FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Clarkson Kelly Quizzes, Trivia and Puzzles
Clarkson Kelly Quizzes, Trivia

Kelly Clarkson Trivia

Kelly Clarkson Trivia Quizzes

  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Music A-C

Fun Trivia
American Idol's first winner, Kelly Clarkson set the bar high for subsequent winners.
21 Kelly Clarkson quizzes and 215 Kelly Clarkson trivia questions.
1.
  Kelly Clarkson: The American Idol    
Multiple Choice
 10 Qns
Before a live studio audience and almost 28 million home viewers, twenty year old Kelly Clarkson was crowned "The American Idol" at the end of the summer in 2002. How much do you know about this "girl next door" turned America's newest superstar?
Average, 10 Qns, Logan24, Jan 22 05
Average
Logan24
3861 plays
2.
  My December   top quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
This is about Kelly's third album "My December". She wrote or co-wrote every song on this album and I can't stop listening to it!
Average, 10 Qns, aifanatic, Jul 20 07
Average
aifanatic
631 plays
3.
  Average Kelly Clarkson Trivia    
Multiple Choice
 10 Qns
Hey! This is a quiz about Kelly Clarkson - enjoy!
Average, 10 Qns, Mrssidthesloth, May 25 06
Average
Mrssidthesloth
1435 plays
4.
  "Walk Away" Lyrics (Kelly Clarkson)    
Multiple Choice
 10 Qns
How well do you pay attention to the lyrics in songs? This one is for "Walk Away" by Kelly Clarkson. Have fun.
Easier, 10 Qns, cutiekitten9, Aug 31 06
Easier
cutiekitten9
2723 plays
5.
  Kelly Clarkson's "Breakaway" Lyrics    
Multiple Choice
 10 Qns
I will give you part of a song, and you give me the name of a song. Good luck!
Average, 10 Qns, jesse_fan125, Nov 28 05
Average
jesse_fan125
3906 plays
6.
  Kelly Clarkson Test    
Multiple Choice
 10 Qns
This is a quiz all about Kelly Clarkson, the first winner of "American Idol". Take this quiz to see how much you really know about her.
Average, 10 Qns, soccercks, Apr 22 06
Average
soccercks
1657 plays
7.
  The Ultimate Kelly Clarkson Quiz    
Multiple Choice
 10 Qns
This is a quiz on my all time favourite singer, Kelly Clarkson. She is my idol! Guess which songs these quotes are from.
Average, 10 Qns, superstar2007, Sep 19 19
Average
superstar2007
Sep 19 19
1092 plays
8.
  Kelly Clarkson Lyrics Mania #1    
Multiple Choice
 10 Qns
This quiz is dedicated to the best singer in the world, Kelly Clarkson. How this game is set up: you try to figure out which line I give you goes to which song in the options that are there(unless noted differently).
Average, 10 Qns, cmewtmay, Aug 20 05
Average
cmewtmay
3165 plays
9.
  Video Voyeur #4: Kelly Clarkson    
Multiple Choice
 10 Qns
Instead of the Video Voyeur's usual one video, she thought she would take on one singer's different videos. The first singer and her videos will be "American Idol" alum, Kelly Clarkson
Average, 10 Qns, pennie1478, Jul 16 09
Average
pennie1478 gold member
320 plays
10.
  10 Question Kelly Clarkson Quiz    
Multiple Choice
 10 Qns
This is just a basic quiz about Kelly Clarkson.
Average, 10 Qns, canadian_girl8, Feb 16 14
Average
canadian_girl8
3804 plays
trivia question Quick Question
Who was Kelly's competition in the finale of "American Idol: The Search For A Superstar"?

