FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Producers Quizzes, Trivia and Puzzles
Producers Quizzes, Trivia

Producers Trivia

Producers Trivia Quizzes

  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Writers, Producers & Record Labels

Fun Trivia
23 Producers quizzes and 250 Producers trivia questions.
1.
  The Legendary Joe Meek   great trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
Joe Meek was a innovative record producer, well ahead of his time. With the news that a film has been made of his life, I decided it was time to create a quiz about the man, his life and music.
Average, 10 Qns, rossian, Jul 30 20
Average
rossian editor
Jul 30 20
477 plays
2.
  Sam Phillips--Rock and Roll Visionary   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
My quiz "Million Dollar Quartet" got more comments than any I have previously done. This quiz is about the man who was responsible for bringing those legends together--Sam Phillips. Enjoy!
Average, 10 Qns, Bob9491, Dec 16 19
Average
Bob9491
Dec 16 19
328 plays
3.
  The Producers   great trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
No, this isn't a quiz on Mel Brooks' great film from 1968 or the horrible 2005 remake. It's about record producers and the artists they worked with.
Difficult, 10 Qns, hootch, Dec 16 19
Difficult
hootch
Dec 16 19
310 plays
4.
  Giorgio Moroder, Music Pioneer   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
Moroder has been a fixture in the music world since the 1960s. How much do you know about this legend?
Average, 10 Qns, nmerr, Apr 12 22
Average
nmerr gold member
Apr 12 22
156 plays
5.
  Here's One I Produced Earlier    
Multiple Choice
 10 Qns
What happens when an established and respected musician takes a seat in the producer's chair for another artist's album? Is it a hit or a miss?
Average, 10 Qns, 480154st, Dec 07 20
Average
480154st gold member
Dec 07 20
108 plays
6.
  Phil Spector--Mad Musical Genius   great trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
However controversial he may be today, Phil Spector's contributions to popular music cannot be denied!
Tough, 10 Qns, musicbob, Dec 16 19
Tough
musicbob
Dec 16 19
351 plays
7.
  R&B Hits and their Hitmaker(s)    
Match Quiz
 10 Qns
As an R&B music lover, I wanted to make a quiz on a few of my favorite music producers and the artists they have worked with. Think you can match these famous producers to their famous artists?
Average, 10 Qns, clbzone, Dec 16 19
Average
clbzone
Dec 16 19
229 plays
8.
  Famed Producers I: The Neptunes    
Multiple Choice
 25 Qns
The Neptunes (Chad Hugo and Pharrell Williams) are one of the most popular production teams in the music industry. This is a quiz on some of the hit songs they produced.
Average, 25 Qns, Jesi1388, Dec 16 19
Average
Jesi1388
Dec 16 19
262 plays
9.
  Pharrell Williams    
Multiple Choice
 10 Qns
Welcome to my quiz about producer Pharrell Williams.
Average, 10 Qns, coolasice123, Dec 16 19
Average
coolasice123
Dec 16 19
339 plays
10.
  Famed Producers IV: Timbaland    
Multiple Choice
 10 Qns
This is the fourth quiz in the series. All of the songs in this quiz were produced by Timbaland. I will provide the opening lyric and the artist. Name the song.
Average, 10 Qns, jesi1388, Dec 16 19
Average
jesi1388
Dec 16 19
305 plays
trivia question Quick Question
Cassidy and R. Kelly teamed up on what song on the album "Split Personality"?

From Quiz "Famed Producers X: Swizz Beatz"




