FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Michael George Quizzes, Trivia and Puzzles
Michael George Quizzes, Trivia

George Michael Trivia

George Michael Trivia Quizzes

  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Music L-P

Fun Trivia
6 George Michael quizzes and 65 George Michael trivia questions.
1.
  George Michael    
Multiple Choice
 15 Qns
I was very surprised to see that there was no quiz concerning George Michael. As this is the first one, I'll start with simple general questions. Have fun!
Average, 15 Qns, Viesturs, Oct 28 05
Average
Viesturs
2367 plays
2.
  George Michael Lyrics   great trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
Can you guess which song the lyrics are taken from?
Average, 10 Qns, sofie, May 01 09
Average
sofie
996 plays
3.
  Cover Versions by George Michael    
Multiple Choice
 10 Qns
George Michael has done some cover versions of other artists' songs, though not many. What do you know about these songs?
Average, 10 Qns, Viesturs, Jan 14 05
Average
Viesturs
697 plays
4.
  George Michael: His Life and Career    
Multiple Choice
 10 Qns
Please join me as we explore the facts of George's personal and professional life.
Average, 10 Qns, rieker01, Mar 13 22
Average
rieker01 gold member
Mar 13 22
147 plays
5.
  George Michael Songs and CDs Quiz    
Multiple Choice
 10 Qns
George Michael is my favorite artist of all time! His songs always make me smile(or get up and dance). So, here is a quiz on them!
Average, 10 Qns, MrsMichael, Oct 31 13
Average
MrsMichael
897 plays
6.
  George Michael Facts    
Multiple Choice
 10 Qns
Yes my secret is out. George Michael is my all time favorite musician. Loyal to him since the 4th grade (nearly 20 yrs later) I wanted to share a few facts about him to the world.
Average, 10 Qns, sebastiancat, Dec 28 16
Average
sebastiancat
1099 plays
trivia question Quick Question
George Michael wrote his first song at the age of 17. What is the name of this song?

From Quiz "George Michael"





George Michael Trivia Questions

1. George never did mind laughing at himself. He had a great sense of humor. What comedian did George do a skit with for "Comic Relief 2011"?

From Quiz
George Michael: His Life and Career

Answer: James Corden

James was in his car when he got a call from Lenny Henry. James was in character from his role on "Gavin and Stacey" as Smithy. Lenny was trying to tell Smithy who he was. He listed all his acting credits, but Smithy did not know who he was. He finally said he was in a series of well-received adverts and Smithy knew right away. Lenny asked Smithy to come in and help with Comic Relief 2011. Smithy said he was with his mate and couldn't really do it. Lenny convinced him to come in and help organize. Smithy looked over at his mate, who until this very moment was unseen. It was George Michael. Both George and Smithy were dressed in identical tracksuits. George said "I thought we were going to get my photos today". Smithy replied they would do it after the meeting. George asked Smithy if he could go to Comic Relief 2011 with him. Smithy looked at him and said no. George then replied, "Is it because you's don't want to be seen with a gay man?". Smithy replied, "no, it's because you are you". Smithy called George a joke and said Comic Relief was for people like George. George turned to the side pouting. Smithy then turned on the car radio and there was a Wham song. Smithy started singing," Baby, I'm Your Man" by Wham. George would eventually join in and the two sang all the way to the building that Comic Relief was being held in. Smithy told George to sit in the car and don't do anything he would normally do. The skit finished when Smithy returned to the car and told George what happened at the meeting. The two drove off and were singing again. This was a hilarious bit by both men. George clearly had a sense of humor about him. He took the ribs from James and gave them right back to him. George would often be tongue and cheek with his interviews as well. George would find levity in his problems with the law and the subsequent interviews that arose from the problems. George's popularity did not diminish during his legal woes. He would often joke and be jovial about the situation. I think his honesty during these events was the key to his still being seen in a good light by his fans. The skit is still available on YouTube to be viewed.

