FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Michael Jordan Quizzes, Trivia and Puzzles
Michael Jordan Quizzes, Trivia

Michael Jordan Trivia

Michael Jordan Trivia Quizzes

  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. NBA Players

Fun Trivia
16 Michael Jordan quizzes and 175 Michael Jordan trivia questions.
1.
  15 Question Michael Jordan Quiz    
Multiple Choice
 15 Qns
This is a quiz for the die hard Michael Jordan fans. Most questions are easy if you know Jordan well enough.
Average, 15 Qns, TroutSeekers, Mar 06 10
Average
TroutSeekers
4482 plays
2.
  The Life and Times of Michael Jordan    
Multiple Choice
 15 Qns
Michael Jeffrey Jordan is one of the finest sports people of all time. How much do you remember about this NBA legend?
Average, 15 Qns, TheOracler, Aug 18 19
Average
TheOracler
Aug 18 19
224 plays
3.
  The Jordan Rules    
Multiple Choice
 10 Qns
Think you know a lot about the greatest basketball player of all time?
Average, 10 Qns, kevinandrew11, Aug 14 04
Average
kevinandrew11
2981 plays
4.
  MJ Basics    
Multiple Choice
 5 Qns
Enjoy this short quiz about Michael.
Easier, 5 Qns, duke102188, Feb 21 06
Easier
duke102188
5080 plays
5.
  Questions on Michael Jordan   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
Hi, MJ and NBA fans. Welcome to this quiz about one of the most popular icons in the history of sports. Enjoy and good luck.
Difficult, 10 Qns, Gerry1972, Aug 05 08
Difficult
Gerry1972
1982 plays
6.
  Michael Jordan 23    
Multiple Choice
 15 Qns
Here's a little quiz on the best basketball player ever! ENJOY!
Average, 15 Qns, BubblesSJ3, Mar 26 10
Average
BubblesSJ3
5246 plays
7.
  Test yourself! Michael Jordan Quiz    
Multiple Choice
 10 Qns
If you know Mike you should do pretty well.
Average, 10 Qns, bink249, Jan 28 17
Average
bink249
4349 plays
8.
  MJ By the Numbers    
Multiple Choice
 10 Qns
Do you remember what number Michael Jordan was wearing during specific moments in his career?
Average, 10 Qns, Shadowmyst2004, Feb 12 16
Average
Shadowmyst2004
165 plays
9.
  Jordan!    
Multiple Choice
 10 Qns
Michael Jordan is known as one of the greatest basketball players ever.
Average, 10 Qns, heyheyhey, Oct 29 06
Average
heyheyhey
3809 plays
10.
  M Jordan    
Multiple Choice
 10 Qns
Interesting facts on 'Air Jordan'.
Tough, 10 Qns, Mouthy_angel, Feb 03 16
Tough
Mouthy_angel
2951 plays
trivia question Quick Question
What was the name of the minor league baseball team Jordan played for?

From Quiz "Michael Jordan"




11.
  His Airness Michael Jordan Quiz Challenge    
Multiple Choice
 15 Qns
MJ History.
Difficult, 15 Qns, lschil, Dec 10 05
Difficult
lschil
3053 plays
12.
  A Little MJ Anyone?    
Multiple Choice
 10 Qns
Most of these questions are about how many points MJ scored.
Difficult, 10 Qns, wolfegaben23, Dec 07 08
Difficult
wolfegaben23
1004 plays
13.
  More Michael Jordan    
Multiple Choice
 15 Qns
More questions about the greatest basketball player of all time.
Very Difficult, 15 Qns, phobos11, Jul 07 09
Very Difficult
phobos11
2997 plays
14.
  Michael Jordan Test Your Knowledge    
Multiple Choice
 10 Qns
This is my first of five quizzes on Michael Jordan.
Difficult, 10 Qns, know2it3all, Jul 18 09
Difficult
know2it3all
1453 plays
15.
  Tough Michael Jordan His Airness Trivia    
Multiple Choice
 10 Qns
This is a quiz to show you how much you know about Michael Jordan. Let's just see how much you know!
Tough, 10 Qns, stinger07, Jan 28 19
Tough
stinger07
Jan 28 19
2007 plays
16.
  Michael Jordan Multiple Choice Quiz    
Multiple Choice
 5 Qns
This is for the most elite Jordan fans. I wrote this quiz to prove I could stump a huge Jordan fanatics.
Very Difficult, 5 Qns, schifty7, Jan 20 03
Very Difficult
schifty7
2221 plays

Michael Jordan Trivia Questions

1. Jordan attended the University of North Carolina between 1981 and 1984. In the 1982 NCAA Championship game, which fellow future NBA star did Jordan compete against?