11.
  Keith Sweat and Al B. Sure's Proteges    
Multiple Choice
 10 Qns
Both Keith Sweat and Al B. Sure had many proteges in the '90s.
Average, 10 Qns, Drebin89, Dec 16 19
Average
Drebin89
Dec 16 19
179 plays
12.
  Famed Producers II: Lil' Jon    
Multiple Choice
 10 Qns
Lil' Jon became one of the most popular "crunk music" producers in 2004. This is a quiz on some of the hit songs he has produced.
Average, 10 Qns, Jesi1388, Dec 16 19
Average
Jesi1388
Dec 16 19
417 plays
13.
  Famed Producers Part III: Kanye West    
Multiple Choice
 10 Qns
Kanye West is an up and coming producer in the music industry. This quiz is on ten of the songs he has produced. I will provide the opening line from the song and the artist. You name the song.
Average, 10 Qns, jesi1388, Dec 16 19
Average
jesi1388
Dec 16 19
569 plays
14.
  Famed Producers V: Linda Perry    
Multiple Choice
 10 Qns
This is the fifth quiz in the "Famed Producers" series.
Average, 10 Qns, jesi1388, Dec 16 19
Average
jesi1388
Dec 16 19
180 plays
15.
  Famed Producers X: Swizz Beatz    
Multiple Choice
 10 Qns
This is the 10th quiz in the series. This quiz involves songs produced by Swizz Beatz.
Average, 10 Qns, jesi1388, Dec 16 19
Average
jesi1388
Dec 16 19
206 plays
16.
  Famed Producers VI: Jazze Pha    
Multiple Choice
 10 Qns
This is the sixth quiz in the series. I will provide questions about songs produced by Jazze Pha and you choose the correct answers.
Average, 10 Qns, Jesi1388, Dec 16 19
Average
Jesi1388
Dec 16 19
205 plays
17.
  Famed Producers IX: Scott Storch    
Multiple Choice
 10 Qns
The ninth quiz in the series focuses on producer Scott Storch.
Average, 10 Qns, Jesi1388, Dec 16 19
Average
Jesi1388
Dec 16 19
208 plays
18.
  Famed Producers VII: Just Blaze    
Multiple Choice
 10 Qns
This is the seventh quiz in the Famed Producers series.
Average, 10 Qns, jesi1388, Dec 16 19
Average
jesi1388
Dec 16 19
211 plays
19.
  Famed Producers VIII: Rick Rubin    
Multiple Choice
 10 Qns
This is the eighth quiz in the series.
Average, 10 Qns, jesi1388, Dec 16 19
Average
jesi1388
Dec 16 19
185 plays
20.
  The Work Of "Mutt" Lange    
Multiple Choice
 10 Qns
What Do You Know About The Work Of "Mutt" Lange?Test your knowledge of producer/songwriter Robert John "Mutt" Lange.
Tough, 10 Qns, oignon77, Dec 16 19
Tough
oignon77
Dec 16 19
267 plays
21.
  Hip Hop and R&B Producers I    
Multiple Choice
 10 Qns
This quiz contains a series of questions about Hip Hop and R&B producers and the songs they produced.
Tough, 10 Qns, JDeuce, Dec 16 19
Tough
JDeuce
Dec 16 19
323 plays
22.
  Producers    
Multiple Choice
 15 Qns
Behind some the best rappers are some of the best "beat-makers." This quiz will test your knowlegde on some of the best beats out there in hip hop today. I'll give you the artist and song, and you give me the producer.
Average, 15 Qns, deezo98, Dec 16 19
Average
deezo98
Dec 16 19
662 plays
23.
  Name The Record Producer    
Multiple Choice
 10 Qns
Try to name the person responsible for bringing out the best in musicians.
Tough, 10 Qns, MsDispatcher, Dec 16 19
Tough
MsDispatcher
Dec 16 19
460 plays

Producers Trivia Questions

1. Cat Mother & the All Night Newsboys were one of the first bands to mix the genres of rock and country music on their album, "The Street Giveth and the Street Taketh Away" (1969). Which guitar legend was the producer on this under rated album?

From Quiz
Here's One I Produced Earlier

Answer: Jimi Hendrix

Hendrix learned about Cat Mother through Michael Jeffrey, who was his co-manager at the time, alongside Chas Chandler. He liked their sound, which was fairly unique at the time, and agreed to produce their debut album, from which they had a top 40 hit on the Billboard Hot 100 in USA with "Good Old Rock 'n' Roll". This hit single which peaked at number 21, was a mash up of rock 'n' roll classics given the Cat Mother treatment and including "Sweet Little Sixteen", "Chantilly Lace" and "Blue Suede Shoes". Cat Mother were support act for quite a few Hendrix gigs due to his involvement with the band, and this led to other gigs, including the Toronto Rock and Roll Revival in 1969, on the same bill as Chuck Berry, Alice Cooper and the Doors. They also played the New Orleans Pop Festival in the same year, when fellow acts included Jefferson Airplane, Creedence Clearwater Revival and Grateful Dead. The band released three further albums between 1970 and 1973, all of which were self produced, before calling it a day.

