FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Sports Illustrated Quizzes, Trivia and Puzzles
Sports Illustrated Quizzes, Trivia

Sports Illustrated Trivia

Sports Illustrated Trivia Quizzes

  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. USA

Fun Trivia
www.si.com www.sportsillustrated.com
7 Sports Illustrated quizzes and 95 Sports Illustrated trivia questions.
1.
  Last Second Miracles: Number 23    
Multiple Choice
 10 Qns
This 1991 "Sports Illustrated" video is a collection of sports highlights, in which a winner came from behind at the last moment. But I noticed the number 23 kept coming up in it. Take this quiz and learn what I learned. Good Luck!
Tough, 10 Qns, robmeister, Dec 13 06
Tough
robmeister
630 plays
2.
  SI's Sportsmen of the Year    
Multiple Choice
 20 Qns
This quiz is about SI's Sportsmen of the Year from the 1980s, 1990s, and 2000s.
Tough, 20 Qns, reinelt62, Feb 09 07
Tough
reinelt62
588 plays
3.
  Questions on Sportsman of the Year    
Multiple Choice
 10 Qns
Sports Illustrated has picked a Sportsman of the Year since its start in 1954. Test your knowledge of the famous and the obscure athletes who have been honored.
Difficult, 10 Qns, d2407, Dec 24 04
Difficult
d2407
409 plays
4.
  Sportsman of the Year Test Your Knowledge    
Multiple Choice
 10 Qns
"Sports Illustrated" awards and some "Sportsman of the Year" awards. How many can you identify?
Average, 10 Qns, Sarah606, Feb 13 04
Average
Sarah606
782 plays
5.
  The "Sports Illustrated Jinx"    
Multiple Choice
 25 Qns
The Kansas City Chiefs loss to the Cincinnati Bengals on 17 November 2003 ended a perfect season. The loss has also been blamed on the "Sports Illustrated Jinx". Whenever a person or team appears on the cover, something "bad" happens.
Difficult, 25 Qns, GoodVibe, Sep 03 05
Difficult
GoodVibe gold member
590 plays
6.
  "Sports Illustrated" Covers    
Multiple Choice
 10 Qns
The world's premier sports magazine, "Sports Illustrated", began in 1954. The November 10, 2003 issue recapped the first 50 years. How much do you know about those famous covers that lured us in each week?
Very Difficult, 10 Qns, seamax, Nov 26 03
Very Difficult
seamax
418 plays
7.
  Sports Illustrated Covers: 2006    
Multiple Choice
 10 Qns
This is about athletes who appeared or not on the cover of Sports Illustrated in 2006.
Very Difficult, 10 Qns, reinelt62, Jan 23 07
Very Difficult
reinelt62
353 plays
trivia question Quick Question
Who won "Sportsman of the Year" in 1970?

From Quiz "Sportsman of the Year"





Sports Illustrated Trivia Questions

1. Which Miami Heat guard was SI's choice for 2006 Sportsman of the Year?

From Quiz
SI's Sportsmen of the Year

Answer: Dwyane Wade

Wade led his Heat team to the 2006 NBA title, as they defeated the Mavericks in the finals in 6 games.

2. Who was Sports Illustrated's first Sportsman of the Year in 1954?

From Quiz Sportsman of the Year

Answer: Roger Bannister

The first Sportsman of the Year, in 1954, was Roger Bannister, who on May 6 of that year ran a mile in 3:59.6, the first human runner ever timed under four minutes at that distance. Bannister proved to be a figure for the ages, becoming a renowned research neurologist in Great Britain, and later knighted by Queen Elizabeth in 1975. Eddie Mathews holds an even more singular honor than Bannister: he graced the cover of SI's first issue, August 16, 1954.

3. What Hall of Fame baseball player adorned the cover of the very first "Sports Illustrated" in 1954?

From Quiz "Sports Illustrated" Covers

Answer: Eddie Matthews

Matthews made the cover three more times. Pete Rose had the most covers for a baseball player coming in with a whopping 15.

4. The video opens with the host telling a brief story, in which he said he was on the Cincinnati Bengals, when they lost Super Bowl XXIII to the San Francisco '49ers. Who was the host of this video?

From Quiz Last Second Miracles: Number 23

Answer: Cris Collinsworth

After retiring from the NFL in 1989, Cris Collinsworth joined HBO's Sports Programming division, as a reporter for "Inside the NFL." And in 1998, he started performing double-duty when he joined the "FOX NFL Sunday" broadcast team. By the way, the final score of Super Bowl XXIII was San Francisco 20, Cincinnati 16.

