FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Jamie McMurray Quizzes, Trivia and Puzzles
Jamie McMurray Quizzes, Trivia

Jamie McMurray Trivia

Jamie McMurray Trivia Quizzes

  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. NASCAR Drivers

Fun Trivia
3 Jamie McMurray quizzes and 25 Jamie McMurray trivia questions.
1.
  Jamie McMurray Quiz for Experts    
Multiple Choice
 10 Qns
10 questions about Jamie McMurray.
Average, 10 Qns, lily3981, May 11 05
Average
lily3981
449 plays
2.
  Questions on Jamie McMurray    
Multiple Choice
 10 Qns
How much do you know about Raybestos 2003 Rookie of the Year and 2010 Daytona 500 champion Jamie McMurray? Take this quiz to find out!
Average, 10 Qns, minisprint5, Jan 01 11
Average
minisprint5
157 plays
3.
  Multiple Choice Quiz about Jamie McMurray    
Multiple Choice
 5 Qns
This is a basic quiz about Jamie McMurray.
Average, 5 Qns, canadian_girl8, Sep 13 04
Average
canadian_girl8
502 plays
trivia question Quick Question
Where did Jamie finish in the 2002 Busch series standings?

From Quiz "Jamie McMurray"





Jamie McMurray Trivia Questions

1. In 2002, Jamie McMurray won his first race in the NASCAR Winston Cup Series (later Sprint Cup) at Lowe's Motor Speedway. What was remarkable about this win?

From Quiz
Jamie McMurray

Answer: Jamie won in only his second cup series attempt

Jamie McMurray set a record in Charlotte for winning in the shortest period of time after entering the cup series. Jamie drove the number 40 Coors Light car, taking the place of Sterling Marlin who was resting with a broken vertebra he suffered in a wreck at Kansas Motor Speedway weeks before.

2. Jamie McMurray was born when?

From Quiz Jamie McMurray

Answer: June 3, 1976

Jamie was born in Joplin, Missouri. His first Busch race was in 2000, and his first cup race was 2002.

3. Where did Jamie get his first Winston Cup win?

From Quiz Jamie McMurray

Answer: Lowe's

Jamie got his first Winston Cup win on Oct 13, 2002, at Lowe's Motor Speedway.

4. Jamie was born where?

From Quiz Jamie McMurray

Answer: Joplin, MO

Jamie won four United States Go-Karts championships between 1986-1992.

5. Jamie won The World Go-Karting Championship when?

From Quiz Jamie McMurray

Answer: 1991

Jamie drove go-karts nationally from ages 8-17.

6. Where did Jamie finish in the 2002 Busch series standings?

From Quiz Jamie McMurray

Answer: 6

Jamie finished 6th in the 2002 Busch series standings. He was 772 points behind winner Greg Biffle.

7. Jamie made his Busch series debut where?

From Quiz Jamie McMurray

Answer: Memphis Motorsports Park

Jamie made his debut October 29, 2000 at Memphis Motorsports Park. He started in the 22nd postion and finished the race in the 36th position.

8. In 2002, Jamie drove in Winston cup for an injured driver. Who was this driver?

From Quiz Jamie McMurray

Answer: Sterling Marlin & Marlin

Jamie drove for an injured Sterling Marlin in 2002. Sterling was injured in Kansas, and out for the season with a broken vertebra.

9. Jamie made how many starts in the Nascar Nextel Cup before receiving his first victory?

From Quiz Jamie McMurray

Answer: Two

Jamie received his first win while subbing for an injured Sterling Marlin. He broke a modern day record for the fewest starts before a win . The record has held by Kevin Harvick. It took Kevin three starts to get his first win.

10. Who did Jamie drive for in the 2003 season?

From Quiz Jamie McMurray

Answer: Chip Ganassi

Jamie drove for Chip Ganassi in 2003. His teammates were Sterling Marlin and Casey Mears.

11. Jamie won the 2010 Daytona 500, leading only two laps in an unlikely victory. Which driver, a superstar in the world of super speedway racing, pushed Jamie across the finish line for the win?

From Quiz Jamie McMurray

Answer: Dale Earnhardt Jr.

Dale Earnhardt Jr., famous for being one of the all-time greats of super speedway racing, had to settle for a second place finish in the 2010 Daytona 500, as he followed McMurray across the finish line. This was a notable race because it was the longest Daytona 500 in history, due to multiple green-white-checkered overtime attempts. This added an extra 20 miles to the race, originally scheduled for 500 miles.

12. Jamie won the Raybestos Rookie of the Year in what year?

From Quiz Jamie McMurray

Answer: 2003

Jamie finished his rookie season with one pole, five top 5s' and 13 top 10s'. He also finished the season 13th in points.

13. McMurray had a successful 2010 season, winning three Sprint Cup races including the Daytona 500 and the Brickyard 400. Part of Jamie's success can be attributed to the skills of his crew chief. Who was Jamie McMurray's crew chief in 2010?

From Quiz Jamie McMurray

Answer: Kevin "Bono" Manion

McMurray and Manion worked well together in 2010, allowing the team to win multiple times and finish in the top 15 in the final points standings. Larry Carter was Jamie's crew chief for two years 2007-2008. Donnie Wingo was Jamie's crew chief in his rookie year, and again in 2009. Jamie did not work with Pat Tryson between 2003 and 2010.

14. How many points did Jamie miss the first Chase for the Championship by?

From Quiz Jamie McMurray

Answer: 15

Jamie would have made the chase if he had not been fined by 25 points earlier in the season for x-measurement fraction.

15. Jamie finished where in the 2004 Nextel Cup Championship?

From Quiz Jamie McMurray

Answer: 11th

Jamie finished the 2004 season with nine top fives with and 23 top 10s.

16. Jamie McMurray's wife, Christy, gave birth to the couple's first child, Carter Scott McMurray, in 2010. On which holiday was Carter born?

From Quiz Jamie McMurray

Answer: Thanksgiving

Carter Scott McMurray was born on November 25, 2010, which happened to be Thanksgiving that year. The birth of Carter came 4 days after Jamie finished 21st in the season finale Ford 400.

17. Jamie received his first win at what track?

From Quiz Jamie McMurray

Answer: Lowe's Motor Speedway

Jamie won his first career win October 13, 2002.He started the race in the fifth position. He led for 96 laps.

18. In 2006, Jamie formed the Jamie McMurray Foundation. The foundation supports those afflicted with which disorder?

From Quiz Jamie McMurray

Answer: Autism

The Jamie McMurray Foundation benefits Autism Speaks, promoting awareness and giving support to families of those with autism. Jamie formed the foundation in part because he has a niece with the disorder.

19. What was Jamie's sponsorship in 2004?

From Quiz Jamie McMurray

Answer: Havoline/Texaco

Jamie drove the 42 Havoline/Texaco Dodge for Chip Ganassi Racing.

This is category 12455
play trivia = Top 5% Rated Quiz, take trivia quiz Top 10% Rated Quiz, test trivia quiz Top 20% Rated Quiz, popular trivia A Well Rated Quiz
new quizzes = added recently, editor pick = Editor's Pick editor = FunTrivia Editor gold = Gold Member

Teachers / educators: FunTrivia welcomes the use of our website and quizzes in the classroom as a teaching aid or for preparing and testing students. See our education section. Our quizzes are printable and may be used as question sheets by k-12 teachers, parents, and home schoolers.

 ·  All questions, answers, and quiz content on this website is copyright FunTrivia, Inc and may not be reproduced without permission. Any images from TV shows and movies are copyright their studios, and are being used under "fair use" for commentary and education.