FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
LeBron James Quizzes, Trivia and Puzzles
LeBron James Quizzes, Trivia

LeBron James Trivia

LeBron James Trivia Quizzes

  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. NBA Players

Fun Trivia
5 LeBron James quizzes and 45 LeBron James trivia questions.
1.
  LeBron James: 10 Questions    
Multiple Choice
 10 Qns
LeBron James is one of my favorite NBA players. Let's see how much you know about him.
Average, 10 Qns, jmoskow, Mar 28 10
Average
jmoskow gold member
4681 plays
2.
  LeBron James Test   great trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
A quiz about LeBron James, basketball star. Good luck!
Average, 10 Qns, monster28, Feb 09 08
Average
monster28
2198 plays
3.
  The Life and Times of LeBron James    
Multiple Choice
 15 Qns
LeBron James established himself as one of the finest players in NBA history. Take this quiz to discover how much you know about the basketball icon.
Average, 15 Qns, TheOracler, Jul 24 19
Average
TheOracler
Jul 24 19
212 plays
4.
  5 Questions: Lebron James Multiple Choice Quiz    
Multiple Choice
 5 Qns
If you like the NBA, then you've heard of Lebron.
Easier, 5 Qns, equinom, Nov 26 03
Easier
equinom
4729 plays
5.
  LeBron James: High School Years    
Multiple Choice
 5 Qns
LeBron James had an illustrious high school basketball career. Now that he no longer plays at that level, I decided to make a quiz. Here are a few tough questions on LeBron's high school days, and thus all questions shall pertain to that time.
Very Difficult, 5 Qns, ProjectSpam, Jul 29 04
Very Difficult
ProjectSpam
2283 plays
trivia question Quick Question
What kind of car did his mother get him his senior year?

From Quiz "Lebron James"





LeBron James Trivia Questions

1. How many points per game did LeBron James average in his senior year at high school?

From Quiz
The Life and Times of LeBron James

Answer: 31.6

LeBron attended St Vincent-St Mary High School in Akron, Ohio. Alongside his impressive scoring stats, LeBron averaged 9.6 rebounds and 4.6 assists per game. His high school team was dominant throughout LeBron's tenure, winning a Division II championship in his senior year. The team's only official loss that year was off the court, with the team forced to forfeit a game as punishment for LeBron accepting a gift that exceeded the Ohio High School Athletic Association's $100 limit.

2. How many high school championships did LeBron's high school team win when he played for them?

From Quiz LeBron James

Answer: 3

LeBron's St. Vincent St. Mary high school team won 3 championships out of the 4 years he played in high school.

3. What high school did Lebron go to?

From Quiz LeBron James

Answer: St. Vincent-St. Mary

Both St. Vincent-St.Mary and Oak Hill Academy are elite high school basketball programs. St. Mary beat Oak Hill during Lebron's senior year.

4. LeBron James was taken with the first overall selection in the 2003 NBA Draft. The 2003 draft class is considered one of the finest in NBA history. How many first round picks from 2003 were invited to at least one NBA All-Star Game?

From Quiz The Life and Times of LeBron James

Answer: Seven

Incredibly, five of the first six players taken in the 2003 NBA Draft made it to at least one NBA All-Star Game. LeBron James received his first nomination in 2005, as did fifth overall selection Dwyane Wade. Fourth selection Chris Bosh made it to eleven consecutive NBA All-Star Games between 2006 and 2016 while third pick Carmelo Anthony and 29th selection Josh Howard got their first invitations in 2007. David West, taken 18th, got his first invite in 2008 while 6th overall selection Chris Kaman finally had his day amongst the elite in 2010.

5. What high school team did LeBron play for?

From Quiz LeBron James

Answer: St. Vincent St. Mary

St. Vincent St. Mary was a huge powerhouse when LeBron played for them. They defeated great teams like Oak Hill Acadamy. Oak Hill had a great player also, his name was Carmelo Anthony.

6. What college did Lebron go to?

From Quiz LeBron James

Answer: He didn't go to college.

Lebron skipped college and went straight to the NBA. Other NBA superstars that have done this are Kevin Garnett, Amere Stoudemire, Tracy McGrady, and Kobe Bryant.

7. What high school did he attend?

From Quiz Lebron James

Answer: St. Vincent, St. Mary's

He scored more in his first NBA game than Kobe Bryant, Kevin Garnett, and Tracy McGrady, in their first game right out of high school.

