FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Pogues The Quizzes, Trivia and Puzzles
Pogues The Quizzes, Trivia

The Pogues Trivia

The Pogues Trivia Quizzes

  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Music L-P

Fun Trivia
4 The Pogues quizzes and 45 The Pogues trivia questions.
1.
  Pogues Lyrics   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
It's not always easy understanding Shane MacGowan when he sings, but a quick look at the lyrics lets you know you're hearing some quality songwriting. Let's see how much you were able to pick up. Match the lyrics with the Pogues song they came from.
Average, 10 Qns, kmria, Oct 21 06
Average
kmria
826 plays
2.
  Fairytale of New York   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
A Christmas song with a difference, arguably the most soul wrenching, bittersweet song ever written. This is my first quiz, I hope you like it.
Average, 10 Qns, Roisindubh, Dec 15 07
Average
Roisindubh
578 plays
3.
  Pogues Quiz    
Multiple Choice
 10 Qns
One of the best bands of all time: The Pogues. An amazing mix of traditional Irish, punk and exquisite lyrics by frontman Shane Macgowan. Test your knowledge.
Average, 10 Qns, Tuborgman, Mar 12 22
Average
Tuborgman
Mar 12 22
637 plays
4.
  The Pogues: Guess Which Song    
Multiple Choice
 15 Qns
We give you a sentence, you give us the song from which it was taken. Sounds easy, right?
Average, 15 Qns, meshkenet, Oct 24 08
Average
meshkenet
651 plays
trivia question Quick Question
In what year was the song "Fairytale of New York" written?

From Quiz "Fairytale of New York"





The Pogues Trivia Questions

1. The title "Fairytale of New York" was taken from the title of a novel by which author?

From Quiz
Fairytale of New York

Answer: J.P.Dunleavy

J.P. Dunleavy wrote the novel "Fairytale of New York" in 1973. The theme in both song and novel is comparable, both address the fleeting nature of the American dream. Shane MacGowan chose the name for his song after it was written and recorded. It is now a festive classic.

2. What song leads off their debut album 'Red Roses for Me'?

From Quiz Pogues Quiz

Answer: Transmetropolitan

'Transmetropolitan' leads off their debut album and sets the tone for a raucous beer drinking good time of an album.

3. "Life's a bitch, then you die: black hell"

From Quiz The Pogues: Guess Which Song

Answer: Hell's Ditch

A very optimistic song about life and love...yeah...sure... Frankly one of the most depressing songs, if you listen to the lyrics.

4. Who wrote "Fairytale of New York" the song?

From Quiz Fairytale of New York

Answer: Shane McGowan and Jem Finer

Shane MacGowan and band member Jem Finer wrote it together. English music channels conducted polls and it was voted best Christmas song of all time in 2004, 2005 and 2006.

5. Which member of the band has been known to bash his head with a beer tray to keep the beat?

From Quiz Pogues Quiz

Answer: Spider Stacey

Ranken got his nickname for his hard styled drum playing.

6. "We have the song of the chochona We have brandy and half corona And Leonardo and his accordione And calamari and macaroni"

From Quiz The Pogues: Guess Which Song

Answer: Fiesta

The Pogues' Spanish is questionable at best.

7. 'This town has done us dirty; This town has bled us dry; We've been here for a long time; And we'll be here 'till we die.'

From Quiz Pogues Lyrics

Answer: Transmetropolitan

From 'Red Roses For Me'. 'Red Roses For Me' is also the name of a Sean O'Casey play.

8. Released by the Pogues, who sings "Fairytale of New York"?

From Quiz Fairytale of New York

Answer: Shane MacGowan and Kirsty MacColl

Originally it was to be sung by Shane MacGowan and Cait O'Riordan. Cait decided to leave the band before the song was recorded. Kirsty was asked to do a demo and the rest is history.

9. What was the last Pogues album recorded with Shane Macgowan?

From Quiz Pogues Quiz

Answer: Hell's Ditch

After the release of 'Hell's Ditch' Macgowan and the band split. It's still never been made clear whether he was fired or whether he quit. The band says he quit, Macgowan says he was fired.

10. "Five green bottles sitting on the floor And I wish to Christ I wish to Christ that I had fifteen moore"

From Quiz The Pogues: Guess Which Song

Answer: Boys from the County Hell

I had trouble finding non "objectionable" lyrics in that one, but it's still a very good song...

11. 'This land was always ours; Was the proud land of our fathers; It belongs to us and them; Not to any of the others.'

From Quiz Pogues Lyrics

Answer: If I Should Fall from Grace with God

From the album of the same name.

12. Fill in the missing word in "Fairytale of New York"! "They've got cars big as ___ They've got rivers of gold"

From Quiz Fairytale of New York

Answer: bars

Shane and Jem were trying to convey the fact that people thought everything in America was bigger and better.

13. What was Macgowan's first solo album, with The Popes, titled?

From Quiz Pogues Quiz

Answer: The Snake

'Crock of Gold' was his second release. 'The Rare Oul Stuff' is a compilation of the first two albums. 'That Woman's Got Me Drinking' was a single release off of 'The Snake'.

14. "Yeah yeah yeah yeah yeah"

From Quiz The Pogues: Guess Which Song

Answer: Yeah yeah yeah yeah yeah & Yeah Yeah Yeah Yeah Yeah & yeah yeah yeah yeah yeah

Just thought we'd give you a free point

15. 'I come old friend from hell tonight; Across the rotting sea.'

