FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
 AFL Players Quizzes, Trivia and Puzzles
 AFL Players Quizzes, Trivia

AFL Players Trivia

AFL Players Trivia Quizzes

  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. Australian Rules

Fun Trivia
19 AFL Players quizzes and 235 AFL Players trivia questions.
1.
  AFL Jerseys    
Multiple Choice
 10 Qns
Test what you know about players and their numbers.
Easier, 10 Qns, mj619, Dec 26 10
Easier
mj619
1149 plays
2.
  AFL Player Nicknames   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 15 Qns
Aussie footy players love a good nickname. Check your knowledge.
Average, 15 Qns, acidclown, Dec 26 10
Average
acidclown
2369 plays
3.
  My All-Time AFL Team    
Multiple Choice
 10 Qns
I have made a team of the century style Australian rules team, your job is to name the players with the facts given. I hope you enjoy the quiz, and good luck!
Average, 10 Qns, Redwallcrazy, Dec 26 10
Average
Redwallcrazy
402 plays
4.
  Indigenous AFL Stars    
Multiple Choice
 10 Qns
Many AFL stars have an indigenous heritage. This quiz pays homage to some of them.
Average, 10 Qns, tezza1551, Dec 26 10
Average
tezza1551
477 plays
5.
  AFL Numbers in 2005    
Multiple Choice
 10 Qns
This is a quiz for all the true blue Aussie footy supporters.
Easier, 10 Qns, fulloffire, Dec 26 10
Easier
fulloffire
1148 plays
6.
  AFL Jumper Numbers 2002    
Multiple Choice
 15 Qns
Are you up to the challenge of guessing the numbers on AFL footballers backs?
Average, 15 Qns, footyfan, Dec 26 10
Average
footyfan
1675 plays
7.
  Ablett [1]    
Multiple Choice
 25 Qns
Ablett is considered to be one of the finest players to have ever lived. His application to training was infamously bad, but his talent was undeniable.
Tough, 25 Qns, d-raq, Dec 26 10
Tough
d-raq
759 plays
8.
  Boomer: A True 'Roo Legend    
Multiple Choice
 10 Qns
This quiz pays tribute to Brent Harvey, and covers his achievements in the game, as well as some general knowledge regarding his career.
Average, 10 Qns, KP_84, Aug 01 17
Average
KP_84
82 plays
9.
  Aussie Rules Footballers of Yesteryear    
Multiple Choice
 10 Qns
Some of their names may have been forgotten, however, they played a significant role in our great game.
Tough, 10 Qns, zambesi, Jan 22 12
Tough
zambesi
251 plays
10.
  Lynchy Mania    
Multiple Choice
 20 Qns
This is a quiz to test the knowledge of Brisbane and Fitzroy fans alike. Just how well do you know Alastair Lynch?
Tough, 20 Qns, burdie, Dec 26 10
Tough
burdie
428 plays
trivia question Quick Question
What number did Heath Black of the Dockers wear?

From Quiz "AFL Numbers in 2005"




11.
  Tony Lockett    
Multiple Choice
 10 Qns
For all you fans out there! This is a quiz to test your knowledge on the greatest goalkicker in the history of the VFL/AFL. Make me proud!
Tough, 10 Qns, jezza46, Dec 26 10
Tough
jezza46
403 plays
12.
  VFL/AFL Captains    
Multiple Choice
 10 Qns
A quiz on the captains of our fantastic game.
Average, 10 Qns, ZFactor, Dec 26 10
Average
ZFactor
802 plays
13.
  Footballers and Their Teams    
Multiple Choice
 10 Qns
A quiz for VFL/AFL fans.
Average, 10 Qns, teado, Dec 26 10
Average
teado
984 plays
14.
  AFL Champions    
Multiple Choice
 5 Qns
Trivia on some of the greatest players to grace the oval field...
Tough, 5 Qns, theking2003, Dec 26 10
Tough
theking2003
1733 plays
15.
  Footy Captains 2001    
Multiple Choice
 20 Qns
See how you go trying to guess the footy captains of the aussie rules teams for 2001. The first 4 questions are about footy in general, the next 16 are about the captains.
Average, 20 Qns, lains, Dec 26 10
Average
lains
2141 plays
16.
  AFL/VFL Football Guernseys    
Multiple Choice
 10 Qns
Name the player or guernsey number.
Average, 10 Qns, ZFactor, Dec 26 10
Average
ZFactor
734 plays
17.
  Ablett [2]    
Multiple Choice
 15 Qns
Ablett ... again. Ablett is considered to be one of the finest players to have ever lived. His application to training was infamously bad, but his talent was undeniable.
Tough, 15 Qns, d-raq, Dec 26 10
Tough
d-raq
470 plays
18.
  Guernsey Numbers 2003    
Multiple Choice
 10 Qns
I'll name a team and a guernsey number. Just tell me who it belongs to! All questions refer to 2003.
Average, 10 Qns, mimes, Dec 26 10
Average
mimes
1352 plays
19.
  AFL: The Big Sticks: Part 1    
Multiple Choice
 10 Qns
Goalkicking is the most important part of AFL footy, but after more than 150 years after the sport was first introduced, players still find it hard to find the big sticks sometimes. See if you can split the middle in this quiz!
Difficult, 10 Qns, zoomba23, May 10 16
Difficult
zoomba23
124 plays