8. What is the least number of points LeBron had scored in a game?

From Quiz LeBron James: High School Years

Answer: 8

This was against Maple Heights during his Freshman season. He also compiled eight rebounds for that game.

9. In LeBron James' rookie year with the Cleveland Cavaliers, the team narrowly missed out on the 2003-04 NBA Playoffs. What was the team's record?

From Quiz The Life and Times of LeBron James

Answer: 35-47

Even though the Cavaliers greatly improved on their 2002-03 record of 17-65, the team placed ninth in the Eastern Conference, one win shy of the eighth seeded Boston Celtics. It was still a positive year for LeBron on a personal level, with the teenager averaging 20.9 points a game on his way to winning that season's Rookie of the Year award.

10. What was LeBron's nickname in high school?

From Quiz LeBron James

Answer: The Chosen One

LeBron was so good he was featured in "Sports Illustrated". In high school, everybody knew that LeBron was going to be a star in the NBA.

11. What pick was Lebron in the 2003 NBA draft?

From Quiz LeBron James

Answer: 1

Lebron was drafted first by the Cleveland Cavaliers. Darko Milicic was drafted second by the Pistons. Carmelo Anthony was drafted third by the Nuggets.

12. During which season in the LeBron James era, did the team have the worst record?

From Quiz LeBron James: High School Years

Answer: Junior season

Their record was an abysmal (for them) 23 wins and 4 losses, and it was only made worse by losing to Cincinnati Roger Bacon 63-71 in the state championship game. The other years' records are as follows: Freshman year, 27-0; Sophomore year, 26-1; and Senior year, 25-1.

13. What was LeBron's record in his freshman year?

From Quiz LeBron James

Answer: 27-0

St.Vincent St. Mary won the Ohio division 3 playoffs when he was a freshman. He averaged 20 points and 6.2 rebounds a game.

14. What kind of car did his mother get him his senior year?

From Quiz Lebron James

Answer: Hummer H2

She had to get a loan.

15. In the state championship game against Kettering Alter in his senior season, how many points did LeBron score for his team?

From Quiz LeBron James: High School Years

Answer: 25

The final score was 40-36, and it led to a St. Vincent-St. Mary mythical national championship from 'USA Today'. James also grabbed eleven rebounds in this endeavor. Earlier in the year, the team beat Kettering Alter 73-40.

16. Which team did the Cleveland Cavaliers beat in the Eastern Conference finals in the 2006-07 playoffs, helped by a legendary Game 5 performance from LeBron James?

From Quiz The Life and Times of LeBron James

Answer: Detroit Pistons

The Cavaliers defeated the Pistons in six games. With the series tied at 2-2, James scored 48 points in Game 5, including all but one of the Cavs' last 30 points. The Nets fell to the Cavaliers in the Eastern Conference semi-finals, also losing in six games. The Bulls lost to the Pistons in the other Eastern semi-final. The Miami Heat were the defending Eastern Conference and NBA champions but lost in the opening round in 2006-07 to the Bulls. The Cavaliers went on to lose the 2007 NBA Finals to the San Antonio Spurs.

17. What other sport was LeBron an All-American?

From Quiz LeBron James

Answer: Football

LeBron played wide receiver and was a great one too, but however, he was forced to focus on basketball because he didn't want to get injured in football.

18. What famous sports person does Lebron share his birthday with?

From Quiz LeBron James

Answer: Tiger Woods

Both of their birthdays are on December 30th, but Tiger is 9 years older.

19. What team did he play for in 2003?

From Quiz Lebron James

Answer: Cleveland Cavaliers

The Cavaliers had the first pick in the draft, being one of the worst 2003-2003 teams, and winning the draft lottery.

20. How many state championships did St. Vincent-St. Mary acquire when LeBron James was there?

From Quiz LeBron James: High School Years

Answer: 3

Again, their only loss in the title game was to Cincinnati Roger Bacon during the Junior season. The team beat Greenview 73-55 the Freshman year, Casstown Middle East 63-53 the Sophomore year, and Kettering Alter 40-36 the Senior year.

21. The 2008-09 season was a landmark campaign for LeBron James. After leading the Cavaliers to a franchise-record 66 wins, James was named NBA MVP for the first time. What other feat did LeBron achieve that season?

