FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Martin Dean Quizzes, Trivia and Puzzles
Martin Dean Quizzes, Trivia

Dean Martin Trivia

Dean Martin Trivia Quizzes

  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Music L-P

Fun Trivia
2 Dean Martin quizzes and 20 Dean Martin trivia questions.
1.
  Lyrics Of Dean Martin    
Multiple Choice
 10 Qns
From 1950-1967, Dean Martin had 35 top 100 songs. From the lyrics given, identify these ten, all in the top 40. [All songs listed are by Dean Martin.] Sources: "Joel Whitburn's Pop Hits: Singles And Albums 1940-1954" (JW), and Billboard's Top/Hot 100.
Easier, 10 Qns, lowtechmaster, Nov 19 17
Easier
lowtechmaster
Nov 19 17
612 plays
2.
  Not Enough Indians (Songs From The Dino)   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
Hits by Dean Martin. Not one of my favorite artists as a kid, but I realized as an adult what a GREAT influence he was on pop music radio stations in the '60s. Lets see how many of these classics that you can remember.
Average, 10 Qns, logcrawler, Mar 11 16
Average
logcrawler gold member
231 plays
Related Topics
  Crooners [Music] (9 quizzes)

  Martin, Dean [Celebrities] (0 quizzes)


Dean Martin Trivia Questions

1. "Wagon train of lovin' movin' slow An' I can see the peace pipe burnin' low You criticize each little thing I do But listen, baby, I've got news for you" What song by Dean Martin claimed that were "too many chiefs"?

From Quiz
Not Enough Indians (Songs From The Dino)

Answer: Not Enough Indians

"Well there's too many chiefs and not enough Indians around this house Baby I'm tired of this old game you play called "cat-and-mouse" If you don't give just a little bit more we're both gonna lose the race 'Cause there's too many chiefs and not enough Indians around this place." This song became a hit for Dean Martin in 1968.

2. The crooner: Dean Martin. The couplets: "Hurry home, hurry home Won't you please hurry home to my heart." "My darling, if I hurt you I'm sorry. Forgive me and please say you are mine." The song:?

From Quiz Lyrics Of Dean Martin

Answer: Return To Me

"Return To Me" was a number four hit on Billboard's Top 100 in 1958. On the Hot 100, "Send Me The Pillow You Dream On" got to number 22 in 1965, and "From The Bottom Of My Heart" made it to number 91 in 1962. In 1952, "You Belong To Me" ranked number 12 (JW).

3. This song reached number one on the U.S. Billboard charts for six weeks in 1956, and became Dean Martin's biggest hit; it was also his only UK number one hit. Do you remember this smash success for the Dino?

From Quiz Not Enough Indians (Songs From The Dino)

Answer: Memories Are Made Of This

"Take one fresh and tender kiss Add one stolen night of bliss One girl, one boy Some grief, some joy Memories are made of this" Other artists who had varying degrees of success with this poignantly simple song include Gale Storm (at number 5), Mindy Carson (at number 53), The Drifters (at number 48) and for Anne Murray. A German artist known as Freddie Quinn (Franz Eugen Helmut Manfred Nidl) scored the biggest hit of all, however. Worldwide his version sold over eight million copies, thus making it the most successful song of 1956 and topping even Dean's sales.

4. "I came here last week from down in Nashville 'Cause my baby left for Florida on a train. I thought I'd get a job and just forget her, But in Chicago the broken heartache's still the same." Which Dean Martin tune includes these lines?

From Quiz Lyrics Of Dean Martin

Answer: Little Ole Wine Drinker Me

On the Hot 100, "Little Ole Wine Drinker Me" was number 38 in 1967, and "Sam's Song" (with Sammy Davis, Jr.) made number 94 in 1962. (JW) rated "I'd Cry Like A Baby" number 21 in 1954, and "Love Me, Love Me" number 25 in 1953.

5. What article did Dean request in song that his lover send to him, so that he could enjoy pleasant dreams at night?

From Quiz Not Enough Indians (Songs From The Dino)

Answer: a pillow

"Send Me The Pillow That You Dream On" was a number five hit in 1957 for Country-and-Western musician Hank Locklin, but Dean sent it soaring back near the top of the music charts again in 1965.

6. The artist: Dean Martin. The lyrics: "If I had it in my power, I'd arrange for every girl to have your charms. Then every minute, every hour, Every boy would find what I found in your arms." The melody:?

