FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Black Eyed Peas Quizzes, Trivia and Puzzles
Black Eyed Peas Quizzes, Trivia

Black Eyed Peas Trivia

Black Eyed Peas Trivia Quizzes

  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Music A-C

Fun Trivia
4 quizzes and 40 trivia questions.
1.
  Black Eyed Peas    
Multiple Choice
 10 Qns
This is a quiz all about The Black Eyed Peas!
Average, 10 Qns, aifanatic, Feb 12 14
Average
aifanatic
4227 plays
2.
  Where Is the Love?    
Multiple Choice
 10 Qns
This is a quiz honoring the musical catalog of the American hip hop group The Black Eyed Peas from 2003 through 2011.
Average, 10 Qns, workisboring, Feb 14 13
Average
workisboring gold member
335 plays
3.
  Black Eyed Peas "Monkey Business"    
Multiple Choice
 10 Qns
This is a lyrics quiz on the B.E.P.'s "Monkey Business".
Average, 10 Qns, tyler7570, Sep 16 10
Average
tyler7570
4029 plays
4.
  Black Eyed Peas Test Your Knowledge    
Multiple Choice
 10 Qns
This is a quiz about the American hip hop group Black Eyed Peas.
Tough, 10 Qns, mimesquare, Jun 19 10
Tough
mimesquare
506 plays
trivia question Quick Question
Name the song: "I met a girl down at the disco, She said hey hey hey hey let's go".

From Quiz "Black Eyed Peas "Monkey Business""





Black Eyed Peas Trivia Questions

1. The 2003 song "Where Is the Love?" was the first top ten single for The Black Eyed Peas. Who collaborated with The Black Eyed Peas to record this song?

From Quiz
Where Is the Love?

Answer: Justin Timberlake

The Black Eyed Peas collaborated with Justin Timberlake on the 2003 single "Where Is the Love?" from the studio album "Elephunk". The song hit number eight on the United States Billboard Hot 100 and hit number one in eight countries. The song was nominated for Record of the Year and Best Rap/Sung Collaboration Grammy Awards in 2004.

2. On the album "Elephunk", what song features Justin Timberlake?

From Quiz Black Eyed Peas

Answer: Where Is the Love

"Where Is the Love" was released in 2003. World-wide problems, like terrorism, racism, war, and greed, are mentioned in this song. The song was written by Will.I.Am, Taboo, Apl.De.Ap, Ron Fair, and Printz Board.

3. Name the song: "Turn up your radio, blast your stereo right now".

From Quiz Black Eyed Peas "Monkey Business"

Answer: Pump It

This song was featured in a Best Buy commercial and for the "Big Mama's House 2" commercial.

4. Which rapper sang on the "Tony Hawk Underground" video game soundtrack?

From Quiz Black Eyed Peas

Answer: Will.I.Am

Will.I.Am is a clever way to make his real name, William, into his cool rapper name.

5. This song was the second single from the group's 2003 album "Elephunk". The theme of the song was about a disastrous relationship. Which song was this?

From Quiz Where Is the Love?

Answer: Shut Up

The 2003 song "Shut Up" was an international hit for The Black Eyed Peas. The song hit number one in Australia, Austria, Belgium, Canada, Spain, France, Germany, Ireland, Italy, New Zealand, Norway, Romania, Sweden and Switzerland. The song hit number two in the United Kingdom and the Netherlands and number three in Finland. The song was based a disastrous relationship. During the recording of the group's 2003 album "Elephunk", the members of the group were constantly interrupted by their girlfriends' phone calls during the sessions. So the group decided to include some of the their relationship problems into the song "Shut Up".

6. Often sporting a Mohawk, musician Apl.De.Ap sang a song in two languages on the album "Elephunk". What was the title?

From Quiz Black Eyed Peas

Answer: The Apl Song

The chorus of this song was recorded in Tagalog, while the rest was in English. The song was featured on "Elephunk", which was released on June 24, 2003.

7. Name the song: "I met a girl down at the disco, She said hey hey hey hey let's go".

From Quiz Black Eyed Peas "Monkey Business"

Answer: My Humps

The music video for this song had Fergie dancing with back-up dancers while purses and jewelery appeared on screen.

8. Which rapper has a song named after him on "Elephunk"?

From Quiz Black Eyed Peas

Answer: A.P.L.