2. In what state was Sam Phillips born?

From Quiz Sam Phillips--Rock and Roll Visionary

Answer: Alabama

Sam Phillips was born just outside of Florence, Alabama. He was the youngest of eight children. His parents were tenant farmers.

3. Giorgio Moroder, whose birth name is Hansjörg Moroder, was born in which country?

From Quiz Giorgio Moroder, Music Pioneer

Answer: Italy

By the time he moved to Berlin, Germany in the mid-sixties, Moroder was making a name for himself singing in several languages. He was awarded a 'gold disc' in 1970 for his recording of the song "Looky Looky."

4. Joe Meek was born in which small market town in the west of England?

From Quiz The Legendary Joe Meek

Answer: Newent

Newent is situated about nine miles from the city of Gloucester, and is the town where I was brought up. Joe's brother, Eric, lived next door to us and I met Joe when he brought Heinz Burt to visit Joe's mother.

5. Who produced Nirvana's "Nevermind" album? He also used to be in a little band called Garbage.

From Quiz The Producers

Answer: Butch Vig

During the grunge boom there was no escaping Butch Vig's production work. He was almost everywhere. He started out in the mid-80s doing production work for guitar bands like Die Kreuzen, Killdozer and Laughing Hyenas. Then he became like the house producer of every band in Seattle: Tad, the Fluid, Young Fresh Fellows. And then he went on to produce some underground bands' voyage into bigger audiences: Smashing Pumpkins, L7, Sonic Youth, Gumball, Helmet. After which he branched out: Freedy Johnston, Soul Asylum, U2, Depeche Mode, Korn, etc.

6. What band is Pharrell in?

From Quiz Pharrell Williams

Answer: N*E*R*D

N*E*R*D stands for No one Ever Really Dies.

7. Who produced "Signs" by Snoop Dogg?

From Quiz Hip Hop and R&B Producers I

Answer: The Neptunes

The Neptunes also produced Snoop's biggest hit of 2004 "Drop It Like It's Hot".

8. T.I released his third album, "Urban Legend", in 2004. The first US single "Bring Em Out" features Jay-Z on the chorus. Which Jay-Z song does the line "Bring 'Em Out" appear in?

From Quiz Famed Producers X: Swizz Beatz

Answer: What More Can I Say?

The full lyric from "What More Can I Say?" is "...and so the rings and things you sing about bring 'em out. It's hard to yell when the barrel's in your mouth..."

9. In 2003, what song did Scott Storch produce for Ja Rule that is featured on the album "Blood in My Eye"?

From Quiz Famed Producers IX: Scott Storch

Answer: Clap Back

Ja Rule is most famous for his duets with R&B singers and his beef with rapper 50 Cent.

10. Rick Rubin produced what song on Macy Gray's album "The Id"?

From Quiz Famed Producers VIII: Rick Rubin

Answer: Sweet Baby

Macy Gray made her debut with the song "I Try".

11. In 2002, Just Blaze produced what hit song featured on Cam'ron's album "Come Home with Me"?

From Quiz Famed Producers VII: Just Blaze

Answer: Oh Boy

Other hits from the "Come Home with Me" album include "Hey Ma" and "Daydreaming".

12. Jazze Pha and Murphy Lee teamed up on what song featured on Murphy Lee's debut album?

From Quiz Famed Producers VI: Jazze Pha

Answer: Luv Me Baby

Murphy Lee's debut album is named "Murphy's Law".

13. Hit producer Linda Perry was once a part of what group?

From Quiz Famed Producers V: Linda Perry

Answer: Four Non Blondes

Four Non Blondes are seen as being a one hit wonder.

14. Which song by Aaliyah begins with "Did you sleep on the wrong side? I'm catching a bad vibe and it's contagious. What's the latest?"?

From Quiz Famed Producers IV: Timbaland

Answer: We Need a Resolution

"We Need a Resolution" is on Aalyiah's self-titled album.

15. What Talib Kweli song's opening lyric is "We sell to our own out the back of our homes"?

From Quiz Famed Producers Part III: Kanye West

Answer: Get By

The song "Get By" is featured on the album "Quality".

16. Lil' Jon produced the first song released off of Petey Pablo's album "Still Writing in my Diary." What is the name of the song?

