FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
McGraw Tim Quizzes, Trivia and Puzzles
McGraw Tim Quizzes, Trivia

Tim McGraw Trivia

Tim McGraw Trivia Quizzes

  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Music L-P

Fun Trivia
8 Tim McGraw quizzes and 75 Tim McGraw trivia questions.
1.
  Popular Tim McGraw Lyrics   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
Finish the lyrics to songs of one of country music's hottest singers! I give you the song and first part of the lyric, and you finish it.
Easier, 10 Qns, soonergal_jb13, Jan 21 11
Easier
soonergal_jb13
8144 plays
2.
  Tim McGraw Something Like That    
Multiple Choice
 5 Qns
Ya, this is a quiz thats all about one song, THAT I LOVE!!!! It's all in the lyrics........
Very Easy, 5 Qns, hottie911, Jun 08 01
Very Easy
hottie911
6332 plays
3.
  Tim McGraw's "Last Dollar (Fly Away)"   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
This quiz is all about Tim McGraw's song "Last Dollar (Fly Away)".
Tough, 10 Qns, salami_swami, May 05 11
Tough
salami_swami gold member
1707 plays
4.
  Don't Take The Girl    
Multiple Choice
 10 Qns
This is my favorite Tim McGraw song ever! And the song that got me hooked on country music. Hope you enjoy.
Average, 10 Qns, kissy83, Jul 30 15
Average
kissy83
5861 plays
5.
  Southern Voice   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
"Southern Voice" is a great song by Tim McGraw. Do you know the lyrics to the song?
Average, 10 Qns, zil_ennov, Nov 09 09
Average
zil_ennov
576 plays
6.
  Tim McGraw Lyrics    
Multiple Choice
 10 Qns
Tim McGraw is the best singer ever! Thi sis for all his fans. I've got some off his self-titled CD through to "A Place In The Sun".
Average, 10 Qns, howUdoin, Oct 27 11
Average
howUdoin
7179 plays
7.
  Ultimate Tim McGraw    
Multiple Choice
 10 Qns
Test your knowledge on one of Country music's best. Have fun! I hope you enjoy it as much as I enjoyed making it for you!
Difficult, 10 Qns, CountryBluet, Mar 06 03
Difficult
CountryBluet
2567 plays
8.
  She's My Kind of Rain    
Multiple Choice
 10 Qns
If you know this song well, than you'll get these right. It's really easy! Finish the line. Good luck.
Average, 10 Qns, pink_panther11, Apr 13 07
Average
pink_panther11
1615 plays
trivia question Quick Question
Song: "Something Like That". Lyrics: "It was Labor Day weekend I was seventeen, I bought a Coke and some gasoline. And..."

From Quiz "Popular Tim McGraw Lyrics"




Related Topics
  Country Music [Music] (407 quizzes)


Tim McGraw Trivia Questions

1. "Hank Willams sang it Number 3 drove it Chuck Berry _____________ Will Faulkner wrote it" What did Chuck Berry do according to the song, "Southern Voice" by Tim McGraw?

From Quiz
Southern Voice

Answer: twanged it.

Chuck Berry has been performing rock and roll music since the 1950s. He was one of the first musicians to be inducted into the "Rock and Roll Hall of Fame". Some of his hits include, "Roll Over Beethoven", "Shake Rattle and Roll", and "Johnny B. Goode".

2. Song: "I Like It, I Love It". Lyrics: "But I like it, I love it, I want some more of it, I try so hard...."

From Quiz Popular Tim McGraw Lyrics

Answer: I can't rise above it

This was one of Tim's first breakout songs. It was featured on the 1995 album "All I Want" and was written by Steve Dukes, Jeb Stuart Anderson, and Markus Hall. It spent five weeks at Number One in 1995.

