FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Tony Stewart Quizzes, Trivia and Puzzles
Tony Stewart Quizzes, Trivia

Tony Stewart Trivia

Tony Stewart Trivia Quizzes

  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. NASCAR Drivers

Fun Trivia
6 Tony Stewart quizzes and 60 Tony Stewart trivia questions.
1.
  Nascar's Tony Stewart   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
A little bit of Tony Stewart history. Mostly Nascar but there are a few open wheel and IRL questions too!! This is a fairly easy quiz!
Tough, 10 Qns, mortracing, Nov 21 03
Tough
mortracing
1751 plays
2.
  Tony Stewart Test   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
Just some basic questions about Tony Stewart.
Average, 10 Qns, Astara120, Mar 14 06
Average
Astara120
1395 plays
3.
  Difficult Tony Stewart Trivia    
Multiple Choice
 10 Qns
Some facts about the great NASCAR driver Tony Stewart.
Difficult, 10 Qns, thcoons, Aug 27 08
Difficult
thcoons
1562 plays
4.
  The Number 14    
Multiple Choice
 10 Qns
I decided that for my 14th quiz, I would write about my favorite NASCAR driver. This quiz features questions about the driver of the number 14 car Tony Stewart. Some questions will be about his racing career, while others will focus on team ownership.
Tough, 10 Qns, Tony_TV_King, Jul 12 14
Tough
Tony_TV_King
139 plays
5.
  #20 Crew & Their Nicknames    
Multiple Choice
 10 Qns
What are some of the #20 Crew's nicknames and their jobs?
Very Difficult, 10 Qns, marvin_lover_44, Sep 07 06
Very Difficult
marvin_lover_44
873 plays
6.
  Nascar Tony Stewart    
Multiple Choice
 10 Qns
This is a trivia quiz about Tony Stewart. I hope you'll enjoy it!
Difficult, 10 Qns, Budweiser8, May 25 04
Difficult
Budweiser8
910 plays
trivia question Quick Question
Tony Stewart chose the number 14 to pay homage to which former Indy 500 winner?

From Quiz "The Number 14"





Tony Stewart Trivia Questions

1. What was the name of the company that was the sponsor of Tony Stewart's first Sprint Cup series car when his career began in 1999?

From Quiz
The Number 14

Answer: The Home Depot

The Home Depot acted as the primary sponsor or Tony Stewart from 1999-2008 when he drove the number 20 car for Joe Gibbs Racing. Tony Stewart won a total of 33 races and two championships while driving for car owner Joe Gibbs.

2. What is Tony's middle name?

From Quiz Tony Stewart

Answer: Wayne

Tony's full legal name is Anthony Wayne Stewart.

3. Why do they call Tony Stewart "Smoke"?

From Quiz #20 Crew & Their Nicknames

Answer: Slipping the right rear tires in USAC

Tony first got this nickname when he was driving sprint cars back in '91 and while running USAC, Tony wasn't very good about not slipping the right rear tire.

4. In what position did Tony finish in the final Winston Cup point standings in 1999?

From Quiz Tony Stewart

Answer: 4 & four &4th & fourth

It was the highest finish ever for a rookie in the final standings.

5. What was Tony Stewart's best finish at the famous Belleville Midget Nationals?

From Quiz Nascar's Tony Stewart

Answer: 2nd

Tony competed in the Belleville Midget Nationals for several years trying to get this on his list of major race accomplishments, but was only able to come home with a 2nd place finish in 1997. Another Nascar driver won the midget nationals that year in Belleville. Jason Leffler got to come home with the victory that evening over Tony.

6. Which exhibition race was home to Tony Stewart's first owner/driver victory?

From Quiz The Number 14

Answer: 2009 Sprint All-Star Challenge

Although the race paid no points, Tony Stewart scored his first victory in the number 14 car on May 16, 2009. The first victory in which he received points while driving the 14 car came in the 2009 Pocono 500 where Stewart won from the pole.

7. Which driver did Tony Stewart throw his helmet at in frustration at Martinsville Speedway in 1999?

From Quiz Nascar Tony Stewart

Answer: Kenny Irwin

Kenny Irwin was the 1998 Winston Cup Rookie of the year while driving for Robert Yates.

8. What is Tony's nickname?

From Quiz Tony Stewart

Answer: Smoke

Tony first earned this nickname while in the USAC series. He would always spin his tires creating smoke. Then in the IRL, he used to either blow an engine and have smoke come from the back, or win the race.

9. Where did Jeff Patterson "Gooch" get his nickname?

From Quiz #20 Crew & Their Nicknames

Answer: Tony gave it to him

Tony gave Jeff this nickname cause he said that he reminded him of his old truck driver. Gooch was the gas man.

10. In which year did Tony win the 'Triple Crown' by winning all three of USAC's national championships

From Quiz Tony Stewart

Answer: 1995

No one had ever accomplished this feat before, and may not ever.

11. In which year did Tony Stewart win his first USAC National Midget Championship?

From Quiz Nascar's Tony Stewart

Answer: 1994

Stewart notched his first USAC championship in 1994 by winning five times in 22 starts for car owner Steve Lewis.

12. How many races did Stewart win prior to the start of the 2011 Chase for the Sprint Cup?

From Quiz The Number 14

Answer: 0

In 2011, Tony Stewart entered the Chase winless, but would go on to win five times during the final ten race span, and score his third Sprint Cup Championship (the first two were 2002 and 2005). Stewart's 2011 wins came at Chicagoland, New Hampshire, Martinsville, Texas, and Homestead.

