FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Bill Elliott Quizzes, Trivia and Puzzles
Bill Elliott Quizzes, Trivia

Bill Elliott Trivia

Bill Elliott Trivia Quizzes

  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. NASCAR Drivers

Fun Trivia
4 Bill Elliott quizzes and 40 Bill Elliott trivia questions.
1.
  10 Question Bill Elliott Quiz    
Multiple Choice
 10 Qns
Part three of my series of qizzzes to honor one of the greatest Nascar drivers of all-time. To my fellow Bill Elliott fans, enjoy. This one involves Bill's season in 1992.
Average, 10 Qns, jmg774life, Mar 19 10
Average
jmg774life
426 plays
2.
  Bill Elliott: 10 Questions    
Multiple Choice
 10 Qns
I made this Bill Elliott Quiz for all of us Bill Elliott NUTS.
Tough, 10 Qns, bradt_94, Sep 13 04
Tough
bradt_94
588 plays
3.
  Multiple Choice Quiz about Bill Elliott    
Multiple Choice
 10 Qns
Part 2 of my favorite NASCAR Stock Car Driver, Bill Elliott. This is all about Bill in 1985.
Tough, 10 Qns, jmg774life, May 16 07
Tough
jmg774life
320 plays
4.
  Awesome Bill    
Multiple Choice
 10 Qns
If you enjoyed watching Bill over the years, you'll definitely enjoy this quiz about him in 1988. It'll bring back great memories. Have fun!
Difficult, 10 Qns, jmg774life, May 03 09
Difficult
jmg774life
335 plays
trivia question Quick Question
Where was his first Winston Cup victory?

From Quiz "Bill Elliott"





Bill Elliott Trivia Questions

1. Bill Elliott shocked the world at the end of the 1991 season when he left owner Harry Melling and went to drive for which legendary team owner?

From Quiz
Bill Elliott

Answer: Junior Johnson

Junior Johnson, owns 50 career wins as a driver, and six Nascar championships as a car owner with legendary drivers Darrell Waltrip and Cale Yarborough.

2. In 1988, Bill Elliott started off the season slow. In the opening season race (Daytona 500), where did he finish?

From Quiz Awesome Bill

Answer: 12th

12th. That may sound like a good finish by today's standards but not back then. Bill led a lot of laps and looked like he was on his way for a top 10, but he didn't get it.

3. In 1985, how many points races did Bill Elliott win?

From Quiz Bill Elliott

Answer: 11

He won 11 points races that year, and one non-point race being the Gatorade Twin 125 race at Daytona.

4. When was Bill Elliott born?

From Quiz Bill Elliott

Answer: Oct. 8, 1955

Bill completed his 27th season in the Winston Cup Series in 2002, at the age of 47.

5. Bill also got a new number at the start of the 1992 season. What was it?

From Quiz Bill Elliott

Answer: 11

Bill drove the number 11 Budweiser car, which was made famous by Darrell Waltrip and Cale Yarborough.

6. At which racetrack did Bill Elliott get spun out by Geoffrey Bodine, but managed to come back and win?

From Quiz Awesome Bill

Answer: Bristol

Bristol. Bill was spun out by Geoffrey with less than 75 laps to go and Bill started last with the lead lap cars at 6th place with about 60 laps to go. That didn't stop Bill as he went on to win.

7. Bill won three of the four crown jewel racing events in 1985, winning the first ever Winston Million Dollar Bonus. Which one of the four races did he not win?

From Quiz Bill Elliott

Answer: World 600

Darrell Waltrip won that race while Elliott finished 18th.

8. What year did Bill make his Winston Cup debute?

From Quiz Bill Elliott

Answer: 1976

Bill only ran a few races in 1976 because of the lack of money. The lack of money would haunt the Elliott's for the following 6 years after 1976. The Elliott's would have to get by with the little money that Melling gave them, and the money that they won.

9. Bill started off slow in the first race of the 1992 season, the Daytona 500. Where did he finish?

From Quiz Bill Elliott

Answer: 27th

Bill was caught up in a wreck that involved him and his teammate at the time, Sterling Marlin.

10. 1988 was also the year Nascar initiated restrictor plates. In 1988, Bill Elliott captured his first restrictor plate win at which track?

From Quiz Awesome Bill

Answer: Daytona

It was Bill's third win of the season when he won the Pepsi- Firecracker 400 on the 4th of July weekend.

11. Where was his first Winston Cup victory?

From Quiz Bill Elliott

Answer: Riverside International Raceway

The Riverside International Raceway was visited by the Winston Cup Series for 17 years. The last time it was ran by the Winston Cup Series was June 12, 1988. Bill won it in 1983. It is his first road course win.

12. Which racetrack did Bill Elliott sweep in 1988?

From Quiz Awesome Bill

Answer: Dover

It was the only season sweep of a track by a driver in that season. Bill dominated the first Dover race, but the second race, he passed Dale Earnhardt and Rusty Wallace with less than 25 laps to go to pick up the win.

13. What was the date of Bill's first victory in the Winston Cup Series?

From Quiz Bill Elliott

Answer: Nov. 20, 1983

It was Bill's 117th start, and he won at the Riverside International Raceway in Southern California.

