FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
       NFL Players LR Quizzes, Trivia and Puzzles
       NFL Players LR Quizzes, Trivia

NFL Players L-R Trivia

NFL Players L-R Trivia Quizzes

  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. NFL Players

Fun Trivia
26 quizzes and 364 trivia questions.
All Sub-Categories:
1.
  Terrell Owens    
Multiple Choice
 10 Qns
The NFL football career of Terrell Owens.
Average, 10 Qns, lostfan555, Aug 09 09
Average
lostfan555
331 plays
2.
  Joe Willie Namath   top quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
Joe Namath was a talented and colorful professional quarterback. Please take this fun quiz about his achievements. Enjoy.
Average, 10 Qns, mrgrouchy, Apr 29 09
Average
mrgrouchy
565 plays
3.
  My Favorite NFL Quarterback Was ..    
Multiple Choice
 10 Qns
When I was young my favorite NFL quarterback was .. I have loved the NFL my entire life. I have been a Dallas Cowboys fan since they have been an NFL team. From the early days of the team and their players, one quarterback became a particular favorite.
Average, 10 Qns, cowboybluedog, Nov 09 12
Average
cowboybluedog gold member
662 plays
4.
  Steve McNair Memories   best quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
Former NFL quarterback Steve McNair was killed on the Fourth of July, 2009. This quiz looks at the highlights of his college and pro careers.
Average, 10 Qns, hammerdjh, Jul 14 09
Average
hammerdjh
218 plays
5.
  The Amazing Donovan McNabb    
Multiple Choice
 10 Qns
A difficult and challenging quiz all about NFL quarterback Donovan McNabb.
Tough, 10 Qns, vpham, May 12 13
Tough
vpham
591 plays
6.
  Steve Largent    
Multiple Choice
 15 Qns
Steve Largent was one of the greatest wide receivers ever to play the game of football. How much do you know about him? The questions start on the easy side and become harder as we go. Good luck.
Difficult, 15 Qns, gnar, Feb 05 06
Difficult
gnar
593 plays
7.
  Big Ben Roethlisberger    
Multiple Choice
 10 Qns
This quiz is about the great quarterback, Ben Roethlisberger. Have fun!
Tough, 10 Qns, Starwarsfreak1, Apr 29 09
Tough
Starwarsfreak1
681 plays
8.
  Jim McMahon    
Multiple Choice
 10 Qns
Jim McMahon was the quarterback of the greatest football team of all time. Here is a moderately difficult test as a testament to his legacy.
Average, 10 Qns, Urlacher85, Jan 22 03
Average
Urlacher85
501 plays
9.
  Jerry Rice    
Multiple Choice
 10 Qns
This is a quiz about Jerry Rice, he is my favorite football player ever, and is probably the best receiver ever.
Difficult, 10 Qns, Paknights, Aug 16 08
Difficult
Paknights
1478 plays
10.
  Randy Moss    
Multiple Choice
 10 Qns
This quiz is about Randy Moss and his NFL career.
Very Difficult, 10 Qns, hindu2184, Apr 29 09
Very Difficult
hindu2184
500 plays
trivia question Quick Question
Walter Payton was drafted fourth overall by the Chicago Bears in 1975 out of which Divison 1-AA college?

From Quiz "Sweetness: Life of Walter Payton"





NFL Players L-R Trivia Questions

1. Every Texan's dream come true. He was born in Texas. Played college ball at SMU. Then for played for (who else!) the Dallas Cowboys. And, he was a dandy of quarterback, too. Who?

From Quiz
My Favorite NFL Quarterback Was ..

Answer: Don Meredith

As unique as his own type of individualism was his entire Texas-based football career. Meredith was born in the small, east Texas town of Mt. Vernon. He excelled at two sports in high school - football and basketball. Hard to believe, but his former high school coach has mentioned that he coached Meredith in both sports and that Meredith was probably better at basketball than football.

2. Terrell Owens attended which college?

From Quiz Terrell Owens

Answer: Tennessee-Chattanooga

Terrell Owens attended all four years at Tennessee-Chattanooga until 1996.

3. What position other than quarterback, did Steve McNair play in high school?

From Quiz Steve McNair Memories

Answer: Safety

McNair intercepted 30 passes during his high school career. 15 of them came during his senior year.