This song is called "The Apl Song".

9. This song from the group's 2003 album "Elephunk" was used in the promotional trailers for the 2004 film "Garfield: The Movie" and in an Apple iPod silhouette commercial. Which song was this?

From Quiz Where Is the Love?

Answer: Hey Mama

The Black Eyed Peas released "Hey Mama" on January 11, 2004. The song was the third single released from the group's 2003 album "Elephunk". The song hit number twenty-three on the United States Billboard Hot 100 and was a top ten single in eight countries. This song was featured in Konami's 2007 video game "Dance Dance Revolution Ultramix 3" for the Xbox gaming system.

10. Fergie released her solo debut album in 2006. Name the album.

From Quiz Black Eyed Peas

Answer: The Dutchess

The name of the album came from a play on the spelling of Sarah Ferguson's title, the Duchess of York. Both ladies have the same family name (Ferguson) and nickname (Fergie). Source: Wikipedia

11. Name the song: "No no no no babe. No no no no you gotta try".

From Quiz Black Eyed Peas "Monkey Business"

Answer: Don't Lie

This song was nominated for "Best Pop Performance By A Duo Or Group With Vocal" on the 2006 Grammys.

12. Which rapper is Mexican?

From Quiz Black Eyed Peas

Answer: Taboo

Taboo is a rapper from the group. He is one of the less popular ones but is equally important.

13. What was the name of Will.I.Am's solo studio album, released in 2001?

From Quiz Black Eyed Peas

Answer: Lost Change

The album's songs are mostly about girls--breaking up, making up, and falling in love are some of the themes on this album. It was released on October 2, 2001.

14. Name the song: "It feels like something's heating up Timberland on the drum-drum he's beatin' up ".

From Quiz Black Eyed Peas "Monkey Business"

Answer: My Style

This song featured Justin Timberlake.

15. Who is the only female member of the Black Eyed Peas?

From Quiz Black Eyed Peas

Answer: Fergie

Fergie was not originally in the band. She joined on their third album.

16. The Black Eyed Peas released this song as the first single from their 2005 album "Monkey Business". The song told the story of a couple with one trying to end the relationship as the other is in disbelief. What song was this?

From Quiz Where Is the Love?

Answer: Don't Phunk with My Heart

The Black Eyed Peas released the song "Don't Phunk with My Heart" on April 12, 2005. The song hit the top ten in sixteen different countries. The song won the Best Rap Performance by a Duo or Group Grammy Award in 2006. The music video for the song was parodied several American game shows from the 1970s such as "The Price Is Right", "The Dating Game" and "Love Connection".

17. What are the real names of Apl.De.Ap and Taboo?

From Quiz Black Eyed Peas

Answer: Allan Pineda Lindo and Jaime Luis Gomez

Apl.De.Ap was born Allan Pineda Lindo on November 28, 1974. Taboo was born Jaime Luis Gomez on July 14, 1975.

18. Name the song: "I got no time for grand philosophy. I can barely keep my head above the tides."

From Quiz Black Eyed Peas "Monkey Business"

Answer: Union

This song featured Sting.

19. The Black Eyed Peas released "My Humps" as the third single from their 2005 album "Monkey Business". Originally, the song was written by The Black Eyed Peas member, will.i.am, for which singing act?

From Quiz Where Is the Love?

Answer: The Pussycat Dolls

The Black Eyed Peas released the song "My Humps" on September 20, 2005. "My Humps" was the only song on the 2005 The Black Eyed Peas album "Monkey Business" written and composed by group member will.i.am. This song was written for the group The Pussycat Dolls for their 2005 album "PCD", but The Pussycat Dolls didn't record the song for this album. The Black Eyed Peas recorded "My Humps" for their 2005 album "Monkey Business". The song became a top ten hit in fifteen different countries. The song won the Best Rap Performance by a Duo or Group Grammy Award in 2007.

20. What was the name of the band formed by Will.I.Am and Apl.De.Ap, before Taboo and Fergie joined the group?

From Quiz Black Eyed Peas

Answer: Atban Klann

Atban Klann consisted of Will 1X (later known as Will.I.Am), Apl.De.Ap, Mookie Mook, DJ Motiv8 and Dante Santiago. They were represented by Ruthless Records.