5. Who was "Sports Illustrated's" first "Sportsman of the Year" in 1954?

From Quiz Sportsman of the Year

Answer: Roger Bannister

Roger Bannister was the first person in recorded history to have run the mile in under four minutes. He did this on May 6, 1954, at the age of 25. He later went on to become a neurologist.

6. Which Super Bowl MVP was 2005 Sportsman of the Year?

From Quiz SI's Sportsmen of the Year

Answer: Tom Brady

On February 6, 2005, he led the Patriots to a 24-21 victory over the Philadelphia Eagles in Super Bowl XXXIX.

7. Who was the first football player, college or pro, to be named Sportsman of the Year?

From Quiz Sportsman of the Year

Answer: Terry Baker

Terry Baker, quarterback for Oregon, and the first Heisman trophy winner to also play in an NCAA basketball tournament, was Sportsman of the Year in 1962. He went on to be a backup quarterback for the Los Angeles Rams for three seasons before leaving football for law school in 1965. In 1963, NFL Commissioner Pete Rozelle became the first figure from pro football to be named Sportsman of the Year.

8. In the 2000 Summer Preview issue, a gymnast appears on the cover and fails to medal. What country was he from?

From Quiz The "Sports Illustrated Jinx"

Answer: Belarus

Ivan Ivankov was on the cover.

9. At the 1987 NCAA Basketball Championship, Indiana won at the last second over Syracuse. The winning basket was scored by the player wearing Number 23. Who was this player?

From Quiz Last Second Miracles: Number 23

Answer: Keith Smart & Smart

Initially benched early in the game, Keith Smart returned in the second half and scored 12 of Indiana's last 15 points, including the final basket, a 2-point shot with only three seconds on the clock. The final score was Indiana 74, Syracuse 73. Though his professional playing career never amounted to much, Smart became a coach, first as head coach for the BCA's Fort Wayne Fury, then to the NBA as an assistant coach for the Cleveland Cavaliers. During the 2002-03 season, Smart became interim head coach of the Cavs.

10. 2004s award went to an entire team. Which championship team collected the award?

From Quiz SI's Sportsmen of the Year

Answer: Boston Red Sox

The Red Sox swept the St. Louis Cardinals in the 2004 World Series. Manny Ramirez took MVP honors.

11. Who was the first woman Sportsman of the Year?

From Quiz Sportsman of the Year

Answer: Billie Jean King

In 1972, groundbreaking tennis star Billie Jean King and UCLA basketball coach John Wooden were co-Sportsmen of the Year. Of the other women on the list, only Chris Evert, in 1976, was also a Sportsman of the Year.

12. Prior to joining the Chargers, how many times was Doug Flutie victimized by the Jinx?

From Quiz The "Sports Illustrated Jinx"

Answer: 3

In 1983, while at Boston College, Flutie threw 3 interceptions in a 27-17 loss to West Virginia University. As a USFL player in 1985, Flutie broke his collarbone, had more interceptions than touchdowns, and the USFL folded later that year. As a Buffalo Bill in 1998, Flutie went 12-30 for 154 yards with 2 interceptions in a loss to the Jets.

13. Who won "Sportsman of the Year" in 1970?

From Quiz Sportsman of the Year

Answer: Bobby Orr

Tom Seaver won the award in 1969, Lee Trevino won the honor in 1971, and Billie Jean King shared the award with John Wooden in 1972. Orr was a hockey player.

14. 2003 featured two Sportsmen of the Year. Can you name one?

From Quiz SI's Sportsmen of the Year

Answer: Tim Duncan & Duncan & David Robinson & Robinson

They shared the award as their Spurs defeated the New Jersey Nets 4-2 in the 2003 NBA Finals. Duncan took MVP honors.

15. Who was the first two-time Sportsman of the Year?

From Quiz Sportsman of the Year

Answer: Tiger Woods

Golfer Tiger Woods won in 1996 and 2000.

16. Which famous athlete won the award in 2002?

From Quiz SI's Sportsmen of the Year

Answer: Lance Armstrong

Armstrong won the award for winning his fourth consecutive Tour de France after overcoming cancer.

17. Who was the first non-human Sportsman of the Year?

From Quiz Sportsman of the Year

Answer: Secretariat

Secretariat was a somewhat-controversial winner in 1973. Although he won the first Triple Crown in 25 years with record-breaking times in the Kentucky Derby and Belmont Stakes, and an unofficial record in the Preakness, and won the Belmont by 31 lengths, 1973 was the year the OJ Simpson became football's first 2000-yard rusher.

18. Andy North appeared on the cover of "Sports Illustrated" after winning a 1978 golf tournament. What was this PGA major?

From Quiz The "Sports Illustrated Jinx"

Answer: U.S. Open

North was on the cover, but the Jinx prevented him from winning another PGA Tour event for seven years. In 1985, North was on the cover after winning his second U.S. Open. It turned out to be his final PGA tour win.