13. Which place did Tony Stewart finish in the 2001 Winston Cup standings?

From Quiz Nascar Tony Stewart

Answer: second

Jeff Gordon won the 2001 Winston Cup Championship.

14. What date was Tony born?

From Quiz Tony Stewart

Answer: May 20, 1971

Tony has an older sister named Natalie who helps his mom run all of his businesses.

15. What is Gooch's Job?

From Quiz #20 Crew & Their Nicknames

Answer: Gas Man

Gooch is also Tony's motorcoach driver.

16. Which car owner brought Tony to the Winston Cup Series?

From Quiz Tony Stewart

Answer: Joe Gibbs

"Coach" knows talent when he sees it.

17. Who was Tony's NASCAR teammate in the 2000 season?

From Quiz Nascar's Tony Stewart

Answer: Bobby Labonte

Everybody should know this answer if they watch Nascar.

18. What was the name Tony Stewart's crew chief when he won the 2011 Sprint Cup Championship?

From Quiz The Number 14

Answer: Darian Grubb

Darian Grubb, had previously been a substitute crew chief when Jimmie Johnson won the 2006 Daytona 500 while Chad Knaus was suspended. After winning the 2011 Championship, Grubb moved to Joe Gibbs Racing in 2012 where he became the crew chief for Denny Hamlin.

19. Which number was on Tony Stewart's Busch Series car when he raced at Daytona in February of 1996?

From Quiz Nascar Tony Stewart

Answer: #15

Mariah Vision 3 was the primary sponsor on the car.

20. What award was created when Tony won all three sprint division championships?

From Quiz Tony Stewart

Answer: Triple Crown

Until 2003 when J.J. Yeley won it, Tony was the only driver to do so. However, Tony was the owner of one of J.J.'s cars and co-owner of another one.

21. Where did Scott "Scooter" Crowell get his nickname?

From Quiz #20 Crew & Their Nicknames

Answer: Robby Loomis gave it to him

Scott worked with the Petty's at the same time Robby Loomis did, and one day that is what Robby called him, kind of because there were many Scotts and because Scott loves motorcycles.

22. At what track did Tony score his first win in NASCAR?

From Quiz Tony Stewart

Answer: Richmond

Tony won the fall race at Richmond, and went on to win twice more during his rookie season.

23. Tony Stewart became a World of Outlaw team owner on November 1st, 2000. Who was his driver in 2001?

From Quiz Nascar's Tony Stewart

Answer: Danny Lasoski

Tony landed sprint car driver Danny Lasoski behind the wheel and Jimmy Carr calling the shots as the crew chief. This combination has turned into a force to be reckoned with in World of Outlaw competition.

24. What was the final point margin when Tony Stewart won the 2011 NASCAR Sprint Cup Championship?

From Quiz The Number 14

Answer: 0

Tony Stewart won the 2011 title in the closest points race ever. Stewart actually ended the season tied with Carl Edwards in the points. By virtue of his five season victories (vs. one victory by Carl Edwards) , Stewart won the tiebreaker and the Championship.

25. How many Winston Cup starts did it take for Tony Stewart to reach victory lane?

From Quiz Nascar Tony Stewart

Answer: 25

Tony Stewart won the fall race at Richmond in September of 1999.

26. What is Scooter's Job?

From Quiz #20 Crew & Their Nicknames

Answer: Truck Driver

He drives the truck that carries the cars and equipment from track to track.

27. Where was Tony Stewart born?

From Quiz Tony Stewart

Answer: Columbus, IN

He later moved to Rushville where Tony is sometimes called either the 'Colombus Comet' or the 'Rushville Rocket'.

28. In which year did Tony win the IRL title?

From Quiz Nascar's Tony Stewart

Answer: 1997

Tony jumped into the IRL in 1996, where he was rookie of the year. He followed that with an IRL title in 1997.

29. Which former NASCAR Champion joined Stewart-Haas Racing at the start of the 2014 season?

From Quiz The Number 14

Answer: Kurt Busch

Kurt Busch joined Stewart-Haas Racing as the driver of the number 41 Chevrolet. Kurt Busch scored his first win as a Stewart-Haas driver in the 2014 spring race at Martinsville Speedway. Kurt Busch wasn't the only driver to join SHR in 2014. Kevin Harvick moved from the RIchard Childress Racing number 29 car.

30. Which team did Tony Stewart drive for, when he won the fall Richmond NASCAR Craftsman Truck Series races in 2002 and 2003?

From Quiz Nascar Tony Stewart

Answer: Andy Petree Racing

When Tony won both races, his truck's number was #33.

This is category 10360
play trivia = Top 5% Rated Quiz, take trivia quiz Top 10% Rated Quiz, test trivia quiz Top 20% Rated Quiz, popular trivia A Well Rated Quiz
new quizzes = added recently, editor pick = Editor's Pick editor = FunTrivia Editor gold = Gold Member

Teachers / educators: FunTrivia welcomes the use of our website and quizzes in the classroom as a teaching aid or for preparing and testing students. See our education section. Our quizzes are printable and may be used as question sheets by k-12 teachers, parents, and home schoolers.

 ·  All questions, answers, and quiz content on this website is copyright FunTrivia, Inc and may not be reproduced without permission. Any images from TV shows and movies are copyright their studios, and are being used under "fair use" for commentary and education.