FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Kristofferson Kris Quizzes, Trivia and Puzzles
Kristofferson Kris Quizzes, Trivia

Kris Kristofferson Trivia

Kris Kristofferson Trivia Quizzes

  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Music H-K

Fun Trivia
7 Kris Kristofferson quizzes and 80 Kris Kristofferson trivia questions.
1.
  Me and Bobby McGee   best quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
How well do you remember the lyrics to this Kris Kristofferson song from the early '70's?
Easier, 10 Qns, agony, Jun 26 16
Easier
agony editor
3765 plays
2.
  Song by Song: Me and Bobby McGee   great trivia quiz  
Multiple Choice
 15 Qns
This quiz digs into the popular song "Me and Bobby McGee" and its many covers.
Average, 15 Qns, skylarb, Jul 23 22
Average
skylarb
Jul 23 22
339 plays
3.
  Anatomy of A Song: "The Pilgrim, Chapter 33"    
Multiple Choice
 10 Qns
One of my favourite songs, with great lyrics. From Kris Kristofferson's second album, 'The Silver Tongued Devil and I', this is another quiz based on FussBudget's great format 'Anatomy of A Song'. Enjoy!
Easier, 10 Qns, Quiz_Beagle, Oct 06 12
Easier
Quiz_Beagle gold member
361 plays
4.
  'Me And Bobby McGee' : Story Of A Song   great trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
"Busted flat in Baton Rouge headin' for the trains, Feelin' nearly faded as my jeans". These are the opening words of one of Kris Kristofferson's best-known songs. See how much you know about it.
Difficult, 10 Qns, darksplash, Aug 22 08
Difficult
darksplash gold member
1157 plays
5.
  Kris Kristofferson Song Lyrics    
Multiple Choice
 10 Qns
Kris Kristofferson has written many hit songs, both country and pop. This quiz is about the lyrics of some of his most popular songs.
Average, 10 Qns, kirk645, Apr 23 05
Average
kirk645
922 plays
6.
  Lyrics to Kris Kristofferson Songs    
Multiple Choice
 15 Qns
This is a quiz on the lyrics of Kristofferson songs. Some multiple choice, some fill in the blanks and some true or false. Try your luck!
Average, 15 Qns, Gidget55, Dec 11 11
Average
Gidget55
781 plays
7.
  Kristofferson    
Multiple Choice
 10 Qns
This quiz is dedicated to the great song writer and singer who could be classified country, pop or folk.
Tough, 10 Qns, Gidget55, Oct 14 06
Tough
Gidget55
730 plays
trivia question Quick Question
The line, "And there's nothin' short of dyin, that's half as lonesome as the sound - " comes from which Kristofferson song?

From Quiz " Kris Kristofferson Song Lyrics"




Related Topics
  Country Music [Music] (406 quizzes)


Kris Kristofferson Trivia Questions

1. What silver-tongued musician wrote "Me and Bobby McGee"?

From Quiz
Song by Song: Me and Bobby McGee

Answer: Kris Kristofferson

Kirs Kristofferson, known for such albums as "The Silver Tongued Devil and I," shares the writing credit for this song with Fred Foster, the founder of Monument Records. Born in Brownsville, Texas, Kristofferson recorded numerous albums throughout the 1970s, 80s, 90s, and 2000s. He has also served as a member of the country supergroup the Highwaymen, which included Johnny Cash, Waylon Jennings, and Willie Nelson.

2. Who co-wrote 'Me And Bobby McGee' with Kris Kristofferson?

From Quiz 'Me And Bobby McGee' : Story Of A Song

Answer: Fred Foster

The Texas-born Kristofferson had a varied life: sports star; Rhodes Scholar; helicopter pilot; staff songwriter; actor; and singing star. He wrote too many great songs to list in a few sentences and those songs have been covered by a legion of singers. Fred Foster hailed from North Carolina and as a record producer was influential in the careers of stars such as Dolly Parton and Roy Orbison.

3. What is 'The Pilgrim' wearing 'on the sidewalk'?

From Quiz Anatomy of A Song: "The Pilgrim, Chapter 33"

Answer: Jacket and jeans

'See him wasted on the sidewalk, in his jacket and his jeans, Wearin' yesterday's misfortunes like a smile' This paints a vivid picture of our main character, and, given that he's "wasted", tells us that he's been (and possibly still is) going through hard times. The album 'Silver Tongued Devil and I' was released in 1971. It became a Gold record.