From Quiz
The Life and Times of Michael Jordan

Answer: Patrick Ewing

Jordan's North Carolina team faced Georgetown in the championship game, with Ewing the star on Georgetown's roster. The game ended 63-62 to North Carolina, with Jordan scoring the game-winning drop shot. Jordan described this moment as a "major turning point" in his career.

2. Michael Jordan averaged 41 points per game in a NBA Finals series. Which NBA team did he do this against?

From Quiz Michael Jordan

Answer: Phoenix Suns

The Chicago Bulls played Charles Barkley and the Suns in the 1993 Finals, which the Bulls won in six. That was when Chicago won their third title. Michael had many big scoring games in that series. He had his biggest scoring game ever in the Finals, 55 points in Game 4, and scored 40-plus points in 3 other games. The two games against Phoenix that MJ scored below 40 were Game 1, in which he pumped in 31, and Game 6, in which he had 33. Nine of those 33 came in the 4th quarter, which turned out to be all the points in that quarter for the Bulls other than John Paxson's memorable game-winning three-pointer.

3. How many points did Michael Jordan score in his first NBA game?

From Quiz A Little MJ Anyone?

Answer: 16

Michael Jordan only scored 16 points in his NBA debut with the Chicago Bulls in 1984.

4. What three numbers has Michael Jordan worn over his 17 year N.B.A. career?

From Quiz Michael Jordan

Answer: 23, 45, 12

He wore #12 on Valentine's Day 1990, because his #23 had been stolen.

5. What sport did Michael Jordan play professionally?

From Quiz MJ Basics

Answer: basketball

He enjoys golf a lot also, and has played with Charles Barkley many times.

6. How many times was Michael named to the NBA All-Defensive team?

From Quiz Michael Jordan

Answer: 9

The last season was the 97-98. His first selection was the 88-89 season. He was also a five time MVP season award winner.

7. Whose record did Jordan break for consecutive games?

From Quiz His Airness Michael Jordan

Answer: Kareem Abdul-Jabbar

Michael Jordan broke Kareem's record on December 30, 1998.

8. How tall is Michael Jordan?

From Quiz Michael Jordan 23

Answer: 6 ft. 6 in.

9. What is Michael's middle name?

From Quiz Michael Jordan

Answer: Jeffrey

Michael Jeffrey Jordan.

10. Where was Michael Jordan born?

From Quiz More Michael Jordan

Answer: Brooklyn

He was born in Brooklyn, New York on February 17, 1963.

11. Michael Jordan was born in New York but grew up in North Carolina. What was the name of the city he grew up in?

From Quiz Michael Jordan

Answer: Wilmington

There must of been something in the sea air.

12. What was Jordan's baseball number?

From Quiz M Jordan

Answer: 45

Jordan used this number for baseball, and for a very short time when he returned to basketball.

13. Where was Michael Jordan born?

From Quiz Jordan!

Answer: New York

Brooklyn, NY.

14. After his senior season in high school, Jordan moved on to the McDonald's All-American game. What was his jersey number for that contest?

From Quiz MJ By the Numbers

Answer: 23

Jordan played in the game in 1981. He set a then-record for scoring with 30 points, including the game winning free throw as his East squad beat the West 96-95, but was snubbed and didn't get the MVP award. Jordan had 6 steals and and 4 assists in the game.

15. What is the highest number of points Michael scored in an NBA All-Star game?

From Quiz Michael Jordan

Answer: 40

This was the 1988 game, which was played at the Bulls' old home court, the Chicago Stadium. MJ was named the game's MVP.

