love Is Gonna Come at Last", produced by David Malloy, only reached number sixty nine on the Billboard charts. Badfinger was unable to capture the 'magic' sound of their original lineup.

This is category 21854
play trivia = Top 5% Rated Quiz, take trivia quiz Top 10% Rated Quiz, test trivia quiz Top 20% Rated Quiz, popular trivia A Well Rated Quiz
new quizzes = added recently, editor pick = Editor's Pick editor = FunTrivia Editor gold = Gold Member

Teachers / educators: FunTrivia welcomes the use of our website and quizzes in the classroom as a teaching aid or for preparing and testing students. See our education section. Our quizzes are printable and may be used as question sheets by k-12 teachers, parents, and home schoolers.

 ·  All questions, answers, and quiz content on this website is copyright FunTrivia, Inc and may not be reproduced without permission. Any images from TV shows and movies are copyright their studios, and are being used under "fair use" for commentary and education.