4. Who was "busted flat in Baton Rouge and waitin' for a train"?

From Quiz Kris Kristofferson Song Lyrics

Answer: Me and Bobby McGee

Perhaps Kristofferson's most popular tune, "Me and Bobby McGee" has been recorded by many artists. Roger Miller and Janis Joplin both had big hits with their versions.

5. "Busted flat in Baton Rouge, waiting for a ______..." What were Bobby and I waiting for?

From Quiz Me and Bobby McGee

Answer: Train

I wonder if the train they were waiting for was the "City of New Orleans"? Looking on my map, it would have gone right through there - starting in Illinois, changing cars in Memphis, then "through the Mississippi darkness rolling down to the sea".

6. Which Kristofferson song are these lyrics from? "But I drank his beer for nothing"

From Quiz Lyrics to Kris Kristofferson Songs

Answer: "To Beat the Devil"

Kris wrote this song for Johnny Cash and June Carter Cash, who showed him how to beat the devil.

7. Which song did Kris write in tribute of Janis Joplin?

From Quiz Kristofferson

Answer: "Epitaph: Black and Blue"

Janis sang Kris' song, "Me and Bobby McGee" and when Janis died of an overdose, Kris was so dispondent that he wrote the song "Black and Blue" because no one knew how bad off she was.

8. Who must have felt like king of the road when he became the first musician to record "Me and Bobby McGee"?

From Quiz Song by Song: Me and Bobby McGee

Answer: Roger Miller

Roger Miller, known for such songs as "King of the Road" and "Chug-a-Lug," was the first artist to record "Me and Bobby McGee" on his album "Roger Miller," which was released by Smash Records in 1969. The song hit number 12 on the U.S. country chart in 1969. Kris Kristofferson later recorded his own version in 1970 on his self-titled debut album.

9. There is some debate over who actually first released 'Me And Bobby McGee', but who was first to have a hit with it?

From Quiz 'Me And Bobby McGee' : Story Of A Song

Answer: Roger Miller

Some say Lightfoot was the first to record it, but Miller had the greater hit, Number 12 on the Billboard charts in 1968. Lightfoot charted at number 13. Joplin took it to the top of the charts in 1971. It was to be her only number one and was recorded shortly before her untimely death. Jack Elliott also covered the song.

10. How did 'The Pilgrim' spend his 'future full of money, love, and dreams'?

From Quiz Anatomy of A Song: "The Pilgrim, Chapter 33"

Answer: Like they was goin' outa style

'Once he had a future full of money, love, and dreams, Which he spent like they was goin' outa style' So our hero was once much better off. No doubt we will find out in the course of the song what brought him to this sad state. I found the wrong answers by Googling for 'Spending money like...' I was familiar with the expression 'Spending money like water', but I was particularly taken with 'Like a drunken Kennedy' (with apologies to any Kennedys taking this) and 'Like a 70s African nation' is particularly poignant.

11. The line, "And there's nothin' short of dyin, that's half as lonesome as the sound - " comes from which Kristofferson song?

From Quiz Kris Kristofferson Song Lyrics

Answer: Sunday Mornin' Comin' Down

"And there's nothin' short of dyin' that's half as lonesome as the sound - of a sleepin' city sidewalk and Sunday mornin' comin' down." Johnny Cash had a huge hit with this song. When he chose to sing it on his television show, ABC censors took issue with the line, "I'm wishin' Lord, that I was stoned." Cash, never one to bow to pressure, performed the song as written.

12. The song goes on to tell how we got out of Baton Rouge; what was it that Bobby thumbed down? "Bobby thumbed a _______ down, just before it rained, drove us all the way to New Orleans".

From Quiz Me and Bobby McGee

Answer: Diesel

According to mapquest.com, it's about 80 miles from Baton Rouge to New Orleans. Not a bad ride, especially in the rain. He was probably an independent trucker - even in those days, the big companies frowned on their drivers picking up hitchhikers.

