FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Golf Courses Quizzes, Trivia and Puzzles
Golf Courses Quizzes, Trivia

Golf Courses Trivia

Golf Courses Trivia Quizzes

  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. Golf

Fun Trivia
Bring your clubs and play a variety of golf course quizzes from all over the world!
12 Golf Courses quizzes and 120 Golf Courses trivia questions.
1.
  Finding Famous American Golf Courses   popular trivia quiz  
Label Quiz
 10 Qns
In this quiz, mark your maps for a ten-course tour of professional golf in the United States. See if you know where these courses are. Good luck!
Average, 10 Qns, kyleisalive, Apr 23 23
Average
kyleisalive editor
Apr 23 23
269 plays
2.
  Ten of the World's Strangest Golf Courses   top quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
A brief look at some of the more weird and wonderful golf courses of the world.
Easier, 10 Qns, agentofchaos, Dec 03 20
Easier
agentofchaos gold member
Dec 03 20
357 plays
3.
  Classic Golf Holes   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
Let's travel the world and see if you can identify these 10 classic golf holes.
Average, 10 Qns, A-10, Mar 02 11
Average
A-10
1352 plays
4.
  Building Green   great trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
Hitting a small white ball and walking after it can be fun, or if you play at my level,infuriating, at which point you wonder who built this green or who designed this fairway. Can you get par on this quiz?
Average, 10 Qns, 480154st, Mar 27 18
Average
480154st gold member
Mar 27 18
259 plays
5.
  Which Golf Course is That?    
Multiple Choice
 10 Qns
Which one?
Tough, 10 Qns, albertbaaa, Dec 11 08
Tough
albertbaaa
3221 plays
6.
  Golf Courses Test Your Knowledge   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 15 Qns
15 questions about golf courses around the world.
Tough, 15 Qns, bsfore, Nov 19 06
Tough
bsfore
3766 plays
7.
  Augusta National Golf Club   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
This great golf course hosts the Masters tournament every year, which I guess shows how beautiful and challenging the course is.
Tough, 10 Qns, grovermj, Oct 17 05
Tough
grovermj
2366 plays
8.
  Irish Golf Courses    
Multiple Choice
 15 Qns
There is no better place to play traditional links golf than Ireland. If you have, this quiz should bring back pleasant memories. If you haven't, maybe this quiz will stimulate you to take the trip. You won't be disappointed.
Tough, 15 Qns, Maddogrick16, Feb 06 17
Tough
Maddogrick16 gold member
696 plays
9.
  Pine Valley Golf Club    
Multiple Choice
 10 Qns
The Pine Valley Golf Club has long been rated as one of the best, if not the best, golf courses in the world. Test your knowledge of this great club.
Average, 10 Qns, Jersey Rob, Nov 23 09
Average
Jersey Rob
544 plays
10.
  Great U.S. Golf Courses    
Multiple Choice
 10 Qns
Great golf courses are part of the tradition of golf. Let's see how much you know about the games great courses.
Difficult, 10 Qns, wolvesontop, Nov 30 10
Difficult
wolvesontop
1716 plays
trivia question Quick Question
This course is Tom Watson's favorite in Ireland. He's played there on many occasions and supervised some course renovations in 1995.

From Quiz "Irish Golf Courses"




11.
  Pebble Beach    
Multiple Choice
 5 Qns
Pebble Beach!
Difficult, 5 Qns, PurrtyKitty, Jul 28 04
Difficult
PurrtyKitty
1724 plays
12.
  TPC Sugarloaf    
Multiple Choice
 5 Qns
This quiz is a test of skill and knowledge. Try to answer as many correct as possible. Good luck!
Average, 5 Qns, golfingdude, Dec 08 05
Average
golfingdude
363 plays

Golf Courses Trivia Questions

1. El Camaleón ("The Chameleon") at the Fairmont Mayakoba in Quintana Roo, Mexico, is notable for its many hazards including sand dunes, mangroves, freshwater canals, and cenotes. What, then, is a cenote?

From Quiz
Ten of the World's Strangest Golf Courses

Answer: Sinkhole

El Camaleón Golf Course was designed by Australian golf great Greg Norman. It is so named because of its constantly changing views as it winds through three different ecosystems: the tropical Mayan jungle, mangrove wetlands, and the Mexican Caribbean Sea coastline. A cenote is a natural hole in the ground caused by the collapse of limestone bedrock that may open into a subterranean cave. One of the cenotes on the course is called "The Devil's Mouth" - good luck if your ball goes down there! The course is the home of the Mayakoba Golf Classic, which was the first PGA TOUR event to be contested outside the US and Canada.

