FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Jimmie Johnson Quizzes, Trivia and Puzzles
Jimmie Johnson Quizzes, Trivia

Jimmie Johnson Trivia

Jimmie Johnson Trivia Quizzes

  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. NASCAR Drivers

Fun Trivia
3 Jimmie Johnson quizzes and 35 Jimmie Johnson trivia questions.
1.
  Jimmie Johnson: 10 Questions   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
Just some information on another great NASCAR driver, Jimmie Johnson.
Average, 10 Qns, kuntreegirl84, Apr 11 07
Average
kuntreegirl84
1604 plays
2.
  The Ultimate Jimmie Johnson Quiz    
Multiple Choice
 10 Qns
This is a basic quiz about NASCAR driver Jimmie Johnson.
Tough, 10 Qns, canadian_girl8, Feb 09 17
Tough
canadian_girl8
947 plays
3.
  Jimmie Johnson Quiz Challenge    
Multiple Choice
 15 Qns
This quiz is dedicated to one of the future champions of NASCAR!
Difficult, 15 Qns, WHWChamp, Nov 21 03
Difficult
WHWChamp
802 plays

Jimmie Johnson Trivia Questions

1. Who was Jimmie Johnson's Crew Chief in the 2002 season?

From Quiz
Jimmie Johnson

Answer: Chad Knaus

Jimmie Johnson and Chad Knaus became Driver and Crew Chief of the Number 48 Lowe's Chevrolet in the last 6 races of the 2001 season.

2. When was Jimmie's rookie year?

From Quiz Jimmie Johnson

Answer: 2002

He began driving Winston Cup in 2002 with Jeff Gordon and Rick Hendrick as the owners of his car.

3. Who was Jimmie's sponsor in the 2000 Busch season?

From Quiz Jimmie Johnson

Answer: Alltel

Jimmie drove the #92 Alltel Chevy in his Rookie year in the Busch series.

4. Where did Jimmie get his first Winston Cup win?

From Quiz Jimmie Johnson

Answer: California

Jimmie got his first winston Cup win on April 28,2002, at California Speedway. His second and third victories came at Dover International Speedway.

5. Who is Jimmie's main sponsor during the 2002 season?

From Quiz Jimmie Johnson

Answer: Lowe's

DuPont is Jeff Gordon's sponsor while DeWalt is Matt Kenseth's and Rubbermaid is Kurt Busch's.

6. How many attempts did it take for Jimmie to win his first race?

From Quiz Jimmie Johnson

Answer: 13

In 2002, in his 13th career start, Jimmie won the Auto Club 500 at California Speedway (in Fontana CA).

7. Jimmie's first Winston Cup pole came where?

From Quiz Jimmie Johnson

Answer: Daytona

Jimmie's first Winston Cup pole came at the 2002 Daytona 500.

8. How many races into the 2002 season, did it take for Jimmie to win a pole?

From Quiz Jimmie Johnson

Answer: 1

Jimmie won the pole for the Daytona 500, the first race of the 2002 season.

9. At which race did Jimmie become the first rookie to lead the points standings?

From Quiz Jimmie Johnson

Answer: Kansas

Jimmie lead the standing for one week following Kansas, only to post a DNF the following week at Talladega.

10. How many top tens did Jimmie have in 2002?

From Quiz Jimmie Johnson

Answer: 21

They came at the following: Las Vegas, Atlanta, Bristol, Texas, Talledega, California, Pocono, Daytona, Chicagoland, Indianapolis, Michigan, New Hampshire, Kansas, Martinsville, Homestead-Miami and 2 at the following: Lowe's, Dover, Darlington.

11. How many poles did Jimmie have in the 2002 season?

From Quiz Jimmie Johnson

Answer: 5

These poles came at the season opener at Daytona, then at Talladega, Lowe's, Richmond, and then again at Talladega.

12. Where did Jimmie finish in the 2002 Daytona 500?

From Quiz Jimmie Johnson

Answer: 15

Jimmie finished 15th in his first Great American Race.

13. Where did Jimmie finish in the 2002 point standings?

From Quiz Jimmie Johnson

Answer: 5

He finished 5th. He was 200 points out of first place.

