FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Outkast Quizzes, Trivia and Puzzles
Outkast Quizzes, Trivia

Outkast Trivia

Outkast Trivia Quizzes

  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Music L-P

Fun Trivia
4 Outkast quizzes and 40 Outkast trivia questions.
1.
  Song by Song: "Hey Ya!"    
Multiple Choice
 10 Qns
Rounding out Rolling Stone magazine's 2021 list of the top 10 greatest songs of all time is "Hey Ya." Test your knowledge of this hit Outkast song.
Easier, 10 Qns, skylarb, Nov 05 21
Easier
skylarb
Nov 05 21
199 plays
2.
  Song by Song: "B.O.B."   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
This Outkast song was in the top 50 on Rolling Stone magazine's list of the 500 greatest songs of all time. Learn more about it.
Easier, 10 Qns, skylarb, Dec 30 21
Easier
skylarb
Dec 30 21
94 plays
3.
  OutKast Lyrics    
Multiple Choice
 10 Qns
This is a quiz about OutKast's lyrics.
Tough, 10 Qns, ThurstAsh, Mar 11 16
Tough
ThurstAsh
208 plays
4.
  Outkast's Double Album    
Multiple Choice
 10 Qns
This quiz is all about Outkast's double album "Speakerboxxx/The Love Below".
Average, 10 Qns, fela, Mar 11 16
Average
fela
577 plays
Related Topics
  Rap and Hip-Hop [Music] (111 quizzes)


Outkast Trivia Questions

1. "B.O.B." was released as a single in what year?

From Quiz
Song by Song: "B.O.B."

Answer: 2000

The song was recorded in 1999 and released on September 19, 2000 from Outkast's fourth studio album "Stankonia." It is alternately classified as belonging to the alternative hip hop, rap rock, dance, experimental hip hop, and drum and bass genres. The formula-breaking song contains, according to Rolling Stone magazine, "manic drums, headbanging rock guitar, DJ scratches, [and] a gospel chorus."

2. Who wrote and produced "Hey Ya!"?

From Quiz Song by Song: "Hey Ya!"

Answer: André 3000

Born André Lauren Benjamin, André 3000 is a member of the southern hip hop duo Outkast. He is also an actor who has appeared in television shows such as "Families" and "The Shield." As a record producer, André also produced this song.

3. "She need to get a, piece of the American pie and take her bite out That's my house, I disconnect the cable and turn the lights out And let her know her grandchild is a baby, and not a paycheck." Those lyrics came from what OutKast song?

From Quiz OutKast Lyrics

Answer: Ms. Jackson

In 1991 OutKast was formed in East Point, Georgia. Antwan "Big Boi" Patton and "André 3000" Benjamin are the founding members. "Ms. Jackson" was released on the album "Stankonia".

4. Which half of the album was done by Big Boi ?

From Quiz Outkast's Double Album

Answer: Speakerboxxx

Andre 3000 provided the other half of the album, "The Love Below".

5. What does B.O.B. stand for in this Outkast song?

From Quiz Song by Song: "B.O.B."

Answer: Bombs Over Baghdad

The title stands for Bombs Over Baghdad and the song gained popularity during the Iraq War that lasted from 2003 to 2011. Writing in the Los Angeles Times, Robert Hilburn reports that while the song became a sort of anthem for the Iraq War, "Big Boi was strongly opposed to the U.S. invading Iraq without United Nations support and he never intended the song as a pro-war exercise."

6. "Hey Ya!" was released as a single from what 2003 Outkast album?

From Quiz Song by Song: "Hey Ya!"

Answer: Speakerboxxx/The Love Below

"Speakerboxxx/The Love Below" was Outkast's fifth studio album. The single "Hey Ya!" was released on August 25, 2003 with "Ghetto Musick" and an instrumental version of "My Favourite Things" on the B-Side. The song belongs to the funk, soul, and pop genres.

7. The following lyrics belong to what song? "I hope she's speeding on the way to the club Trying to hurry up to get to some Baller or singer or somebody like that."

From Quiz OutKast Lyrics

Answer: Roses

In 1992, OutKast signed with LaFace Records. Just a year later they would release their first single, "Player's Ball". The single quickly reached U.S. Billboard Hot Rap Tracks. "Roses" came from the dual album "Speakerboxxx/The Love Below". It peaked at number 9 on the US Billboard Hot 100.

