FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
 Detroit Pistons Quizzes, Trivia and Puzzles
 Detroit Pistons Quizzes, Trivia

Detroit Pistons Trivia

Detroit Pistons Trivia Quizzes

  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. NBA Teams

Fun Trivia
Fort Wayne Zollner Pistons 1939-48
Fort Wayne Pistons 1948-57
Detroit Pistons 1957-

11 Detroit Pistons quizzes and 115 Detroit Pistons trivia questions.
1.
  Pistons Alumni    
Multiple Choice
 10 Qns
Do you know where these Detroit Pistons played in college?
Average, 10 Qns, elshark81, Apr 30 05
Average
elshark81
717 plays
2.
  Bad Boy Pistons   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
The Detroit Pistons, known at the time as the Bad Boys of the NBA, won consecutive championships in 1989 and 1990. This is a quiz on those seasons.
Average, 10 Qns, acidclown, Jun 11 07
Average
acidclown
1466 plays
3.
  Detroit Pistons 2004    
Multiple Choice
 10 Qns
This is about the 2003-04 Detroit Pistons! Enjoy.
Easier, 10 Qns, mormongirl85, Jun 29 04
Easier
mormongirl85
2206 plays
4.
  Detroit Pistons 2006-07    
Multiple Choice
 10 Qns
In a season of highs and lows, the Detroit Pistons still made it to a fifth straight Eastern Conference Finals. Let's take a look at their season.
Average, 10 Qns, joemc37, Mar 09 08
Average
joemc37
933 plays
5.
  Detroit Pistons 2004-05    
Multiple Choice
 15 Qns
This quiz will have one question about each player on the 2005 playoff roster. Then I will fill in the remaining three questions with questions about other players that played in Detroit in 2004-05. All multiple choice.
Average, 15 Qns, shadowmyst2004, May 25 09
Average
shadowmyst2004
1341 plays
6.
  Detroit Pistons Quiz Challenge    
Multiple Choice
 10 Qns
This quiz is about the NBA team Detroit Pistons players and coaches. Good Luck!
Easier, 10 Qns, dasportzfreek3, Mar 30 05
Easier
dasportzfreek3
1685 plays
7.
  Detroit Pistons Jersey Numbers    
Multiple Choice
 10 Qns
This quiz is about who wore what jersey number in which year for the Detroit Pistons.
Average, 10 Qns, joemc37, Jan 17 07
Average
joemc37
914 plays
8.
  The Ultimate Detroit Pistons Quiz    
Multiple Choice
 10 Qns
A variety of questions on the Detroit Pistons team since the late '80s.
Tough, 10 Qns, elshark81, Mar 19 05
Tough
elshark81
1090 plays
9.
  10 Questions: Detroit Pistons Multiple Choice Quiz    
Multiple Choice
 10 Qns
Before Detroit shocked the sports world with the Red Wings, the Pistons were the talk of the Motor City.
Tough, 10 Qns, GoodVibe, May 11 06
Tough
GoodVibe gold member
1493 plays
10.
  2002-03 Detroit Pistons    
Multiple Choice
 10 Qns
This quiz is for anyone who thinks they know about the Detroit Pistons. Mostly on the 02-03 season.
Tough, 10 Qns, shadowmyst2004, May 25 09
Tough
shadowmyst2004
1235 plays
trivia question Quick Question
The number 40 was worn by which Piston in 1983-84?

From Quiz "Detroit Pistons Jersey Numbers"




11.
  Detroit Pistons    
Multiple Choice
 10 Qns
Here is trivia for all Detroit Piston fans.
Difficult, 10 Qns, mistatdawg, Feb 16 04
Difficult
mistatdawg
1030 plays

Detroit Pistons Trivia Questions

1. Who wore jersey number 33 during the 1995-96 season?

From Quiz
Detroit Pistons Jersey Numbers

Answer: Grant Hill

Grant played for the Pistons for 6 seasons, all of which wearing the number 33. Shortly before the 2000-01 season, Grant was traded to the Orlando Magic.

