FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Kid Rock Quizzes, Trivia and Puzzles
Kid Rock Quizzes, Trivia

Kid Rock Trivia

Kid Rock Trivia Quizzes

  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Music H-K

Fun Trivia
7 Kid Rock quizzes and 85 Kid Rock trivia questions.
1.
  Kid Rock And Friends    
Match Quiz
 10 Qns
Kid Rock has been the guest artist on many friends' albums and they've returned the favor. Can you match the song with the artist who teamed up with Kid Rock? There's some Classic Rock, Blues, Country, and even some Hip Hop on the list!
Difficult, 10 Qns, GBfan, Jul 14 16
Difficult
GBfan gold member
108 plays
2.
  "Picture" Lyrics    
Multiple Choice
 15 Qns
This song is about breaking up and getting back together with the one you love. Some questions will require the artist's name, and some need the missing lyric. Have fun!
Average, 15 Qns, JuniorTheJaws, Nov 09 07
Average
JuniorTheJaws gold member
6874 plays
3.
  Questions on Kid Rock    
Multiple Choice
 10 Qns
Kid Rock is a great musician... from rap to rock to country, he's got it all.
Average, 10 Qns, crazybombshell, Feb 17 08
Average
crazybombshell
2271 plays
4.
  Kid Rock Test    
Multiple Choice
 10 Qns
I think Kid Rock is one of the best entertainers around. Good luck on the quiz! I'm sure you won't have any trouble. :)
Average, 10 Qns, jade00, Sep 17 10
Average
jade00
853 plays
5.
  The Kid's Word    
Multiple Choice
 20 Qns
Kid Rock doesn't only create wonderful melodies, but he also sings wonderful lyrics, most of which are written by him. So test your knowledge of The Kid's Word.
Average, 20 Qns, grandz13, Nov 15 15
Average
grandz13
1626 plays
6.
  Hot Bad Boy ... Kid Rock    
Multiple Choice
 10 Qns
This is a little bit of everything about Kid Rock, his band and lyrics.
Tough, 10 Qns, plumbing girls, Jul 22 06
Tough
plumbing girls
1063 plays
7.
  Kid Rock- The Polyfuze Method    
Multiple Choice
 10 Qns
This is a hard multiple-choice quiz about Kid Rock's second album, "The Polyfuze Method". All of the questions are found somewhere within the album, some easier than others, but all in-depth. DOES INCLUDE REVISITED TRACKS.
Difficult, 10 Qns, ratm42907, Feb 28 08
Difficult
ratm42907
228 plays
trivia question Quick Question
"And the clock looked at me just like the devil in disguise. I saw it in her eyes - she'd be gone before the evenin'."

From Quiz "The Kid's Word"





Kid Rock Trivia Questions

2. What is Kid Rock's given name?

From Quiz Kid Rock

Answer: Robert James Ritchie

Kid Rock was born "Robert James Ritchie" in small town, Romeo, Michigan.

3. "Living my life in a slow hell--different girl every night at the hotel, I ain't seen the sun shine in three damn days." Who sings this line in the song?

From Quiz "Picture" Lyrics

Answer: Kid Rock

Born Robert Ritchie on January 17, 1971, in Romeo, Michigan. He realized when he was a small boy that he wanted to be in the music industry, but just how he would accomplish this, he had no idea. Although he received poor grades in his normal academic subjects, the one class that he excelled in was music. He tried to emulate his music idols Lynyrd Skynyrd and Hank Williams, Jr. He hired himself out as a disc jockey for parties, weddings, and local school dances. By the time he was sixteen, he gained recognition as the best disc jockey in his hometown. At one of the dance parties that he worked at, one of the chaperones said "Boy that kid rocks." He liked the sound of Kid rocks, and decided that is what he wanted to be called. So he dropped the letter 's' off of the word 'rocks', and the rest as they say is history. Kid Rock was on his way to becoming one of the fastest growing music legends of his time.

4. "Got the money green cutty with the high pro closs"....is from which song?

From Quiz Hot Bad Boy ... Kid Rock

Answer: Early Mornin' Stoned Pimp

"Early Mornin' Stoned Pimp" is on the album "History Of Rock". This album was released in the U.S.A. on May 30, 2000.

5. What song by Kid Rock was playing in the movie "Coyote Ugly" when the girls were dancing on the bar?

From Quiz Kid Rock

Answer: Cowboy

Classic scene dancing on the bar to this song! This song rocks!