8. This song was produced by Earthtone III, a production company consisting of Big Boi, André 3000, and what Atlanta-born hip-hop producer and DJ known popularly as Mr. DJ?

From Quiz Song by Song: "B.O.B."

Answer: David Sheats

David Sheats, or Mr. DJ, began his music industry career as a DJ for hip-hop duo Outkast, consisting of Big Boi and André 3000. His focus shifted from deejaying to production in time, and he and the other two men formed Earthtone III, which produced many of the subsequent tracks from Outkast's albums. He won a Rap Album of the Year Grammy in 2004 for his production work on Outkast's "Speakerboxxx/The Love Below" album. David Sheats, along with the two members of Outkast, also received songwriting credit for "B.O.B."

9. "One, two, three! / My baby don't" what?

From Quiz Song by Song: "Hey Ya!"

Answer: mess around

"One, two, three! My baby don't mess around Because she loves me so This I know fo sho!" "Hey Ya!" peaked at number twenty on the decade-end US Billboard Hot 100 chart for the 2000-2009 decade. The record was certified platinum in the U.S. by RIAA and 2X platinum by BPI in the United Kingdom.

10. "The moon is on my sun, and my nights turn out my days Nocturnal creature by habit Bruce Wayne no what I mean I mean I'm in between sunset and sunrise." What song did that stanza come from?

From Quiz OutKast Lyrics

Answer: In Your Dreams

On April 26th, 1994 OutKast released their first album entitled "Southernplayalisticadillacmuzik". A total of three singles were released from the album. "In Your Dreams" was released on the soundtrack entitled "Idlewild".

11. A clean version of "B.O.B." is included in what video game, rated E for Everyone?

From Quiz Song by Song: "B.O.B."

Answer: Mat Hoffman's Pro BMX

To ensure the E rating, "Mat Hoffman's Pro BMX" to remove curse words from the song as well as all references to recreational drug use. Published by Activision, the game was first released for the PlayStation in North America in May of 2001. The goal of the game is to perform tricks on a BMX bike.

12. Who does the singer "thank God" for "sticking together"?

From Quiz Song by Song: "Hey Ya!"

Answer: Mom and Dad

"But does she really wanna But can't stand to see me walk out the door Don't try to fight the feeling Because the thought alone is killin' me right now Thank God for Mom and Dad For sticking to together Like we don't know how." The song was even titled "Thank God for Mom and Dad" at one point. This former title, according to Rolling Stone magazine, "makes plain its complicated lyrics about the challenges of keeping a romantic relationship afloat." The song went through several versions, one with Kevin Kendricks, a former member of the American funk band Cameo, recording the synth and bass parts.

13. "I'm just a playa like that, my jeans was sharply creased I got a fresh white t-shirt and my cap is slightly pointed East So flyin, or floatin, a Brougham is what I'm sporting." What song do those lyrics reside in?

From Quiz OutKast Lyrics

Answer: West Savannah

On August 27th, 1996 OutKast released their second album entitled "ATLeins". Three singles were released from the album. "Elevators (Me & You)" was the highest ranking single. The song got up to number 12 on the Billboard Hot 100. "West Savannah" was released on the album "Aquemini".

14. "Don't want to meet your daddy (oh ohh), just want you in my" what?

From Quiz Song by Song: "Hey Ya!"

Answer: Caddy

"Hey ya! (y'all don't want to here me, ya just want to dance) Hey ya! Don't want to meet your daddy (oh ohh), just want you in my Caddy (oh ohh) Hey ya! (oh, oh!) Hey ya! (oh, oh!)" "Caddy" here is shorthand for a Cadillac car. The Cadillac is a frequent trope in southern hip hop culture. Justin P. Shaw writes in "Just Bought a Cadillac: Hip Hop and Caddy Culture" that the Cadillac "represents the Sunday morning church car for a certain demographic as well as the Sunday afternoon-evening recreational car for another demographic. The Cadillac, perhaps more than any other car, has become a symbol of success, but not just any success - the American Dream, an attainable sort of success."

15. The following stanza came from what OutKast song? "The Pope and his folks got us under a scope But for unknown reasons cause we don't sell dope That you distribute, we don't contribute, to your clandestine."