16. In what season did MJ average 37.1 points per game?

From Quiz A Little MJ Anyone?

Answer: 1986-1987

MJ averaged 37.1 PPG in the 1986-1987 NBA season for the Chicago Bulls winning his first scoring title.

17. What was the name of Michael Jordan's high school?

From Quiz Michael Jordan

Answer: Laney High

He grew up in Wilmington, N.C.

18. What pick was Michael Jordan overall in the 1984 NBA Draft?

From Quiz The Jordan Rules

Answer: 3rd

MJ was drafted 3rd by the Chicago Bulls, drafted ahead of him however, were Hakeem Olajuwon (1st) by Houston, and Sam Bowie (2nd) by Portland.

19. How tall is Michael?

From Quiz MJ Basics

Answer: 6'6"

6'6", or 78 inches tall, or 195 centimeters.

20. What team did Jordan record his 5,000th assist against?

From Quiz Michael Jordan

Answer: Orlando

On April 7th 1998. He recorded 5 steals in that game. What a milestone. Michael has more than 5,300 assists in his career.

21. What was one of his nicknames as a kid?

From Quiz Michael Jordan His Airness

Answer: big ears

He was called big ears as a kid. He was also called Magic and Tricky!

22. When Michael broke the record for consecutive games, how many games had he played?

From Quiz His Airness Michael Jordan

Answer: 788

Obviously, Kareem's record was 787 consecutive games.

23. What position did Michael play?

From Quiz Michael Jordan 23

Answer: shooting guard

24. What is Michael's fathers name?

From Quiz Michael Jordan

Answer: James

25. What school did Michael attend at the age of 13?

From Quiz More Michael Jordan

Answer: D.C. Virgo Junior High School

26. Every one knows Jordan went to the University of North Carolina, but what city is it located in?

From Quiz Michael Jordan

Answer: Chapel Hill

27. What sport did Jordan play as a child?

From Quiz Jordan!

Answer: baseball

He got a scholarship to baseball camp when he was 10.

28. The 1987-88 season saw Jordan's Chicago Bulls win their first playoff series. Which team did they beat?

From Quiz The Life and Times of Michael Jordan

Answer: Cleveland Cavaliers

The Bulls defeated the Cavaliers in five games. During this series, Jordan had two 50-point games, a feat that was not replicated until Allen Iverson did so in 2001. The Bulls were eliminated by the Detroit Pistons in the second round. Boston and Washington also lost to the Pistons in that year's playoffs, while Milwaukee lost in the opening round to the Atlanta Hawks.

29. Which Michael Jackson music video did Jordan make an appearance in?

From Quiz Michael Jordan

Answer: "Jam"

In "Jam", the two famous Michaels showcased what they do best. The King Of Pop dances while number 23 shoots hoops and dunks. Part of the video has Jordan showing Jackson how to shoot the basketball. The conclusion of the video is pretty interesting. The King Of Pop teaches the greatest basketball player some dance steps, including the moonwalk. "Jam" was filmed in Chicago.

30. In the 1994-1995 season, Michael Jordan torched the Knicks for 55 points. In that game, who did Michael pass the ball to for the game winning shot?

From Quiz A Little MJ Anyone?

Answer: Bill Wennington

All of Madison Square Garden thought Jordan was going to take the potential game winner, but he passed it to Bill Wellington for a last second dunk.

This is category 24377
play trivia = Top 5% Rated Quiz, take trivia quiz Top 10% Rated Quiz, test trivia quiz Top 20% Rated Quiz, popular trivia A Well Rated Quiz
new quizzes = added recently, editor pick = Editor's Pick editor = FunTrivia Editor gold = Gold Member

Teachers / educators: FunTrivia welcomes the use of our website and quizzes in the classroom as a teaching aid or for preparing and testing students. See our education section. Our quizzes are printable and may be used as question sheets by k-12 teachers, parents, and home schoolers.

 ·  All questions, answers, and quiz content on this website is copyright FunTrivia, Inc and may not be reproduced without permission. Any images from TV shows and movies are copyright their studios, and are being used under "fair use" for commentary and education.