FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Ichiro Suzuki Quizzes, Trivia and Puzzles
Ichiro Suzuki Quizzes, Trivia

Ichiro Suzuki Trivia

Ichiro Suzuki Trivia Quizzes

  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. MLB Players S-Z

Fun Trivia
3 Ichiro Suzuki quizzes and 30 Ichiro Suzuki trivia questions.
1.
  Ichiro Suzuki: A Man of Baseball    
Multiple Choice
 10 Qns
Ichiro Suzuki was an impressive baseball player by any standards. This quiz explores only ten of the reasons why!
Average, 10 Qns, lordprescott, Apr 01 23
Average
lordprescott gold member
Apr 01 23
63 plays
2.
  Ichiro Suzuki Multiple Choice Quiz    
Multiple Choice
 5 Qns
You must have heard about the Seattle Mariner's amazing player, rookie of the year...Ichiro Suzuki. See how much you know about him!
Average, 5 Qns, redhotsoccergirl419, May 29 06
Average
redhotsoccergirl419
884 plays
3.
  Multiple Choice Quiz about Ichiro Suzuki    
Multiple Choice
 15 Qns
General information about the most talented player in Major League Baseball, Ichiro Suzuki.
Difficult, 15 Qns, rob_909, Jun 25 21
Difficult
rob_909
Jun 25 21
410 plays

Ichiro Suzuki Trivia Questions

1. Where was Ichiro born?

From Quiz
Ichiro Suzuki

Answer: Kasugai, Japan

Ichiro was born in Kasugai, Japan, on October 22, 1973.

2. What colorful team did Ichiro play for in Japan?

From Quiz Ichiro Suzuki: A Man of Baseball

Answer: Orix BlueWave

Ichiro was a sensational baseball player in Japan, for 9 years, from 1992 to 2000. He was only 18 when he was signed on by Orix BlueWave to play for Nippon Professional Baseball! Ichiro also won seven straight gold gloves in Japan.

3. Ichiro Suzuki's number was what in his rookie year?

From Quiz Ichiro Suzuki

Answer: 51

He had no preference for a number and the team just issued it to him.

4. How many hits did Ichiro have in his third major league season?

From Quiz Ichiro Suzuki

Answer: 212

His 212 hits were second in the league to only Alfonso Soriano of the New York Yankees.

5. After nine years in Japan, Ichiro began playing for Major League Baseball. When did Ichiro sign with the Seattle Mariners?

From Quiz Ichiro Suzuki: A Man of Baseball

Answer: November 18, 2000

Ichiro donned the white Mariner Jersey for the first time on November 18, 2000. He spent a total of 14 years with the Mariners, first from 2000 to 2012, and then for the last 2 years of his career, from 2018 to 2019. In between playing for the Mariners, he also spent stints with the New York Yankees and the Miami Merlins.

6. Ichiro Suzuki came from what country?

From Quiz Ichiro Suzuki

Answer: Japan

He was born October 22, 1973 in Kasugai, Japan. Ichiro played baseball in Japan and he has mastered baseball there. It was not a challenge for him and so he came to the U.S. to play.

7. In 2004, Ichiro set a Mariner record with 56 hits in which month?

From Quiz Ichiro Suzuki

Answer: August

He had 56 hits and batted .463, two more than Alex Rodriguez had in his final season as a Mariner. It was the most hits in the month in 66 years.

8. When Ichiro hit two home runs in a game for the first time in his MLB career, who was he playing against?

From Quiz Ichiro Suzuki

Answer: Tampa Bay Devil Rays

Ichiro hit solo homers to right field in his first and second at-bats of the ball game in July 2002.

9. On December 3, 1999, Ichiro was married. What was the name of his wife, an ex-television announcer?

From Quiz Ichiro Suzuki: A Man of Baseball

Answer: Yumiko

Her full name was Yumiko Fukushima; they had a church wedding in Santa Monica, California. Ichiro and his wife lived in Kobe, Japan, during the off-season. Ichiro claimed that his favorite restaurant is his kitchen, because he loved his wife's cooking. Nobuyuki was Ichiro's father.

10. What was Ichiro's batting average in his rookie year?

From Quiz Ichiro Suzuki

Answer: .350

A whopping .350 which is a tremendous sign of things to come. He also compiled 242 hits in 2001.

11. How many runs did Ichiro score in 2001?

From Quiz Ichiro Suzuki: A Man of Baseball

Answer: 127

In 2001, Ichiro was second in the American League in runs, behind only Alex Rodriguez. Although Ichiro signed to the Seattle Mariners in 2000, he was not allowed to play in the USA until 2001. And what a year it was! In August alone, he also scored an impressive 51 hits.

