FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Frank Anne Quizzes, Trivia and Puzzles
Frank Anne Quizzes, Trivia

Anne Frank Trivia

Anne Frank Trivia Quizzes

  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. People Trivia
  6. »
  7. People E-G

Fun Trivia
4 Anne Frank quizzes and 40 Anne Frank trivia questions.
1.
  Anne Frank's Courageous Life   top quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
Anne Frank was one of the millions of Jews who died during World War 2. She died bravely. She was a young teenage girl who went through a terrible ordeal.
Tough, 10 Qns, chicorules, Mar 20 11
Tough
chicorules
3383 plays
2.
  Anne Frank ... Brave Young Girl   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
These are just some basic questions about the heroic young lady, Anne Frank.
Average, 10 Qns, MommyPanda, Apr 18 11
Average
MommyPanda
6344 plays
3.
  Anne Frank: The Girl With A Spirit As Pure As Snow    
Multiple Choice
 10 Qns
This quiz is dedicated to the courageous Anne Frank. Anne and Margot grew up in a world full of chaos, no child deserved to experience such a horrific period. Anne Frank-June 12,1929 - March 1945.
Tough, 10 Qns, janie_eva02, Oct 02 13
Tough
janie_eva02
1861 plays
4.
  The Franks    
Multiple Choice
 10 Qns
This is a quiz about Anne Frank, her family, and other members of Anne's life.
Difficult, 10 Qns, Abitha, Apr 06 13
Difficult
Abitha
2396 plays
trivia question Quick Question
What subject did Anne hate the most?

From Quiz "Anne Frank: The Girl With A Spirit As Pure As Snow"





Anne Frank Trivia Questions

1. What date was Anne born?

From Quiz
Anne Frank's Courageous Life

Answer: June 12, 1929

Anne was born in June 12, 1929 approximately 3 years 4 months after Margot. She was a German Jewish girl. Otto and Edith married on June 12, 1925. Only 9 months after they had their first child, Margot, on February 16, 1926. Anne was born in Frankfurt and migrated with her parents to apparent safety in the Netherlands in 1934, but in 1940 the Germans invaded the country.

2. In which (present day) country was Anne Frank born?

From Quiz Anne Frank: The Girl With A Spirit As Pure As Snow

Answer: Germany

Her family was German. However, they were Reform Jews. Anne's full name was Anneliese Marie Frank. She was born in Frankfurt, which at that time was in Prussia.

3. What year was Edith (Anne's mother) born?

From Quiz The Franks

Answer: 1900

4. What year did Anne and most of the others begin their two year-long 'hide away' from the Germans?

From Quiz Anne Frank ... Brave Young Girl

Answer: 1942

Anne was just 13 when she and the others went into hiding!

5. What was the name of the man who Anne had to share her room with?

From Quiz Anne Frank's Courageous Life

Answer: Fritz Pfeffer

Fritz Pfeffer and Anne had numerous arguments about her writing desk. Fritz Pfeffer was a dentist. He was 53 when he went into hiding with the Franks and Van Dans. During World War 1 he had served in the German Army. Fritz Pfeffer had a son Werner and a wife Charlotte Kaletta. They had sent Werner to Britain.

6. Otto made up stories for Anne and Margot. What was the name of the girls in the stories he told Anne and Margot?

From Quiz Anne Frank: The Girl With A Spirit As Pure As Snow

Answer: Paula

Anne and Margot adored their father. Anne, Margot, and Edith's pet name for Otto was 'Pim.'

7. What was Margot's (Anne's sister) middle name?

From Quiz The Franks

Answer: Betty

Edith picked the name Betty because of her sister who died when Edith was in her teens.

8. Why were Anne and her family persecuted by the Nazis?

From Quiz Anne Frank ... Brave Young Girl

Answer: Because they were Jewish

They were not adherents of Orthodox Judaism, but of course this doesn't make any difference to their situation.

9. What date was Anne and her family arrested?

From Quiz Anne Frank's Courageous Life

Answer: August 4, 1944

The 'Green Police' seized Anne Frank and family after an anonymous tip-off by telephone arrived at headquarters of the Sicherheitsdienst (SD or Security Police).

10. Where did Anne Frank live in 1933-January 1934?

From Quiz Anne Frank: The Girl With A Spirit As Pure As Snow

Answer: Aachen, Germany

Anne and her family stayed with their grandmother here.

11. What time was Anne born?

From Quiz The Franks

Answer: 7:30 am

June 12, 1929 at 7:30 am.

12. How many people were hidden away in the little hideout?

From Quiz Anne Frank ... Brave Young Girl

Answer: 8

The little area consisted of four small rooms in the back of the office building where Mr. Frank had worked.