4. Which college did Joe Namath attend?

From Quiz Joe Willie Namath

Answer: Alabama

Joseph William Namath, born in Pennsylvania, played for the Alabama Crimson Tide from 1962 to 1964. His coach at Alabama was the legendary Paul "Bear" Bryant. In 1964, Namath led 'Bama to the 1964 NCAA national football title.

5. What team did Randy Moss record his first 200 yard receiving game against?

From Quiz Randy Moss

Answer: Chicago Bears

Jeff George was the Vikings QB in this game that the Vikings won 27-24 in overtime.

6. Where was Ben raised?

From Quiz Big Ben Roethlisberger

Answer: Findlay, Ohio

This is a small town. They were originally Browns fans until Ben was drafted by the Steelers in 2004, then they converted to black and gold.

7. On what day did Donovan McNabb make his regular season debut?

From Quiz The Amazing Donovan McNabb

Answer: September 19, 1999

Donovan McNabb made his regular season debut in the 2nd half of the Eagles-Buccaneers game in 1999.

8. Where was Jim McMahon born on August 21, 1959?

From Quiz Jim McMahon

Answer: New Jersey

McMahon was born in Jersy City, New Jersey. He moved to San Jose, California at the age of 3. He moved again to Utah and attended college there. He currently lives in Chicago.

9. Where was Jerry Rice born?

From Quiz Jerry Rice

Answer: Crawford, Mississippi

Jerry Rice was born there in October of 1962.

10. Rare in today's world of sports, Steve Largent played his entire career on the same NFL team. Name that team (city and teamname please)?

From Quiz Steve Largent

Answer: Seattle Seahawks

11. Although Don Meredith played college ball in Dallas - at Southern Methodist University - he was recruited by the coach at Texas A & M. This coach would go on to make quite a name for himself at another university too. Who?

From Quiz My Favorite NFL Quarterback Was ..

Answer: Paul "Bear" Bryant

The iconic "Bear" Bryant had such a tremendous career at University of Alabama it is easy to forget he ever coached any other team. He was head (football) coach at Texas A & M (1954-1957) the year Don Meredith graduated high school. Bryant's eye for talent was unparalleled. Many of his college players have coached, managed and/or played successfully beyond their college career - and, many give Bryant credit for their success.

12. What college did Steve McNair attend?

From Quiz Steve McNair Memories

Answer: Alcorn State University

Alcorn State is a historically black college located near Lorman, Mississippi. In addition to McNair, its notable alumni include NFL wide receiver Donald Driver, actor Michael Clarke Duncan, civil rights activist Medgar Evers, and author Alex Haley.

13. Which NFL team drafted Joe Namath in November 1964?

From Quiz Joe Willie Namath

Answer: St. Louis Cardinals

After Joe Namath finished his collegiate career, he was an extremely touted young quarterback. The St. Louis Cardinals of the NFL drafted Namath in the first round, but Namath opted to sign with the AFL's New York Jets. In 1965, Namath was named the AFL Rookie of the Year.

14. Which school was Randy Moss never planning on playing for?

From Quiz Randy Moss

Answer: West Virginia

Randy originally was accepted to Notre Dame, then went to Florida St., before ending up at Marshall.

15. During his senior year at high school, how many yards did Ben pass for?

From Quiz Big Ben Roethlisberger

Answer: 4,041

He attended Findlay High School. This was during his senior year, 1999.

16. What is Donovan's middle name?

From Quiz The Amazing Donovan McNabb

Answer: Jamal

Donovan Jamal McNabb was born on November 25th, 1976, in Chicago, Illinois.

17. One of McMahon's trademarks is his sunglasses. Why does he wear them?

From Quiz Jim McMahon

Answer: He stabbed a fork into his eye

At age 6, he stabbed himself in the eye (by accident) with a fork. He waited six hours before telling anyone. He spent a week tied to his bed so that he wouldn't itch it.

18. How many super bowls did Jerry Rice win with the 49ers?

From Quiz Jerry Rice

Answer: 3

Jerry Rice has been a big part of those 3 super bowl wins: Super Bowls XXIII, XXIV and XXIX.

19. During the years Don Meredith was a member of the SMU Mustangs football team (1956-1960) their school was a member of a now defunct power-house conference. Which one?

From Quiz My Favorite NFL Quarterback Was ..