2. Which school did Joe Dumars attend?

From Quiz Pistons Alumni

Answer: McNeese State

Joe D was one the best shooters in the league as a crucial part of Detroit's back-to-back championship teams in 1989 and 1990. Dumars won a third ring as the Pistons GM in 2003-04.

3. Who did the Pistons defeat in the 1989 finals to win the NBA championship?

From Quiz Bad Boy Pistons

Answer: Los Angeles Lakers

Having lost to the Lakers in the 1988 NBA Finals, the Pistons entered the 1989 Finals determined to get revenge. They did so emphatically, sweeping the Lakers in four games.

4. Who was the Pistons head coach in 2003-04 season?

From Quiz Detroit Pistons

Answer: Larry Brown

His brother Herb Brown was the assistant coach for the Pistons.

5. What 3 Pistons were in the 1990 NBA All-Star Game?

From Quiz Detroit Pistons

Answer: Isiah Thomas, Joe Dumars, and Dennis Rodman

These 3 also made it in 1992.

6. Who won the 1990 NBA Finals MVP?

From Quiz Detroit Pistons

Answer: Isiah Thomas

He averaged 19.2 points per game during his hall of fame career.

7. What years did Detroit win their first NBA championships?

From Quiz Detroit Pistons

Answer: 1989 and 1990

Notable players included Dennis Rodman, Isiah Thomas, Joe Dumars and Bill Laimbeer.

8. In 2002-03, who wore jersey number 34?

From Quiz Detroit Pistons Jersey Numbers

Answer: Corliss Williamson

Corliss "Big Nasty" Williamson played for the Pistons for 4 seasons including the 2003-04 team that won the NBA championship. 2002-03 was the only season in Big Nasty's career that he made an appearance in every single game.

9. The Pistons drafted Kelly Tripucka in 1981 from which college?

From Quiz Pistons Alumni

Answer: Notre Dame

KT held the Pistons single game scoring record of 54 points until Jerry Stackhouse broke it with 56 points in 2002.

10. Who did Detroit acquire mid 1988-89 season, in the trade that sent Adrian Dantley and a first round draft pick to Dallas?

From Quiz Bad Boy Pistons

Answer: Mark Aguirre

Aguirre went to Detroit as a three time All-Star and quality scorer. Well known for his bad attitude, he was soon put in his place by the other Bad Boys on the team, especially Bill Laimbeer, and quickly became an integral member of the Pistons.

11. Who was the Pistons top draft pick in the 1993 NBA Draft?

From Quiz Detroit Pistons

Answer: Lindsey Hunter

The Pistons had two consecutive picks, drafting Hunter out of Jackson St. with the 10th pick, immediately followed by Allan Houston with the 11th pick.

12. The 1988-1989 Pistons had a franchise best record at the time. How many wins did the team have that year?

From Quiz Detroit Pistons

Answer: 63

The 63-19 record was also the NBA's best that year.

13. Who wore jersey number 10 during the 2003-04 season?

From Quiz Detroit Pistons Jersey Numbers

Answer: Lindsey Hunter

Lindsey was drafted by the Pisonts in the 1993 draft out of Jackson State. He has spent every year of his career with the Pistons except for the 2000-01 season with Milwaukee, the 2001-02 season the L.A. Lakers and part of the 2002-03 season with Toronto.

14. Who was the Pistons' first, 1st Round draft pick in the 03-04 year?

From Quiz Detroit Pistons

Answer: Darko Milicic

Darko was drafted 2nd overall in the NBA Draft and wore 31.

15. Who led the Pistons in rebounding in the 1989-90 season?

From Quiz Detroit Pistons

Answer: Dennis Rodman

Bill Laimbeer was the Pistons top rebounder in 1982-83 thru 1988-89, then the Worm began his dominance as the rebounding king of the league.

16. Who did the Pistons beat in the 1989 NBA Finals?

From Quiz Detroit Pistons

Answer: Lakers

The Lakers were the defending champions that year.

17. The number 11 in 1989-90 was worn by who?

From Quiz Detroit Pistons Jersey Numbers

Answer: Isiah Thomas

Talk about a year, in 1981 Pistons GM Jack McCloskey drafted Isiah Thomas and Kelly Tripucka and signed Vinnie Johnson. Isiah became the starting point guard and led the Pistons to 2 NBA championships.

