FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Houston Whitney Quizzes, Trivia and Puzzles
Houston Whitney Quizzes, Trivia

Whitney Houston Trivia

Whitney Houston Trivia Quizzes

  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Music H-K

Fun Trivia
12 Whitney Houston quizzes and 140 Whitney Houston trivia questions.
1.
  "Whitney Houston" Album (1985)    
Collection Quiz
 10 Qns
Whitney Houston released her self-titled debut album on February 14, 1985. The album slowly gained popularity by mid-1984 and eventually topped the Billboard 200 for 14 weeks in 1986.
Average, 10 Qns, sw11, Feb 16 24
Average
sw11 gold member
Feb 16 24
162 plays
2.
  Whitney Houston: 10 Questions    
Multiple Choice
 10 Qns
Try this trivia about my favorite singer, Whitney Houston!
Average, 10 Qns, Justine2872, Apr 11 06
Average
Justine2872
2154 plays
3.
  Whitney Houston :The Legend   top quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
Whitney Houston's public personna was that of talent, beauty, success and happiness. Her private life was replete with addiction, abuse, a broken marriage and desperation. This is a tribute to the talented lady who departed this life all too soon.
Average, 10 Qns, Grad56, Feb 23 12
Average
Grad56
516 plays
4.
  Whitney Houston...Gone Too Soon   top quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
Whitney's sudden death left an impact on the world of music. She left us way too soon.
Average, 10 Qns, casper200405, Jul 10 17
Average
casper200405
Jul 10 17
683 plays
5.
  Whitney, "Didn't We Almost Have It All?"   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
Upon hearing the tragic news of the death of Whitney Houston, my thoughts went to one of my most favorite hit songs of hers- "Where Do Broken Hearts Go?".
Average, 10 Qns, smartiel, Feb 28 12
Average
smartiel
578 plays
6.
  Whitney Houston Songs   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 15 Qns
Whitney Houston is one of the most successful female pop and soul artists of all time. How well do you know her songs?
Tough, 15 Qns, wardcogge, Sep 15 09
Tough
wardcogge
708 plays
7.
  Average Whitney Houston Quiz - 10 Questions    
Multiple Choice
 10 Qns
A quiz about the singer/actress.
Average, 10 Qns, chloem, Mar 28 07
Average
chloem
2777 plays
8.
  The Toughest Whitney Houston Trivia    
Multiple Choice
 20 Qns
Test how much you know about the greatest singer of all time, Whitney Houston. I dare you to try and get them all right.
Very Difficult, 20 Qns, 1GinuwineDiva, Aug 09 11
Very Difficult
1GinuwineDiva
1747 plays
9.
  10 Questions on Whitney Houston    
Multiple Choice
 10 Qns
Ms. Houston was born in 1963 and was in fact a model at one point in her life. Take this quiz to see how much you really know about her career!
Average, 10 Qns, soccercks, Aug 05 17
Average
soccercks
Aug 05 17
1256 plays
10.
  Whitney Houston Lyrics    
Multiple Choice
 10 Qns
Do you really know Whitney's songs? Well if you think you do, give this quiz a try. It includes ALL her albums! Good Luck, you're going to need it!
Average, 10 Qns, rae1980, Aug 24 09
Average
rae1980
4010 plays
trivia question Quick Question
With which other two artists did she record "Heartbreak Hotel"?

From Quiz "Whitney Houston Songs"




11.
  Whitney Houston quiz    
Multiple Choice
 10 Qns
A quiz on Whitney Houston about herself and her music. Enjoy!
Tough, 10 Qns, rae1980, Oct 05 18
Tough
rae1980
Oct 05 18
1846 plays
12.
  "One Moment In Time"    
Multiple Choice
 15 Qns
This quiz is dedicated to Elizabeth Berry, a classmate of mine who died in 1989, and also to the heroes of September 11, 2001, especially the passengers of United Flight 93. All you have to do is fill in the missing word or words.
Average, 15 Qns, DakotaNorth, Dec 29 04
Average
DakotaNorth gold member
1175 plays

Whitney Houston Trivia Questions

1. When was Whitney Houston born?

From Quiz
Whitney Houston...Gone Too Soon

Answer: August 9th, 1963

Whitney Elizabeth Houston was born August 9th, 1963 in Newark, New Jersey. She had one natural brother, Michael, two stepbrothers (Gary and John) and a step sister named Alana. Her mother, Cissy Houston was a gospel singer and her father was a entertainment executive named John Russell Houston, Jr.

