FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Black Crowes Quizzes, Trivia and Puzzles
Black Crowes Quizzes, Trivia

Black Crowes Trivia

Black Crowes Trivia Quizzes

  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Music A-C

Fun Trivia
4 Black Crowes quizzes and 45 Black Crowes trivia questions.
1.
  A Tribute to a Work in Progress    
Multiple Choice
 10 Qns
The Black Crowes were one of the most prominent southern rock bands throughout the 90's and beyond. Test your knowledge of the lyrics to the songs from many of the band's poplular albums.
Average, 10 Qns, melonhead7, Nov 20 05
Average
melonhead7
436 plays
2.
  The Ultimate Black Crowes Quiz    
Multiple Choice
 15 Qns
I couldn't believe there wasn't a quiz about one of the world's best bands! See how you go with this quiz...
Difficult, 15 Qns, Desperate_Icon, Apr 01 06
Difficult
Desperate_Icon
531 plays
3.
  Tough Black Crowes Quiz - 10 Questions    
Multiple Choice
 10 Qns
For the true Black Crowes fans. Answer these 10 questions relating to the Black Crowes.
Tough, 10 Qns, Puffy, Mar 22 07
Tough
Puffy
608 plays
4.
  Black Crowes - "Shake Your Money Maker"    
Multiple Choice
 10 Qns
See if you can finish the lyrics or name the songs off of the album "Shake Your Money Maker".
Difficult, 10 Qns, ccatsass, Oct 14 06
Difficult
ccatsass
456 plays

Black Crowes Trivia Questions

1. "Are you wanting inspiration. You spill your secrets on me. Then you tell me with a whisper, of things that will never be..." In which Black Crowes song can these lyrics be found?

From Quiz
A Tribute to a Work in Progress

Answer: Thorn In My Pride

"Thorn in My Pride" is one of the bands most popular hits. This powerful ballad can be found on the band's 1992 album "Southern Harmony and Musical Companion". The song may start out slow but it builds to a strong and emotional crescendo.

2. Chris and Rich Robinson's father Stan had a minor hit in 1959 with a song called what?

From Quiz Black Crowes

Answer: "Boom-a-Dip-Dip"

The song made #83 in the charts, Stan Robinson also opened shows for likes of Sam Cooke and Bill Haley and his Comets.

3. What song starts off: "Got a chainsaw buzzin, who's that cussin"?

From Quiz Black Crowes - "Shake Your Money Maker"

Answer: Thick and Thin

The song "Thick and Thin" is the seventh track on the debut album "Shake Your Money Maker".

4. What was the band's original name?

From Quiz Black Crowes

Answer: Mr. Crowes Garden

5. In which song is the following lyric found: "On a good day, it's not every day, we can part the sea. And on a bad day, it's not every day, glory beyond our reach."?

From Quiz A Tribute to a Work in Progress

Answer: Wiser Time

This is the chorus to the song "Wiser Time" which closes out the band's brilliant 1994 album "Amorica". It is an emotional song highlighted by a haunting piano melody and rich lyrics.

6. Black Crowes members Johnny Colt and Steve Gorman performed under the pseudonyms 'Lemon Jello' and 'Bill Holiday' on the debut album by which band?

From Quiz Black Crowes

Answer: Umajets

Umajets featured former Jellyfish member and fellow Georgian Tim Smith. Jellyfish played supports on tour in 1991 while The Georgia Sattelites once featured Crowes producer Brendan O'Brien, Brand New Immortals was Johnny Colt's first post-Crowes band and The Detroit Cobras have worked with former Crowe Ed Harsch.

7. Finish this lyric: "I'm advertising love for free so you can place..."

From Quiz Black Crowes - "Shake Your Money Maker"

Answer: your ad with me

From the song "Hard To Handle", a remake of the classic Otis Redding song.

8. "If I come on like a dream...Would you let me show you what I mean?" In which song is this question asked?

From Quiz A Tribute to a Work in Progress

Answer: Remedy

"Remedy" is one of the band's more popular songs and is definitely a fan favorite in concert. It is song that can be interpreted in many ways, most having to do with the life of a rock star while on the road.

9. The 'Tour of Brotherly Love' in 2001 included which two other bands?

From Quiz Black Crowes

Answer: Spacehog and Oasis

All three bands are fronted by brothers; Noel and Liam Gallagher of Oasis, Antony and Royston Langdon of Spacehog and of course, Chris and Rich Robinson from the Black Crowes.

10. Finish this lyric: "Your sister always singing, she played the step child..."

From Quiz Black Crowes - "Shake Your Money Maker"

Answer: a broken little memory

From the first song "Twice as Hard", one of the band's more popular radio-played songs.

11. The Black Crowes have toured with which legendary guitarist?

From Quiz Black Crowes

Answer: Jimmy Page

Jimmy Page toured with the Crowes and they have a live album released.

12. "He had twenty-nine blackbirds, but only one flew. Spent most of his time making holes, and licking his wounds" On which song is this lyric found?

From Quiz A Tribute to a Work in Progress

Answer: Nebakanezer

"Nebakanezer" is a song that is hard to definitively say what it about. It could be about a lot of things, including the ancient King of the same name. The song is featured on their 1996 album "Three Snakes and One Charm".

13. Name the song that features the following lyric; "To lessen my troubles, I stopped hanging out with vultures and empty saviours like you..."?

From Quiz Black Crowes

Answer: "Sometimes Salvation"

From the 1992 album "The Southern Harmony and Musical Companion".

14. "Sea legs start to wigglin, and sick..." what comes next?