14. At which race track did Bill finally take the point lead in 1992?

From Quiz Bill Elliott

Answer: Michigan

Point leader Davey Allison had engine problems at Michigan, finishing 33rd. Bill finished 13th, and walked away that race as the new point leader by nine points over Davey Allison.

15. How many poles did Elliott win in 1985?

From Quiz Bill Elliott

Answer: 11

He won the Bud Pole award that year, which is awarded to the driver that wins the most poles in a season.

16. Where is Bill originally from?

From Quiz Bill Elliott

Answer: Dawsonville, Georgia

Dawsonville is a small town in northern Georgia.

17. Bill held the largest point lead of the season when he walked away with a second place at Dover, and had a point lead of how much?

From Quiz Bill Elliott

Answer: 154 points

After leading the most laps and finishing second at Dover, Bill held a comanding 154-point lead over Davey Allison and a 278-point lead over Alan Kulwicki, who was fourth in points.

18. How many of his wins came from the pole position in 1985?

From Quiz Bill Elliott

Answer: 7

It once stood as a record but was later broken by Jeff Gordon.

19. What was the sponsor of Bill's first Cup car?

From Quiz Bill Elliott

Answer: Dahlonega Ford

Dahlonega Ford was a Ford dealership in Dahlonega, GA.

20. Bill would lose his point lead in the season, and going in to the final race of the season, Bill won the Hooters 500 at Atlanta, but he did not lead the most laps. Who did?

From Quiz Bill Elliott

Answer: Alan Kulwicki

Alan Kulwicki led 103 laps to Bill Elliott's 102. Kulwicki beat Elliott by one lap.

21. Who gave Bill and his family (his dad and 2 brothers, Dan and Ernie), the money to fund and get the team going?

From Quiz Bill Elliott

Answer: Harry Melling & Melling

Bill drove Harry Melling's car for 9 full seasons. He finished in the top 5 in points, 7 of the 9 seasons. The car he drove had three different sponsors over the 9 seasons, which were Melling Gear, Coors, and Coors Light.

22. Who won the championship in 1992?

From Quiz Bill Elliott

Answer: Alan Kulwicki

In the final race of the season, Allison was knocked out early, which left the door open for both Elliott and Kulwicki. They both dominated the race with Kulwicki picking up the five extra bonus points for leading the most laps by leading one more than Elliott.

23. Bill won at one other track in 1988. Where did he win at?

From Quiz Awesome Bill

Answer: Pocono

Pocono, Bill won the July event at Pocono. Overall, Bill won a total of six races in 1988.

24. Bill clinched the Winston Million by winning the Southern 500 at Darlington in 1985. Who finished second to Bill in that race?

From Quiz Bill Elliott

Answer: Cale Yarborough

Cale Yarborough was in the number 28. He was an extremely strong challenge, but he couldn't beat awesome Bill.

25. Who was Bill's mentor in the mid to late 70's?

From Quiz Bill Elliott

Answer: Benny Parsons

Benny told Harry Melling to give the Elliott's money, because Parsons knew that Bill would be good if he had the money and better equipment. Bill went to the next race, Atlanta, qualified 2nd, but finished 18th because of a clutch problem. The good qualifying effort opened Melling's eye up, and he told the Elliott's he would back the team for up with money the following season, in up to 12 races.

26. What was the final point margin in the season?

From Quiz Bill Elliott

Answer: 10 points

One of the closest point battles ever, appropriately ended close when Kulwicki beat Elliott by 10 points. And it's all because of that one lap Kulwicki led that Elliott didn't. If Elliott would have led one lap that Kulwicki didn't, their point totals would have been tied but the championship would go to Elliott by virtue of more wins, Elliott with five and Kulwicki with two. But Kulwicki led the most, and because of it, won the championship by 10 points, one of the narrowest margins in Nascar history.

27. Bill Elliott went on to win the Nascar Winston Cup Championship in 1988. Who finished second to him?

From Quiz Awesome Bill

Answer: Rusty Wallace

Rusty won four of the last five races closing in on Bill in points but it wasn't enough. Rusty came up a little short.

28. Who won the championship in 1985?

From Quiz Bill Elliott

Answer: Darrell Waltrip

After Elliott won the Southern 500 and the Winston Million, Waltrip found himself 207 points behind Elliott. He made that up in the next eight races to win his third championship.

29. Where was Bill's first Winston Cup race?

From Quiz Bill Elliott

Answer: Rockingham

On Feb. 29, 1976, George, Ernie, Dan, and Bill, brought their Ford Torino to Rockingham, N.C., so Bill could race in a Winston Cup event. Bill ended up only running 32 of the 492 laps because of a broken oil pump. He finished 33rd overall.

This is category 12453
play trivia = Top 5% Rated Quiz, take trivia quiz Top 10% Rated Quiz, test trivia quiz Top 20% Rated Quiz, popular trivia A Well Rated Quiz
new quizzes = added recently, editor pick = Editor's Pick editor = FunTrivia Editor gold = Gold Member

Teachers / educators: FunTrivia welcomes the use of our website and quizzes in the classroom as a teaching aid or for preparing and testing students. See our education section. Our quizzes are printable and may be used as question sheets by k-12 teachers, parents, and home schoolers.

 ·  All questions, answers, and quiz content on this website is copyright FunTrivia, Inc and may not be reproduced without permission. Any images from TV shows and movies are copyright their studios, and are being used under "fair use" for commentary and education.