From Quiz "Kelly Clarkson"




11.
  Kelly Clarkson: Extreme    
Multiple Choice
 10 Qns
This quiz is bound to test your knowledge of Kelly Clarkson to the max. If you're a big Kelly Clarkson fan then this quiz is for you!
Average, 10 Qns, addicted2u, Apr 25 08
Average
addicted2u
471 plays
12.
  Kelly Clarkson Lyrics: 10 Questions    
Multiple Choice
 10 Qns
This is my first quiz. I decided to do it about my favorite singer, Kelly Clarkson. It is relatively simple, I will give you some lyrics and you either tell me what song it is from or tell me what word is missing. Good Luck!
Average, 10 Qns, jonjon12, Nov 10 12
Average
jonjon12
2307 plays
13.
  Kelly Clarkson Lyrics Quiz Challenge    
Multiple Choice
 10 Qns
How well do you know the lyrics for Kelly's "Breakaway" album? I'll give you a line from one of her songs, and you tell me which song it's from.
Average, 10 Qns, sailorxena, Dec 24 06
Average
sailorxena
2549 plays
14.
  Kelly Clarkson Lyrics Mania #2    
Multiple Choice
 10 Qns
This is my second Kelly Clarkson quiz. This one has to do with the lyrics from her second album "Breakaway". Remember to have fun.
Average, 10 Qns, CmeWtMay, Jul 02 05
Average
CmeWtMay
2620 plays
15.
  Kelly Clarkson - All About her Lyrics    
Multiple Choice
 10 Qns
You may like her music, but do you know who wrote her songs and why? Play this quiz to find out.
Average, 10 Qns, amy-lynn, Nov 21 06
Average
amy-lynn
852 plays
16.
  My "American Idol" Series - Kelly Clarkson    
Multiple Choice
 10 Qns
This is a quiz dedicated to the original "American Idol", Kelly Clarkson. Enjoy!
Tough, 10 Qns, TriviaGuy21, May 29 06
Tough
TriviaGuy21
692 plays
17.
  Kelly Clarkson's "Thankful" Lyrics    
Multiple Choice
 15 Qns
This quiz is about Kelly Clarkson's new album, "Thankful". I will give you a couple of lines from a song, and you tell me which song it's from, or I will give you a part of a song with a word missing and you fill it in. Good Luck!
Average, 15 Qns, LedgerLover89, May 28 05
Average
LedgerLover89
1915 plays
18.
  Kelly Clarkson: "All I Ever Wanted"    
Multiple Choice
 10 Qns
This quiz is about Kelly's album, "All I Ever Wanted". All you need to know is the lyrics and you'll be good. :] Have fun.
Average, 10 Qns, losermkx, May 02 09
Average
losermkx
363 plays
19.
  Breakaway Idol    
Multiple Choice
 10 Qns
Kelly Clarkson's album "Breakaway" was one of the biggest albums of 2005. What do you remember about the album that made her a bona fide star?
Tough, 10 Qns, pinky84, Mar 06 06
Tough
pinky84
1120 plays
20.
  The Kelly Clarkson Quiz    
Multiple Choice
 10 Qns
She is the very first American Idol, and she's an awesome singer.
Average, 10 Qns, jazmin_nicole, Oct 31 18
Average
jazmin_nicole
Oct 31 18
2980 plays
21.
  The Greatest Pop Star: K. Clarkson    
Multiple Choice
 10 Qns
If you like Kelly Clarkson, you'll do great on my quiz!
Tough, 10 Qns, SalliesMan15, May 01 04
Tough
SalliesMan15
1174 plays

Kelly Clarkson Trivia Questions

2. From which song would you find the following lyrics: "Swinging around revolving doors Maybe I don't know where they'll take me but Gotta keep moving on, moving on"?

From Quiz The Ultimate Kelly Clarkson Quiz

Answer: Breakaway

Kelly preformed at the American leg of Live Earth. The songs performed include: "Walk Away", "How I Feel", "Never Again", "Sober" and "Since U Been Gone".

3. What song is this lyric from: "Forgetting me, you took things in your hands and left me out"

From Quiz My December

Answer: "Judas"

This line of the song comes right before the chorus and is the second to last line of the song.

