FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
 Belgium Quizzes, Trivia and Puzzles
 Belgium Quizzes, Trivia

Belgium Soccer Trivia

Belgium Soccer Trivia Quizzes

  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. Europe

Fun Trivia
www.footbel.com
6 Belgium Soccer quizzes and 60 Belgium Soccer trivia questions.
1.
  Belgium's Golden Generation    
Match Quiz
 10 Qns
International footballers
Belgium entered the 2018 World Cup and Euro 2020 as the world's number one team. But although they collectively failed to win the big prizes they seemed destined for, their golden generation of players won plenty at club level.
Tough, 10 Qns, Snowman, Feb 25 24
Tough
Snowman gold member
Feb 25 24
28 plays
2.
  What do you know about Soccer In Belgium?    
Multiple Choice
 10 Qns
See how much you know about soccer in Belgium in general. This small country doesn't have the most famous competition or the best players, but it still deserves a quiz. -:)
Average, 10 Qns, larskeu, Sep 17 13
Average
larskeu
866 plays
3.
  Things A Fan Should Know    
Multiple Choice
 10 Qns
Had fun aching your head over my past quiz? Hold on tight, cause you ain't seen nothing yet! Just let the questions come, but it's not easy.
Average, 10 Qns, Thijs, Nov 17 02
Average
Thijs
872 plays
4.
  Belgian Soccer    
Multiple Choice
 10 Qns
Ten fairly easy questions about Belgian soccer history.
Tough, 10 Qns, jantje, Nov 29 01
Tough
jantje
1223 plays
5.
  The Belgian Competition    
Multiple Choice
 10 Qns
Belgium isn't the most famous of soccer countries. Yet it's one of the pioneers, and deserves to be hounoured with a - fairly hard - quiz. Enjoy!
Average, 10 Qns, Thijs, Dec 29 06
Average
Thijs
950 plays
6.
  Test yourself! Soccer in Belgium Quiz    
Multiple Choice
 10 Qns
This quiz is about the soccer in Belgium. Good Luck!
Average, 10 Qns, pieterke, Dec 29 06
Average
pieterke
589 plays
trivia question Quick Question
Who was top scorer in the 2003-04 season (he was playing for Excelsior Moeskroen during that season)?

From Quiz "Soccer In Belgium"




Related Topics
  Mixed Belgium [General] (3 quizzes)

  Belgium [Geography] (12 quizzes)

  Belgium People: Famous & Historical [People] (7 quizzes)


Belgium Soccer Trivia Questions

1. Who was the first player to win the Belgian Golden Boot?

From Quiz
Soccer in Belgium

Answer: Rik Coppens

Rik Coppens played for Beerschot when he won the Golden Boot. This first Golden Boot Award was in 1954.

2. The very first season was held back in 1895-96, and was won by FC Liégeois. Which club, one of the two Belgian European Cup winners, was situated in Belgium's capital Brussels?

From Quiz Soccer In Belgium

Answer: RSC Anderlecht

Anderlecht is a small part of Brussels. The club is sometimes wrongly named "RSCA Brussels". The club has also thought about adding "Brussels" to the name but refrains from doing so. They won their first European Cup in 1976 against West Ham United.

3. RAEC Mons is one of the smallest teams in the Belgian first division. There is something awkward about their name. R stands for Royal and C is for Club, but what do the A & E stand for?

From Quiz Things A Fan Should Know

Answer: Albert Elisabeth

The club's colours are red and white and is commonly called l'Albert. Its stadium can be found at the Avenue Charles Tondreau and can seat a merely 15,000 people.

4. What is the nickname of the Belgian national soccer team?

From Quiz The Belgian Competition

Answer: Red Devils

They derived their name from their entirely red outfits.

5. Which club won the first championship in Belgium?

From Quiz Belgian Soccer

Answer: Club Luik

The Belgian league kicked off in 1896.

6. Who won the first Belgian Cup?

From Quiz Soccer in Belgium

Answer: RC Brussels

They won the final against RC Gent 1-0. The year after that, Union and Cercle played it. Union won 3-2. The first Belgian Cup was in 1911.

7. In what year did the so-called Heysel Drama take place, when English hooligans invaded a stand filled with Italian fans during the Liverpool-Juventus game?

From Quiz The Belgian Competition

Answer: 1985

Belgium was banned from organising international soccer events for five years and was forced to reconstruct the biggest part of the Heysel Stadium.

8. Which Belgian team played in the European Cup Final of 1978?

From Quiz Belgian Soccer

Answer: Club Brugge

They lost 0-1 to Liverpool.

9. Who won the first official Belgian Competition?

From Quiz Soccer in Belgium

Answer: FC Luik

They won the league five times.

10. Which was Belgium's first major tournament win?

From Quiz Soccer In Belgium

Answer: The Olympic Soccer Tournament 1920

Belgium hosted the Olympic Games in 1920. They were held at Antwerp.

11. The Ottenstadion is home to KAA Ghent. What is the first name of that Otten?

From Quiz Things A Fan Should Know

Answer: Jules

He was a legendary chairman of Ghent.

12. What was the name of the referee who denied a penalty to Belgium in the game against Germany during the 1994 World Cup, causing the Belgians to lose by 3-2?

From Quiz The Belgian Competition

Answer: Kurt Röthlisberger

At first, the FIFA didn't react, but to respond to heavy protests, Röthlisberger was sent home.