19. "Sports Illustrated" broke precedent and released a second midweek issue to cover a historic event that took place on a Tuesday night. This issue became the best selling "Sports Illustrated" of alltime. What was this historic event?

From Quiz "Sports Illustrated" Covers

Answer: Mark McGuire's 62nd homerun

The cover simply showed McGuire making contact on that historic night in September of 1998. The cover simply read 62!.

20. 2001 featured Co-Sportsmen of the Year. Name one.

From Quiz SI's Sportsmen of the Year

Answer: Curt Schilling & Schilling & Johnson & Randy Johnson

The two led the Diamondbacks to their first World Series title in a thrilling 4-3 series victory over the Yankees. The also two shared World Series MVP honors.

21. Who was the first cyclist picked as Sportsman of the Year?

From Quiz Sportsman of the Year

Answer: Greg LeMond

Greg LeMond, the first American to win the Tour de France, was Sportsman of the Year in 1989. Lance Armstrong won the award in 2002 after his fourth consecutive win, and beating cancer.

22. What St. Louis Cardinal was victimized by the Jinx in 1968?

From Quiz The "Sports Illustrated Jinx"

Answer: Curt Flood

After appearing on the cover, Flood went 0-14 with one error and later missed five games.

23. The magazine released its first swimsuit issue in 1964 and featured model Babette March on the beaches of Cozumel. Can you name the first two models to grace the swimsuit issue in three consecutive years?

From Quiz "Sports Illustrated" Covers

Answer: Brinkley & Macpherson & Christie & Elle

Christie Brinkley first graced the cover in 1979. Elle Macpherson first appeared in 1986. Macpherson was on the cover four times while Brinkley, Cheryl Tiegs, and Kathy Ireland all appeared three times each.

24. Which golfer won the award for the second time in 2000?

From Quiz SI's Sportsmen of the Year

Answer: Tiger Woods

Woods won 3 majors in 2000; the US Open, the British Open, and the PGA Championship.

25. 1987 set a record for honoring how many individuals (not associated with a team) as the Sportsman of the Year?

From Quiz Sportsman of the Year

Answer: 8

In 1987, "eight athletes who care" (hockey's Bob Bourne, track's Kip Keino and Judy Brown King, baseball's Dale Murphy, football's Chip Rives and Reggie Williams, golf's Patty Sheehan, and basketball's Rory Sparrow) were selected as Sportsman of the Year. Other years have had more than eight people selected, but they were all teams: the 1980 US Olympic hockey team, the 1999 US women's world cup team, and the 2004 Boston Red Sox.

26. In 1989, what team was the Jinx victim after appearing on the cover before playing San Francisco?

From Quiz The "Sports Illustrated Jinx"

Answer: Falcons

Cover model Deion Sanders was flagged for two illegal hits and allowed a Jerry Rice touchdown in a 45-3 loss to the Niners.

27. What NFL quarterback won "Sportsman of the Year" in 1990?

From Quiz Sportsman of the Year

Answer: Joe Montana & Montana

1990 was Joe Montana's last year with the San Francisco 49ers.

28. In 1999, a team won the honors. Which team was it?

From Quiz SI's Sportsmen of the Year

Answer: US Women's Soccer Team

The women's soccer team won the World Cup in a penalty shootout with China, following a 0-0 draw in regular and extra time. Brandi Chastain scored the winning penalty and famously removed her jersey.

29. Who was the first NFL player to win Sportsman of the Year?

From Quiz Sportsman of the Year

Answer: Terry Bradshaw

Incredibly, not until 1979, the 26th year of the award, did an NFL player win.

30. In 1972, the Nebraska Cornhuskers football team was going for their third consecutive title, but the Jinx hit them after a cover appearance. Who did the Huskers lose to in their first game?

From Quiz The "Sports Illustrated Jinx"

Answer: UCLA

The top-seeded Huskers lost to unranked UCLA 20-17

This is category 10389
play trivia = Top 5% Rated Quiz, take trivia quiz Top 10% Rated Quiz, test trivia quiz Top 20% Rated Quiz, popular trivia A Well Rated Quiz
new quizzes = added recently, editor pick = Editor's Pick editor = FunTrivia Editor gold = Gold Member

Teachers / educators: FunTrivia welcomes the use of our website and quizzes in the classroom as a teaching aid or for preparing and testing students. See our education section. Our quizzes are printable and may be used as question sheets by k-12 teachers, parents, and home schoolers.

 ·  All questions, answers, and quiz content on this website is copyright FunTrivia, Inc and may not be reproduced without permission. Any images from TV shows and movies are copyright their studios, and are being used under "fair use" for commentary and education.