FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Blondie Quizzes, Trivia and Puzzles
Blondie Quizzes, Trivia

Blondie Trivia

Blondie Trivia Quizzes

  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Music A-C

Fun Trivia
5 Blondie quizzes and 60 Blondie trivia questions.
1.
  Blondielicious   great trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
Blondie swept the UK singles and albums charts during the 1970s and 1980s and I still play their songs 30 years on. I have given you some of their lyrics and all you need to do is guess which song title the lyrics come from.
Average, 10 Qns, Plodd, Feb 03 23
Average
Plodd
Feb 03 23
603 plays
2.
  Blondie   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
Blondie was an American band formed in the mid 70s. The band was instrumental in the "Punk Rock" and "New Wave" scene.
Tough, 10 Qns, Lord_Digby, Feb 03 23
Tough
Lord_Digby gold member
Feb 03 23
1109 plays
3.
  First Lines of Songs - Blondie    
Multiple Choice
 10 Qns
Blondie is one of my favourite groups from the 70's and 80's. This quiz is on the first lines of some of their classic songs.
Average, 10 Qns, craig1jack, Feb 03 23
Average
craig1jack
Feb 03 23
560 plays
4.
  Blondie in the Charts    
Multiple Choice
 15 Qns
One of the most successful classic rock bands fronted by a female singer, Blondie spawned many top hits throughout their career. But what were their biggest hits, in what countries? This quiz has some surprises.
Tough, 15 Qns, TobyNZ, Apr 21 13
Tough
TobyNZ
224 plays
5.
  Blondie: Unto the Bleach    
Multiple Choice
 15 Qns
This groundbreaking punk rock band from the seventies is back with a vengeance. With the recent re-release of all six original albums on disc and an eighth promised for early next year, how much do you know or remember about Blondie and their music?
Tough, 15 Qns, bravomoose, Feb 03 23
Tough
bravomoose
Feb 03 23
811 plays
trivia question Quick Question
Which Blondie song contains these lyrics? "All I want is a photo in my wallet A small remembrance of something more solid"

From Quiz "Blondielicious"




Related Topics
  Blondie [Entertainment] (3 quizzes)


Blondie Trivia Questions

1. In which country were Blondie first successful in the charts, before any other countries?

From Quiz
Blondie in the Charts

Answer: Australia

Blondie's first ever hit, "In The Flesh", reached number two on the Australian Singles charts after it was played by mistake (instead of "X-Offender") on the music show "Countdown" in 1977.

2. What song begins with this lyric: "Was it destiny I don't know yet Was it just by chance Could this be kismet"?

From Quiz First Lines of Songs - Blondie

Answer: (I Am Always Touched By Your) Presence, Dear

From their 1977 album "Plastic Letters" which was released in 1977. The album only reached number 72 on the US album charts; however, it did reach number ten on the UK charts. This is the first album I ever bought.

3. Which Blondie song contains these lyrics? "All I want is a photo in my wallet A small remembrance of something more solid"

From Quiz Blondielicious

Answer: Picture This

'Picture This', from the album 'Parallel Lines', was released in 1978 and made it to number 12 in the UK singles chart. It was written by Debbie Harry, Chris Stein and Jimmy Destri. The 'B' side song is another favourite 'Fade Away And Radiate'.

4. This song was released in 1978, reaching number 12 on the UK Singles chart. "I will give you my finest hour, the one I spent watching you shower." Can you recall the name of the song?

From Quiz Blondie

Answer: Picture This

"Picture This" was released in 1978. The song was taken from the band's third album, "Parallel Lines", which was also released in 1978.

5. What is the name of Blondie's lead vocalist?

From Quiz Blondie: Unto the Bleach

Answer: Debbie Harry & Deborah Harry & Harry

Debbie Harry is Blondie's namesake chanteuse.

6. What song was Blondie's first major hit in Europe, peaking at number one on the singles chart in The Netherlands and number two on the UK singles chart?

From Quiz Blondie in the Charts

Answer: Denis

The song was a cover of the 1963 hit "Denise" by Randy and the Rainbows. The song was from their 1978 album "Plastic Letters", which helped establish their success throughout many parts of Europe.

7. Can you guess this track from the first lines: "All I want is a room with a view A sight worth seeing, a vision of you"?

From Quiz First Lines of Songs - Blondie

Answer: Picture This

Taken from the classic album "Parallel Lines", released in 1978. The album only reached number six on the US album charts but it went on to reach number one in the UK in February 1979. The album sold 20 million copies worldwide. This is the second album I ever bought.

8. Originally performed by The Paragons in 1967, Blondie's version was released in 1980. Debbie sang; "I'm not the kind of girl who gives up just like that, oh, no." What is the name of this song?