14. What type of car did Jimmie drive in the 2002 season?

From Quiz Jimmie Johnson

Answer: Chevrolet

Yep! He drove the 48 Lowe's Chevy Monte Carlo.

15. Which cartoon character was on Jimmie's car at the Chevy Monte Carlo 400 in 2002?

From Quiz Jimmie Johnson

Answer: Tweety & Sylvester

Jimmie not only finished 15 in the race, he also took the pole.

16. In 2003, where in North Carolina did Jimmie reside?

From Quiz Jimmie Johnson

Answer: Mooresville

He resided in Mooresville, NC. His hometown is El Cajon, CA.

17. What was Jimmie's car number in 2002?

From Quiz Jimmie Johnson

Answer: 48

The drivers of the 5, 25, 48 and 24 cars are all Hendrick cars. They are driven by Terry Labonte, Joe Nemechek, and Jeff Gordon. Jimmie drove the number 48.

18. Who were Jimmie's teammates at the start of the 2002 season?

From Quiz Jimmie Johnson

Answer: Jeff Gordon,Jerry Nadeau, & Terry Labonte

At the start of the 2002 season Jimmie's teammates were Jeff,Jerry & Terry. Midway through the season Jerry Nadeau was released and replaced Joe Nemechek

19. In 2002, who was Jimmie's crew chief?

From Quiz Jimmie Johnson

Answer: Chad Knaus & Knaus

Chad Knaus was Jimmie's crew chief in 2002 and 2003.

20. Who was Jimmie's crew chief during the 2002 season?

From Quiz Jimmie Johnson

Answer: Chad Knaus

Chad is a former Rainbow Warrior having worked for Jeff Gordon from 1993-97.

21. How many different paint schemes did Jimmie race in 2002?

From Quiz Jimmie Johnson

Answer: 3

Jimmie ran his regular paint job along with the Power of Pride and he ran the Tweety and Sylvester car.

22. In 2002, who were Jimmie's teammates?

From Quiz Jimmie Johnson

Answer: Jeff Gordon, Terry Labonte, Joe Nemechek

Jimmie's team mates in 2002 and 2003 were Jeff Gordon, Terry Labonte and Joe Nemechek. Jeff Gordon is Jimmie's co-owner along with Rick Hendrick.

23. Where did Jimmie finish in the 2002 Winston Cup Standings?

From Quiz Jimmie Johnson

Answer: 5

He finished in 5th just 200 points behind Tony Stewart and only 7 points behind Jeff Gordon.

24. How many poles did Jimmie have in 2002?

From Quiz Jimmie Johnson

Answer: 4

Jimme took home the bud pole award at Daytona, Talladega, Richmond and Charlotte.

25. Who is Jimmie's team manager?

From Quiz Jimmie Johnson

Answer: Brian Whitesell & Whitesell

In 2003, Jimmie's team manager was Brian Whitesell.

26. How many wins did Jimmie have in 2002?

From Quiz Jimmie Johnson

Answer: 3

Jimmie swept Dover and won at California.

27. How many different paint schemes did Jimmie run in the 92 car?

From Quiz Jimmie Johnson

Answer: 4

Jimmie ran the Alltel, Excedrin, Excedrin PM, and the Excedrin Cooling Pads cars.

28. How many races did Jimmie win in his Busch career?

From Quiz Jimmie Johnson

Answer: 1

The only win he produced was the very fist Chicagoland Race.

29. How many Winston Cup wins and poles did Jimmie get in 2002?

From Quiz Jimmie Johnson

Answer: 4 Poles and 3 wins

This is category 7941
play trivia = Top 5% Rated Quiz, take trivia quiz Top 10% Rated Quiz, test trivia quiz Top 20% Rated Quiz, popular trivia A Well Rated Quiz
new quizzes = added recently, editor pick = Editor's Pick editor = FunTrivia Editor gold = Gold Member

Teachers / educators: FunTrivia welcomes the use of our website and quizzes in the classroom as a teaching aid or for preparing and testing students. See our education section. Our quizzes are printable and may be used as question sheets by k-12 teachers, parents, and home schoolers.

 ·  All questions, answers, and quiz content on this website is copyright FunTrivia, Inc and may not be reproduced without permission. Any images from TV shows and movies are copyright their studios, and are being used under "fair use" for commentary and education.