2. What song contains the lyrics: "When you find a love When you know that it exists Then the lover that you miss"?

From Quiz George Michael Lyrics

Answer: "Jesus To A Child"

From the album 'Older' (1996) The song was a melancholy tribute to Michael's Brazilian friend and lover Anselmo Feleppa. The two had met when Michael was performing in Rio de Janeiro in 1991, and Feleppa died two years later from an AIDS-related brain haemorrhage. Michael had been unable to write for the next 18 months as a consequence of his grief, but then penned the words to "Jesus To A Child" in little more than an hour, indicating that the time was right to move on with his life.

3. George's "Ladies and Gentlemen: The Best of George Michael" cd includes two discs. What are they called on the lyrics pamphlet?

From Quiz George Michael Songs and CDs Quiz

Answer: "For the Heart" and "For the Feet"

George dedicated "For the Heart" to his mother Lesley.

4. One of George Michael's albums contains only cover versions of songs. That is why most of the questions in this quiz will be about this album. Can you name it?

From Quiz Cover Versions by George Michael

Answer: Songs from the Last Century

This album was released in 1999 and it was Michael's fourth solo album.

5. What is the real name of George Michael?

From Quiz George Michael

Answer: Georgios Kyriacos Panayiotou

His name tells us that George Michael comes from a Greek family.

6. What first name was George Michael born with?

From Quiz George Michael Facts

Answer: Georgios

His father was born in Cyprus, so George's full name is: Georgios Kyriacos Panayiotou

7. George was born in 1963 to his parents, Kyriacos Panayiotou and Lesley Angold. What part of the United Kingdom was George born in?

From Quiz George Michael: His Life and Career

Answer: East Finchley

George was born on June 25,1963 as Georgios Kyriacos Panayiotou. His father was of Greek descent. Kyriacos Panayiotou would be more commonly known by his family and friends as Jack. His mom, Lesley Angold, was a dancer of English descent. George's father was a restaurateur who had emigrated to England in the 1950s. East Finchley is part of the Finchley Common which was first established in the 1400s. It was once the hunting grounds of the Bishop of London. The village would prosper with the railroad that was built in the late 1860s. George was not the only famous singer from East Finchley. Amy Winehouse would also live there in her youth.

8. What song do the following lyrics come from: "You tried to save me from myself Said 'Darling, kiss as many as you want! My love's still available And I know you're insatiable"?

From Quiz George Michael Lyrics

Answer: "Amazing"

"Amazing" is the first single off "Patience" released in 2004. "Amazing", went to number 1 in Italy, Spain and Portugal and topped the world airplay chart for 20 March 2004. The song reached number 4 in the UK and number 6 in Australia and the song made 22 different charts.

9. George Michael sings a duet with Mary J. Blige. The name of this song is "As". Can you guess which lyrics are from this song?

From Quiz Cover Versions by George Michael

Answer: "The love of me I've left behind/'Cause I'll be loving you always"

As you can easily guess from the title of the quiz, this song is also a cover version. It was originally performed by Stevie Wonder.

10. When was George Michael born?

From Quiz George Michael

Answer: June 25, 1963

He was born in North London.

11. What day do we all celebrate as George's Birthday?

From Quiz George Michael Facts

Answer: June 25th

Born June 25th 1963. And okay, probably not ALL people celebrate it, neither do I truth be told.

12. George was good friends with Queen frontman, Freddie Mercury. He like many others was deeply saddened by Freddie's death. Do you know what song George performed with Queen at The Freddie Mercury Tribute Concert?

From Quiz George Michael: His Life and Career

Answer: Somebody To Love

The Freddie Mercury Tribute Concert for AIDS Awareness was held on April 20th, 1992. The event sold out in a little over three hours. This was amazing because no official acts had been announced at the time of the tickets going on sale. The event was held at Wembley Stadium in London. The concert was meant as a tribute to the work of the late Freddie Mercury. Freddie had died from complications of AIDS the year before. The lineup for the event was truly star-studded. Def Leppard, Elton John, David Bowie, and Annie Lennox were just a few of the musicians who participated. George would perform a total of three songs with Queen. George did an outstanding job with the song, "Somebody to Love". It was later revealed in an interview that this particular song was the favorite of Freddie's mom. George also performed the song "39" as well as "These Are The Days of Our Lives" with Lisa Stansfield.