From Quiz Famed Producers II: Lil' Jon

Answer: Freak-a-leek

Petey Pablo debuted with the song "Raise Up," an ode to his homestate of North Carolina. :)

17. The Neptunes teamed up with Mystikal to produce one of the hottest club hits in 2000. What is the name of the song?

From Quiz Famed Producers I: The Neptunes

Answer: Shake it Fast

The Neptunes also produced songs such as "Been So Long (Danger)" for Mystikal.

18. Which successful Country Singer did Lange marry in 1993?

From Quiz The Work Of "Mutt" Lange

Answer: Shania Twain

Shania Twain and Lange were married on 28th December 1993 in Huntsville, just six months after they met.

19. Who produced DMX's "Ruff Ryders Anthem"?

From Quiz Producers

Answer: Swizz Beatz

Swizz created a style that was often imitated, but never correctly duplicated in the late 90's.

20. Who produced the majority of albums by the Beatles?

From Quiz Name The Record Producer

Answer: George Martin

21. What was the original name of the recording studio Sam Phillips owned?

From Quiz Sam Phillips--Rock and Roll Visionary

Answer: Memphis Recording Service

Sam opened the Memphis Recording Service in 1950. Two years later it became SUN Studios.

22. While living in Germany in the 1970s, Moroder collaborated with which female singer who later become known as the "Queen of Disco"?

From Quiz Giorgio Moroder, Music Pioneer

Answer: Donna Summer

Although she was born in the United States, Donna Summer moved to Germany and met Giorgio Moroder who, along with British producer Pete Bellott, greatly contributed to the success of the disco sound. The three of them released 'Lady of the Night" in 1974 which was followed by "Love to Love You Baby" in 1975.

23. This trio is also from Atlanta, Georgia. They formed in 1994. They started out as Sweat's backup singers. He not only helped produce their debut album, but he also sang duet with them on "Twisted" and "Get Up On It". Name the group.

From Quiz Keith Sweat and Al B. Sure's Proteges

Answer: Kut Klose

The members in 2010 were Athena Cage, Tabitha Duncan, and Lavonn Battle. One of their hit songs was "I Like".

24. Joe was not his real name. What was it?

From Quiz The Legendary Joe Meek

Answer: Robert

He was born as Robert George Meek on 5 April 1929. He was always interested in electrical items and built radios and televisions in the garden shed of his home.

25. What was Spector's religious heritage?

From Quiz Phil Spector--Mad Musical Genius

Answer: Jewish

Spector's Jewish upbringing gave him a keen awareness of racial and social issues.

26. Which Ludacris song did Kanye West produce?

From Quiz Hip Hop and R&B Producers I

Answer: Stand Up

Before Kanye was a Grammy Award winning rapper, he was a highly sought after producer.

27. Eve teamed up with Nokio to record what song?

From Quiz Famed Producers X: Swizz Beatz

Answer: What Yall Want

Nokio is a member of the R&B group Dru Hill.

28. Eve teamed up with Gwen Stefani in 2001 to record what Scott Storch produced song?

From Quiz Famed Producers IX: Scott Storch

Answer: Let Me Blow Your Mind

Eve and Gwen Stefani teamed up a second time for the song "Rich Girl" on Gwen's album "Love.Angel.Music.Baby".

29. Just Blaze produced what song for rapper Erick Sermon in 2002?

From Quiz Famed Producers VII: Just Blaze

Answer: React

"React" is featured on the soundtrack to the "Honey" starring Jessica Alba.

This is category 23265
Last Updated Feb 24 2024 5:52 AM
play trivia = Top 5% Rated Quiz, take trivia quiz Top 10% Rated Quiz, test trivia quiz Top 20% Rated Quiz, popular trivia A Well Rated Quiz
new quizzes = added recently, editor pick = Editor's Pick editor = FunTrivia Editor gold = Gold Member

Teachers / educators: FunTrivia welcomes the use of our website and quizzes in the classroom as a teaching aid or for preparing and testing students. See our education section. Our quizzes are printable and may be used as question sheets by k-12 teachers, parents, and home schoolers.

 ·  All questions, answers, and quiz content on this website is copyright FunTrivia, Inc and may not be reproduced without permission. Any images from TV shows and movies are copyright their studios, and are being used under "fair use" for commentary and education.