13. Who betrayed Anne and her family?

From Quiz Anne Frank's Courageous Life

Answer: Unknown

Nobody knows who betrayed them but there has been a lot of speculation about this. For example, it has been suggested that it may have been a business associate of Anne's father. Anne's father was the only family member who survived World War 2.

14. When did Anne start her Montessori schooling?

From Quiz Anne Frank: The Girl With A Spirit As Pure As Snow

Answer: 1934

Her sister, Margot also attended this school.

15. What city did the Franks live in until they moved to Holland?

From Quiz The Franks

Answer: Frankfurt

They lived in Frankfurt until Hitler came to power in 1933.

16. Which country was this hideout in?

From Quiz Anne Frank ... Brave Young Girl

Answer: Holland

Amsterdam, Holland, the Netherlands to be exact!

17. When did Anne die?

From Quiz Anne Frank's Courageous Life

Answer: March 1945

Anne died in March 1945 and her sister died earlier that month, too. Irma Menkel, a Holocaust survivor, saw Anne Frank die. Before she died she told her that she was the 'barracks leader' and she didn't have to go to the rollcall. Anne never knew how sick she was. When she slipped into a coma Irma held her tight and comforted her.

18. What is Anne's full name?

From Quiz The Franks

Answer: Annelies Marie Frank

19. What was the name of Anne's sister?

From Quiz Anne Frank ... Brave Young Girl

Answer: Margot

Anne just had one sister.

20. What did Anne Frank die of?

From Quiz Anne Frank's Courageous Life

Answer: Typhus

Anne died of typhus, which was rampant at Belsen.

21. In her neighborhood, what ice-cream parlor did Anne and her friends frequent?

From Quiz Anne Frank: The Girl With A Spirit As Pure As Snow

Answer: Oasis

Anne had many friends.

22. On what day did Edith (Anne's mother) die?

From Quiz The Franks

Answer: January 6, 1945

She died of starvation at Auschwitz concentration camp.

23. What name did Anne give the hideout that they were staying at?

From Quiz Anne Frank ... Brave Young Girl

Answer: Secret Annex

24. What was Anne's real name?

From Quiz Anne Frank's Courageous Life

Answer: Anneliese Marie Frank

Anne's real name was Anneliese Marie Frank but everyone just called her Anne. In the book and the movie the name Anneliese Marie Frank is never used.

25. How old was Anne when she received her diary?

From Quiz Anne Frank: The Girl With A Spirit As Pure As Snow

Answer: 13

It was a birthday present from her parents. Later in June, she met a boy named Hello Silberberg. She thought he was very good looking.

26. What's the address of the 'Secret Annex'?

From Quiz The Franks

Answer: 263 Prinsengracht, Amsterdam

The Secret Annex is now a museum in Amsterdam.

27. When Anne's family decided to hide out, what did Anne bring with her?

From Quiz Anne Frank ... Brave Young Girl

Answer: clothes and her diary

She said she put on as many layers of clothes as she could. And she also brought her diary and photos.

28. Who was Anne talking to when her sister received the 'call up' notice (for 'resettlement' in Poland)?

From Quiz Anne Frank's Courageous Life

Answer: 'Hello'

'Hello' was her first boyfriend, but his grandparents didn't want him to be seeing Anne because they thought she was too young for him. They thought Ursula would be better for him. She never knew that it would be the last time they would ever talk.

29. What was the name of Anne's cat?

From Quiz Anne Frank: The Girl With A Spirit As Pure As Snow

Answer: Moortje

The cat had to be left behind when Anne's family went into hiding in the Secret Annex. When the Van Pels moved in, their son Peter brought his cat. His cat's name was Mouschi.

30. What is Margot's (Anne's sister) birthday?

From Quiz The Franks

Answer: February 16

February 16, 1926.

This is category 24528
play trivia = Top 5% Rated Quiz, take trivia quiz Top 10% Rated Quiz, test trivia quiz Top 20% Rated Quiz, popular trivia A Well Rated Quiz
new quizzes = added recently, editor pick = Editor's Pick editor = FunTrivia Editor gold = Gold Member

Teachers / educators: FunTrivia welcomes the use of our website and quizzes in the classroom as a teaching aid or for preparing and testing students. See our education section. Our quizzes are printable and may be used as question sheets by k-12 teachers, parents, and home schoolers.

 ·  All questions, answers, and quiz content on this website is copyright FunTrivia, Inc and may not be reproduced without permission. Any images from TV shows and movies are copyright their studios, and are being used under "fair use" for commentary and education.