From Quiz OutKast Lyrics

Answer: Wheelz of Steel

Just two years after releasing "ATLiens" OutKast released their third album entitled "Aquemini". In 1999 Rosa Parks sued Outkast and LaFace Records over the song "Rosa Parks". According to the lawsuit the song misappropriated her name with the song. In 2005 the lawsuit was settled, the only thing OutKast had to do was pay some sort of tribute to Rosa Parks. "Wheelz of Steel" is a song that came from the album "ATLiens".

16. "The Love Below" features a skit called "Where are my ____" ?

From Quiz Outkast's Double Album

Answer: panties

This skit is performed by Andre and Toni Hunter.

17. "Thunder pounds when I stomp the ground (woo) / Like a million elephants or silverback" what?

From Quiz Song by Song: "B.O.B."

Answer: orangutans

"Yeah, inslumnational, underground Thunder pounds when I stomp the ground (woo) Like a million elephants or silverback orangutans You can't stop a train." Outkast mixes "silverback gorilla" with "orangutan" here to produce "silverback orangutans." A silverback gorilla is bigger and more muscular than an orangutan and has a stronger bite. Outkast formed in 1992 in East Point, Georgia. Its members go by the names of André "3000" Benjamin and Antwan "Big Boi" Patton. Andre 3000 played Jimi Hendrix in "Jimi: All Is by My Side," which was released in 2014.

18. How does the singer answer the question, "Now, what cooler than being cool?"

From Quiz Song by Song: "Hey Ya!"

Answer: Ice cold!

"Now, what cooler than being cool? Ice cold! I can't hear ya! I say what's, what's cooler than being cool? Ice cold!" The video for "Hey Ya" debuted on September 5, 2003 on MTV's Total Request Live. The video, which modeled itself on the Beatles' appearance on "The Ed Sullivan Show" in 1964, won four awards at the 2004 MTV Video Music Awards: Video of the Year, Best Hip-Hop Video, Best Special Effects, and Best Art Direction.

19. "But hey, we can't be mad at God We met today for a reason I think I'm on the right track now." Those lines reside in what song?

From Quiz OutKast Lyrics

Answer: Prototype

OutKast released their fourth album, "Stankonia", on October 31, 2000. The album would eventually become a quadruple-platinum. The best single off the album was "Ms. Jackson", it reached number one on the Billboard Hot 100. "Prototype" was released on the "Speakerboxxx/The Love Below" album.

20. "A scale and some _____." What brand of baking soda is missing from this blank?

From Quiz Song by Song: "B.O.B."

Answer: Arm & Hammer

"A scale and some Arm & Hammer Soul-gold grill and a baby mama..." Arm & Hammer baking soda was introduced in 1846 by Church & Dwight. Rapper B.o.B, born Bobby Ray Simmons Jr., took his name from this song, according to Songfacts.

21. "I want to see you on your badest behavior! / Lend me some _____" what?

From Quiz Song by Song: "Hey Ya!"

Answer: sugar

"Now we gonna break this thang down for just a few seconds Now don't have me break this thang down for nothin' I want to see you on your badest behavior! Lend me some sugar, I am your neighbor!" "Hey Ya!" was recorded at Stankonia Studios and Tree Sound Studios in Atlanta, Georgia and at Larrabee Sound Studios in Los Angeles, California. It was released on the Arista and BMG labels. A big band version of "Hey Ya!" arranged by Scott Bradlee was released In 2015 by Postmodern Jukebox. Sara Niemietz performed lead vocals on the song.

22. The following lyrics reside in what song? "You could have been born a little later but I don't care So what if your head sports a couple of grey hairs Same here, and actually I think that's funky."

From Quiz OutKast Lyrics

Answer: Pink & Blue

In December of 2001 OutKast released a greatest hits album called "Big Boi and Dre Present...OutKast". OutKast put three brand new songs on the album. The songs were "Funkin' Around", "Movin' Cool (The After Party)", and "The Whole World". "Pink & Blue" belongs to the album "Speakerboxxx/The Love Below".

23. "Black Cadillac and a pack of" what brand of diapers?

From Quiz Song by Song: "B.O.B."

Answer: Pampers

"Black Cadillac and a pack of Pampers Stack of question with no answers." Pampers, owned by Proctor & Gamble, were introduced in 1961. Here, the song contrasts wealth and fame (black Cadillac) with the mundane of daily family life (a pack of pampers). Outkast released a remix of "B.O.B." in 2020 by Zack de la Rocha, the frontman of Rage. The song was part of a reissue of "Stankonia" for its 20th anniversary.