AFL Players Trivia Questions

1. In which year did Brent Harvey make his AFL debut?

From Quiz
Boomer: A True 'Roo Legend

Answer: 1996

Harvey made his AFL debut in Round 22 of the 1996 season against Richmond, after being drafted from the Northern Under 18s side.

2. Graham Farmer played for East Perth, Geelong, and West Perth between 1953 and 1971. Under what nickname is he better known?

From Quiz Indigenous AFL Stars

Answer: Polly Farmer

Graham "Polly" Farmer went on to coach Geelong, West Perth, and Western Australia's first State of Origin teams. He was honoured by having the Graham Farmer Freeway named in his honour. In 1971, he became the first footballer to receive a MBE.

3. Which team did Billy Brownless play for?

From Quiz Footballers and Their Teams

Answer: Geelong

Hard to believe but big Billy was a high flying centre half forward for the cats. A graduate from Assumption College in Kilmore, he played 138 games and kicked 337 goals.

4. Who were the two captains of St. Kilda in 2004 and 2005?

From Quiz VFL/AFL Captains

Answer: Lenny Hayes and Nick Riewoldt

For the last few years St. Kilda have had a rotating captaincy. They have a different captain every year. There has been much criticism over this system as people don't think that it gives players enough time to grow into their roles as captain.

5. Who wore the number 12 for the Kangaroos in season 2005?

From Quiz AFL/VFL Football Guernseys

Answer: Michael Stevens

Michael Stevens is the brother of retired Kangaroos champion Anthony Stevens.

6. When did Tony Lockett make his senior debut?

From Quiz Tony Lockett

Answer: 1983

Tony Lockett had a great start to his career kicking two goals including a goal with his first kick in VFL/AFL footy at centre half forward. He lined up on Geelong's Ray Card that day and Lockett's team, St Kilda lost by under a goal.

7. 'Plugger' is one of the more famous nicknames in the AFL. Who does it belong to?

From Quiz AFL Player Nicknames

Answer: Tony Lockett

The burly big man kicked an AFL record 1360 goals in 281 games for St. Kilda and Sydney, and won the 1987 Brownlow medal.

8. How long after Collingwood's 1990 premiership triumph did champion wingman Darren Millane die in a car accident?

From Quiz AFL Champions

Answer: One year, one day

Although Millane's tragic death prevented him from captaining his beloved Magpies, he did get to captain VFA Dandenong at the incredibly young age of 18.

9. Lets start at the beginning. What is Alastair Lynch's date of birth?

From Quiz Lynchy Mania

Answer: June 19, 1968

Alastair Lynch was the oldest man in the AFL in the 2003 season, just in front of Mick Martyn.

10. How many VFL/AFL games did Ablett play?

From Quiz Ablett [2]

Answer: 248

242 with Geelong, 6 with Hawthorn.

11. What was Ablett's first senior AFL club?

From Quiz Ablett [1]

Answer: Hawthorn

Ablett played 6 senior games for Hawthorn and kicked 9 goals in 1982. His first game in Hawthorn was against Geelong.

12. How many touches (possessions) did Harvey have in his debut game?

From Quiz Boomer: A True 'Roo Legend

Answer: 1

Harvey spent most of his debut game on the bench. Finally, being given his chance in the final quarter, he struggled to adjust to the pace of elite level football. Later, Harvey would admit that he "couldn't get near it" in his first game.

13. In 1993, Neil Elvis "Nicky" Winmar of St. Kilda club responded to racist taunts by doing what?

From Quiz Indigenous AFL Stars

Answer: Pulling up his jumper to show his brown skin

The photo of Nicky Winmar pulling up his jumper to show his brown skin has become part of football history imagery. Nicky won Fairest and Best for his St. Kilda club on two occasions in 1989 and 1995.

14. Which team did Dick Lee play for?

From Quiz Footballers and Their Teams

Answer: Collingwood

Dick Lee played for Collingwood from 1906-22, playing 230 games and kicking 707 goals.

15. Who was the first player to captain Fremantle in the AFL?

From Quiz VFL/AFL Captains

Answer: Ben Allan

Fremantle played their first AFL match against Richmond on the April 1, 1995. The Dockers went down by just five points. They finished 13th in their first year.

