FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
   Football Stadiums Quizzes, Trivia and Puzzles
   Football Stadiums Quizzes, Trivia

Football Stadiums Trivia

Football Stadiums Trivia Quizzes

  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. Soccer

Fun Trivia
How familiar are you with football stadiums throughout the world? Try a kick with some of these quizzes about where teams played, and see if you can score a goal!
15 Football Stadiums quizzes and 185 Football Stadiums trivia questions.
1.
  Global Soccer Stadiums    
Multiple Choice
 10 Qns
This quiz has a few questions of varying difficulty about football stadiums around the world. Can you figure out the answers to all of them? Good luck!
Average, 10 Qns, Lpez, Apr 08 23
Average
Lpez gold member
Apr 08 23
236 plays
2.
  Football Stadium Disasters   great trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
The game of Association Football (Soccer) is loved and played worldwide. Regrettably, it's popularity has also bred sorrow. This quiz looks at some of the lees desirable occurrences in the game.
Tough, 10 Qns, FussBudget, Aug 18 08
Tough
FussBudget gold member
3459 plays
3.
  European and UK Stadiums   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 25 Qns
This quiz contains a selection of stadia from around Europe and the UK. Some are easy, some are not. Enjoy.
Tough, 25 Qns, elwood_23, Jan 07 15
Tough
elwood_23
8522 plays
4.
  Soccer Stadiums    
Multiple Choice
 20 Qns
Test your knowledge of worldwide soccer stadiums.
Average, 20 Qns, Duncan76, Dec 08 13
Average
Duncan76
7762 plays
5.
  Football Grounds    
Multiple Choice
 10 Qns
This is a quiz about football (soccer) stadiums around the world.
Average, 10 Qns, Dizart, Jul 11 23
Average
Dizart gold member
Jul 11 23
112 plays
6.
  European Football Stadium Tour   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
Welcome to my 50th quiz. I have decided to take a journey around Europe to some of the continent's finest football stadiums. I'll give you a description and you can see if you can guess correctly. Good luck and as always, have fun.
Average, 10 Qns, runaway_drive, Mar 17 11
Average
runaway_drive gold member
2140 plays
7.
Hello, this is a little quiz to test your knowledge about the names of stadiums used by well known soccer teams.
Average, 10 Qns, paulstefan777, Nov 20 07
Average
paulstefan777
4830 plays
8.
  Football Stadiums of Mexico    
Multiple Choice
 10 Qns
Mexico has many important soccer stadiums. Know about some of them in this quiz. Good luck!
Average, 10 Qns, Lpez, Jun 23 19
Average
Lpez gold member
Jun 23 19
1917 plays
9.
  European Soccer Stadiums Test    
Multiple Choice
 20 Qns
All you European Soccer fans, let's test your knowledge about the names of European Stadiums.
Average, 20 Qns, Luckystrike, Mar 05 09
Average
Luckystrike
6483 plays
10.
  Multiple Choice Quiz about Soccer Stadiums    
Multiple Choice
 10 Qns
Most of these questions are UK based and should be fairly easy for most soccer fans. Good luck!
Average, 10 Qns, ozdez, Feb 05 09
Average
ozdez
6609 plays
trivia question Quick Question
Who plays at the Olympic Stadium in Barcelona?

From Quiz "European and UK Stadiums"




