FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
 Denver Nuggets Quizzes, Trivia and Puzzles
 Denver Nuggets Quizzes, Trivia

Denver Nuggets Trivia

Denver Nuggets Trivia Quizzes

  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. NBA Teams

Fun Trivia
www.nuggets.com
Kansas City 1967
Denver Larks 1967
Denver Rockets 1967-74
Denver Nuggets 1974-

5 Denver Nuggets quizzes and 50 Denver Nuggets trivia questions.
1.
  The Denver Nuggets    
Multiple Choice
 10 Qns
The Denver Nuggets are a very interesting team. Play this quiz to find out more about them!
Average, 10 Qns, aosby, Sep 06 08
Average
aosby
522 plays
2.
  NBA Alumni 2 : Denver Nuggets    
Multiple Choice
 10 Qns
I am going to give you a player who has played for the Denver Nuggets at some point in their career. You then have to tell me what college they went to.
Average, 10 Qns, yourmomma711, Jan 08 08
Average
yourmomma711
832 plays
3.
  Denver Nuggets 2004-05    
Multiple Choice
 10 Qns
This is just a quiz about the Nuggets 2004-05 season.
Tough, 10 Qns, baller347217, Jul 23 05
Tough
baller347217
638 plays
4.
  Denver Nuggets    
Multiple Choice
 10 Qns
This is a Denver Nuggets triva game. It is about the History of Nuggets basketball. Good luck!
Difficult, 10 Qns, Honz42069, Mar 09 06
Difficult
Honz42069
781 plays
5.
  Nuggets Basketball    
Multiple Choice
 10 Qns
Questions about the Denver Nuggets.
Very Difficult, 10 Qns, Dash_Lane, Jul 01 03
Very Difficult
Dash_Lane
840 plays
trivia question Quick Question
Who was one of the players that the Denver Nuggets gave up in the blockbuster trade, that sent Allen Iverson to Denver in 2006?

From Quiz "The Denver Nuggets"





Denver Nuggets Trivia Questions

1. Who was one of the players that the Denver Nuggets gave up in the blockbuster trade, that sent Allen Iverson to Denver in 2006?

From Quiz
The Denver Nuggets

Answer: Andre Miller

In 2006, a blockbuster trade sent Allen Iverson and Ivan McFarlin to the Nuggets, for Andre Miller, Joe Smith, and two first-round draft picks in the 2007 NBA draft.

2. What college did superstar Carmelo Anthony attend?

From Quiz NBA Alumni 2 : Denver Nuggets

Answer: Syracuse

Carmelo only went to Syracuse for 1 year in which he won the NCAA championship. He entered the draft in 2003 and was drafted third, behind Jebron James and Darko Milicic.

3. Where did former Nugget Chris Jackson (Mahmoud Abdul-Rauf) attend college?

From Quiz Nuggets Basketball

Answer: Louisiana State

"Chris Jackson" was drafted by the Nuggets at the Number 3 overall pick, in the 1992 NBA draft.

4. What jersey number did Nuggets' legend Alex English have retired?

From Quiz Denver Nuggets

Answer: 2

Alex English was an 8 time all-star. His number was retired on March 2, 1993.

5. What University did Kenyon Martin once go to?

From Quiz NBA Alumni 2 : Denver Nuggets

Answer: Cincinnati

Kenyon was the first overall pick in the 2000 NBA draft by the New Jersey Nets. He was named to the All-Rookie team in 2001 and was an Eastern Conference all-star in 2004.

6. Who did former Nuggets' GM Dan Issel refer to as "El Busto", when he was a talk radio host for 950 the Fan?

From Quiz Nuggets Basketball

Answer: Tony Battie

Issel ironically, was named the GM of the Nuggets after coining Battie "El Busto", while Battie was still on the team. He was traded by Issel along with the draft rights to Tyron Lue for Nick Van Exel.

7. What year did former Nugget Dikembe Mutombo, win the NBA defensive player of the year honors?

From Quiz Denver Nuggets

Answer: 1995

Dikembe led the league averaging 3.91 blocks per game that year. He also scored 946 total points that season.

8. Who was number 23 of the Denver Nuggets during 2007-08?

From Quiz The Denver Nuggets

Answer: Marcus Camby

During 2007-08 Marcus Camby wore number 23 for the Denver Nuggets, along with players such as LeBron James of the Cavs.

9. Who did the Nuggets select with their lone pick in the first round of the 2001 NBA draft?

From Quiz Nuggets Basketball

Answer: Mamadou N'Dyiae

N'Dyiae was often hurt in his rookie season, and eventually traded to the Raptors for Kevin Willis.

10. What college did former Nugget Bryant Stith attend?

From Quiz Denver Nuggets

Answer: Virginia

Bryant was the Nuggets first round draft pick in 1990. He was the 13th over all pick that year.

11. Which Nugget player wore number 1 in 2007-08?

From Quiz The Denver Nuggets

Answer: J.R. Smith

J.R. Smith averaged 18.3 points during that regular season.

12. What university did Antonio McDyess attend?

From Quiz NBA Alumni 2 : Denver Nuggets

Answer: Alabama

Antonio was drafted second overall by the L.A. Clippers in the 1995 NBA draft.

13. Facing elimination in Game 4 of the 1994 Western Conference Semi-Finals against the Utah Jazz, who scored at the buzzer to keep the series alive?

