FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Bay City Rollers Quizzes, Trivia and Puzzles
Bay City Rollers Quizzes, Trivia

Bay City Rollers Trivia

Bay City Rollers Trivia Quizzes

  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Music A-C

Fun Trivia
2 quizzes and 20 trivia questions.
1.
  Bay City Rollers (1975-78) - My R&R Love Letter    
Multiple Choice
 10 Qns
When I was in junior high school, I had a huge crush on the Bay City Rollers. I once faked illness to stay home and watch them during their week-long appearance on the Mike Douglas Show! Anyway, I hope you enjoy my little quiz!
Average, 10 Qns, TC1261, May 30 08
Average
TC1261
1847 plays
2.
  Bay City Rollers    
Multiple Choice
 10 Qns
If you were a teenage girl in the seventies, this should bring back some memories!
Average, 10 Qns, citymouse, Nov 30 13
Average
citymouse
2210 plays

Bay City Rollers Trivia Questions

1. Who were the group members in 1975--when the group first hit the charts in America?

From Quiz
Bay City Rollers (1975-78) - My R&R Love Letter

Answer: Les, Alan, Derek, Stuart, Eric

The group's lineup at the time of their initial appearance on the American pop charts was Leslie McKeown (Les), (my favorite Roller), Alan Longmuir, Derek Longmuir (Alan's brother), Stuart Wood ("Woody"), and Eric Faulkner. Alan left the band, and he was replaced by Ian Mitchell. Ian left the band, and he was replaced by Patrick McGlynn. Nobby Clark was an original member when the band formed in 1970.

2. Where were the Bay City Rollers from?

From Quiz Bay City Rollers

Answer: Scotland

3. Where were the Rollers from?

From Quiz Bay City Rollers (1975-78) - My R&R Love Letter

Answer: Scotland

The Rollers hailed from Scotland--Edinburgh, to be exact, except for short-time member, Ian Mitchell, who was from Ireland.

4. What was the band's manager's name?

From Quiz Bay City Rollers

Answer: Tam Paton

5. It's well known how the Rollers got their name. They stuck a pin in a map of America and named themselves after the city in which the pin stuck. Where is the 'Bay City' they chose located?

From Quiz Bay City Rollers (1975-78) - My R&R Love Letter

Answer: Michigan

Being a native Texan, I'd like to say they stuck the pin in Bay City, Texas. But, alas, it was Bay City, Michigan that they named themselves after.

6. The Rollers had a very distinctive look, a sort of 'fashion statement'. What did they wear that set them apart?

From Quiz Bay City Rollers (1975-78) - My R&R Love Letter

Answer: clothing trimmed with tartan

Any true Roller fan knows that proper Roller attire was clothing trimmed with tartan--never plaid! They favored jackets, shirts and knicker-type pants trimmed with tartan, scarves and athletic shoes.

7. What kind of pants did The Rollers wear?

From Quiz Bay City Rollers

Answer: Tartan Trousers

I made myself a pair of these when I was 13!

8. Who was Tam Paton?

From Quiz Bay City Rollers (1975-78) - My R&R Love Letter

Answer: The group's manager

Tam Paton, who was a former musician, was the group's manager. All things considered, it had to be a tough job!

9. What was their first number one hit in the U.S.?

From Quiz Bay City Rollers

Answer: Saturday Night

10. The Rollers' first American hit was a popular tune about a particular night. Which one?

From Quiz Bay City Rollers (1975-78) - My R&R Love Letter

Answer: Saturday

Saturday Night (S-A-T-U-R-D-A-Y Night) hit #1 in 1975 and started 'Roller Mania'.

11. Who was the drummer in 1975?

From Quiz Bay City Rollers

Answer: Derek Longmuir

12. This song, a follow-up to the monstrously successful "Saturday Night", was about something we all need. What?

From Quiz Bay City Rollers (1975-78) - My R&R Love Letter

Answer: Money Honey

Taken from the LP, "Rock and Roll Love Letter" (the U.S. version), "Money Honey" was a Top 10 hit.

13. Who left the group in 1976?

From Quiz Bay City Rollers

Answer: Alan Longmuir

14. This song was a 'remake' or 'cover' of a tune by legendary songstress, Dusty Springfield. Name it.

From Quiz Bay City Rollers (1975-78) - My R&R Love Letter

Answer: I Only Wanna Be With You

"I Only Wanna Be With You", one of my personal favorites, peaked at #9 on the Billboard Pop Chart.

15. What record label was the album 'Bay City Rollers' recorded on in the U.S.?

From Quiz Bay City Rollers

Answer: Arista

16. This song, surprisingly, barely cracked the Top 40 Pop Chart. Its theme is radio-related. Name the song.

From Quiz Bay City Rollers (1975-78) - My R&R Love Letter

Answer: Dedication

"Dedication", the title song from their third U.S. album, peaked at # 40 on the Billboard Pop Chart. The album version had been recorded with Ian Mitchell on lead vocals. By the time the album was released, he'd quit the band. The new version, the single release, featured Les McKeown's vocals.

17. What was Stuart Wood's nickname?

From Quiz Bay City Rollers

Answer: Woody

18. What was the first album The Rollers recorded with Ian Mitchell in the group?

From Quiz Bay City Rollers

Answer: Dedication

This is my favorite BCR album.

This is category 12798
play trivia = Top 5% Rated Quiz, take trivia quiz Top 10% Rated Quiz, test trivia quiz Top 20% Rated Quiz, popular trivia A Well Rated Quiz
new quizzes = added recently, editor pick = Editor's Pick editor = FunTrivia Editor gold = Gold Member

Teachers / educators: FunTrivia welcomes the use of our website and quizzes in the classroom as a teaching aid or for preparing and testing students. See our education section. Our quizzes are printable and may be used as question sheets by k-12 teachers, parents, and home schoolers.

 ·  All questions, answers, and quiz content on this website is copyright FunTrivia, Inc and may not be reproduced without permission. Any images from TV shows and movies are copyright their studios, and are being used under "fair use" for commentary and education.