From Quiz The Life and Times of LeBron James

Answer: First selection to NBA All-Defensive First Team

James was named to the All-Defensive First Team, the first of five consecutive seasons that he made the team. He also made it into the All-Defensive Second Team in 2013-14. LeBron's only 30 points per game season came in 2007-08. James played in 81 games in 2008-09, just one shy of the full 82 game season. He achieved the 82 game season in 2017-18. He scored with 48.9% of his field goals in 2008-09, a personal best at the time. He achieved his first 50% season the following year.

22. What is Lebron's hometown?

From Quiz LeBron James

Answer: Akron, Ohio

He grew up with his Mom and a few buddies that were on the high school championship team with him.

23. What pick was LeBron in the 2003 NBA draft?

From Quiz LeBron James

Answer: 1

LeBron was the first pick in the 2003 NBA draft to the Cleveland Cavaliers.

24. In the 2005-06 season, what award did LeBron finish second in?

From Quiz LeBron James

Answer: MVP

LeBron finished second to Steve Nash. LeBron James averaged 31.4 points, 7.0 rebounds, and 6.6 assists per game.

25. After leading the Heat to a second consecutive championship in the 2013 NBA Finals, James was named Finals MVP for a second time. How many players had won the Finals MVP on multiple occasions before James achieved it?

From Quiz The Life and Times of LeBron James

Answer: Nine

LeBron was the tenth man to do it, meaning that nine had achieved this feat already. Willis Reed of the New York Knicks was the first to accomplish this, winning the 1970 and 1973 Finals MVPs. Magic Johnson won three Finals MVPs, taking the award in 1980, 1982 and 1987. Kareem Abdul-Jabbar was Finals MVPs with two different teams, achieving it with the Milwaukee Bucks in 1971 and the Los Angeles Lakers in 1985. Larry Bird won two with the Boston Celtics in 1984 and 1986. Michael Jordan won six finals MVPs, earning his second in 1992. Jordan's rival Hakeem Olajuwon was the 1994 and 1995 Finals MVP with the Houston Rockets. In more recent times, Shaquille O'Neal won three finals MVPs in a row between 2000 and 2002, while Tim Duncan won in 1999, 2003 and 2005. Kobe Bryant won his in 2009 and 2010. Kevin Durant became the eleventh player to achieve this feat, taking the 2017 and 2018 Finals MVPs with the Golden State Warriors. Kawhi Leonard became the 12th to achieve this, winning the Finals MVP in 2014 and 2019.

26. What team did the Cavs lose to in the 2006-07 NBA finals?

From Quiz LeBron James

Answer: San Antonio Spurs

The Cavs were swept by the defensive minded Spurs who almost shut down LeBron, which is very hard to do.

27. During the 2016-17 Eastern Conference finals against the Boston Celtics, LeBron James became the highest points scorer in NBA playoff history. Whose record did he break?

From Quiz The Life and Times of LeBron James

Answer: Michael Jordan

James achieved the feat in Game 5 of the Conference finals, scoring 35 on the night he took Jordan's record. Jordan has 5987 points in the playoffs while Abdul-Jabbar has 5762 points in postseason basketball. In comparison, Bryant retired with 5640 postseason points while his former teammate O'Neal scored 5250.

28. LeBron James signed for the Los Angeles Lakers in July 2018. After an injury hit season, James was named to the All-NBA Third Team, ending a run of how many consecutive years in which he had made the All-NBA First Team?

From Quiz The Life and Times of LeBron James

Answer: 11

James was named to the All-NBA First Team every year between 2008 and 2018. The 2018-19 season also marked the first time since James' rookie year that he failed to make either the first or second All-NBA roster.

This is category 24375
play trivia = Top 5% Rated Quiz, take trivia quiz Top 10% Rated Quiz, test trivia quiz Top 20% Rated Quiz, popular trivia A Well Rated Quiz
new quizzes = added recently, editor pick = Editor's Pick editor = FunTrivia Editor gold = Gold Member

Teachers / educators: FunTrivia welcomes the use of our website and quizzes in the classroom as a teaching aid or for preparing and testing students. See our education section. Our quizzes are printable and may be used as question sheets by k-12 teachers, parents, and home schoolers.

 ·  All questions, answers, and quiz content on this website is copyright FunTrivia, Inc and may not be reproduced without permission. Any images from TV shows and movies are copyright their studios, and are being used under "fair use" for commentary and education.