13. Which team was the first to win the 5 consecutive titles?

From Quiz Belgian Soccer

Answer: RSC Anderlecht

They won 5 titles from 1964 to 1968. No other team repeated this performance in the remainder of the 20th century.

14. Who was the oldest player in the Belgian First Division in the 2002-03 season?

From Quiz The Belgian Competition

Answer: Dany Verlinden

Dany Verlinden was 39 years old and played the goalkeeper of Club Brugge.

15. Which Belgian team played in the Cup-Winners Cup Final of 1993?

From Quiz Belgian Soccer

Answer: R. Antwerp F.C.

They are the last Belgian team to reach a European cup final in the 1990s. They lost the 1993 final 1-3 to Parma.

16. Who scored the most Belgian goals in the 2002 World Cup?

From Quiz Soccer in Belgium

Answer: Marc Wilmots

Marc Wilmots scored three goals, one in each match, except for the match (1/8 finals) against Brasil. Wilmots did scored a goal, but it wasn't a legal goal said the referee. Brasil won that match 2-0. .

17. Who was top scorer in the 2003-04 season (he was playing for Excelsior Moeskroen during that season)?

From Quiz Soccer In Belgium

Answer: Luigi Pieroni

It got him a transfer to Aj Auxerre in France.

18. Could you name the coach who led the Belgian national team on their trip to the first World Cup, Uruguay 1930?

From Quiz Things A Fan Should Know

Answer: Hector Goetinck

Goetinck himself played a long time for Club Brugge, and was the coach of the 1920 Olympics Belgian football team, who played in their home country.

19. Who was the first Belgian player to be transferred abroad?

From Quiz The Belgian Competition

Answer: Raymond Braine & Braine

He went to Sparta Prague in 1930 and was suspended from the national team, because he had broken the then holy rule of amateurism.

20. When did KRC Genk first win the Belgian league title?

From Quiz Belgian Soccer

Answer: 1999

21. Founded in 1880, and still holding foundation number 1, this is the oldest club in Belgium.

From Quiz Soccer In Belgium

Answer: Royal Antwerp FC

Founded by English Football and Cricket players, who worked around the harbor in Antwerp.

22. What team did the world-famous goalkeeper Michel Preud'homme NEVER play for?

From Quiz Things A Fan Should Know

Answer: Club Liège

He was awarded the Best Goalkeeper Award on the World Cup '94. After his active career, he joined the technical staff of Benfica Lisbon, before moving back to Belgium, where he coached Standard for one season.

23. Fernand Goyvaerts was the first Belgian to play for what world famous club?

From Quiz The Belgian Competition

Answer: FC Barcelona

Goyvaerts started his career with Club Brugge and was transferred to the azulgrana's in 1962.

24. Which second division team managed to win the Belgian Cup in 1956?

From Quiz Belgian Soccer

Answer: Racing Doornik

They beat Verviers 2-1 in the final.

25. Which club played the Belgian Cupfinal in 2004, with a squad consisting almost entirely of players from Ivory Coast, earning them a place in the Uefacup in 2004-05?

From Quiz Soccer In Belgium

Answer: SK Beveren

To prevent the club from going bankrupt, they only contracted cheap players from their soccer school in the Ivory Coast.

26. What successful striker started his international career with Club Brugge in the 80s?

From Quiz Things A Fan Should Know

Answer: Jean-Pierre Papin

Later on, Papin went to play for Bordeaux, Marseille and Bayern Munich.

27. In the final of Euro 1980, Belgium lost 2-1 against ______ ?

From Quiz Belgian Soccer

Answer: West-Germany

28. Players were not able to move freely between EU countries and discuss their own wages before 1995. What was the name of the Belgian player, whose appeal made this possible in 1995 ?

From Quiz Soccer In Belgium

Answer: Jean-Marc Bosman

It was the famous "Bosman ruling". Since Belgium didn't have European top clubs, the ruling worked mostly against them.

29. What is the nickname of AA Ghent?

From Quiz Things A Fan Should Know

Answer: Buffalo's & Buffalos & The Buffalo's & The Buffalos

They got this name when one day, the circus of Buffalo Bill was in Ghent, and some students cheered their favourite team by shouting "Buffalo! Buffalo!" William Frederick Cody is of course the real name of Buffalo Bill.

30. Who sent Belgium to the World Cup '86 in Mexico by scoring with a header against Holland?

From Quiz The Belgian Competition

Answer: Georges Grün

He played a long time of his career in Italy, for AC Parma and Reggiana.

This is category 2597
Last Updated Apr 13 2024 5:45 AM
play trivia = Top 5% Rated Quiz, take trivia quiz Top 10% Rated Quiz, test trivia quiz Top 20% Rated Quiz, popular trivia A Well Rated Quiz
new quizzes = added recently, editor pick = Editor's Pick editor = FunTrivia Editor gold = Gold Member

Teachers / educators: FunTrivia welcomes the use of our website and quizzes in the classroom as a teaching aid or for preparing and testing students. See our education section. Our quizzes are printable and may be used as question sheets by k-12 teachers, parents, and home schoolers.

 ·  All questions, answers, and quiz content on this website is copyright FunTrivia, Inc and may not be reproduced without permission. Any images from TV shows and movies are copyright their studios, and are being used under "fair use" for commentary and education.