11.
  European Football Stadiums [1]    
Multiple Choice
 15 Qns
From Iceland to Turkey, Europe was awash with fabulous soccer stadiums. Here are a few questions about these stadiums of the world's number one sport. Enjoy!
Difficult, 15 Qns, kristian88, Dec 06 09
Difficult
kristian88
2731 plays
12.
  Greatest Soccer Stadiums    
Multiple Choice
 10 Qns
A quick quiz for the real soccer fans.
Average, 10 Qns, Wezzle12, Oct 06 14
Average
Wezzle12
767 plays
13.
  World Soccer Stadiums in 2006    
Multiple Choice
 10 Qns
This is a quiz about 2006 soccer stadiums all over the world.
Very Difficult, 10 Qns, juanchianglo, May 29 09
Very Difficult
juanchianglo
2129 plays
14.
  European Football Stadiums [2]    
Multiple Choice
 10 Qns
Continuing with Europe's football stadiums, we move over to Eastern Europe and some of the lesser known football nations. Enjoy!
Average, 10 Qns, kristian88, Dec 21 20
Average
kristian88
Dec 21 20
1798 plays
15.
  General Soccer    
Multiple Choice
 5 Qns
General knowledge football (Soccer) of where teams played.
Difficult, 5 Qns, pricey, Jun 27 07
Difficult
pricey
4023 plays
Related Topics
  UK Football Stadiums [Sports] (41 quizzes)


Football Stadiums Trivia Questions

1. This stadium hosted the SWC final in 2010 and has been dubbed the Calabash due to its appearance. What is the name of this stadium?

From Quiz
Greatest Soccer Stadiums

Answer: Soccer City

Soccer City, as it was known during the World Cup, was later renamed the FNB Stadium. It has a capacity of 94,700, making it the biggest stadium on African soil.

2. English football stadiums: I have picked the one of my favourite teams; they're based in London. It was opened in 1877. Which stadium, home to the blues, am I describing?

From Quiz European Football Stadium Tour

Answer: Stamford Bridge

Stamford Bridge is home to Chelsea FC and was built in 1877, before Chelsea were a team (they were formed in 1905). The stadium has a capacity of just under 42,000, making it quite a small stadium for a well-renowned club. White Hart Lane is the home of Tottenham, The City of Manchester Stadium is the home of Manchester City and the Emirates Stadium is home to Chelsea's rivals Arsenal.

3. Which Portuguese football team plays its home games at Estadio das Antas?

From Quiz European Soccer Stadiums

Answer: FC Porto

Boavista played at do Bessa XXI, Benfica at Estadio da Luz, and Belenenses at do Restelo.

4. Where did Austria's Sturm Graz play their home games until 2005, when it was renamed UPC-Arena?

From Quiz Soccer Stadiums

Answer: Arnold Schwarzenegger Stadiun

The stadium was named after the town's most famous son, who revoked the use of his name in 2005.

5. Which South American Football Club played their home games at the Alberto J. Armando Stadium in 2001?

From Quiz General Soccer

Answer: Boca Juniors

Alberto J. Armando was the club's Chairman 1954-56 and 1960-1981. Also known as La Bombonera, 'The Chocolate Box'. Capacity of 57,395. Boca Juniors moved to this ground in 1924.

6. In 2000, who played at the Stadio Giuseppe Meazza?

From Quiz European and UK Stadiums

Answer: Internazionale and AC Milan

Meazza was a player for both Inter and Milan and he was also a member of both of Italy's world cup winning squads of the 1930s.

7. Which team plays at Carrow Road?

From Quiz Soccer Stadiums

Answer: Norwich City

The home of the canaries.

8. Pumas are a Mexican soccer team founded in 1954, and it represents the UNAM university, one of the most known universities in the country. What's the stadium's name?

From Quiz Football Stadiums of Mexico

Answer: Olimpico Universitario

The OlĂ­mpico Universitario was founded in 1952, two years before the team's foundation. It was a venue for the 1968 Olympic Games.

9. This stadium is the largest footballing stadium on Earth and is situated in a country which has never participated in a Soccer World cup. It can host up to 120,000 people. What is the name of this stadium?

From Quiz Greatest Soccer Stadiums

Answer: Salt Lake Stadium

Built in 1984, this massive structure is home to the Indian national football team. The national team was ranked a lowly 145 on the FIFA ranking.