13. Where did the couple in "Me and Bobby McGee" bust flat?

From Quiz Song by Song: Me and Bobby McGee

Answer: Baton Rouge

"Busted flat in Baton Rouge, waitin' for a train And I's feelin' near as faded as my jeans Bobby thumbed a diesel down, just before it rained It rode us all the way to New Orleans." Several versions of "Me and Bobby McGree" were recorded in 1970, including one by Charley Pride on his album "Just Plain Charley" and one by Ramblin' Jack Elliott on his album "Bull Durham Sacks & Railroad Tracks." Bill Haley & His Comets also recorded "Me and Bobby McGee" on "Rock Around the Country."

14. On which album did Kris Kristofferson first record 'Me And Bobby McGee'?

From Quiz 'Me And Bobby McGee' : Story Of A Song

Answer: Kristofferson

'Kristofferson' was released in 1970. 'Jesus Was A Capricorn' and 'Border Lord' were both released in 1972, reaching Number one and Number six respectively in the US Country Charts. 'Silver Tongued Devil...' peaked at Number four in the country charts in 1970 while his first album, 'Kristofferson' reached Number ten. All reached the top 50 of the Billboard top 200.

15. What is 'The Pilgrim' searching for that he's 'never found'?

From Quiz Anatomy of A Song: "The Pilgrim, Chapter 33"

Answer: A shrine

'And he keeps right on a'changin' for the better or the worse, Searchin' for a shrine he's never found' I see our hero as never settling for the mediocre, always looking for something better. The wrong answers were the album 'Searching for a Former Clarity' by Against Me!, the track 'Searching for Artificial Happiness' from the album Desperate Existence by 'Ashes You Leave' and the song 'Searching for a Savior' by Building 429.

16. "Don't look so sad - I know it's over" is the opening line of which song?

From Quiz Kris Kristofferson Song Lyrics

Answer: For The Good Times

A huge hit for Ray Price.

17. "I took my __________out of my dirty red bandanna..." I'm not quite sure why I don't use my pockets, but, anyway, what do I keep wrapped up in that bandanna?

From Quiz Me and Bobby McGee

Answer: Harpoon

I was a fairly young kid when I first heard this song. Although NOW, I know that 'harpoon' is just another word for harmonica or mouth harp, at the time I had some pretty strange mental images of whale hunting in that diesel.

18. "I don't care who's right or wrong, I won't try to understand, let the devil take tomorrow for tonight I need a ______"

From Quiz Lyrics to Kris Kristofferson Songs

Answer: Friend

This song, "Help Me Make It Through the Night", was a hit by Sammi Smith and was sung on many Willie Nelson's albums.

19. What was Kris' job right before he went to Music City Row?

From Quiz Kristofferson

Answer: Army Officer

As the matter of fact, he took leave and no one could find him. He went back and got discharged from the Army, returning to Music City Row.

20. A posthumously released version of "Me and Bobby McGee" by what gone-too-soon rock and roller hit number one on the U.S. singles chart in 1971?

From Quiz Song by Song: Me and Bobby McGee

Answer: Janis Joplin

Janis Joplin died a few days after recording the song in October of 1970 for her album "Pearl." Joplin's version of the song was ranked number 148 by Rolling Stone on its list of the "500 Greatest Songs of All Time." It was released as a single with "Half Moon" on the B-side.

21. What is not something 'The Pilgrim' is described as, in the chorus?

From Quiz Anatomy of A Song: "The Pilgrim, Chapter 33"

Answer: Professor

'He's a poet, he's a picker He's a prophet, he's a pusher He's a pilgrim and a preacher..' This shows all the sides of our hero. He's certainly not portrayed as any sort of saint! I was able to find a song called 'Professor Booty' by Beastie Boys from their album 'Check Your Head'.

22. Depending on which version of the song you've heard, Bobby and I do various things while those windshield wipers slap time. What are we up to in the Janis Joplin version?

From Quiz Me and Bobby McGee

Answer: I hold Bobby's hand

In Kristofferson's original, Bobby is a girl, but Janis Joplin changed Bobby's gender. I guess, back then, it just wasn't too manly for a guy to be clapping along to the music. In the new millennium, who knows what they'd be doing in that truck's cab - shooting at the cops who were chasing them, probably. Has anybody released a gangsta version of "Bobby McGee", I wonder?