From Quiz Blondie

Answer: The Tide Is High

"The Tide Is High" was written in 1967, by John Holt. Blondie's version reached number one on the U.S. Billboard Hot 100 and also made number one in the UK (Singles Chart).

9. "I'm Gonna Love You Too" was a hit on the singles chart in only one country, peaking at number six. What was this country?

From Quiz Blondie in the Charts

Answer: The Netherlands

The song was from the "Parallel Lines" album, and was originally recorded by Buddy Holly in 1957. It became their highest charting single from that album in The Netherlands, but was not released in any other country.

10. What Blondie classic begins: "Once had love and it was a gas"?

From Quiz First Lines of Songs - Blondie

Answer: Heart Of Glass

This song is also from the album "Parallel Lines". This song caused controversy because of an obscene lyric. The BBC changed the lyric for radio play, but the song was banned in Australia. This track went on to sell around two million copies in the US and 1.3 million in the UK. The song became a disco classic with several remixes made.

11. This catchy little song contains these lyrics, but what is the song called? "Darlin' darlin' darlin' Now you're out of town Those girls that you run with They bring my head down"

From Quiz Blondielicious

Answer: In The Flesh

'In The Flesh' was written by Debbie Harry and Chris Stein from their debut album 'Blondie'. It was the 'B' side song on the single 'Rip Her to Shreds'. The video was filmed in a studio with Debby Harry dressed in a skimpy black dress, wearing a black beret and performing alongside her fellow band members.

12. In 1978, Blondie recorded a song with some of the lyrics in French. Can you recall the name of the song?

From Quiz Blondie

Answer: Denis

"Denis" was an international breakthrough for Blondie, reaching number one in the Netherlands and peaking at number two on the UK Singles chart. The single managed to chart in most of Europe, and even reached number 12 in Australia. The song was originally written by Neil Levenson and performed by Randy & the Rainbows in 1963. Most of us probably know the song as "Denee Denee."

13. What's the name of the club where Blondie and other bands of the era got started?

From Quiz Blondie: Unto the Bleach

Answer: C.B.G.B.'s

CBGB's was a small anything-goes club that was cramped, dirty, and home to most of the New York punk bands like Talking Heads, the Ramones, and Blondie.

14. What was Blondie's first number one hit on the US Billboard Hot 100 chart, released in 1979?

From Quiz Blondie in the Charts

Answer: Heart Of Glass

"Heart Of Glass" reached number one in the UK, the USA, Australia, West Germany, and many other countries. An earlier slower version called "Once I Had A Love" had been written a few years before. From the "Parallel Lines" album, the recording was not without its controversy. The BBC edited out the expression "pain in the ass" from the radio edit and changed it to simply "heart of glass".

15. What song begins: "(Hey! Psst PSST! Here she comes now) Oh, you know her, would you look at that hair"?

From Quiz First Lines of Songs - Blondie

Answer: Rip Her to Shreds

This song was taken from their 1976 album "Rip Her to Shreds". This song was released, but never charted in the UK or US. The song is all about gossip columns.

16. Name the Blondie song these lyrics come from. "Every girl wants you to be her man But I'll wait my dear 'til it's my turn"

From Quiz Blondielicious

Answer: The Tide Is High

'The Tide Is High' was originally written by John Holt and released in 1967 until Blondie made it a cover song in 1980. They reached number one in the UK singles chart. The song has also been a cover for other artists and it made number one in the UK singles chart again in 2002 for Atomic Kitten.

17. What was the debut album by Blondie called?

From Quiz Blondie

Answer: Blondie

Blondie's first album was titled "Blondie", released in 1976. "Plastic Letters" was the second studio album by Blondie, released in 1977. "Rifle Range" and "X-Offender" are both tracks from the band's debut album "Blondie."

18. Which Blondie album contains the songs 'Heart of Glass', 'One Way or Another', and 'Sunday Girl'?

From Quiz Blondie: Unto the Bleach

Answer: 'Parallel Lines'

Although it was their third album, 'Parallel Lines' was the first one to gain them popularity.

19. What song are these the first lines to: "I know a girl from a lonely street Cold as ice cream but still as sweet"?

From Quiz First Lines of Songs - Blondie

Answer: Sunday Girl

This song was also taken from the album "Parallel Lines". It was Blondie's second number one hit in the UK in May of 1979. It was never released as a single in the US. This song even had a French version. Debbie Harry and the French language, "Super sexy"!

20. Which Blondie song contains these lyrics? "I know you wouldn't go You'd watch my heart burst then you'd step in I had to know so I asked You just had to laugh"

From Quiz Blondielicious

Answer: X Offender

'X Offender' was written by Gary Valentine and Debbie Harry but never reached the singles chart. The song can be found on the Blondie debut album 'Blondie'. It was originally called 'Sex Offender' until Debbie changed some of the lyrics to tell the story of a prostitute who became attracted to a police officer.