From Quiz Lyrics Of Dean Martin

Answer: Everybody Loves Somebody

The melody is "Everybody Loves Somebody," that topped the Hot 100 in 1964 at number one. In 1965, "(Remember Me) I'm The One Who Loves You" made number 32. On the Top 100 in 1956, "Standing On The Corner" (side A) got to number 29, and "Watching The World Go By" (side B) eased in at number 83.

7. "Dear one, your nearness is my treasure. Dear one, your kiss is rich as wine. And it's mine, yes it's mine, the wonder of you. Yours, love is yours, because I love you." Name the song by Dean Martin.

From Quiz Lyrics Of Dean Martin

Answer: I'll Always Love You (Day After Day)

(JW) in 1950 ranked "I'll Always Love You (Day After Day)" at number 11; "Baby, Obey Me," its B side, was not ranked. In 1954, (JW) listed "Sway" at number 15, and its B side, "Money Burns A Hole In My Pocket," at number 23.

8. "Be Honest With Me", a song written by Gene Autry, 'The Singing Cowboy', was a hit for Dean Martin in what year?

From Quiz Not Enough Indians (Songs From The Dino)

Answer: 1950

"Be honest with me dear whatever you do Remember you're mine dear so always be true Where ever you wander on land or on sea If you really love me be honest with me." Dean's version of the song jazzed up the song a bit, making it sound like it had come straight out of New Orleans or perhaps Memphis.

9. Dean Martin sang these lines in which song? "Bells will ring ting-a-ling-a-ling, ting-a-ling-a-ling And you'll sing 'Vita bella'. Hearts will play tippy-tippy-tay, tippy-tippy-tay Like a gay tarantella."

From Quiz Lyrics Of Dean Martin

Answer: That's Amore

"That's Amore" was a number two hit in 1953 (JW); "You're The Right One" was its B side. On the Hot 100 in 1966, "Somewhere There's A Someone" reached number 32, and "A Million And One" got to number 41.

10. The singer: Dean Martin. The words: "I'm not ashamed to cry. It's better than to hold it inside. And I won't be satisfied Until you're here by my side." The tune:?

From Quiz Lyrics Of Dean Martin

Answer: The Door Is Still Open To My Heart

On the Hot 100, "The Door Is Still Open To My Heart" was a number six hit in 1964. "In The Chapel In The Moonlight" reached number 25 in 1967. In 1966, "Nobody's Baby Again" made number 60. And in 1965, "I'll Be Seeing You" did not chart.

11. "Side By Side" was another hit that Dean Martin performed on the "Colgate Comedy Hour", this time with his long-time sidekick. With whom did he sing along with in 1955?

From Quiz Not Enough Indians (Songs From The Dino)

Answer: Jerry Lewis

Dean and Jerry were a well known comedy duo that enjoyed years of raging success until they finally broke up as a team in 1956.

12. "Let's fly way up to the clouds Away from the maddening crowds. We can sing in the glow of a star that I know of Where lovers enjoy peace of mind." These lyrics are in which Dean Martin number?

From Quiz Lyrics Of Dean Martin

Answer: Volare

In 1958, "Volare" reached number 15 on the Hot 100. "Houston" made number 21 in 1965, and "Come Running Back" got to number 35 in 1966. In 1956, "Innamorata" was a number 27 on the Top 100.

13. In which Dean Martin hit is this quatrain? "Don't forget a small moon beam. Fold it lightly with a dream. Your lips and mine Two sips of wine."

From Quiz Lyrics Of Dean Martin

Answer: Memories Are Made Of This

In 1955, (JW) ranked "Memories Are Made Of This" as a smash number one hit. On the Hot 100, "In The Misty Moonlight" (1967) reached number 46, and both "Lay Some Happiness On Me" (1967) and "(Open Up The Door) Let The Good Times In" (1966) were ranked number 55.

This is category 21999
play trivia = Top 5% Rated Quiz, take trivia quiz Top 10% Rated Quiz, test trivia quiz Top 20% Rated Quiz, popular trivia A Well Rated Quiz
new quizzes = added recently, editor pick = Editor's Pick editor = FunTrivia Editor gold = Gold Member

Teachers / educators: FunTrivia welcomes the use of our website and quizzes in the classroom as a teaching aid or for preparing and testing students. See our education section. Our quizzes are printable and may be used as question sheets by k-12 teachers, parents, and home schoolers.

 ·  All questions, answers, and quiz content on this website is copyright FunTrivia, Inc and may not be reproduced without permission. Any images from TV shows and movies are copyright their studios, and are being used under "fair use" for commentary and education.