12. Who did Ichiro nail at third base, in what was referred to against Seattle as, "the throw"?

From Quiz Ichiro Suzuki

Answer: Terrence Long

In his first outfield assist of his MLB career, Ichiro's throw was nominated for play of the year, in the first game of the 2001 season.

13. In 2001, Ichiro led the American League in stolen bases. How many bases did he steal?

From Quiz Ichiro Suzuki: A Man of Baseball

Answer: 56

Although 2001 was only Ichiro's first year playing in the USA, he made his mark almost immediately. He won the Rookie of the Year and the American League Most Valuable Player awards for that year. With Ichiro, the Seattle Mariners managed 116 wins in the season.

14. How many bases did Ichiro swipe in his rookie season?

From Quiz Ichiro Suzuki

Answer: 56

His 56 stolen bases helped him lead the league in the category in 2001.

15. In 2001, Ichiro became the first player in the American league to win Most Valuable Player and Rookie of the Year in the same season since what player?

From Quiz Ichiro Suzuki: A Man of Baseball

Answer: Fred Lynn

Fred Lynn won it in 1975 with the Red Sox, and Ichiro was the first player to do it since. When he joined the Seattle Mariners, Ichiro was issued the number 51, the number he had used in Japan. This number had also been used by Randy Johnson whe he was at the Mariners (1989-1998) when he had played for the Mariners, however, and Ichiro was hesitant to wear the star's number until he had written to Johnson saying that he would not "bring shame" to Johnson's old number. He most certainly didn't!

16. Prior to Ichiro's departure from Japan, what was his career batting average playing with the Orix?

From Quiz Ichiro Suzuki

Answer: .353

It helps when you hit .385 or more twice in a career, in July and August of 2004.

17. How many hits did Ichiro have in his rookie season in 2001?

From Quiz Ichiro Suzuki

Answer: 242

His 242 was the most by a rookie since Jackie Robinson.

18. What position did Ichiro play for the Seattle Mariners in his rookie season?

From Quiz Ichiro Suzuki: A Man of Baseball

Answer: Right field

In his first 2 seasons with the Mariners, 2001 and 2002, he won 2 Gold Gloves in right field. A throw that Ichiro made in only his eighth game with the Mariners was termed "The Throw", and the term stuck with him. Ichiro was made a pitcher early on in his life; even while in school, he was known for his strong arm.

19. What was Ichiro's best season, RBI wise, when he played for the Orix?

From Quiz Ichiro Suzuki

Answer: 1997

His 91 RBI is his best output ever. His second best was 84, a year earlier.

20. How does Ichiro bat, and how does he throw?

From Quiz Ichiro Suzuki: A Man of Baseball

Answer: Bats left, throws right

Ichiro bats left handed, and he throws right handed. He was also more successful in hitting off left-handed pitchers than right-handed ones, a rare thing in baseball. This is known as a "reverse platoon split".

21. Ichiro hit eight triples in 2001, and again in 2002. How many triples did he hit in 2003?

From Quiz Ichiro Suzuki

Answer: 8

He had consistently been in the top ten with eight triples in each of his first three seasons.

22. In 2001, Ichiro set the AL record for singles in a season with how many?

From Quiz Ichiro Suzuki

Answer: 192

His 192 singles set the single-season record. However, he broke this record again in 2004.

23. In 2001, Ichiro was a landslide Rookie of the Year winner. Who took a backset to Ichiro in 2001 finishing as runner-up?

From Quiz Ichiro Suzuki

Answer: C.C. Sabathia

The Cleveland pitcher was the only other candidate to receive first place votes, receiving one. Ichiro received 27.

This is category 7581
Last Updated May 18 2024 5:46 AM
play trivia = Top 5% Rated Quiz, take trivia quiz Top 10% Rated Quiz, test trivia quiz Top 20% Rated Quiz, popular trivia A Well Rated Quiz
new quizzes = added recently, editor pick = Editor's Pick editor = FunTrivia Editor gold = Gold Member

Teachers / educators: FunTrivia welcomes the use of our website and quizzes in the classroom as a teaching aid or for preparing and testing students. See our education section. Our quizzes are printable and may be used as question sheets by k-12 teachers, parents, and home schoolers.

 ·  All questions, answers, and quiz content on this website is copyright FunTrivia, Inc and may not be reproduced without permission. Any images from TV shows and movies are copyright their studios, and are being used under "fair use" for commentary and education.