23. What song are these lyrics from? "...and the beer I had for breakfast wasn't bad so I had one more for dessert"

From Quiz Lyrics to Kris Kristofferson Songs

Answer: "Sunday Morning Coming Down"

When Kris was a struggling musician in Nashville, newly divorced and down on his luck, everywhere he looked there was family and togetherness and this song came to mind. This song was successfully recorded by both Roy Clark and Johnny Cash.

24. Which singer was Kris married to?

From Quiz Kristofferson

Answer: Rita Coolidge

Neither Rita nor Kris could handle being with another performer. The marriage broke up very bitterly but they have come to terms throughout the years.

25. What country musician, backed by The First Edition, recorded a version of "Me and Bobby McGee" on the album "Ruby, Don't Take Your Love To Town"?

From Quiz Song by Song: Me and Bobby McGee

Answer: Kenny Rogers

This was one of the earliest recorded versions of the song. Other versions also recorded in 1969 included Roy Clark, the Stonemans, and the original performance by Roger Miller. Until 1969, Kenny Rogers and the First Edition was billed simply as the First Edition. Kenny Rogers would go on to achieve fame as a country musician and be inducted into the Country Music Hall of Fame in 2013.

26. On his debut album, what comment did Kris Kristofferson make before singing the song 'Me And Bobby McGee'?

From Quiz 'Me And Bobby McGee' : Story Of A Song

Answer: If it sounds country man that's what it is, it's a country song

'Kristofferson' (released in 1970) was re-released as 'Me and Bobby McGee' in 1988. Some have interpreted the comment (probably mistakenly) as being a critical response to Joplin's version - which, after all, is perhaps the best known of all the covers. Perhaps he was just reminding people it was not a pop song. Besides, Kristofferson had been dating Joplin shortly before her death. In 2004, 'Rolling Stone' ranked Joplin's version at number 148 of the '500 Greatest Songs of All Time'.

27. When is 'The Pilgrim' a problem, according to the chorus?

From Quiz Anatomy of A Song: "The Pilgrim, Chapter 33"

Answer: When he's stoned

'He's a pilgrim and a preacher, and a problem when he's stoned' Definitely no saint. In the movie "Taxi Driver" (1976), Robert de Niro, (Travis Bickle), bought 'The Silver Tongued Devil and I' album for Cybil Shepherd (Betsy) because she described him with a quote from this song.

28. Driving down that road to New Orleans, we plumbed the depths of the driver's knowledge of something. What was it?

From Quiz Me and Bobby McGee

Answer: Songs

"We sang every song that driver knew". It should take about an hour and a half to get from Baton Rouge to New Orleans. If we estimate that the average song length was three minutes, and then build in about 10 percent leeway for arguing about the lyrics and choosing the next song, it appears that the driver knew 27 songs.

29. Which song are these lyrics from? "I don't like dyin either, but I ain't gonna crawl"

From Quiz Lyrics to Kris Kristofferson Songs

Answer: "Vietnam Blues"

In the mid-80's Kris sang this song in San Diego, California and was booed off stage; the funny thing is San Diego is a Navy/Marine Corps town.

30. Whose version of "Me and Bobby McGee" reached number 13 on the Canadian pop singles chart in 1970?

From Quiz Song by Song: Me and Bobby McGee

Answer: Gordon Lightfoot

The song, recorded on Lightfoot's album "Sit Down Young Stranger," also hit number one on the Canadian country music chart. Born in Ontario, Canada, Gordon Lightfoot is known for such songs as "Ribbon of Darkness," "Early Morning Rain," and "Steel Rail Blues."

This is category 12943
Last Updated Feb 25 2024 9:09 AM
play trivia = Top 5% Rated Quiz, take trivia quiz Top 10% Rated Quiz, test trivia quiz Top 20% Rated Quiz, popular trivia A Well Rated Quiz
new quizzes = added recently, editor pick = Editor's Pick editor = FunTrivia Editor gold = Gold Member

Teachers / educators: FunTrivia welcomes the use of our website and quizzes in the classroom as a teaching aid or for preparing and testing students. See our education section. Our quizzes are printable and may be used as question sheets by k-12 teachers, parents, and home schoolers.

 ·  All questions, answers, and quiz content on this website is copyright FunTrivia, Inc and may not be reproduced without permission. Any images from TV shows and movies are copyright their studios, and are being used under "fair use" for commentary and education.