4. What are the names of Kelly's older brother and sister?

From Quiz Kelly Clarkson: Extreme

Answer: Jason and Alyssa

When Kelly was little, her parents broke up and her brother went to live with her dad and her sister went to live with her aunt, (both in different states) while Kelly stayed with her mum in Texas.

5. From which song was this lyric taken: "It seems so much is left unsaid, so much is left unsaid, but you can say anything..."?

From Quiz Kelly Clarkson Lyrics

Answer: Where is Your Heart?

Kelly Clarkson was born April 24, 1982.

6. Who did Kelly Clarkson write "Because Of You" about?

From Quiz Kelly Clarkson - All About her Lyrics

Answer: her parents

Kelly Clarkson wrote this song when she was sixteen years old. According to the Wikipedia.org website, lyricinterpretations.com and songfacts.com, Kelly wrote the lyrics to deal with her emotional pain at the time. She later approached Moody and Hodges to polish it up for her and add music. Through this song she sings about her troubled childhood.

7. "Dreamin' of what could be, and if I'd end up happy" is from what song?

From Quiz Kelly Clarkson Lyrics

Answer: Breakaway

This is from the very first verse in "Breakaway".

8. In the first lyric, Kelly says "You've got your ____ and your brother." What is the blank?

From Quiz "Walk Away" Lyrics (Kelly Clarkson)

Answer: mother

Kelly Clarkson was "American Idol"'s season one winner.

9. What state is Kelly originally from?

From Quiz Kelly Clarkson

Answer: Texas

Kelly Clarkson is from Texas and then 'moved away' because of her amazing journey through "American Idol".

10. Kelly's first choice at a job actually wasn't to be a singer; what was it?

From Quiz Kelly Clarkson

Answer: Marine Biologist

She actually wanted to be a marine biologist but she saw the movie "Jaws" and decided it wasn't the career for her.

11. In what 2004 movie was Kelly's first single from "Breakaway" featured?

From Quiz Breakaway Idol

Answer: The Princess Diaries 2: Royal Engagement

Another song of Kelly's, "The Trouble With Love Is", was featured in the movie "Love Actually".

12. What song is this from: "You gotta be out there/you gotta be somewhere"?

From Quiz Kelly Clarkson's "Breakaway" Lyrics

Answer: Hear Me

Kelly Clarkson won the first "American Idol: Search for a Superstar" in 2001.

13. What was the name of the first single released in the US from "Breakaway" (it was also on another cd)?

From Quiz Kelly Clarkson Lyrics Mania #2

Answer: Breakaway

Avril Lavinge helped co-write this song.

14. What type of scientist did Kelly want to become before American Idol? (A scary movie changed her mind)

From Quiz The Greatest Pop Star: K. Clarkson

Answer: Marine Biologist

She originally wanted to be a marine biologist but after seeing "Jaws" she changed her mind real quick.

15. "Oh, I can't believe it's happening to me, some people wait a lifetime." Which song is this line from?

From Quiz Kelly Clarkson Lyrics Mania #1

Answer: A Moment Like This

Kelly Clarkson went up against Justin Guarini on September 4, 2002. She won 58 percent of the vote, crowning her our first "American Idol".

16. Where in Texas is she from?

From Quiz The Kelly Clarkson Quiz

Answer: Burleson

She hails from Burleson, Texas.

17. "I walk out of this darkness with no sense of regret."

From Quiz Kelly Clarkson's "Thankful" Lyrics

Answer: Low

These lyrics were written by Jimmy Harry.

18. What is the name of the show Kelly was on that launched her music career?

From Quiz Kelly Clarkson

Answer: American Idol

Kelly was on the show 'American Idol'. She won against Justin Guarini.