2. When and where was Whitney Houston born?

From Quiz Whitney Houston :The Legend

Answer: August 9, 1963; Newark, New Jersey

Whitney was born in a poor tenement area of Newark, New Jersey. She was the third child and only daughter of the Houston family. Her older brothers were Gary and Michael.

3. After a three-year off-and-on-again relationship, Whitney Houston and Bobby Brown were married on July 18, 1992. In 1993, Houston gave birth to her only child, and his fourth. What is the name of Whitney Houston's only child?

From Quiz Whitney, "Didn't We Almost Have It All?"

Answer: Bobbi Kristina Houston Brown

On March 4, 1993, Whitney gave birth to her only child, a daughter, with husband Bobby Brown. Bobbi Kristina was Bobby's fourth child. Whitney went on to have a miscarriage on December 19, 1996. Brown and Houston divorced on April 24, 2007, with Houston receiving custody of their then-14-year-old daughter.

4. "The smile that used to greet me brightened someone else's day." From which song are these lyrics?

From Quiz Whitney Houston Songs

Answer: All at Once

This ballad was on her eponymous debut album in 1985. It was written by Michael Masser and Jeffrey Osborne.

5. What year was Whitney Houston born?

From Quiz Whitney Houston

Answer: 1963

She was born on August 9th, 1963 in New Jersey.

6. When was Ms. Houston's first album, "Whitney Houston", released?

From Quiz Whitney Houston

Answer: February 14, 1985

Ms. Houston's album was actually released in 1985 and included the following singles: "Hold Me", "Someone For Me", "You Give Good Love", "Saving All My Love For You", "How Will I Know", "Greatest Love of All".

7. "Each day I live, I want to be, _______________________, the best of me."

From Quiz "One Moment In Time"

Answer: a day to give

8. What is Whitney's birth date?

From Quiz Whitney Houston

Answer: August 9, 1963

9. On what day was Whitney Houston born and introduced into the world?

From Quiz The Toughest Whitney Houston Trivia

Answer: August 9, 1963

10. 'I used to cry myself to sleep at night, but that was all before he came...' Which song is this from?

From Quiz Whitney Houston Lyrics

Answer: All The Man That I Need

It was from her 3rd album.

11. What is Whitney's middle name?

From Quiz Whitney Houston quiz

Answer: Elizabeth

12. What magazine did Whitney Houston grace on its front cover in 1981 as the first woman of color?

From Quiz Whitney Houston...Gone Too Soon

Answer: Seventeen

Whitney was 18 years old when she graced the cover of "Seventeen" magazine. She only worked briefly as a model, as she really wanted to follow in the steps of her mother as a singer.

13. Where did Whitney first begin to sing in public?

From Quiz Whitney Houston :The Legend

Answer: Church choir

Whitney first began to sing in public with the New Hope Baptist church choir in Newark at the age of 11. She reportedly said that the congregation's favorable response to her singing led her to believe she had a God-given talent.

14. Whitney Houston was born on August 9, 1963, making her what sign of the Zodiac?

From Quiz Whitney, "Didn't We Almost Have It All?"

Answer: Leo

Houston was born in Newark, NJ, the third child of gospel singer Cissy Houston and entertainment executive John Houston. Leos are people who are fully capable of being hugely successful on their own but they find greater happiness if they have an audience and a following of people who look up to them.

15. Who was the producer of hits like "I Wanna Dance with Somebody" and "How Will I Know"?

From Quiz Whitney Houston Songs

Answer: Narada Michael Walden

This American drummer produced many of her hits between 1985 and 1990. He also worked with Aretha Franklin and Mariah Carey.

16. "I'm only one, but not alone, __________________, is yet unknown."

From Quiz "One Moment In Time"

Answer: My finest day

17. What is her real name?

From Quiz Whitney Houston

Answer: Whitney Elizabeth Houston

18. Whitney's first musical experience first came from her church in which she was active in the choir, what was the name of the church?