18. Who was named MVP of the 1988-89 NBA Finals?

From Quiz Bad Boy Pistons

Answer: Joe Dumars

Joe Dumars, the nice guy of the Bad Boys, stepped out of Isiah's shadows with an intense finals series at both ends of the court. He averaged 27.3 points a game and played tough defense in the series.

19. Who was the Pistons' starting Point Guard in the 2003-04 season?

From Quiz Detroit Pistons

Answer: Chauncey Billups

All the choices were guards for the Pistons, but Billups was the starting PG.

20. Who was the first Piston to have 1,000 career blocks with Detroit?

From Quiz Detroit Pistons

Answer: Terry Tyler

Terry Tyler had 1,070. The next closest to him was Lanier with 859.

21. What two players were traded to the Philadelphia 76ers, in aquiring Jerry Stackhouse?

From Quiz Detroit Pistons

Answer: Theo Ratliff and Aaron McKie

22. Who did the 59-23 Pistons beat in the 1990 NBA Finals?

From Quiz Detroit Pistons

Answer: Portland

The Pistons beat the Blazers 4 games to one. The following season, the Pistons were swept by the Bulls in the Conference championship.

23. Who wore jersey number 30 during the 2003-04 season?

From Quiz Detroit Pistons Jersey Numbers

Answer: Rasheed Wallace

Rasheed wore the number 30 during his first season with the Detroit Pistons. He had since changed to the number 36.

24. Which two Pistons were also teammates at the University of Michigan?

From Quiz Pistons Alumni

Answer: Terry Mills and Loy Vaught

Loy Vaught and Terry Mills along with Glen Rice, led the Wolverines to the NCAA title in 1989.

25. Which 1989 championship winning Pistons player, was lost to the team before the 1989-90 season through the NBA expansion draft?

From Quiz Bad Boy Pistons

Answer: Rick Mahorn

Mahorn was Detroit's starting power forward in 1988-89. He was swooped on by the Minnesota Timberwolves in the 1989 expansion draft. The expansion draft allowed new NBA franchises Minnesota and the Orlando Magic to select unprotected NBA players to build their teams. It came as a shock to everyone to lose him so unexpectedly.

26. What was the name of where the Pistons played in the 03-04 season?

From Quiz Detroit Pistons

Answer: The Palace

There was also an Ice Palace in Tampa where the NHL team Lightning play and was owned by the same person.

27. What college did Dick Vitale coach before coaching the Pistons?

From Quiz Detroit Pistons

Answer: University of Detroit

Of course you probably know that Dickie V later became a famous college basketball broadcaster, but before this job he coached Detroit University 1973-77, and then the Pistons 78-89.

28. On average, how many points did Detroit allow during the 1990 playoffs?

From Quiz Detroit Pistons

Answer: 92.9

In 17 playoffs games, Detroit had one of the stingiest defenses since the 24-second shot clock was implemented in 1954.

29. Who wore jersey number 54 in 2005-06?

From Quiz Detroit Pistons Jersey Numbers

Answer: Jason Maxiell

Maxiell was Detroit's first round draft pick in the 2005 NBA draft. With his small size but big athletic ability, Maxiell has been quietly compared to Charles Barkley and Ben Wallace.

This is category 4914
play trivia = Top 5% Rated Quiz, take trivia quiz Top 10% Rated Quiz, test trivia quiz Top 20% Rated Quiz, popular trivia A Well Rated Quiz
new quizzes = added recently, editor pick = Editor's Pick editor = FunTrivia Editor gold = Gold Member

Teachers / educators: FunTrivia welcomes the use of our website and quizzes in the classroom as a teaching aid or for preparing and testing students. See our education section. Our quizzes are printable and may be used as question sheets by k-12 teachers, parents, and home schoolers.

 ·  All questions, answers, and quiz content on this website is copyright FunTrivia, Inc and may not be reproduced without permission. Any images from TV shows and movies are copyright their studios, and are being used under "fair use" for commentary and education.