6. What track has a soft rock introduction that lasts 1:16?

From Quiz Kid Rock- The Polyfuze Method

Answer: The Cramper

The song starts out with two messages played off an answering machine. After that, Kid Rock says, "And this one is called 'The Cramper'", and goes into a soft rock tune that lasts 1:16, which is a jazzed-up version of the song's main beat.

7. "I used to be broke, confused, no joke."

From Quiz The Kid's Word

Answer: Cocky

Apparently Kid Rock isn't very modest at times. But hey, that's a reason as to why we love the guy.

8. How old was Kid when he began rap/djing?

From Quiz Kid Rock

Answer: 15

Kid Rock began his rap/djing career when he was just 15 years old. Raised in what he refers to as a "hick-town," Kid Rock quickly gained a reputation in the nearby Mt. Clemens housing projects, spinning up his rare brand of sometimes Xrated raps -- which comprised psychedelic rock, hip-hop, soul, jazz and funk -- for nightly dance parties.

9. "Been _______ on cocaine and whisky--wish I had a ____ girl to miss me. Lord, I wonder if I'll ever change my ways."

From Quiz "Picture" Lyrics

Answer: Fueling up, good

When Robert was seventeen years old, he made a decision that would change the course of his music career, he tried out for a local talent show competition and, to his amazement, he walked a way the winner. The grand prize was a $100,000 recording contract with Jive Records, and he became the opening act for the group Boogie Down Productions.

10. What was Joe C's birth name?

From Quiz Hot Bad Boy ... Kid Rock

Answer: Joseph Calleja

Joe C was born on November 9, 1974 in Taylor, Michigan. He had a chronic digestive disorder called celiac disease. He had to take 65 pills a day and be hooked up to an I.V. at night. He passed away at the young age of 26.

11. What former "Baywatch" star did Kid Rock get engaged to in 2001?

From Quiz Kid Rock

Answer: Pamela Anderson

This definitely proves that money and stardom can get you hot chicks no matter how ugly you are! He loves the playmate type... doesn't he?

12. Which track consists entirely of samples of different people talking?

From Quiz Kid Rock- The Polyfuze Method

Answer: TV Dinner

The entire track, lasting 28 seconds, is made up of different samples of people talking on TV, representing what sounds like switching channels when heard. You might have thought "Fred" was the answer, but it does not consist of samples of different people talking, but it does consist entirely of one person talking.

13. "Well my name's Kid Rock I'm a Capricorn and Detroit's the city where I was born."

From Quiz The Kid's Word

Answer: Welcome 2 The Party

If you thought "Son of Detroit" then you haven't heard "Welcome 2 The Party". This upbeat track on "Devil Without a Cause" supports the awesome hedonism that was Kid Rock's image.

14. When Kid was only 18 years old, who did he go on tour with?

From Quiz Kid Rock

Answer: Ice Cube and Too $hort

After a move to New York, Kid Rock formed relationships with many area rappers and eventually landed an opening slot on a 20-city tour with Ice Cube and Too $hort. He was only 18 years old.

15. "I put your picture away---sat down and _____ today. I can't look at you while I'm lying next to her."

From Quiz "Picture" Lyrics

Answer: Cried

Jive Records had an image in mind for Robert, they wanted him to be a cross between The Beastie Boys and 2 Live Crew. His first single under Jive was "Yo-Da-Lin In The Valley." Although it did not generate a large success on the billboard charts, it was the number one song on college radio stations. College radio station SUNY Cortland, was ordered to pay $23,750, the largest fine ever to be leveled on a college for giving radio time to a song that was full of obscenities.

16. What is Kid Rock's band called?

From Quiz Kid Rock

Answer: Twisted Brown Trucker Band

This band looks like they know how to PARTY!

17. Which song uses an organ throughout the song?

From Quiz Kid Rock- The Polyfuze Method

Answer: U Don't Know Me

An organ is used throughout the song when Kid Rock is not rapping and during the middle part of three of the four verses. The beat is the same throughout the song, playing four differnt notes.

18. "You got 15 seconds to get this seat now. We're gonna start this show and blow your mind now."

From Quiz The Kid's Word

Answer: Trucker Anthem

First track on the "Cocky" album and features the wonderful beats of the Twisted Brown Trucker Band.

19. What was the first album, from Jive Records, Kid Rock released in 1990?

From Quiz Kid Rock

Answer: Grits Sandwiches for Breakfast

It wasn't until 1990 that he released his first album, 'Grits Sandwiches for Breakfast', on the Jive label. The album helped define Kid Rock's bad-boy attitude. After a college disc jockey played one song from the album, "Yodelin' in the Valley," Kid was fined almost $25,000 by the FCC for what was termed "the most indecent thing ever heard" by the president of the university.