21. "Hanging on the Telephone", "Picture This", "Sunday Girl" and "Heart of Glass" are all tracks from which Blondie album?

From Quiz Blondie

Answer: Parallel Lines

The third studio by Blondie, "Parallel Lines" is considered to be Blondie's best album. The album was released in 1978, and was the first to be produced by the Australian, Mike Chapman. The album reached number one on UK Albums and peaked at number six on the U.S. Billboard Albums chart.

22. Which album contains the songs 'Dreaming', 'Atomic', and 'Union City Blue'?

From Quiz Blondie: Unto the Bleach

Answer: 'Eat to the Beat'

'Eat to the Beat' was Blondie's fourth album. Another interesting fact -- one of the songs, 'Shayla', was recently covered by Berlin!

23. "Colour me your colour, baby Colour me your car" This is the first line of which Blondie song?

From Quiz First Lines of Songs - Blondie

Answer: Call Me

This went to number one in the UK and US. It was produced by Giorgio Moroder, who also did "Together in Electric Dreams" with Phil Oakey from Human League. "Call Me" was featured in the film "American Gigolo" with Richard Gere.

24. Debbie Harry was a singer in an all-girl group, before Blondie was formed. What was the name of the all-girl group?

From Quiz Blondie

Answer: The Stilettos

Debbie Harry was a member of The Stilettos in the early 70s. Debbie met Chris Stein, who was the guitarist for the backup band, The Stilettos. When the Stilettos disbanded in the mid-70s, Harry and Stein formed the band Blondie.

25. Which album contains the songs 'Denis', 'Detroit 442' and '(Always Touched By Your) Presence, Dear'?

From Quiz Blondie: Unto the Bleach

Answer: 'Plastic Letters'

Their second album, 'Plastic Letters' was bigger in Australia than it originally was in the US.

26. This song scored Blondie their only number one hit on the Irish Singles Chart, and has a version recorded entirely in French. What is the name of the song?

From Quiz Blondie in the Charts

Answer: Sunday Girl

"Sunday Girl" was the second most successful single from the "Parallel Lines" album in Europe, after "Heart Of Glass". The French language version of the track was included as a B-side of the single in France and The Netherlands.

27. What song opens with" "Toe to toe Dancing very slow Barely breathing Almost comatose"?

From Quiz First Lines of Songs - Blondie

Answer: Rapture

One of my favourite tracks. This was the second single from the 1980 album "Autoamerican". With lyrics like "Fab Five Freddie saying everyones fly, DJ spinning and he saying my my", the song was one of the earliest to feature rap as a feature of the song. Rap, rock, punk, pop, disco...is there anything they can't do?

28. Name the song these Blondie lyrics come from. "Stars live in the evening But the very young need the sun, uh-huh"

From Quiz Blondielicious

Answer: Pretty Baby

One of my favourite Blondie albums is 'Parallel Lines' and this is where you can find the song 'Pretty Baby'. The album was released in 1978 and reached number one in the UK album chart. Other well known songs on the album include 'Heart of Glass' and 'Sunday Girl'. 'Pretty Baby' was written by Debbie Harry and Chris Stein but was not released in the singles chart.

29. This single was released in 1980, and made number one on the UK Singles chart. In the U.S. the single reached number one on the Hot Dance Club Play and peaked at number 39 on the Billboard Hot 100. Can you name the song?

From Quiz Blondie

Answer: Atomic

Taken from the band's third album "Eat to the Beat", "Atomic" was in the same vein as their previous hit, "Heart of Glass." The song was written by Debbie Harry and Jimmy Destri. "Atomic" made gold in the UK.

30. How many US number one singles did Blondie have by the end of the 1990s?

From Quiz Blondie: Unto the Bleach

Answer: four

As of the year 2001, Blondie can claim four number one singles in the US: 'Heart of Glass', 'Call Me', 'The Tide is High' and 'Rapture'

This is category 19308
Last Updated Jul 20 2024 5:49 AM
play trivia = Top 5% Rated Quiz, take trivia quiz Top 10% Rated Quiz, test trivia quiz Top 20% Rated Quiz, popular trivia A Well Rated Quiz
new quizzes = added recently, editor pick = Editor's Pick editor = FunTrivia Editor gold = Gold Member

Teachers / educators: FunTrivia welcomes the use of our website and quizzes in the classroom as a teaching aid or for preparing and testing students. See our education section. Our quizzes are printable and may be used as question sheets by k-12 teachers, parents, and home schoolers.

 ·  All questions, answers, and quiz content on this website is copyright FunTrivia, Inc and may not be reproduced without permission. Any images from TV shows and movies are copyright their studios, and are being used under "fair use" for commentary and education.