From Quiz The Toughest Whitney Houston Trivia

Answer: Newark New Hope Baptist Church

Whitney's mother, Cissy Houston, served as the choir's director.

19. 'A few stolen moments is all that we share, you got your family and they need you there..' Which song is this from?

From Quiz Whitney Houston Lyrics

Answer: Saving All My Love For You

From her first album.

20. Who did she marry in 1992?

From Quiz Whitney Houston quiz

Answer: Bobby Brown & bobby brown

21. Whitney Houston sang background for what singer when she was 15 years old?

From Quiz Whitney Houston...Gone Too Soon

Answer: Chaka Khan

Whitney sang background for "I'm Every Woman" in 1978 with Chaka Khan. I think this version is great. Later on, Whitney sings the same song on the soundtrack for the film "The Bodyguard" (1992). You can hear her yell out "Chaka Khan" in the song. Very classy, Whitney.

22. Whitney's mother was a famous Gospel singer. Can you name her?

From Quiz Whitney Houston :The Legend

Answer: Cissy Houston

Cissy Houston was the choir director at the New Hope Baptist church. It was her inspiration and encouragement that gave Whitney the opportunity to display and develop her vocal skills.

23. What famous singer, best known for her recordings of Burt Bacharach/Hal David hit songs from the late 1960-mid 1970s, was the cousin of singer Whitney Houston?

From Quiz Whitney, "Didn't We Almost Have It All?"

Answer: Dionne Warwick

Dionne's aunt, Emily "Cissy" Drinkard, was Whitney's mother. Cissy was a member of the Drinkard Singers, a gospel family group famous in the New York city area in the mid-1950s.

24. "A moment in the ___ can last forever." Can you complete these lyrics?

From Quiz Whitney Houston Songs

Answer: soul

These lyrics are from "Didn't We Almost Have It All". This ballad by Michael Masser and Will Jennings was on her second album "Whitney" in 1987.

25. Which album featured the song "It's Not Right, But It's OK"?

From Quiz Whitney Houston

Answer: My Love Is Your Love

She worked with producer Rodney Jerkins to give her music a younger sound.

26. "I broke my heart, _____________________, to taste the sweet, I face the pain."

From Quiz "One Moment In Time"

Answer: for every gain

27. How many siblings does Whitney have?

From Quiz Whitney Houston

Answer: 2

She has 2 brothers, Michael and Gary.

28. As a part of the choir, Whitney was given her first solo song to sing. She remembers, staring at the clock in the back of the Church, with her hands behind her back, trembling, as the whole church looked on. What was the name of the song she sang?

From Quiz The Toughest Whitney Houston Trivia

Answer: Guide Me O Thou Great Jehovah

Whitney was only 12 when she stood before her church and sang. She praises that day as the day she discovered that she wanted to sing. She recalls, looking around the church after the song was over, and everyone was clapping and everyone was smiling, and some she recalls, even were crying. She thought to herself, if this is what I can do, with what God gave me, Then I want to do it. I want to sing.

29. 'I got the stuff that you want, I got the thing that you need, I got more than enough...' Which song is this from?

From Quiz Whitney Houston Lyrics

Answer: Queen of the Night

This was their 3rd album.

30. Who is her famous cousin?

From Quiz Whitney Houston quiz

Answer: Dionne Warwick & dionne warwick

This is category 7660
Last Updated Feb 24 2024 5:46 AM
play trivia = Top 5% Rated Quiz, take trivia quiz Top 10% Rated Quiz, test trivia quiz Top 20% Rated Quiz, popular trivia A Well Rated Quiz
new quizzes = added recently, editor pick = Editor's Pick editor = FunTrivia Editor gold = Gold Member

Teachers / educators: FunTrivia welcomes the use of our website and quizzes in the classroom as a teaching aid or for preparing and testing students. See our education section. Our quizzes are printable and may be used as question sheets by k-12 teachers, parents, and home schoolers.

 ·  All questions, answers, and quiz content on this website is copyright FunTrivia, Inc and may not be reproduced without permission. Any images from TV shows and movies are copyright their studios, and are being used under "fair use" for commentary and education.