FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
 Cleveland Cavaliers Quizzes, Trivia and Puzzles
 Cleveland Cavaliers Quizzes, Trivia

Cleveland Cavaliers Trivia

Cleveland Cavaliers Trivia Quizzes

  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. NBA Teams

Fun Trivia
Cleveland Cavaliers 1970-
9 Cleveland Cavaliers quizzes and 85 Cleveland Cavaliers trivia questions.
1.
  Cleveland Cavaliers 2000s and 2010s : Part 1    
Multiple Choice
 10 Qns
Let's go Cavs! See if you can do well with this quiz about the Wine and Gold, stemming from the first two decades of the 21st century.
Tough, 10 Qns, cavalier87, May 23 20
Tough
cavalier87 gold member
May 23 20
107 plays
2.
  10 Cleveland Cavaliers Questions    
Multiple Choice
 10 Qns
Various facts about the Cleveland Cavaliers.
Tough, 10 Qns, RatchetH22, May 13 09
Tough
RatchetH22
590 plays
3.
  The Cleveland Cavaliers    
Multiple Choice
 10 Qns
The Cavaliers have had a bumpy road over the years. They were good sometimes, but have mostly been bad. See how much you know about them.
Average, 10 Qns, Castleton, Jul 08 03
Average
Castleton
1519 plays
4.
  The Ultimate Cleveland Cavaliers Quiz    
Multiple Choice
 10 Qns
This is a quiz for those Cleveland Cavalier fans.
Average, 10 Qns, Helo_King, Mar 26 11
Average
Helo_King
264 plays
5.
  10 Questions: Cleveland Cavaliers Multiple Choice Quiz    
Multiple Choice
 10 Qns
This quiz is about the Cavaliers and their players.
Average, 10 Qns, marbear93, Apr 07 08
Average
marbear93
736 plays
6.
  Cleveland Cavaliers: 2007 Playoff Run    
Multiple Choice
 10 Qns
A quiz on the Cleveland Cavaliers run to the NBA Finals during the 2007 Playoffs. Enjoy!
Difficult, 10 Qns, marknkim2005, Dec 07 08
Difficult
marknkim2005
1103 plays
7.
  Cleveland Cavaliers 2000s and 2010s : Part 3    
Multiple Choice
 10 Qns
Clash swords with this harder edition of a Cleveland Cavaliers quiz, stemming from these two decades!
Average, 10 Qns, cavalier87, May 23 20
Average
cavalier87 gold member
May 23 20
86 plays
8.
  Cleveland Cavaliers 2000s and 2010s : Part 2    
Multiple Choice
 10 Qns
A much lighter variation of a Cleveland Cavaliers quiz, this one will test your knowledge on the team during these two decades!
Average, 10 Qns, cavalier87, May 23 20
Average
cavalier87 gold member
May 23 20
87 plays
9.
  Cleveland Cavaliers 2002-03    
Multiple Choice
 5 Qns
This quiz is on the 2002-2003 Cleveland Cavaliers. It focuses on the starters.
Average, 5 Qns, ilovethisgame, Jan 25 07
Average
ilovethisgame
1396 plays
trivia question Quick Question
What was Austin Carr's number?

From Quiz "Cleveland Cavaliers"





Cleveland Cavaliers Trivia Questions

1. Where did the Cleveland Cavaliers play their home games in 2010-11?

From Quiz
Cleveland Cavaliers

Answer: Quicken Loans Arena

Quicken Loans Arena is also known as 'The Q'.

2. Who was the first Cavalier to win the MVP award?

From Quiz Cleveland Cavaliers

Answer: LeBron James

LeBron James won his first MVP award during the 2008-09 season. He scored 28.4 points per game during the regular season.

3. On the 2007-08 team, who was number 15?

From Quiz Cleveland Cavaliers

Answer: Cedric Simmons

Cedric Simmons went to North Carolina State for college. Larry Hughes went to St. Louis University. Devin Brown went to Texas-San Antonio. Shannon Brown went to Michigan State.

4. Where did the Cavaliers play before they moved into Gund Arena?

From Quiz The Cleveland Cavaliers

Answer: Richfield Coliseum

The Cavs moved out of Richfield in the mid-1990s. Richfield was about twenty miles south of the city, while Gund Arena is right downtown. Gund Arena was built along with Jacobs Field as part of the Gateway Project which helped revitalize downtown Cleveland.