13. In what song does George sing: "I won't let you down I will not give you up Gotta have some faith in the sound It's the one good thing that I've got"?

From Quiz George Michael Lyrics

Answer: "Freedom '90"

From the album 'Listen Without Predujice' (1990) The song was a highly-praised confessional project from George, acknowledging his fortune and luck from his early days with Wham! - referring directly to Andrew Ridgeley as his "buddy" - but maintaining that he was a changed man, with a more cynical and grown-up attitude to the business he was in. The song also alludes heavily to the struggles of being a closet homosexual, and acted as a catalyst to his effort to break free from his publishing contract with Sony Music. As if to prove the song's sentiment, George refused to appear in the video, which was directed by David Fincher, and instead recruited a number of supermodels (including Naomi Campbell, Linda Evangelista, Christy Turlington, Tatjana Patitz and Cindy Crawford) to mouth the words. It also featured the destruction of various symbols of George's past, including the famous guitar, jukebox, and leather jacket of the Faith era.

14. Of which song by Sting has George Michael recorded a cover version?

From Quiz Cover Versions by George Michael

Answer: Roxanne

The song is originally taken from the album "Outlandos d'Amour" (1978) by The Police.

15. George Michael wrote his first song at the age of 17. What is the name of this song?

From Quiz George Michael

Answer: Careless Whisper

This song was released only in 1984 and it was his first solo single. This song became a big hit in the 1980's.

16. What was the name of the 2nd member of "Wham"?

From Quiz George Michael Facts

Answer: Andrew Ridgeley & Ridgeley

17. George and his very good friend Andrew would form the band known as Wham!. Can you please tell me what Andrew's surname is?

From Quiz George Michael: His Life and Career

Answer: Ridgeley

George and Andrew Ridgeley met while in school. Quite the opposites of each other from all accounts. Andrew was popular and attractive according to George. George would say he was the complete opposite of Andrew. He would state he was fat, ugly, and had a bad complexion. George did joke during an interview and say he did have a great personality though. George and Andrew despite being opposites had a common goal. Both of the young men wanted to be musicians. The young men were in one other band together before they formed Wham!. Andrew was almost six months older than George. Andrew was born on January 26th, 1963. He was born in Windlesham, Surrey. His parents were Alberto and Jennifer. His dad's last name was Zacharia until he later changed it to Ridgeley. Andrew's mom was a schoolteacher at Bushey Health Primary School. After Andrew and George had achieved success as musicians, Andrew decided he had fulfilled his dream and decided to leave the industry. George of course continued to a highly successful solo career. The two men would remain lifelong friends.

18. Which George Michael song features the following lyric: "And people Will always make a lover feel a fool But you knew I loved you We could have shown them all"?

From Quiz George Michael Lyrics

Answer: "Kissing A Fool"

From the album 'Faith' (1987) A ballad with minimal instrumentation and a jazz feel, the song was written about George's insecurities as a soulmate and partner because of the baggage and reputation with which he came. "Kissing A Fool" was Michael's last single for almost two years in the United Kingdom.

19. "I just hope you understand, sometimes the clothes do not make the man" is a line from what song?

From Quiz George Michael Songs and CDs Quiz

Answer: Freedom 90

"Freedom 90" is also a song on "Listen Without Prejudice".

20. George Michael sang one cover version in a duet with the author of the song. Which song was it?

From Quiz Cover Versions by George Michael

Answer: Don't Let the Sun Go Down on Me

I think you won't be surprised that the author of this song (at least of the music) is Elton John. His duet with George Michael can be heard on Michael's album "Ladies and Gentlemen" (1998).

21. George Michael debuted in a duo. What was the name of this duo?

From Quiz George Michael

Answer: Wham!

In this duo, he sang together with Andrew Ridgeley.

22. One of the models below was not in the video for "Freedom 90". Which one?

From Quiz George Michael Facts

Answer: Kate Moss

Cindy Crawford was the lady in the tub, Linda Evangelista was the blonde with the big sweater, and Naomi Campbell was the only African-American model featured.