16. How many goals did Tony Lockett kick in his first three matches of the 1991 season?

From Quiz Tony Lockett

Answer: 34

He kicked 12, 10, 12 in his three matches after having a cracked vertebrae that he suffered in a collision with West Coast's Steve Malaxos during the first round of the 1991 Foster's Cup.

17. Former Hawthorn rover John Platten was known by which nickname?

From Quiz AFL Player Nicknames

Answer: The Rat

Famous for his long curly hair and rodent-like features, Platten shared the 1987 Brownlow medal with Tony Lockett.

18. Where did Geelong legend Gary Ablett begin his career?

From Quiz AFL Champions

Answer: Hawthorn

Hawthorn great Leigh Matthews once said it was difficult to recognise the Ablett of Geelong compared to the Ablett of Hawthorn. Whilst at Hawthorn he was small and light, but soon after arriving at Geelong he developed the imposing figure most remember him with, along with the trademark moustache.

19. Where was Lynchy born?

From Quiz Lynchy Mania

Answer: Burnie, Tasmania

Lynch is considered one of the greatest AFL players to come from Tasmania.

20. How many goals did Ablett kick at VFL/AFL level?

From Quiz Ablett [2]

Answer: 1030

1021 with Geelong, 9 with Hawthorn.

21. What was his first jumper number?

From Quiz Ablett [1]

Answer: 35

For Hawthorn.

22. Harvey played out his entire AFL career with which side?

From Quiz Boomer: A True 'Roo Legend

Answer: North Melbourne

Harvey was a rare example of a player in the 'modern era' remaining loyal to the AFL club that drafted him.

23. How did Jack Dyer (Richmond) receive the nickname "Captain Blood"?

From Quiz Aussie Rules Footballers of Yesteryear

Answer: Based on an Errol Flynn movie of the same name

John Ludlow (cartoonist) drew a picture of Dyer as a pirate in 'The Age' newspaper in 1935. This was based on Dyer's hardman style of play and nicknamed after an Errol Flynn movie called "Captain Blood" which was being shown in Melbourne at that time.

24. Which team did Trevor Barker play for in the '70s and '80s?

From Quiz Footballers and Their Teams

Answer: St Kilda

Playing from 1975-89, Trevor was one of the most spectacular and courageous footballers to play the game. He played 231 games and kicking 134 goals.

25. Which Australian football legend was known as 'Mr Football'?

From Quiz AFL Player Nicknames

Answer: Ted Whitten

Ted was one of the most versatile players in the history of the game and won 5 Best & Fairest awards for his beloved Bulldogs.

26. Which member of Hawthorn's 1989 premiership team was inducted into the AFL Hall of Fame in 2003?

From Quiz AFL Champions

Answer: John Platten

Johnny Platten indeed was inducted into the Hall of Fame in 2003, still sporting the long curls that earned him the nickname, 'The Rat'. In 1987, the Brownlow Medal turned to be a 'festival of fours', with Platten (no. 44) and St. Kilda champ Tony Lockett (no. 4) sharing the honours.

27. What was Alastair Lynch doing at the end of the 2001 Grand Final?

From Quiz Lynchy Mania

Answer: Holding the ball aloft in triumph

Many pictures were taken of Lynch when the siren went, and that picture made the front cover of fifteen different newspapers.

28. Ablett won his only senior premiership with which club?

From Quiz Ablett [2]

Answer: Drouin

These were real men. Ablett was only 16 when the Drouin side won the 1978 grand final (in the Gippsland league). He also took out the teams best and fairest that year.

29. Harvey is best known for playing in which capacity?

From Quiz Boomer: A True 'Roo Legend

Answer: midfielder

With his lighting-fast foot speed, Harvey was widely regarded as one of the AFL's elite midfielders. He did play as a small forward from time to time, but spent most of his career playing as a midfielder.

30. Who was the indigenous player to win AFLs highest award, the Brownlow Medal in 2006?

From Quiz Indigenous AFL Stars

Answer: Adam Goodes

The Brownlow Medal is AFLs highest award, and is voted on each week by the umpires of each game.

This is category 19973
play trivia = Top 5% Rated Quiz, take trivia quiz Top 10% Rated Quiz, test trivia quiz Top 20% Rated Quiz, popular trivia A Well Rated Quiz
new quizzes = added recently, editor pick = Editor's Pick editor = FunTrivia Editor gold = Gold Member

Teachers / educators: FunTrivia welcomes the use of our website and quizzes in the classroom as a teaching aid or for preparing and testing students. See our education section. Our quizzes are printable and may be used as question sheets by k-12 teachers, parents, and home schoolers.

 ·  All questions, answers, and quiz content on this website is copyright FunTrivia, Inc and may not be reproduced without permission. Any images from TV shows and movies are copyright their studios, and are being used under "fair use" for commentary and education.