FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Reading Quizzes, Trivia and Puzzles
Reading Quizzes, Trivia

Reading Trivia

Reading Trivia Quizzes

  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. UK Football Teams

Fun Trivia
www.readingfc.co.uk
3 Reading quizzes and 30 Reading trivia questions.
1.
  Reading FC History    
Multiple Choice
 10 Qns
This is a quiz about the history of Reading Football Club. Good luck!
Tough, 10 Qns, silverginger, Jan 25 06
Tough
silverginger gold member
177 plays
2.
  What do you know about Reading FC?    
Multiple Choice
 10 Qns
General questions on Reading Football Club.
Tough, 10 Qns, ucnrichard, Dec 16 06
Tough
ucnrichard
355 plays
3.
  Reading FC Players 2003-04    
Multiple Choice
 10 Qns
For all 2003-04 Royals fans.
Average, 10 Qns, Spagzy, Dec 16 06
Average
Spagzy
221 plays
trivia question Quick Question
Who is missing from this list of international call ups: Ivar Ingamarrson - Iceland, Steve Sidwell - England U21's, Omar Daley - Jamaica?

From Quiz "Reading FC Players 2003-04"





Reading Trivia Questions

1. In which year were the club formed?

From Quiz
Reading FC History

Answer: 1871

Reading first entered the Football League in the 1920-21 season, where they went on to finish 20th out of 22 teams in the Third Division.

2. What year were Reading formed?

From Quiz Reading FC

Answer: 1871

Reading F.C were formed in 1871 and had no permanent ground. Home fixtures between 1871 and 1896 were played at Reading recreation ground, Reading cricket ground, Coley Park and Caversham cricket ground. In 1896 Reading F.C began playing all their home games at Elm Park.

3. At which ground did Reading first play their home games?

From Quiz Reading FC History

Answer: Reading Recreation Ground

Reading Recreation Ground was used by the club between 1870-82. Coley Park was home between 1881-89, with Caversham Cricket Ground being used until 1896. Elm Park was Reading's home for over 100 years before they moved into the Madejski Stadium in 1998.

4. For how many years did Reading have Elm Park as a home ground?

From Quiz Reading FC

Answer: 102

Reading played at Elm Park for 102 years, between 1896 and 1998, before moving to the newly built Madejski Stadium with a capacity of 25,000.

5. Who was the club's first manager in their history?

From Quiz Reading FC History

Answer: Thomas Sefton

Sefton was Reading's manager between 1897-1901, followed by Sharp (1901-02), Matthews (1902-22), and Marshall was manager unti l923. Other Reading managers over the years include Jimmy Quinn, Alan Pardew, Ian Porterfield, and Mark McGhee.

6. Who missed a penalty in the 1995 1st Division play off final against Bolton?

From Quiz Reading FC

Answer: Stuart Lovell

Reading were leading 2-0 but Bolton came back to take the game into extra time and eventually won 4-3. This was the first time in history that the team finishing 2nd in the league did not gain promotion automatically.

7. What trophy did Reading win in 1988?

From Quiz Reading FC

Answer: Simod Cup

Division 2 side Reading beat division 1 side Luton Town in the Final of the Simod cup at Wembley. The Simod Cup was a trophy that all English league teams were able to compete in. The attendance for this game was 61,470, which was the highest attendance for a Reading game in the 20th century.

8. From which club did Reading sign John Oster in 2005?

From Quiz Reading FC History

Answer: Burnley

Oster began his midfield career with Grimsby Town in 1994, and played 24 League games for the club until he signed for Everton in 1997. A move to Sunderland happened in 1999. Between 1999-2005, Oster went out on loan to Barnsley, Grimsby Town, and Leeds United. Oster signed for Burnley at the beginning of 2005, and made the move to Reading seven months later.

9. In 1983, Reading had to fight off suggestions of a merger with which club?

From Quiz Reading FC

Answer: Oxford United

Reading were relegated to division 4 in 1983 and with huge financial problems were almost forced to sell Elm Park and merge with local rivals Oxford United. This suggestion of a merger was hugely unpopular with supporters of both sides and the club managed to raise enough money to keep Reading competing without having to merge with Oxford.