5. When was the Cavaliers first season in the NBA?

From Quiz Cleveland Cavaliers

Answer: 1970-71

Their first season in 1970-71 wasn't very impressive with their 15-67 record. Their 1975-76 season was their first finishing over .500.

6. Who was the coach from 1981-1982?

From Quiz Cleveland Cavaliers

Answer: Chuck Daly

Chuck Daly was inducted into the Basketball Hall of Fame on May 9, 1994. He coached the "Dream Team", winning a Gold Medal in the 1992 Summer Olympics.

7. What was Daniel Gibson's position in the 2007-08 season?

From Quiz Cleveland Cavaliers

Answer: Guard

Daniel Gibson went to Texas University. He was the point guard in the 2007-08 season. He wore the number 1 in the 2007-08 season.

8. Who was the point guard for the Cavs, who was an excellent three-point shooter and also one of the best free-throw shooters in NBA history?

From Quiz The Cleveland Cavaliers

Answer: Mark Price

Price who wore number 25 for the Cavs, was a fan favorite in the early 1990s. His three-point shooting skills won him several three-point contests, and he regularly led the NBA in foul shooting.

9. What was Austin Carr's number?

From Quiz Cleveland Cavaliers

Answer: 34

Austin Carr's number is retired. He is also known as "Mr. Cavalier". His best season came when he averaged a career-best 21.9 points, 3.6 rebounds, and 3.76 assists per game in the 1973-74 season. Carr retired with 10,473 career points.

10. What country is Aleksandar Pavlovic from?

From Quiz Cleveland Cavaliers

Answer: Serbia

He wore number 3 and he is a shooting guard/forward in the 2007-08 season. Going into the 2007-08 season, he had been pro for 4 years.

11. What was John Williams' nickname?

From Quiz The Cleveland Cavaliers

Answer: Hot Rod

John "Hot Rod" Williams, was a talented forward for the Cavs in the early 1990s.

12. What year was Mark Price drafted in?

From Quiz Cleveland Cavaliers

Answer: 1986

Mark Price was the 25th pick in the second round. He played from 1986 to 1998. Price went to Georgia Tech, and when his career was over he coached high school basketball.

13. In what year was Daniel Gibson drafted?

From Quiz Cleveland Cavaliers

Answer: 2006

On June 29, 2006, Daniel Gibson was the 42nd overall pick and was drafted in the second round by the Cleveland Cavaliers. He led all rookies in 3-point percentage during his rookie year.

14. Whose number was 22 and was the sixth jersey to be retired on the Cleveland Cavaliers?

From Quiz Cleveland Cavaliers

Answer: Larry Nance

Other players whose numbers are retired are Bingo Smith, Mark Price, Austin Carr, Brad Daughtery, and Nate Thurmond. Larry Nance's jersey was retired on January 30, 1995.

15. Who wore number 22 for the Cavs in the early 1990s ?

From Quiz The Cleveland Cavaliers

Answer: Larry Nance

Nance was an All-Star caliber player, when he came to the Cavs for their glory years in the late 1980s and early 1990s. He was a solid forward and a stabilizing veteran presence on the team.

16. Which conference do the Cavaliers play in?

From Quiz Cleveland Cavaliers

Answer: Eastern

The Eastern Conference contains the Boston Celtics, New York Knicks, New Jersey Nets, Philadelphia 76ers, Toronto Raptors, Atlanta Hawks, Charlotte Bobcats, Miami Heat, Orlando Magic, Washington Wizards, Chicago Bulls, Cleveland Cavaliers, Detroit Pistons, Indiana Pacers, and the Milwaukee Bucks.

17. The Cavs finished with what win-loss record in the 2008-09 regular season?

From Quiz Cleveland Cavaliers

Answer: 66 wins, 16 losses

The Cavaliers finished with a home record of 39-2, one game short of an NBA record. LeBron won his first MVP award, and Mike Brown won Coach of the Year.

18. What college did Mike Brown go to?

From Quiz Cleveland Cavaliers

Answer: San Diego

Mike Brown was the 17th coach in the Cav's history. He played for the Denver Nuggets in 1992. He played there for 5 years.

