FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Mark McGwire Quizzes, Trivia and Puzzles
Mark McGwire Quizzes, Trivia

Mark McGwire Trivia

Mark McGwire Trivia Quizzes

  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. MLB Players L-R

Fun Trivia
3 Mark McGwire quizzes and 25 Mark McGwire trivia questions.
1.
  Big Mac By The Numbers    
Multiple Choice
 10 Qns
This quiz is all about "Big Mac", Mark McGwire. Good luck!
Average, 10 Qns, KAREDEVF1, Oct 16 07
Average
KAREDEVF1
311 plays
2.
  Mark McGwire Test Your Knowledge    
Multiple Choice
 10 Qns
This quiz is all about Mark McGwire. Some easy, some difficult, but all of the questions are interesting facts about Big Mac. Good Luck and enjoy!
Difficult, 10 Qns, jeffcnc, May 29 06
Difficult
jeffcnc
1349 plays
3.
  Test yourself! Mark McGwire Quiz    
Multiple Choice
 5 Qns
This is a quiz on Mark McGwire. Try and do your best!
Average, 5 Qns, cutieblondie10, May 29 06
Average
cutieblondie10
786 plays
trivia question Quick Question
How many games did McGwire play in his last season with the Cardinals?

From Quiz "Big Mac By The Numbers"





Mark McGwire Trivia Questions

1. How many home runs did Mark McGwire hit?

From Quiz
Big Mac By The Numbers

Answer: 583

McGwire ended his career 3 home runs shy of Frank Robinson, and 17 shy of 600.

2. Mark McGwire set a season home run record for hitting how many home runs?

From Quiz Mark McGwire

Answer: 70

He hit 70 in 1998 with the Cardinals.

3. What pitcher did Mark McGwire hit his 70th home run off in 1998?

From Quiz Mark McGwire

Answer: Carl Pavano

Number 70 came in the 7th inning off Montreal Pitcher, Carl Pavano. The legendary home run ball only went 370 feet.

4. How many home runs did he hit in his first three full seasons?

From Quiz Big Mac By The Numbers

Answer: 114

He won Rookie of the Year honors in Oakland with 49 home runs in 1987. The next two seasons, he hit a combined 65, which, incidentally, was his 1999 total.

5. What is Mark McGwire's son's name?

From Quiz Mark McGwire

Answer: Matt

6. What college did McGwire attend?

From Quiz Mark McGwire

Answer: USC

Big Mac was the NCAA home run king in 1984 with 32 home runs.

7. How many at-bats per home run did McGwire average for his career?

From Quiz Big Mac By The Numbers

Answer: 10.61

His at-bats per home run ratio beat Babe Ruth by over 1 at-bat. Ruth's was 11.76.

8. What year did Mark make his MLB debut?

From Quiz Mark McGwire

Answer: 1986

He began his career as an Oakland A. He hit 3 home runs in the season.

9. McGwire had 49 home runs in his rookie year in 1987. It is also the most ever by a rookie. He shared the major league lead in home runs that year with what NL player?

From Quiz Mark McGwire

Answer: Andre Dawson

Big Mac was the first rookie ever to hit 30 home runs before the All-Star Break (1987).

10. His manager on the A's at the time, Tony LaRussa, had a very distinct reason for sitting him out for the last game of the 1991 season. He didn't want Mark's batting average to dip below what?

From Quiz Big Mac By The Numbers

Answer: .200

He squeaked by with a .201 average.

11. Mark won the Rookie of the Year Award, by hitting how many home runs?

From Quiz Mark McGwire

Answer: 49

He won the ROY in 1987 with the A's.

12. When he retired Mark McGwire held the Athletics career record for grand slams with 9. The record is tied by two other people. One is Sam Chapman, who is the other?

From Quiz Mark McGwire

Answer: Jimmie Foxx

Big Mac fact - he was the first to hit a home run off the Jacobs Field scoreboard.

13. McGwire was not noted for his speed. How many stolen bases did he accumulate in his career?

From Quiz Big Mac By The Numbers

Answer: 12

He was caught stealing 8 times during his career.

14. In 1998, McGwire hit a record 32 home runs on the road, equaling the record set by whom?

From Quiz Mark McGwire

Answer: Babe Ruth

Babe Ruth accomplished the same feat in 1927.

15. What was McGwire's highest single-season batting average in a full season?

From Quiz Big Mac By The Numbers

Answer: .312

He had a lifetime average of .263. His .312 batting average came in 1996 with Oakland. He batted .333 in an injury-riddled 1993 season with only 84 at-bats.

16. How many different starting fielding positions did McGwire play with the Athletics?

From Quiz Big Mac By The Numbers

Answer: 3

His primary position was first base, but he began his career as a third baseman, and also played outfield.

17. When he hit 65 HRs in 1999, it was his ___ 50-home run season?

From Quiz Mark McGwire

Answer: 4th

All four 50-home run seasons were in succession: 96, 97, 98 and 99.

18. How many games did McGwire play in his last season with the Cardinals?

From Quiz Big Mac By The Numbers

Answer: 97

He hit .187 in 2001, and his slugging percentage was under .500.

19. Besides Mark McGwire and Sammy Sosa, who was the only other National League player to hit at least 50 home runs in the 1980s or 1990s?

From Quiz Mark McGwire

Answer: Greg Vaughn & Vaughn

Greg Vaughn hit 50 home runs exactly in 1998 for San Diego. The last NL player before him in the NL was George Foster in 1977 with the Reds.

20. How many times did Mark McGwire walk during his historic 1998 season?

From Quiz Big Mac By The Numbers

Answer: 162

Only 28 of those walks were intentional. He was also hit 6 times.

21. 500 HR club: in the 2000 season he hit 32 HRs, bringing his career total to 554 home runs. Who was above him at that time with 563 home runs?

From Quiz Mark McGwire

Answer: Reggie Jackson

Hank Aaron had 755, Babe Ruth 714, Willie Mays 660, Frankie Robinson 586, Harmon Killebrew 573, Reggie Jackson 563.

22. When Mark McGwire retired in 2001, he retired being which number on the all-time home run list?

From Quiz Big Mac By The Numbers

Answer: 5th

McGwire retired with 583 home runs in the number five position behind the great Frank Robinson with 586. At the time of his retirement, both Barry Bonds and Sammy Sosa trailed him.

23. Who was McGwire's manager for the Oakland A's in 1997 when he was traded to St. Louis, managed by his former A's manager Tony LaRussa?

From Quiz Mark McGwire

Answer: Art Howe

I am not sure, but Brad Fischer could be the only other manager Big Mac played for, besides Tony LaRussa.

This is category 7575
play trivia = Top 5% Rated Quiz, take trivia quiz Top 10% Rated Quiz, test trivia quiz Top 20% Rated Quiz, popular trivia A Well Rated Quiz
new quizzes = added recently, editor pick = Editor's Pick editor = FunTrivia Editor gold = Gold Member

Teachers / educators: FunTrivia welcomes the use of our website and quizzes in the classroom as a teaching aid or for preparing and testing students. See our education section. Our quizzes are printable and may be used as question sheets by k-12 teachers, parents, and home schoolers.

 ·  All questions, answers, and quiz content on this website is copyright FunTrivia, Inc and may not be reproduced without permission. Any images from TV shows and movies are copyright their studios, and are being used under "fair use" for commentary and education.