10. Who made the most appearances for Reading in the 20th century?

From Quiz Reading FC

Answer: Martin Hicks

Martin Hicks was signed from Statford Town in 1976 before being released to Charlton Athletic. A few months later Reading re-signed him and he went on to make 603 appearances for the club before departing for Birmingham City in 1991. He scored 26 goals and captained the side to the Simod Cup victory over Luton 1n 1988.

11. Reading are part of the 100-goal club. How many goals did they score in the League during the 1951-52 season?

From Quiz Reading FC History

Answer: 112

In the 1951-52 League Division Three (South) season, Reading notched an impressive 112 goals. However, they finished the season in second place five points behind champions, Plymouth Argyle. Plymouth also scored over 100 goals that season, when they hit 107 in the League.

12. Which player, who later went on to play for Nottingham Forest, Manchester United and England, left Reading in 1982 to play for Portsmouth?

From Quiz Reading FC

Answer: Neil Webb

Neil Webb only played for Reading for 2 seasons and went on to be capped 26 times for England.

13. In the 1990s, Reading had two managers at the same time. Mick Gooding was one. Who was the other?

From Quiz Reading FC History

Answer: Jimmy Quinn

Gooding and Quinn both played for the club for a while, whilst managing also. After Mark McGhee left the post, both Quinn and Gooding were offered the chance to take the reigns. The two headed the club between December 1994, and May 1997. Gooding played over 300 League games for Reading between 1989-97, while Quinn, a Northern Irish international with 46 caps to his credit, played in 182 League games.

14. At which ground did Reading clinch promotion from division 2 in 2002.

From Quiz Reading FC

Answer: Griffin Park

Reading gained promotion on the final day of the season against promotion rivals Brentford at Griffin Park. A 1-1 draw was enough to earn the Royals 2nd place in Division 2 and with it an automatic promotion place.

15. Reading reached the quarterfinal of the League Cup in the 1995-96 season. Who did they eventually bow out to?

From Quiz Reading FC History

Answer: Leeds United

After securing a 1-1 draw with West Bromwich Albion in the second round, Reading went on to win the replay, 4-2. They then narrowly beat Bury 2-1 in the third round, and swept past Southampton by the same score in the fourth. Reading lost to eventual finalists, Leeds, 2-1 in the quarterfinal. Aston Villa claimed the League Cup, with a 3-0 victory.

16. In the 1946-47 season, Reading set the record for their biggest League victory. Who were they playing?

From Quiz Reading FC History

Answer: Crystal Palace

In their first home League game of the season, Reading demolished Palace, 10-2. Just three days later, they would beat Southend, 7-2. A promising start to the Division Three (South) season went sour however, as Reading ended the season in ninth place.

17. Former Reading player and manager Jimmy Quinn was an international for which country?

From Quiz Reading FC

Answer: Northern Ireland

Jimmy Quinn played 216 times for Reading, scoring 94 times. He became the joint manager, with Mick Gooding, and together they led Reading to 2nd place in Division 1. Jimmy was capped 46 times by Northern Ireland.

This is category 7267
play trivia = Top 5% Rated Quiz, take trivia quiz Top 10% Rated Quiz, test trivia quiz Top 20% Rated Quiz, popular trivia A Well Rated Quiz
new quizzes = added recently, editor pick = Editor's Pick editor = FunTrivia Editor gold = Gold Member

Teachers / educators: FunTrivia welcomes the use of our website and quizzes in the classroom as a teaching aid or for preparing and testing students. See our education section. Our quizzes are printable and may be used as question sheets by k-12 teachers, parents, and home schoolers.

 ·  All questions, answers, and quiz content on this website is copyright FunTrivia, Inc and may not be reproduced without permission. Any images from TV shows and movies are copyright their studios, and are being used under "fair use" for commentary and education.