3. What is the name of the album this song appears on?

From Quiz Don't Take The Girl

Answer: Not A Moment Too Soon

This was Tim's second album and was released in March of 1994

4. What did Tim say in an interview about his song, "Something Like That"?

From Quiz Ultimate Tim McGraw

Answer: I was on the fence about it

Tim wasn't sure about using the song at all, but he did it anyway.

5. 'It sends a shock right through me...'

From Quiz Tim McGraw Lyrics

Answer: It's Your Love

This was the first duet that Tim McGraw and Faith Hill recorded together.

6. "Aretha Franklin souled it Dolly Parton graced it Rosa Parks rode it Scarlett O _________________" What did Scarlett O do according to the song, "Southern Voice" by Tim McGraw?

From Quiz Southern Voice

Answer: chased it

Scarlett O'Hara is a character from the novel, "Gone With The Wind". The book was written in 1936 by Margaret Mitchell.

7. At the very end of the song, who aids Tim McGraw in singing?

From Quiz Tim McGraw's "Last Dollar (Fly Away)"

Answer: his daughters only

At the end of the song, his daughters sing along with him. His wife does not sing with him or his daughters. His daughters' names are Gracie Katherine, Audrey Caroline, and Maggie Elizabeth. His wife's name is Faith Hill.

8. Song: "Something Like That". Lyrics: "It was Labor Day weekend I was seventeen, I bought a Coke and some gasoline. And..."

From Quiz Popular Tim McGraw Lyrics

Answer: I drove out to the county fair

"Something Like That" was written by Rick Ferrell and Keith Follese and was Track 9 on the 1999 album, "A Place in the Sun". In that same year, it stayed five weeks at the Number One spot.

9. What is Tim's mother's name?

From Quiz Ultimate Tim McGraw

Answer: Betty Trimble

Betty Trimble is Tim's mother. Her affair with Tug McGraw produced one of Country's hottest singers!

10. 'His dad looked down and smiled...'

From Quiz Tim McGraw Lyrics

Answer: Don't Take the Girl

This was one of his first number one hits. The question long argued among my friends and family...does the girl die at the end?

11. "Smooth as the ___________ wind That blows from Memphis Down to Appalachicola It's, "hi ya'll did ya eat well? Come on in I'm Sure glad to know ya"" What kind of wind does Tim McGraw sing about in "Southern Voice"?

From Quiz Southern Voice

Answer: hickory

Hickory trees are from the genus Carya. The trees make a generous shade and produce edible nuts.

12. What fills this blank? 'I'm down to my last dollar. I've walked right through my shoes. It's just a small reminder of the hell that I've gone through. But look at me still smiling, I'm wondering what I'll do, _________________________________'.

From Quiz Tim McGraw's "Last Dollar (Fly Away)"

Answer: Cause since I ain't got nothin' I got nothing to lose

This song was released on January 13, 2007. The album wasn't released until March 27 of that same year. McGraw's real name is Samuel Timothy McGraw, but he goes by Tim McGraw. He was born on May 1, 1967.

13. Song: "Please Remember Me". Lyrics: "Remember me when you're out walkin', when snow falls high outside your door. Late at night when you're not sleepin'..."

From Quiz Popular Tim McGraw Lyrics

Answer: And moonlight falls across your floor

This phrase ends with "And I can't hurt you anymore...". "Please Remember Me" was on the album "A Place in the Sun", released in 1999. It was written by Rodney Crowell and Will Jennings. "Please Remember Me" was #1 on the charts for 5 weeks in 1999.

14. What song has the lyrics "I'll pay them boys to stop right now...."?

From Quiz Ultimate Tim McGraw

Answer: "Maybe We Should Just Sleep On It Tonight"

"I'll pay them boys to stop right now and leave that truck out on the curb" is a set of lyrics from the breakup song - "Maybe We Should Just Sleep On It Tonight."

15. 'I never count the cost, it's worth all that's lost...'

From Quiz Tim McGraw Lyrics

Answer: Just to See You Smile

What can I say, this is a GREAT song!