From Quiz Pogues Lyrics

Answer: Turkish Song of the Damned

One of a number of songs on the 'If I Should Fall from Grace with God' album that references Coleridge's 'Rime of the Ancient Mariner'.

16. Which actor is featured in the video clip of the song "Fairytale of New York"?

From Quiz Fairytale of New York

Answer: Matt Dillon

Matt Dillon plays a New York cop in the video. Matt loved the role and said it was the best moment of his career.

17. Name the modern classic Christmas song from the 'If I Should Fall From Grace' album?

From Quiz Pogues Quiz

Answer: Fairytale of New York

'Fairytale of New York' was a beautiful duet with producer's Steve Lillywhite's wife, Kirsty Macoll. The song was a hit in Europe and got some play time on American radio as well.

18. "This land was always ours Was the proud land of our fathers It belongs to us and them Not to any of the others"

From Quiz The Pogues: Guess Which Song

Answer: If I Should Fall From Grace with God

Title track of their 1988 album.

19. 'I sat for a while by a gap in the wall; Found a rusty tin can and an old hurley ball; Heard the cards being dealt, and the rosary called; And a fiddle playing Sean Dun na nGall.'

From Quiz Pogues Lyrics

Answer: The Broad Majestic Shannon

From 'If I Should Fall from Grace with God'. My favorite song, though you couldn't be expected to know that.

20. What Pogues album is the song "Fairytale of New York" from?

From Quiz Fairytale of New York

Answer: If I Should Fall from Grace with God

Released in 1987 "If I Should Fall from Grace with God" was a change from previous albums which were mainly Irish Folk/Punk. "If I Should Fall from Grace with God" although mainly Irish, included jazz and Spanish Folk. It was the first of their albums to use a complete drum kit.

21. Which original member of the Pogues wound up marrying Declan Macmanus, who produced their second album 'Rum, Sodomy and the Lash'?

From Quiz Pogues Quiz

Answer: Cait O' Riordan

Cait O'Riordan fell for the producer of their second album Declan Macmanus, also known as Elvis Costello. They were recently divorced.

22. "A curse upon you Oliver Cromwell who raped our motherland I hope you're rotting down in hell for the horrors that you sent"

From Quiz The Pogues: Guess Which Song

Answer: Young Ned of the Hill

Sorry, no pun. That's it. Good song, and not sung by Shane.

23. 'You were handsome, you were pretty, Queen of New York City; When the band finished playing, they howled out for more.'

From Quiz Pogues Lyrics

Answer: Fairy Tale of New York

The greatest Christmas song ever. From 'If I Should Fall from Grace with God'.

24. Complete the lines from the song "The boys from the NYPD choir were singing ___ "

From Quiz Fairytale of New York

Answer: Galway Bay

There really is no NYPD choir. There is, however, a NYPD pipe and drum unit who play on the video of the song "Fairytale of New York."

25. Name the final album released by the Pogues.

From Quiz Pogues Quiz

Answer: Pogue Mahone

Pogue Mahone was the original name of the band. They had to shorten it when it was discovered that it mean 'Kiss my arse' in Gaelic. This album did not do well, and the band soon disbanded.

26. "Billy saw the Arabs and he had 'em on the run When he got 'em in the range of his sub-machine gun Then he had the Israelis in his sights, went a ra-ta-ta And they ran like Shiites"

From Quiz The Pogues: Guess Which Song

Answer: Billy's Bones

One of the fastest paced songs, with "Sit Down By the Fire" and "The Haunting".

27. 'Yeah Yeah Yeah Yeah (Yeah Yeah Yeah Yeah); Yeah Yeah Yeah Yeah (Yeah Yeah Yeah Yeah).'

From Quiz Pogues Lyrics

Answer: Yeah Yeah Yeah Yeah

Not Shane's brightest hour. I just wanted to see if anyone got this wrong.

28. One of the singers of "Fairytale in New York" died tragically in 2000. Can you name him/her?

From Quiz Fairytale of New York

Answer: Kirsty MacColl

Kirsty was swimming with her family in Mexico in the year 2000 when she was struck by a speedboat.

29. Where in Ireland does Shane Macgowan call his 'spiritual home'?

From Quiz Pogues Quiz

Answer: Tipperary

He spent a few years there as a child, and now spends the majority of his time there, when he's not recording.

30. "When they put the electrodes In your brain Even your Mother won't know you're sane"

From Quiz The Pogues: Guess Which Song

Answer: Cotton Fields

This is category 5219
Last Updated May 18 2024 5:45 AM
play trivia = Top 5% Rated Quiz, take trivia quiz Top 10% Rated Quiz, test trivia quiz Top 20% Rated Quiz, popular trivia A Well Rated Quiz
new quizzes = added recently, editor pick = Editor's Pick editor = FunTrivia Editor gold = Gold Member

Teachers / educators: FunTrivia welcomes the use of our website and quizzes in the classroom as a teaching aid or for preparing and testing students. See our education section. Our quizzes are printable and may be used as question sheets by k-12 teachers, parents, and home schoolers.

 ·  All questions, answers, and quiz content on this website is copyright FunTrivia, Inc and may not be reproduced without permission. Any images from TV shows and movies are copyright their studios, and are being used under "fair use" for commentary and education.