From Quiz Nuggets Basketball

Answer: Reggie Williams

The Nuggets would eventually force Game 7 in Utah, thanks to a 20-footer at the buzzer in Game 4 by Reggie Williams.

14. What was the Nuggets' regular season record during the 1999-2000 season?

From Quiz Denver Nuggets

Answer: 35-47

The Nuggets did not have that good of a season that year. They did not make the playoffs that season either.

15. The famous brawl in 2006 that included the Denver Nuggets occurred between which other team?

From Quiz The Denver Nuggets

Answer: New York Knicks

The fight that occurred in 2006 left Carmelo Anthony suspended for 15 games, J.R. Smith suspended for 10 games, and Nene suspended for 1 game.

16. What school did Nick Van Exel attend?

From Quiz NBA Alumni 2 : Denver Nuggets

Answer: Cincinnati

Nick Van Exel was the tenth pick of the second round in the 1993 draft. He was selected by the L.A. Lakers.

17. Who was the GM who presided in-between Bernie Bickerstaff and Dan Issell's second tenure?

From Quiz Nuggets Basketball

Answer: Alan Bristow & Bristow

Easily the worst GM in league history.

18. How many points did former Nuggets guard Todd Litchti, score in the 1989-1990 season?

From Quiz Denver Nuggets

Answer: 630

Todd was the Nuggets first round pick in the 1989 draft. He was the 15th overall pick that year. He scored 630 points his rookie season.

19. Who coached the Denver Nuggets in 2005?

From Quiz The Denver Nuggets

Answer: George Karl

George Karl was 12th on the all-time win list for NBA coaches in the season of 2007-08.

20. Dikembe Mutumbo went to which university?

From Quiz NBA Alumni 2 : Denver Nuggets

Answer: Georgetown

Dikemebe was a member of a terrific line of centers to attend Georgetown. Dikembe followed Alonzo Mourning and Patrick Ewing, and was drafted with the fourth pick of the 1991 draft.

21. With what pick did the Nuggets select Nene Hilario in the 2002 NBA Draft?

From Quiz Nuggets Basketball

Answer: No. 7

The Nuggets aquired the draft rights to Nene Hilario from the New York Knicks along with Marcus Camby, by giving the Knicks draft rights to Frank Williams (Illinois) and Antonio McDyess. Kiki Vandeweghe's most significant move as GM.

22. Which college did former Nuggets guard Robert Pack attended?

From Quiz Denver Nuggets

Answer: USC, Southern Cal

He was aquired by the Nuggets in the 1992-1993 season. He scored 810 total points that season.

23. Where did the Denver Nuggets play their home games in 2003?

From Quiz The Denver Nuggets

Answer: The Pepsi Center

The Pepsi Center is also home to the Colorado Avalanche, the Colorado Crush, and the Colorado Mammoth.

24. NBA Hall of Fame member Alex English attended which school?

From Quiz NBA Alumni 2 : Denver Nuggets

Answer: South Carolina

Alex Englsh was the sixth pick of the second round by the Milwaukee Bucks. He was inducted into the Hall of Fame in 1997.

25. Two players were sent to the Clippers in the 1995 NBA Draft in exchange for the draft rights to Antonio McDyess. Brent Barry and what other player?

From Quiz Nuggets Basketball

Answer: Rodney Rogers & Rogers

26. Who did the Nuggets lose to, in a record-high scoring NBA game in 1983?

From Quiz Denver Nuggets

Answer: Detroit Pistons

On December 13, 1983, the Denver Nuggets and Detroit Pistons combined for 370 total points. The Pistons won the triple-overtime game, 186-184 at McNichols Arena.

27. Who led the Nuggets in scoring during the 2002-2003 season?

From Quiz Nuggets Basketball

Answer: Juwan Howard

Nuggets can hopefully resign him in the summer of 2003.

28. Who was the Denver Nuggets first drafted player in the 1977 draft?

From Quiz Denver Nuggets

Answer: Tom LaGarde

They chose forward Tom LaGarde in the first round, 9th pick overall. He was drafted out of North Carolina. He was their first pick to an official NBA team.

29. Linas Kleiza, a Denver Nugget during the 2007-08 season is from what country?

From Quiz The Denver Nuggets

Answer: Lithuania

Linas Kleiza was drafted 27th overall by the Portland Trailblazers in 2005.

30. Dan Issel went to which university?

From Quiz NBA Alumni 2 : Denver Nuggets

Answer: Kentucky

Dan Issel was inducted into the Hall of Fame in 1993.

This is category 4913
play trivia = Top 5% Rated Quiz, take trivia quiz Top 10% Rated Quiz, test trivia quiz Top 20% Rated Quiz, popular trivia A Well Rated Quiz
new quizzes = added recently, editor pick = Editor's Pick editor = FunTrivia Editor gold = Gold Member

Teachers / educators: FunTrivia welcomes the use of our website and quizzes in the classroom as a teaching aid or for preparing and testing students. See our education section. Our quizzes are printable and may be used as question sheets by k-12 teachers, parents, and home schoolers.

 ·  All questions, answers, and quiz content on this website is copyright FunTrivia, Inc and may not be reproduced without permission. Any images from TV shows and movies are copyright their studios, and are being used under "fair use" for commentary and education.