19. Who wore number 43 for the Cavs?

From Quiz The Cleveland Cavaliers

Answer: Brad Daugherty

Daugherty was a very talented center for the Cavs in the late 1980s and 1990s. His career was derailed by constant back problems. He turned as a collegiate basketball announcer for ESPN.

20. Who was their first coach from 1970-1979?

From Quiz Cleveland Cavaliers

Answer: Bill Fitch

Bill Fitch coached in both the NCAA and the NBA from 1956-1988, while coaching the Cavaliers from 1970-1979. He was born in 1934 in Iowa and went to Coe College.

21. Who was the 2007 Eastern Conference Champion?

From Quiz Cleveland Cavaliers

Answer: Cleveland Cavaliers

The Cavaliers faced the Pistons in the championships. Daniel Gibson scored 31 points and was 5-for-5 on 3-pointers in one game.

22. What famous executive retired from the Cavs front office?

From Quiz The Cleveland Cavaliers

Answer: Wayne Embry

Embry was one of the guiding hands to the Cavs' run of success in the 1980s and 1990s.

23. Who was Cleveland's first All-Star Game selectee?

From Quiz Cleveland Cavaliers

Answer: John Johnson

John Johnson was drafted in 1970. He scored 11,200 career points. He was selected to the All-Star game in 1971, then again in 1972 with Butch Beard.

24. What high school did Lebron James go to?

From Quiz Cleveland Cavaliers

Answer: St. Vincent, St. Mary

Lebron James wears number 23. He is a forward. Lebron was born in 1984. He is from Akron, Ohio. In the 2006-07, Lebron averaged 27.3 points per game. He played in 78 games and had 772 field goals.

25. Who coached the Cavs in 1990?

From Quiz The Cleveland Cavaliers

Answer: Lenny Wilkens

Wilkens was a very effective coach for the Cavs and many other teams. He was the all-time winningest and losingest coach in the 20th century.

26. Mark Price had his jersey retired as a Cavalier on November 13, 1999. His jersey was the ______ jersey retired by the club.

From Quiz Cleveland Cavaliers

Answer: 6th

The retired jerseys before Price was the number 7 of Bingo Smith, the 22 of Larry Nance, the 34 of Austin Carr, Nate Thurmond's 42, and the 43 of Brad Daugherty. Price wore the number 25.

27. The Cavaliers swept which team during the first round of the 2009 NBA Playoffs?

From Quiz Cleveland Cavaliers

Answer: Detroit Pistons

The Cavaliers swept the 8th seeded Pistons, winning each game by double-digits. The Cavs would later claim the record of winning the most playoff games in a row by double-digits.

28. Who was the 2005-06 coach for the Cavaliers?

From Quiz Cleveland Cavaliers

Answer: Mike Brown

Mike Brown started in the 2005 season. Before him was Brendan Malone. Chuck Daly coached in the 1981-82 season. Romeo Crannel was the Cleveland Brown's football coach.

29. What point guard did the Cavs draft from Utah in the late 1990s?

From Quiz The Cleveland Cavaliers

Answer: Andre Miller

Miller was a rising young star for the Cavs when they traded him to the Los Angeles Clippers, for Darius Miles after the 2001-2002 season. Both players struggled with their new teams.

30. What position did Brad Daugherty play?

From Quiz Cleveland Cavaliers

Answer: Center

Brad played the majority of his career at the center position from 1986-1994. Daugherty was selected to five All-Star teams. He retired in 1994, then went into broadcasting.

This is category 4912
play trivia = Top 5% Rated Quiz, take trivia quiz Top 10% Rated Quiz, test trivia quiz Top 20% Rated Quiz, popular trivia A Well Rated Quiz
new quizzes = added recently, editor pick = Editor's Pick editor = FunTrivia Editor gold = Gold Member

Teachers / educators: FunTrivia welcomes the use of our website and quizzes in the classroom as a teaching aid or for preparing and testing students. See our education section. Our quizzes are printable and may be used as question sheets by k-12 teachers, parents, and home schoolers.

 ·  All questions, answers, and quiz content on this website is copyright FunTrivia, Inc and may not be reproduced without permission. Any images from TV shows and movies are copyright their studios, and are being used under "fair use" for commentary and education.