10. Germany: the stadium lights up red when Bayern Munich play. What is the name of this stadium?

From Quiz European Football Stadium Tour

Answer: Allianz Arena

The stadium broke ground in 2002 and was completed in 2005. It can hold up to 66,000 people. It lights up blue as well when 1860 Munich play and white when the German national team play there. The Weserstadion is home to Werder Bremen and Metallica, Van Halen, Bon Jovi and Michael Jackson have played a concert there. Signal Iduna Park is home to Borussia Dortmund and Olympiastadion is home to Hertha BSC.

11. Peru v Argentina, 24 May 1964. 318 spectators lost their lives at which Peruvian venue?

From Quiz Football Stadium Disasters

Answer: Estadio Nacional

"In May 1964, in Lima, 318 people died and 500 were injured when a riot broke out at an Olympic qualifying match between Peru and Argentina, when the referee disallowed a goal to the home team. A 1970 World Cup qualifying match between Honduras and El Salvador sparked a border war between those two nations".

12. The former Russian state of Estonia, now a country on its own, had a brand new national stadium built in 2003. The Lillekula Stadium is also home to Estonia's most successful club. What is the club's name?

From Quiz European Football Stadiums [2]

Answer: FC Flora Tallinn

The stadium is a 15,000 all-seater.

13. A quick boat across the North Sea and we are in the Faeroe Islands. These tiny islands most famous result was when they held Scotland to a 2-2 draw in 2002. In which town did the national side play its home games?

From Quiz European Football Stadiums [1]

Answer: Torshavn

It is also the nation's capital. The stadium is called T?rsv?llur and was built in year 2000. It is a 10,000, state of the art all-seater stadium.

14. Which FA Premier League team played its home games at Maine Road?

From Quiz European Soccer Stadiums

Answer: Manchester City

Man City played their last home games at this stadium at the end of the 2002-03 season. It had been home for Man City since 1923. There were 84,569 fans at Maine Road on March 3rd, 1934 for an FA Cup 6th Round tie against Stoke City. This established a British record attendance for any game outside London or Glasgow. Man United play at Old Trafford, Everton at Goodison Park, and Newcastle at St. James Park.

15. Which national side play at The Azteca?

From Quiz Soccer Stadiums

Answer: Mexico

The Azteca is situated in Mexico, and has also hosted American football, hosting the largest crowd in NFL history, some 112,376 people who visited the stadium to watch the Dallas Cowboys play the Houston Oilers in 1994.

16. Which French team played at Stade Felix-Bollaert Stadium in 2001?

From Quiz General Soccer

Answer: Lens

Capacity of 41,275 which is small for soccer.

17. Who plays at Le Stade Abbe Deschamps?

From Quiz European and UK Stadiums

Answer: AJ Auxerre

Guy Roux has been the club's manager for over 30 years, turning them from a semi-professional team, in to a top French team.

18. In 2017, which Spanish club left their home of 51 years, the Estadio Vicente Calderon, and moved into the Metropolitano Stadium?

From Quiz Football Grounds

Answer: Atletico Madrid

Atletico Madrid were founded in 1903 and have had to live in the shadow of local rivals Real Madrid for much of the ensuing years. The club had a number of home grounds before the Vicente Calderon was opened in 1966. In 2017, they moved into the Metropolitano Stadium which had originally been constructed for a (failed) bid to host the Olympics. The new ground had a capacity of 70,000 in the early 2020s and was chosen to host the 2019 UEFA Champions League final.

19. In which British city would you find the stadiums Villa Park and St Andrew's?

From Quiz Global Soccer Stadiums

Answer: Birmingham

Birmingham is an important city in the United Kingdom, and it is located in the southern part of the nation. Two of the most popular football teams there are Aston Villa and Birmingham City, both of which were founded in the 1870s. When the two clubs play against each other, the match is referred to as the Second City derby. Aston Villa plays at Villa Park, a stadium that opened in 1897 and has hosted important events like the UEFA Cup Winners' Cup final in 1999 and the 2012 FA Community Shield. On the other hand, Birmingham City F.C. play their matches at St Andrew's stadium, a venue that opened in 1906 and replaced the Muntz Street stadium.