23. George featured heavily at Live Aid at Wembley Stadium. Do you know what song George performed in this highly successful televised charity event?

From Quiz George Michael: His Life and Career

Answer: Do They Know It's Christmas?

Much like The Freddie Mercury Tribute Concert held seven years later, Live Aid was held at Wembley Stadium, on July 13, 1985. The event was also held in America in Philadelphia. George would sing his vocals from the original recording of the song. He would also be one of the artists who was highly featured during this live performance. George's bandmate and friend, Andrew Ridgeley was also right next to George during the performance. Live Aid was a charitable event to help eradicate worldwide famine. Midge Ure and Bob Geldof wrote the song in 1984. Though the song was extremely popular at the time of release, it did not reach the top ten in the United States. It did however hit number one on the UK Charts. The song is still played in heavy rotation during the Christmas season. The song featured the vocal talent of Sting, Boy George, and Bono to name a few.

24. "All you do is love and love is all you do I should know by now the way I fought for you You're not to blame Everyone's the same" is from which song?

From Quiz George Michael Lyrics

Answer: "Cowboys And Angels"

From the album 'Listen Without Predujice' (1990) "Kissing a Fool" became the first single released by George in his career which did not make the Top 40 of the UK singles chart. It peaked at #45 on release in March 1991.

25. How many duets (on the American version) does George perform on "Ladies and Gentlemen: the Best of George Michael"?

From Quiz George Michael Songs and CDs Quiz

Answer: 4

4...Elton John, Astrud Gilberto, Aretha Franklin and Queen all sing with George on the cd.

26. One song for which George Michael recorded a cover version is originally sung by a well-known band and an opera singer. What is the singer's name?

From Quiz Cover Versions by George Michael

Answer: Luciano Pavarotti

I guess you all will know the song "Miss Sarajevo" which is performed by Pavarotti and U2.

27. Is George Michael right or left handed?

From Quiz George Michael Facts

Answer: Left & L

28. It would be quite uncommon for any celebrity to not have at least one biography about their life and career. What was the name of the biography that chronicled the life of George Michael?

From Quiz George Michael: His Life and Career

Answer: Every one of these is a title of a biography about George Michael

All of these are authorized biographies of the late great George Michael. The one that interested me the most however was the one penned by Andrew Ridgeley. Andrew was asked during several interviews why he had decided to write a book on his former colleague. His answer was genuine and heartfelt. He explained all of the negative press surrounding his friend especially that of a legal nature was overshadowing George's legacy. He wanted his friend's life to be celebrated for his accomplishments. He did not want George to be remembered for simply his mistakes. The other two biographies were written by Rob Jovanovic and David Nolan.

29. What is the name of the song containing these lyrics: "That's all you wanted Something special, someone sacred - In your life Just for one moment To be warm and naked At my side"?

From Quiz George Michael Lyrics

Answer: "Father Figure"

From the album 'Faith' (1987) The song was actually supposed to be an uptempo dance track, but the snare drum was accidentally left out of the mix during recording, turning it into the slow and rather ethereal tune it is known for being. George Michael and Andy Morahan won "Best Direction of a Video" at the 1988 MTV Video Music Awards for "Father Figure."

30. After the release of Michael's second solo single "A Different Corner" he and his partner decided that their duo should disband. Which year was it?

From Quiz George Michael

Answer: 1986

After this announcement, they played a concert at Wembley to say farewell to their fans.

This is category 12964
play trivia = Top 5% Rated Quiz, take trivia quiz Top 10% Rated Quiz, test trivia quiz Top 20% Rated Quiz, popular trivia A Well Rated Quiz
new quizzes = added recently, editor pick = Editor's Pick editor = FunTrivia Editor gold = Gold Member

Teachers / educators: FunTrivia welcomes the use of our website and quizzes in the classroom as a teaching aid or for preparing and testing students. See our education section. Our quizzes are printable and may be used as question sheets by k-12 teachers, parents, and home schoolers.

 ·  All questions, answers, and quiz content on this website is copyright FunTrivia, Inc and may not be reproduced without permission. Any images from TV shows and movies are copyright their studios, and are being used under "fair use" for commentary and education.