FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Vince Carter Quizzes, Trivia and Puzzles
Vince Carter Quizzes, Trivia

Vince Carter Trivia

Vince Carter Trivia Quizzes

  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. NBA Players

Fun Trivia
4 Vince Carter quizzes and 40 Vince Carter trivia questions.
1.
  Vince Carter Test    
Multiple Choice
 10 Qns
Vince Carter is one of the best players in the NBA today. He is a great dunker and a very good shooter.
Average, 10 Qns, jessebush, Aug 24 18
Average
jessebush
Aug 24 18
3295 plays
2.
  The Ultimate Vince Carter Quiz    
Multiple Choice
 10 Qns
Vince Carter is one of the best dunkers in the NBA.
Average, 10 Qns, rbms282, Dec 06 07
Average
rbms282
2012 plays
3.
  Vince Carter: Air Canada    
Multiple Choice
 10 Qns
Hey, this is a quiz about the greatest man to ever attack a rim, Vince Carter.
Average, 10 Qns, blazer_quick45, Apr 29 03
Average
blazer_quick45
1422 plays
4.
  Vince    
Multiple Choice
 10 Qns
This quiz is about personal information on Vince Carter!
Difficult, 10 Qns, vccb19, Jul 22 08
Difficult
vccb19
1762 plays
trivia question Quick Question
What is Vince's jersey number?

From Quiz "Vince Carter"





Vince Carter Trivia Questions

1. In what year did Vince win the slam dunk contest?

From Quiz
Vince Carter: Air Canada

Answer: 2000

Steve Francis finished second to Vince in the 2000 dunk contest.

2. What is Vince's middle name?

From Quiz Vince Carter

Answer: Lamar

Vincent Lamar Carter is his full name.

3. Which team did Vince Carter play for for the first 4 years of his career?

From Quiz Vince Carter

Answer: Raptors

He has played on the Toronto Raptors for all of his NBA career.

4. When was Vince Carter born?

From Quiz Vince

Answer: January 26, 1977

5. How is Vince related to Tracy McGrady?

From Quiz Vince Carter: Air Canada

Answer: cousin

The two cousins used to play for the same team before McGrady went to Orlando.

6. What team originally drafted him?

From Quiz Vince Carter

Answer: Golden State Warriors

He was originally drafted to the Golden State Warriors, but the Raptors bought him from the Warriors before the season started.

7. Vince was drafted by what team?

From Quiz Vince Carter: Air Canada

Answer: Golden State Warriors

Vince was traded for his former teammate and close friend, Antawn Jamison.

8. What team did Vince play for in 2003?

From Quiz Vince Carter

Answer: Toronto Raptors

In 2003, Vince was in his 5th season with Toronto.

9. What was Carter's number?

From Quiz Vince Carter

Answer: 15

Vince Carter has had the number 15 throughout his whole NBA career.

10. Which high school did Vince Carter attend?

From Quiz Vince

Answer: Mainland High

11. What college did Vince attend?

From Quiz Vince Carter: Air Canada

Answer: University of North Carolina

Carter spent three seasons with the Tarheels, then went to the NBA. He got his diploma in 2001.

12. What is Vince's jersey number?

From Quiz Vince Carter

Answer: 15

His good old number 15.

13. In what grade in school did Vince Carter learn to dunk?

From Quiz Vince

Answer: 6 & 7 & six & seven

Some sources say the 6th grade, others the 7th.

14. Who assisted him on the dunk, to win him the 2000 slam dunk contest?

From Quiz Vince Carter

Answer: Tracy McGrady

Tracy threw it up and Carter delivered.

15. What is Vince Carter's middle name?

From Quiz Vince Carter

Answer: Lamar

Vince is one of the top players in the game.

16. How tall was Vince Carter in his freshman year of highschool?

From Quiz Vince

Answer: 5ft 11in

17. What award did Vince receive at the end of his rookie season?

From Quiz Vince Carter: Air Canada

Answer: rookie of the year

Vince led all rookies with 18.3 points per game.

18. What university did Vince go to?

From Quiz Vince Carter

Answer: North Carolina

Vince played for the North Carolina Tarheels, the same university as Michael Jordan. Vince was a '99 graduate.

19. Who is Vince Carter's cousin that is in the NBA?

From Quiz Vince Carter

Answer: Tracy McGrady

Vince and Tracy were both on the Raptors at one time but Tracy went to the Magic. It help both of the basketball star's career.

20. What college did Vince Carter attend?

From Quiz Vince Carter

Answer: North Carolina

Vince went to North Carolina in 1999, then he was drafted into the NBA.

21. Where was Vince Carter born?

From Quiz Vince

Answer: Daytona Beach

Vince Carter was born in raised in Daytona Beach. On the off season he goes home to Daytona and lives with his parents.

22. How many games did Vince play in the 1998-1999 season?

From Quiz Vince Carter: Air Canada

Answer: 50

Vince played in only fifty games due to the shortened lockout season in 1999.

23. Who use to video-tape Vince's dunks?

From Quiz Vince Carter

Answer: Shaquille O'Neal

Shaq loved Vince's Dunks so much, that he use to video-tape them at his games.

24. What is Vince Carter's middle name?

From Quiz Vince

Answer: Lamar

25. What year was Vince born?

From Quiz Vince Carter: Air Canada

Answer: 1977

Vince was born on January 26, 1977.

26. In the 2003 all-star game, Vince got the starting vote over what player, but later gave it back to him?

From Quiz Vince Carter

Answer: Michael Jordan & Jordan & Micheal Jordan

Vince got picked over Michael Jordan.

27. How tall is Vince Carter?

From Quiz Vince Carter

Answer: 6-6

He also weighs 225 pounds. He is a very fast guard in the NBA.

28. What is Vince Carter's younger brother's name?

From Quiz Vince

Answer: Chris

29. How many points per game did Vince average in the 2000 Olympics?

From Quiz Vince Carter: Air Canada

Answer: 14.8

Vince led the U.S. Olympic squad in scoring average with his 14.8 points per game.

30. When Vince did the amazing dunk at the 2000 slam dunk contest, he pointed to the ceiling and said what?

From Quiz Vince Carter

Answer: "It's over"

This is category 24372
play trivia = Top 5% Rated Quiz, take trivia quiz Top 10% Rated Quiz, test trivia quiz Top 20% Rated Quiz, popular trivia A Well Rated Quiz
new quizzes = added recently, editor pick = Editor's Pick editor = FunTrivia Editor gold = Gold Member

Teachers / educators: FunTrivia welcomes the use of our website and quizzes in the classroom as a teaching aid or for preparing and testing students. See our education section. Our quizzes are printable and may be used as question sheets by k-12 teachers, parents, and home schoolers.

 ·  All questions, answers, and quiz content on this website is copyright FunTrivia, Inc and may not be reproduced without permission. Any images from TV shows and movies are copyright their studios, and are being used under "fair use" for commentary and education.