20. The Kop End is a famous section of which team's home ground?

From Quiz Soccer Stadiums

Answer: Liverpool

You'll never walk alone.

21. Cruz Azul, a Mexican soccer team, played its home games at the Blue Stadium. How is the stadium called in Spanish?

From Quiz Football Stadiums of Mexico

Answer: Azul & Estadio Azul

The Estadio Azul (Blue Stadium) was the longtime home of the team Cruz Azul (Blue Cross). It had hosted many Mexican league finals.

22. This excellent structure is home to Liverpool football club, home of legends. What is the name of this stadium?

From Quiz Greatest Soccer Stadiums

Answer: Anfield

The home of LFC has seen many legends pass through the tunnel and many more sides brought to their knees.

23. France: this stadium is the home of Olympique Lyonnais or Lyon for short. What is the name of the stadium I am describing?

From Quiz European Football Stadium Tour

Answer: Stade de Gerland

The Stade de Gerland is a UEFA four-star stadium and has a capacity of just over 40,000. In June 2003 a footballing tragedy happened when Marc-Vivien Foe collapsed on the pitch and later died. The Stade Velodrome is home to Marseille, the Parc des Princes is home to PSG and Stadium Municipal is home to Toulouse.

24. Spartak Moscow v Haarlem, October 20, 1982. 340 people die at which Russian stadium?

From Quiz Football Stadium Disasters

Answer: Luzhniki Stadium

October 20, 1982 - Moscow. 340 people are reportedly killed at a European Cup match between Soviet club Spartak Moscow and Harlem of the Netherlands. "Police are blamed for pushing fans down a narrow, icy staircase before the end of the match. When a late goal is scored, exiting fans try to re-enter the stadium and create a "human mincer". Moscow officials dispute the claims made in the publication of the Soviet Sports Committee, saying only 61 died and police did not push fans".

25. FK Skonto's stadium in Latvia is also the national stadium. It's in Latvia's capital city and houses the majority of the nation's club sides. What is the name of the city?

From Quiz European Football Stadiums [2]

Answer: Riga

The stadium was built in 2000 and is all-seater. Riga's other club sides include; FK Riga, Daugava, and Jurnieks.

26. Heading south and Scotland is where we land next. Football here is dominated by two clubs; Rangers and Celtic, both Glasgow clubs. The national stadium is Hampden Park and is actually home to which Scottish club?

From Quiz European Football Stadiums [1]

Answer: Queen's Park

Hampden Park is a 50,000 all seater stadium. Celtic Park houses 60,000 seats and is Scotland's largest stadium. Ibrox, the home of Rangers, houses 50,000 seats.

27. Where do England's Wolverhampton Wanderers play their home matches?

From Quiz Soccer Stadiums

Answer: Molineux

Wolverhampton - or 'Wolves' as they're known - have played at Molineux since 1889 (It's been restructured plenty since then!). The stadium is named after Molineux street, where it is sited. Pronounce it 'Molly New'.

28. What Spanish team play at the San Mames Stadium in 2001?

From Quiz General Soccer

Answer: Athletic Bilbao

Bilbao Famously only sign players from the basque region of Spain. It has a capacity of 40,000.

This is category 9657
Last Updated May 18 2024 5:46 AM
play trivia = Top 5% Rated Quiz, take trivia quiz Top 10% Rated Quiz, test trivia quiz Top 20% Rated Quiz, popular trivia A Well Rated Quiz
new quizzes = added recently, editor pick = Editor's Pick editor = FunTrivia Editor gold = Gold Member

Teachers / educators: FunTrivia welcomes the use of our website and quizzes in the classroom as a teaching aid or for preparing and testing students. See our education section. Our quizzes are printable and may be used as question sheets by k-12 teachers, parents, and home schoolers.

 ·  All questions, answers, and quiz content on this website is copyright FunTrivia, Inc and may not be reproduced without permission. Any images from TV shows and movies are copyright their studios, and are being used under "fair use" for commentary and education.