Answer: Southwest Conference

The Southwest Conference dissolved in 1996 amid troubles from recruiting scandals and NCAA probations involving several of its members. Southern Methodist University (SMU) was one of those teams. The NCAA issued a deep and wide, debilitating penalty against SMU in 1987 for what was labeled "repeated major violations" of the NCAA's recruiting procedures. There had been infractions and sanctions involving other teams through the 1980s but this with SMU was the beginning of the end for the Southwest Conference.

20. It might be known that the 49ers drafted Terrell Owens, but in which round did they take him?

From Quiz Terrell Owens

Answer: 3rd

Terrell Owens was taken in the 3rd round of the 1996 NFL draft at pick 89 overall.

21. What award did McNair win in his senior year of college, which recognized him as the outstanding offensive player in Division 1-AA that season?

From Quiz Steve McNair Memories

Answer: Walter Payton Award

The Walter Payton Award is the only one of these 4 awarded specifically to a division 1-AA player. The Heisman Trophy and Walter Camp Award both go to the outstanding player across all of college football. The Sullivan Award goes to the outstanding amateur athlete across all sports.

22. Which uniform number did Joe Namath wear for the New York Jets?

From Quiz Joe Willie Namath

Answer: 12

Joe Namath made the green and white Jets' uniform number 12 famous, especially after the Jets' victory in Super Bowl III. Namath's jersey number was retired by the Jets after he had retired from football. Other NFL quarterbacks with a retired number 12 uniform include Jim Kelly (Bills), John Brodie (49ers) and Bob Griese (Dolphins).

23. How many catches did Randy Moss have in the 2003 season?

From Quiz Randy Moss

Answer: 111

Randy's 111 catches was five more than he had in the previous season.

24. During his first game as starting QB at FHS, how many TDs did he throw?

From Quiz Big Ben Roethlisberger

Answer: 6

This can be read on his bio on his official web site.

25. Who did Donovan McNabb throw his first-ever touchdown pass to?

From Quiz The Amazing Donovan McNabb

Answer: Chad Lewis

McNabb threw a 6 yard touchdown pass to Chad Lewis during the Eagles-Colts game in November 1999.

26. Where did he go to college?

From Quiz Jim McMahon

Answer: Brigham Young

Ironic as it sounds, McMahon did go to a Mormon college.

27. What round was Jerry Rice drafted in?

From Quiz Jerry Rice

Answer: Round 1

Jerry Rice was drafted by the 49ers in 1985.

28. Ok, we're going to get a bit tougher now, so we'll switch to some multiple choice. Where did Steve Largent play his college ball?

From Quiz Steve Largent

Answer: Tulsa

Yep, Steve Largent was part of the Tulsa Golden Hurricane.

29. Don Meredith finished his college football career at Southern Methodist University in the spring of 1960. Which NFL team drafted him?

From Quiz My Favorite NFL Quarterback Was ..

Answer: Chicago Bears

Don Meredith was actually selected by the Chicago Bears during the third round of the college draft. Then Bears owner, George Halas, was aware that Meredith had signed a personal services contract created by the management team of the Cowboys and agreed to a trade. The Bears were given what would have been a third round pick for the Cowboys in an upcoming year (1961) for the trade. By the way, Meredith signed this contract with the Cowboys team BEFORE the team was granted a charter by the NFL.

30. Terrell Owens while playing with the 49ers early in his career, caught a touchdown pass that won the game 30-27 in the 1998 wildcard round of the playoffs. Which team was this that they beat?

From Quiz Terrell Owens

Answer: Green Bay Packers

Terrell Owens got a much needed touchdown after dropping a few balls earlier in the game. The touchdown showed Terrell at a lighter side when he cried after scoring the game winner. The 49ers however would lose the next week to the Atlanta Falcons.

This is category 5008
play trivia = Top 5% Rated Quiz, take trivia quiz Top 10% Rated Quiz, test trivia quiz Top 20% Rated Quiz, popular trivia A Well Rated Quiz
new quizzes = added recently, editor pick = Editor's Pick editor = FunTrivia Editor gold = Gold Member

Teachers / educators: FunTrivia welcomes the use of our website and quizzes in the classroom as a teaching aid or for preparing and testing students. See our education section. Our quizzes are printable and may be used as question sheets by k-12 teachers, parents, and home schoolers.

 ·  All questions, answers, and quiz content on this website is copyright FunTrivia, Inc and may not be reproduced without permission. Any images from TV shows and movies are copyright their studios, and are being used under "fair use" for commentary and education.