16. "Don't let this old gold cross An' this _________ Brothers t-shirt throw ya It's cicadas making noise With the southern voice" What's the missing band in these lyrics from Tim McGraw's "Southern Voice"?

From Quiz Southern Voice

Answer: Allman

Duane and Gregg Allman created the band in 1969. In 1971, Duane was killed in a motorcycle accident, but the band carried on until the mid 1970s. The band has split and reunited several times since. Some of their hits include, "Black Hearted Woman" and "Rambling Man".

17. In the music video, what other country star do we see, other than his wife?

From Quiz Tim McGraw's "Last Dollar (Fly Away)"

Answer: Reba McEntire

In the music video of "Last Dollar (Fly Away)," we have an extremely brief view of him and Reba McEntire. We see her hugging Tim McGraw during a concert. Kenny Chesney, George Strait, and Martina McBride did not appear in this video.

18. Song: "Where the Green Grass Grows". Lyrics: "I'm gonna live where the green grass grows, Watch my corn pop up in rows, Every night be tucked in close to you. Raise our kids where..."

From Quiz Popular Tim McGraw Lyrics

Answer: the good Lord's blessed

This song was penned by Jess Leary and Craig Wiseman and featured on the 1997 album "Everywhere". In 1998 it stayed on top of the charts for four weeks.

19. What is the name of the girl they speak of in the song?

From Quiz Don't Take The Girl

Answer: The song never says her name

The song never says the name of the woman.

20. Where did Tim and his band, the Dancehall Doctors, go away together to record his new album?

From Quiz Ultimate Tim McGraw

Answer: Catskills

Tim spent weeks away from home with his band to write the songs and record the new album.

21. 'Dragged me around by my headband' (this is too easy!)...

From Quiz Tim McGraw Lyrics

Answer: Indian Outlaw & indian outlaw

'They all gather round my teepee late at night tryin to catch a peek at me in nothin but my buffalo briefs, I got 'em standing in line'.

22. "Hank Aaron smacked it ________________ dunked it Pocahontas tracked it Jack Daniels drunk it" Who "dunked it" according to the lyrics of the song, "Southern Voice" by Tim McGraw?

From Quiz Southern Voice

Answer: Michael Jordan

Michael Jordan began playing basketball for the Chicago Bulls in 1984. He earned the nickname "Air Jordan" because of his many slam dunks.

23. Song: "Indian Outlaw". Lyrics: "They all gather 'round my tepee, Late at night tryin' to catch a peek at me, In nothin' but..."

From Quiz Popular Tim McGraw Lyrics

Answer: my buffalo briefs

"Indian Outlaw" was a big hit for Tim but angered some Native American tribal leaders because they thought it was derogatory. The song was written by Tommy Barnes, Gene Simmons, and John D. Loudermilk and was on the 1994 album "Not A Moment Too Soon".

24. "Take my best friend _. Take anybody that you want as long as she don't go."

From Quiz Don't Take The Girl

Answer: Bo & Beau

Take Jimmy Johnson, take Tommy Thompson, take my best friend Beau."

25. On what date did Faith Hill and Tim marry?

From Quiz Ultimate Tim McGraw

Answer: October 6, 1996

Faith and Tim surprised their barbeque guests by getting married on October 6, 1996.

This is category 1745
play trivia = Top 5% Rated Quiz, take trivia quiz Top 10% Rated Quiz, test trivia quiz Top 20% Rated Quiz, popular trivia A Well Rated Quiz
new quizzes = added recently, editor pick = Editor's Pick editor = FunTrivia Editor gold = Gold Member

Teachers / educators: FunTrivia welcomes the use of our website and quizzes in the classroom as a teaching aid or for preparing and testing students. See our education section. Our quizzes are printable and may be used as question sheets by k-12 teachers, parents, and home schoolers.

 ·  All questions, answers, and quiz content on this website is copyright FunTrivia, Inc and may not be reproduced without permission. Any images from TV shows and movies are copyright their studios, and are being used under "fair use" for commentary and education.