From Quiz Black Crowes - "Shake Your Money Maker"

Answer: I'm still feelin

From "Stare it Cold", the last song on the album, unless you have the album that contains the bonus tracks!

15. "Tried to stay away from this year's big thing. Ain't as easy as it seems, to find a mutual dream..." This lyric can be found in which song?

From Quiz A Tribute to a Work in Progress

Answer: A Conspiracy

"A Conspiracy" was the biggest hit on the band's "Amorica" album. It is a favorite among casual fans of the band when at their shows. There is a reason for that...it's a good song!

16. Which album features the cryptic sleeve note (also a lyric) "Lay down with number 13, it's a cold, grey shame"?

From Quiz Black Crowes

Answer: Three Snakes and One Charm

From the song "Under A Mountain".

17. Finish this lyric: "Feelin second fiddle..."?

From Quiz Black Crowes - "Shake Your Money Maker"

Answer: to a dead man

From the song "Sister Luck". A slow but definitely good one!

18. In 1994, The Black Crowes did a mini club tour around major cities in North America. What was the alias name used by the Band?

From Quiz Black Crowes

Answer: O.D. Jubilee

The O.D. Jubilee played at the famous Nightclub 9:30 in Washington D.C. just one month before the club closed and moved to a new location.

19. "Sometimes a memory only sees what it wants to believe, And what's filled in between are days and nights that don't mean a thing..." In which song can this lyric be found?

From Quiz A Tribute to a Work in Progress

Answer: Bad Luck Blue Eyes Goodbye

"Bad Luck Blue Eyes Goodbye" is a meaningful song that can be found on the band's 1992 album "Southern Harmony and Musical Companion". The song paints a picture of the feelings related to breaking off a relationship that seemingly never truly existed in the first place.

20. What song starts: "Hey boys buzzin bee stinging"?

From Quiz Black Crowes - "Shake Your Money Maker"

Answer: Struttin Blues

From the song "Struttin Blues".

21. Who played keyboards on the first studio album?

From Quiz Black Crowes

Answer: Chuck Leavell

Chuck Leavell has played with the Rolling Stones and several other highly acclaimed bands. Ed Harsch joined the band soon after and has played keys ever since.

22. "When you're lost, I am found. When you slip, I hold my ground. When I fall, Please take a bow. And when you're up, Just remember I am down..." What song is this lyric from?

From Quiz A Tribute to a Work in Progress

Answer: By Your Side

The song "By Your Side" can conveniently be found on the band's 1999 album "By Your Side". It is the lone radio hit found on the album, which is a shame, cause it is an all around good album.

23. Finish this lyric: "She don't know no lovers, none that I've ..."

From Quiz Black Crowes - "Shake Your Money Maker"

Answer: ever seen

From the song "She Talks To Angels". Both the video and the song were another huge hit for the band.

24. What city is the band from?

From Quiz Black Crowes

Answer: Atlanta

The band formed in 1984 in Atlanta and released their first album six years later.

25. "Action speaks louder than words, And I'm a man of great experience. I know you've got another man, But I can love you better than him..." In which song can this lyric be found?

From Quiz A Tribute to a Work in Progress

Answer: Hard to Handle

The Black Crowes did not originally write the song, but they are certainly the band that made it popular. It was actually written by Otis Redding. The Crowes version of the song can be found on their 1990 debut album "Shake Your Money Maker".

26. Who never played bass on any Black Crowes album?

From Quiz Black Crowes

Answer: Greg Rzab

Rzab was briefly in the Crowes lineup after the firing of Sven Pipien during the tour with Jimmy Page, but was replaced with Andy Hess shortly thereafter.

27. Finish this lyric: " Hardest thing I ever had to do was stand up straight and tell..."

From Quiz Black Crowes - "Shake Your Money Maker"

Answer: it all to you

From the song "Could I've Been So Blind".

28. How many studio albums did the Black Crowes release before their 2002 hiatus period?

From Quiz Black Crowes

Answer: 6

These albums included: "Shake Your Money Maker", "Southern Harmony and Musical Companion", "Amorica", "Three Snakes and One Charm", "By Your Side" and "Lions".

29. "I don't know my telephone number, but you kiss good and I'd like to see you tomorrow..." In which song is this lyric heard?

From Quiz A Tribute to a Work in Progress

Answer: Nonfiction

"Nonfiction" is my favorite song off the 1994 "Amorica" album. It tells the story of relationships the lead singer Chris Robinson had during his more "boisterous" days on the road with the band. He has since "settled down" and has started a family with actress Kate Hudson.

30. Name the band Chris and Rich formed before The Black Crowes.

From Quiz Black Crowes

Answer: Mr. Crowe's Garden

Rich and Chris were the only real members until Steve Gorman joined the fledgling Crowes...the name was changed during the "Shake Your Money Maker" sessions...

This is category 10484
play trivia = Top 5% Rated Quiz, take trivia quiz Top 10% Rated Quiz, test trivia quiz Top 20% Rated Quiz, popular trivia A Well Rated Quiz
new quizzes = added recently, editor pick = Editor's Pick editor = FunTrivia Editor gold = Gold Member

Teachers / educators: FunTrivia welcomes the use of our website and quizzes in the classroom as a teaching aid or for preparing and testing students. See our education section. Our quizzes are printable and may be used as question sheets by k-12 teachers, parents, and home schoolers.

 ·  All questions, answers, and quiz content on this website is copyright FunTrivia, Inc and may not be reproduced without permission. Any images from TV shows and movies are copyright their studios, and are being used under "fair use" for commentary and education.