2. The famous Jubilee Course was designed for ladies and children when it first opened in 1897, but was redesigned in 1988 by Donald Steel and is now regarded as one of the toughest links courses. At which golf complex can it be found?

From Quiz Building Green

Answer: St. Andrews

Apart from the Jubilee, there are six other courses at St. Andrews, including The Old Course, which is the oldest golf course in the world. It was on this course that Daniel Steel played in the 1970 Open Championship, where he recorded scores of 78 and 76, missing the cut for the third round.

3. What state is Augusta National in?

From Quiz Augusta National Golf Club

Answer: Georgia

In the early 1930s, Bobby Jones and Clifford Roberts met and proposed to build a golf course near Augusta, Georgia. He hoped that the property had many mounds and hills, and a creek to serve as a natural water hazard.

4. Who was the first golfer to win his first major championship at Pebble Beach in 1977?

From Quiz Great U.S. Golf Courses

Answer: Lanny Wadkins

Lanny Wadkins won a major in the 1977 PGA championship.

5. This course is Tom Watson's favorite in Ireland. He's played there on many occasions and supervised some course renovations in 1995.

From Quiz Irish Golf Courses

Answer: Ballybunion Old

He is an honorary member and has served as honorary club captain. The course itself has been around since 1893, but only achieved prominence in the 1980s.

6. The Pine Valley Golf Club is located less than 20 miles from what major United States city?

From Quiz Pine Valley Golf Club

Answer: Philadelphia, Pa.

The city skyline is visible from one of the tee boxes on the course.

7. What tournament was held at TPC Sugarloaf in 2003?

From Quiz TPC Sugarloaf

Answer: Bell South Classic

The Bell South Cassic was held at TPC Sugarloaf. The par for the original 18 holes was 72.

8. What course has a floating island green that can be moved to play at different lengths?

From Quiz Golf Courses

Answer: Coeur D'Alene

Located in Idaho, hole 14 a par 3 can be moved to play between 75 and 175 yards. Golfers catch a boat ride to the island.

9. Quinta do Vale Golf Resort near Castro Marim in Portugal was designed by which three-time winner of the Open and two-time Masters winner?

From Quiz Building Green

Answer: Severiano Ballesteros

Seve won the Open in 1979, 1984 and 1988 and was Masters champion in 1980 and 1983. He designed Quinta do Vale in 2008, with its beautiful views over the Guadiana River and six challenging par 5s. Seve died in 2011, three years after undergoing treatment for a brain tumor.

10. Which famed USA par 5 finishing hole has the Pacific Ocean on the left from tee to green, two trees in the middle of the fairway, and a "postage-stamp" sized green?

From Quiz Classic Golf Holes

Answer: 18th at Pebble Beach

The 18th at Pebble Beach was a average par 4 until 200 yards were added to it, to make it one of the classic finishing holes.

11. What was the former name of the property that is now Augusta National?

From Quiz Augusta National Golf Club

Answer: Fruitland Nurseries

This was once an Indigo Plantation, and the nursery had been closed since 1918. Bobby Jones said, when he first saw the land "Perfect! And to think this ground has been lying here all these years waiting for someone to come along and lay a golf course on it."

12. In 1955, unknown Jack Fleck upset Ben Hogan to win the U.S. Open on which course?

From Quiz Great U.S. Golf Courses

Answer: The Olympic Club

Fleck birdied two out of the last four holes to force a playoff, and then won the championship the next day in an 18-hole playoff.

13. Another course in the west is located in this town, often referred to as the "St. Andrews of Ireland". The course and the town share the same name.

From Quiz Irish Golf Courses

Answer: Lahinch

The course was originally built by Old Tom Morris in 1892. Redesigned in 1927 by Alistair McKenzie, only the famous 5th (Dell) and 6th (Klondyke) from the Morris design survived.