19. Where is Kelly Clarkson originally from?

From Quiz Kelly Clarkson: The American Idol

Answer: Burleson, Texas

Kelly is a Texan, along with the second runner-up, Nikki McKibbin, who is from Grand Prairie. Doylestown, Pennsylvania is proud to be the hometown of first runner-up, Justin Guarini, while Christina Christian was originally from Brooklyn, New York.

20. Which video showed Kelly walking through a trashed house stepping over passed out teenagers?

From Quiz Video Voyeur #4: Kelly Clarkson

Answer: Miss Independent

Kelly's video for "Miss Independent" finished second in the Fandango Video Countdown for cheesy videos.

21. From which song would you find the following lyrics: "A trophy wife, oh how cute Ignorance is bliss But when your day comes, and he's through with you And he'll be through with you You'll die together but alone"?

From Quiz The Ultimate Kelly Clarkson Quiz

Answer: Never Again

Each song on Kelly's new album "My December" was co-written by Kelly herself.

22. Fill in the word: "One minute goes _______"

From Quiz My December

Answer: fast

This line is from "One Minute". I'm not quite sure of the meaning of the song. However, I do know that she sang it live at the Daytona 500 in 2007.

23. The title of Kelly's third album is "My December", but what else did she write that has this same title?

From Quiz Kelly Clarkson: Extreme

Answer: A poem

She wrote or co-wrote every song on her third album.

24. What song is this from: "It's like I'm lost, it's like I'm giving up slowly, it's like you're a ghost that's haunting me..."?

From Quiz Kelly Clarkson Lyrics

Answer: Addicted

Kelly Clarkson has two older siblings. Jason (born in 1973) and Alyssa (born in 1976).

25. What song's chorus starts with, "Oh and I don't know, I don't know what he's after."?

From Quiz Kelly Clarkson Lyrics

Answer: Beautiful Disaster

This is the beginning of the chorus in "Beautiful Disaster".

26. What was Kelly's first U.S. music video?

From Quiz My "American Idol" Series - Kelly Clarkson

Answer: Before Your Love

Although "A Moment Like This" was released as Kelly's first single for radio play and retail sales in the U.S., "Before Your Love" was Kelly's U.S. first video.

27. In the chorus of "Walk Away", what is Kelly looking' for?

From Quiz "Walk Away" Lyrics (Kelly Clarkson)

Answer: attention

Kelly's second album, "Breakaway", was the number three best-selling album of 2005.

28. What is the name of Kelly's second CD?

From Quiz Kelly Clarkson

Answer: Breakaway

Her first CD's name came from the first song on her CD. Kelly's CD, "Breakaway", features songs like "Walk Away", "Gone", "Addicted", "Behind These Hazel Eyes", "Since U Been Gone", "Beautiful Disaster" (live), and "Because of You".

29. What kind of job did Kelly have back in Texas?

From Quiz Kelly Clarkson

Answer: Cocktail waitress

Kelly was a cocktail waitress at local comedy clubs in Arlington and Fort Worth, Texas.

30. Pick the song: "I'll learn how to fly/though it's not easy".

From Quiz Kelly Clarkson's "Breakaway" Lyrics

Answer: Breakaway

"Breakaway" was on the "Princess Diaries 2" soundtrack and was the first song of the "Breakaway" album to be released as a single.

This is category 9566
play trivia = Top 5% Rated Quiz, take trivia quiz Top 10% Rated Quiz, test trivia quiz Top 20% Rated Quiz, popular trivia A Well Rated Quiz
new quizzes = added recently, editor pick = Editor's Pick editor = FunTrivia Editor gold = Gold Member

Teachers / educators: FunTrivia welcomes the use of our website and quizzes in the classroom as a teaching aid or for preparing and testing students. See our education section. Our quizzes are printable and may be used as question sheets by k-12 teachers, parents, and home schoolers.

 ·  All questions, answers, and quiz content on this website is copyright FunTrivia, Inc and may not be reproduced without permission. Any images from TV shows and movies are copyright their studios, and are being used under "fair use" for commentary and education.