24. "Shake it like a _____ picture! Hey ya!" What kind of picture?

From Quiz Song by Song: "Hey Ya!"

Answer: Polaroid

The allusion is in reference to the way people sometimes shake instant Polaroid photographs to get them to develop faster. The first Polaroid camera, the Model 95, went on sale in 1948. Polaroid stopped making instant film cameras in 2007, four years after this song was released.

25. "What if everything you ever knew or known was lost The needs tend to freeze you when you gatherin' yo thoughts You pause for the cause,try to recall and remember." That stanza came from what song?

From Quiz OutKast Lyrics

Answer: Buggface

On September 23, 2003 Outkast released their fifth album called "Speakerboxxx/The Love Below." This album is a double album. The "Speakerboxx" CD was made by "Big Boi" and "The Love Below" CD made by "André 3000". The CD's had a combined total of 40 songs. "Buggface" is belongs to the soundtrack "Idlewild".

26. "Cure for cancer, cure for" what disease?

From Quiz Song by Song: "B.O.B."

Answer: AIDS

"B.O.B." was certified platinum by RIAA in the U.S. Dave Meyers directed a music video for the song. The American music magazine Blender ranked "B.O.B." second on its 2012 list of "The 500 Greatest Songs Since You Were Born," which includes only songs written after 1980.

27. "Hey Ya!" won a Grammy award in what category?

From Quiz Song by Song: "Hey Ya!"

Answer: Best Urban/Alternative Performance

It won a Grammy for Best Urban/Alternative Performance at the 46th Annual Grammy Awards on February 8, 2004 at the Staples Center in Los Angeles, California. The album from which the song was drawn also won Album of the Year. The song was additionally nominated in the category of Best Video. While it did not win the Grammy for Best Video, it did win the Best Video category at the MTV Europe Music Awards, the BET Awards, and the Soul Train Music Awards.

28. "All day and day, any day, every damn day I be thinkin about the good ol' days when I was a whippersnapper Used to try to get a kiss, but now it be them draws I'm after." Which song do those lyrics belong to?

From Quiz OutKast Lyrics

Answer: Hootie Hoo

The album was so great that it earned the Grammy for Album of the Year. In addition to that OutKast also won Grammy's for Best Rap Album and Best Urban/Alternative Performance. "Southernplayalisticadillacmuzik" is the album that "Hootie Hoo" came from.

29. "Got a son on the way by the name of ____ / Got a little baby girl, four year, ____." What are the names missing from these blanks?

From Quiz Song by Song: "B.O.B."

Answer: Bamboo / Jordan

"Got a son on the way by the name of Bamboo Got a little baby girl, four year, Jordan Never turn my back on my kids for them." Since this song was written, Big Boi's son Antwan Andre Patton II, nicknamed "Bamboo," graduated from high school with honors, and his daughter Jordan graduated from college. Big Boi had another son, Cross Paton, who played college football.

30. "Little do they know when I was brought up into this game Point ain't always in a vibe for spitting I made a change Like the diaper on the bottom of my baby daughter." Those lines came from what OutKast song?

From Quiz OutKast Lyrics

Answer: The Train

On August 22, 2006 OutKast a soundtrack entitled "Idlewild". The soundtrack was for the movie "Idlewild" that "André 3000" and "Big Boi" were starring in. A total of five singles were released from the soundtrack. "The Train" was second single released on this soundtrack.

This is category 22026
play trivia = Top 5% Rated Quiz, take trivia quiz Top 10% Rated Quiz, test trivia quiz Top 20% Rated Quiz, popular trivia A Well Rated Quiz
new quizzes = added recently, editor pick = Editor's Pick editor = FunTrivia Editor gold = Gold Member

Teachers / educators: FunTrivia welcomes the use of our website and quizzes in the classroom as a teaching aid or for preparing and testing students. See our education section. Our quizzes are printable and may be used as question sheets by k-12 teachers, parents, and home schoolers.

 ·  All questions, answers, and quiz content on this website is copyright FunTrivia, Inc and may not be reproduced without permission. Any images from TV shows and movies are copyright their studios, and are being used under "fair use" for commentary and education.