21. Name the Song: "Question for the ages What's going on with my back pages? Rappers wanna be down, but listen listen".

From Quiz Black Eyed Peas "Monkey Business"

Answer: Like That

This song featured C-Lo, Q-Tip, John Legend, and Talib Kweli.

22. When the group was started who did it consist of?

From Quiz Black Eyed Peas

Answer: Will.I.Am, Taboo,and APL

Their first two albums were done without Fergie. I definitely think that Fergie boosted their peformance.

23. On April 18, 2009, which song from the group's 2009 "The E.N.D." album became the first number one hit single on the United States Billboard Hot 100 for The Black Eyed Peas?

From Quiz Where Is the Love?

Answer: Boom Boom Pow

The 2009 song "Boom Boom Pow" by The Black Eyed Peas was a number one hit single on the United States Billboard Hot 100 for twelve weeks. This song was a top ten hit in eighteen different countries. The song was nominated for the Best Dance Recording Grammy Award in 2010.

24. In which country was Apl.De.Ap born?

From Quiz Black Eyed Peas

Answer: Philippines

Apl.De.Ap was born in Pampanga, Philippines. He is part Filipino and part African American. He was raised by his mother. Source: Wikipedia

25. What show did Fergie get her start on?

From Quiz Black Eyed Peas

Answer: Kids Inc.

At this point Fergie was still going by her real name. Her real name is Stacey Ferguson.

26. On July 11, 2009, The Black Eyed Peas hit number one on the United States Billboard Hot 100 for the second time with another song from their "The E.N.D." album which was produced by French DJ David Guetta. Which song was this?

From Quiz Where Is the Love?

Answer: I Gotta Feeling

The 2009 song "I Gotta Feeling" was the second number one single on the United States Billboard Hot 100 for The Black Eyed Peas. The song also hit number one on twenty different charts worldwide. The song was nominated for Record of the Year and won the Grammy for Best Pop Performance by a Duo or Group with Vocals in 2010. The Black Eyed Peas performed "I Gotta Feeling" at the fifty-second Grammy Awards nomination announcement ceremony on December 2, 2009 and the Kick-off Party for the twenty-fourth season of "The Oprah Winfrey Show" on September 10, 2009.

27. Fergie publicly admitted to being addicted to a drug. Which one?

From Quiz Black Eyed Peas

Answer: Crystal meth

In 2006, Fergie went public with her addiction story. She shared her tale with "Time" magazine, claiming that she used hypnotherapy to help overcome her addiction.

28. Name the song: "One time for your mind. Twos for your soul".

From Quiz Black Eyed Peas "Monkey Business"

Answer: Audio Delite at Low Fidelity

This song was composed by Allen Pineda, Keith Harris, Rick James, and William Adams.

29. Who recorded a collaboration with the Black Eyed Peas on their fourth album "Monkey Business"?

From Quiz Black Eyed Peas

Answer: Sting

This song is called "Union".

30. Which song from the 2009 album "The E.N.D." by The Black Eyed Peas was featured in the 2010 film "The Other Guys" and the 2011 film "The Hangover Part II"?

From Quiz Where Is the Love?

Answer: Imma Be

The Black Eyed Peas released the song "Imma Be" on May 19, 2009. The song hit number one on the United States Billboard Hot 100. The song also hit number seven on the Australian Recording Industry Association chart and number five on the Canadian Hot 100 chart. The Black Eyed Peas performed "Imma Be" at the fifty-second Grammy Awards ceremony on January 31, 2010.

This is category 15147
play trivia = Top 5% Rated Quiz, take trivia quiz Top 10% Rated Quiz, test trivia quiz Top 20% Rated Quiz, popular trivia A Well Rated Quiz
new quizzes = added recently, editor pick = Editor's Pick editor = FunTrivia Editor gold = Gold Member

Teachers / educators: FunTrivia welcomes the use of our website and quizzes in the classroom as a teaching aid or for preparing and testing students. See our education section. Our quizzes are printable and may be used as question sheets by k-12 teachers, parents, and home schoolers.

 ·  All questions, answers, and quiz content on this website is copyright FunTrivia, Inc and may not be reproduced without permission. Any images from TV shows and movies are copyright their studios, and are being used under "fair use" for commentary and education.