14. Who is credited with the design of this ferociously penal golf course?

From Quiz Pine Valley Golf Club

Answer: George Crump & H.S. Colt

Hotel baron George Crump purchased the land, in Clementon, New Jersey, in 1912 for what would be the Pine Valley Golf Club. He spent the last six years of his life developing it and designed nearly all of the course. H.S. Colt assisted in the original routing and receives credit as co-designer. Hugh Wilson, of Merion fame, helped finalize the course after Crump died in 1918.

15. How many sets of nine holes did TPC Sugarloaf have?

From Quiz TPC Sugarloaf

Answer: Three

Although the tournament is only played on two sets of nine holes, is has three sets for everyday members and guests use. The three are: Stables, Meadows, and Pines. {Only the Stables and Meadows are played in the tournament}.

16. Which course was designed by Pete Dye and hosted the 1991 Ryder Cup Matches?

From Quiz Golf Courses

Answer: Kiawah Island

Kiawah Island is an oceanside links type golf course located in South Carolina. US won the match.

17. Although Coeur D'Alene Golf Resort, which is located next to Lake Coeur d'Alene in Idaho, USA, is a fairly traditional golf course in most respects, what is unusual about the green on the fourteenth hole?

From Quiz Ten of the World's Strangest Golf Courses

Answer: It is floating on its own island

Billed by the resort as "the world's only Floating Green," the mini-island can be moved as far as 218 yards through a system of cables and winches. Players get to the green by ferry. "Golf Digest" once described Coeur D'Alene Golf Resort as "America's Most Beautiful Resort Golf Course."

18. Which famous golf course designer, with courses in Philippines, USA, Bermuda, Spain, Ireland and Canada among others, once proudly said, "The sun never sets on one of my golf courses"?

From Quiz Building Green

Answer: Robert Trent Jones

Jones' sons Robert Trent Jr, and Rees both followed in their father's footsteps and became golf course architects and have between them designed many courses around the world. Jones Senior was born in Ince-in-Makerfield, near Wigan UK and emigrated to USA when five years old. In 1927 he posted the best score of all the amateur golfers at the Canadian Open and in 1987 he received the highest possible honour from the Golf Course Superintendents Association of America, the Old Tom Award. He died in 2000 aged 93.

19. When did construction begin on Augusta National?

From Quiz Augusta National Golf Club

Answer: 1931

Construction began in early 1931. The course opened in December 1932, followed by a formal opening in January 1933.

20. Ricky Barnes, Andy North, Steve Jones, and Gary Player, were all men who have won at which great course?

From Quiz Great U.S. Golf Courses

Answer: Oakland Hills

Ricky Barnes most recently won the 2002 U.S. Amatuer there.

21. This course, built and designed by H.S. Colt and opened in 1894, is known to the locals as "Rosses Point". What is its real name (think Yeats)?

From Quiz Irish Golf Courses

Answer: County Sligo

Yeats' grave is located on the north side of town. The course is located 5 miles west of town at Rosses Point.

22. Pine Valley has long been rated as a difficult layout to play. In 2002, what was the course of Pine Valley from its championship Tees?

From Quiz Pine Valley Golf Club

Answer: 158

The dastardly penal golf course has more hazards than a war zone more undulations than imaginable, yet its lush fairways are some of the widest imaginable.

23. Who designed TPC Sugarloaf?

From Quiz TPC Sugarloaf

Answer: Greg Norman & Norman

Greg Norman is most certainly one of the most famous players of all time. Nicknamed the "Great White Shark", or "Shark" for short, this logo appears on all of his apparell and golf wear.

24. Which course annually hosts the Byron Nelson Classic?

From Quiz Golf Courses

Answer: TPC at Las Colinas

Also known as the Four Seasons Resort course.

This is category 3103
Last Updated Feb 25 2024 9:07 AM
play trivia = Top 5% Rated Quiz, take trivia quiz Top 10% Rated Quiz, test trivia quiz Top 20% Rated Quiz, popular trivia A Well Rated Quiz
new quizzes = added recently, editor pick = Editor's Pick editor = FunTrivia Editor gold = Gold Member

Teachers / educators: FunTrivia welcomes the use of our website and quizzes in the classroom as a teaching aid or for preparing and testing students. See our education section. Our quizzes are printable and may be used as question sheets by k-12 teachers, parents, and home schoolers.

 ·  All questions, answers, and quiz content on this website is copyright FunTrivia, Inc and may not be reproduced without permission. Any images from TV shows and movies are copyright their studios, and are being used under "fair use" for commentary and education.