FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
 Northern Ireland  Quizzes, Trivia and Puzzles
 Northern Ireland  Quizzes, Trivia

Northern Ireland Trivia

Northern Ireland Trivia Quizzes

  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. People Trivia
  6. »
  7. U.K. People

Fun Trivia
1.
  Born in Northern Ireland    
Multiple Choice
 10 Qns
A country of a mere 5,345 square miles in size .. Here are some of the acclaimed people born in Northern Ireland.
Average, 10 Qns, mega44, Jul 28 14
Average
mega44
313 plays

Northern Ireland Trivia Questions

1. Liam Neeson was born in Ballymena, Co. Antrim in 1952. For which movie was he nominated for an Oscar as a leading man?

From Quiz
Born in Northern Ireland

Answer: Schindler's List

Liam played Oskar Schindler in this 1993 movie. However, the Oscar for Best Actor went to Tom Hanks for Philadelphia. As a young man he joined the Lyric Theatre in Belfast before leaving for Dublin in 1978 where he eventually joined the infamous Abbey Theatre. His first movie role was as Jesus Christ in "Pilgrim's Progress".

2. George Best was born in Belfast in 1946. During his football (soccer) career he played for three U.S. teams. Which one did he NOT play for?

From Quiz Born in Northern Ireland

Answer: New York Cosmos

George Best died in 2005. In commemoration Belfast City Airport has been renamed George Best Airport. He only played 37 times for Northern Ireland and scored nine times. His most prolific period was for Manchester United between 1963 and 1974. He played a total of 474 times and scored 181 times.

3. C. S. Lewis was born in Belfast in 1898. Best known for the "Chronicles of Narnia" what do his initial stand for?

From Quiz Born in Northern Ireland

Answer: Clive Staples

C.S. Lewis went on to study and teach at Oxford University and was a close friend of J.R.R Tolkein. He is best known as the author of the Narnia Chronicles. He died on the same day as John F. Kennedy. The 1993 movie "Shadowland" starring Anthony Hopkins and Debra Winger centres around the relationship between Lewis and Joy Davidman.

4. Feargal Sharkey was born in Derry/Londonderry in 1958. Which band he front from 1976-1983?

From Quiz Born in Northern Ireland

Answer: The Undertones

The Undertones become influential in the UK punk scene. Their single Teenage Kicks was reportedly DJ John Peels favourite single. He went on to have several solo hits in the 1980s including the UK No.1 "A Good Heart". In 2010 he was recogised for his services to music by the University of Ulster.

5. Amanda Burton was born in Derry/Londonderry in 1956. She first came to prominence in which UK soap ?

From Quiz Born in Northern Ireland

Answer: Brookside

Amanda played the part of Heather Black in "Brookside". She is probably best known for her role as Sam Ryan in "Silent Witness".

6. Born in Belfast in 1946 Van Morrison was the lead singer with which 60s group?

From Quiz Born in Northern Ireland

Answer: Them

Van Morrison was born George Ivan Morrison. "Van the Man" began as a teenager singing with local Irish show bands. Them were formed in 1964 and Morrison left in 1966. The classic "Gloria" and the best selling single "Here Comes the Night" was produced during this period.

7. Dennis Taylor was born in Coalisland in 1949. Who did he beat to become the World Snooker Champion in 1985?

From Quiz Born in Northern Ireland

Answer: Steve Davis

1985 saw the World Championship down to the deciding frame. Steve missed Dennis didn't. Dennis has only won two ranking tournaments but he is well known within the world of snooker - mainly for his upside down glasses. He currently commentates for the BBC.

8. Seamus Heaney was born in in Co. Londonderry in 1949. in which category did he win the Nobel Prize?

From Quiz Born in Northern Ireland

Answer: Literature

Seamus had a much distinguished career and both attended and taught at Queen's University Belfast. Between 1981 and 1997 he taught at Harvard. He won the Nobel Prize in Literature in 1995 and died in Dublin in 2013.

9. Kenneth Branagh was born in Belfast in 1960. Which British actor did he play in the movie "My Week with Marilyn"?

From Quiz Born in Northern Ireland

Answer: Laurence Olivier

Kenneth played Sir Laurence Olivier in the story of the making of the movie "The Prince and the Showgirl". Kenneth first came to prominence in the BBC's "Billy Plays". He has been nominated 5 times for an Oscar without winning. He won a BAFTA for "Henry V" and the TV series "Wallander".

10. Alex Higgins was born in Belfast in 1949. In the snooker world what was his nickname?

From Quiz Born in Northern Ireland

Answer: Hurricane

Alex won the World Snooker Championship twice in 1971/72 and 1981/82. He began playing as an 11 year old and won the World Snooker Championship at his first attempt. Nicknamed "Hurricane" his style of play influenced later players such as Ronnie O'Sullivan and Jimmy White. He died in 2010.

This is category 23326
play trivia = Top 5% Rated Quiz, take trivia quiz Top 10% Rated Quiz, test trivia quiz Top 20% Rated Quiz, popular trivia A Well Rated Quiz
new quizzes = added recently, editor pick = Editor's Pick editor = FunTrivia Editor gold = Gold Member

Teachers / educators: FunTrivia welcomes the use of our website and quizzes in the classroom as a teaching aid or for preparing and testing students. See our education section. Our quizzes are printable and may be used as question sheets by k-12 teachers, parents, and home schoolers.

 ·  All questions, answers, and quiz content on this website is copyright FunTrivia, Inc and may not be reproduced without permission. Any images from TV shows and movies are copyright their studios, and are being used under "fair use" for commentary and education.