20. "I called you ___________ in the hotel---everyone knows but they won't tell...but their half hearted smiles tell me something just ain't right".

From Quiz "Picture" Lyrics

Answer: Last night

Sheryl Crow was born on February 11, 1962, in Kennett, Missouri. Both of her parents were part of several swing group bands in their younger days, and they encouraged their daughter to follow her dreams.

21. Who are the members of Kid Rock's band, the Twisted Brown Trucker Band?

From Quiz Hot Bad Boy ... Kid Rock

Answer: Jimmie Bones, Kenny Olson, Stefanie Eulinberg, Uncle Kracker, Jason Krause

Jimmie Bones plays the keyboard, organ and sings back-up vocals. Kenny Olson plays lead guitar. Stefanie Eulinberg plays drums and sings back-up vocals. Uncle Kracker is at the turntables and sings back-up vocals. Jason Krause plays the guitar. What a great band!

22. What fellow rapper backs Kid Rock up on turntables and has had two albums on the charts?

From Quiz Kid Rock

Answer: Uncle Kracker

The song that put him on the map was "Follow Me", from his first album, "Double Wide".

23. What does not worry Kid Rock? (Said in "Prodigal Son".)

From Quiz Kid Rock- The Polyfuze Method

Answer: The world's end

The lines in which this is said are, "The world's end don't worry me, and I'mma get where I'm goin' so stop hurrying me".

24. "And when your walls come tumbling down I will always be around."

From Quiz The Kid's Word

Answer: Only God Knows Why

This track provided a rare ballad type song on "Devil Without a Cause" and was a hit.

25. "I been waiting on you for a long time---fueling up on heartaches and cheap wine...I ain't heard from you in three damn nights." Who sings this line in the song?

From Quiz "Picture" Lyrics

Answer: Sheryl Crow

At the age of twenty-four and with $10,000 to her name, Sheryl left home and headed for Los Angeles. She worked hard in trying to break into the music business, but before she knew what was happening her savings were gone and she was running out of ideas. Her break came when she landed a job as a session recorder, which means that she would work with artists that needed a female singer for certain parts of a song. She always made herself available and her talent showed through in every note that she sang.

26. "Dude, what station is this?" are lyrics from what song?

From Quiz Hot Bad Boy ... Kid Rock

Answer: Midnight Train to Memphis

David Spade was the voice behind this line. Kid Rock and David Spade starred in a movie together.

27. What was the name of Kid Rock's sidekick who died young and looked very small for his age?

From Quiz Kid Rock

Answer: Joe C.

He lived a pretty full life touring with Kid Rock, that was for sure!

28. What does Bill Richie drive around Chicago?

From Quiz Kid Rock- The Polyfuze Method

Answer: Cadillac Eldorado

This is said in the song "Rollin' On The Island". In the fist verse, he states that he is not riding off his brother's (Bill Richie) fame, and that nobody even knows his brother's name. Then he says the two lines, "Bill Richie, he lives in Chicago. He rides through town in an Eldorado".

29. "I'm not born again but if I was, I'd ask to come back with a little more love."

From Quiz The Kid's Word

Answer: Wastin' Time

A laidback song on "Devil Without a Cause". Some might also know it as "Drinkin', Smokin'".

30. How old was Joe C. when he reached his untimely death?

From Quiz Kid Rock

Answer: 26

Joseph Calleja, better known in the music world as Joe C., died in his sleep in his home in Taylor, Mich.; he was twenty-six. The Detroit rapper was best known for his work as part of part of the carnivalesque ensemble that was Kid Rock's backing group, Twisted Brown Trucker. We all still miss Joe C. 1974-2000

This is category 10836
play trivia = Top 5% Rated Quiz, take trivia quiz Top 10% Rated Quiz, test trivia quiz Top 20% Rated Quiz, popular trivia A Well Rated Quiz
new quizzes = added recently, editor pick = Editor's Pick editor = FunTrivia Editor gold = Gold Member

Teachers / educators: FunTrivia welcomes the use of our website and quizzes in the classroom as a teaching aid or for preparing and testing students. See our education section. Our quizzes are printable and may be used as question sheets by k-12 teachers, parents, and home schoolers.

 ·  All questions, answers, and quiz content on this website is copyright FunTrivia, Inc and may not be reproduced without permission. Any images from TV shows and movies are copyright their studios, and are being used under "fair use" for commentary and education.