FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
American Idol Season 4 Quizzes, Trivia and Puzzles
American Idol Season 4 Quizzes, Trivia

American Idol: Season 4 Trivia

American Idol: Season 4 Trivia Quizzes

  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. TV Trivia
  6. »
  7. American Idol

Fun Trivia
5 quizzes and 50 trivia questions.
1.
  10 Question "American Idol" Season 4 Quiz   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
This is a quiz about events and people involved with "American Idol", season 4. Enjoy and have fun!
Average, 10 Qns, jesse_fan125, Nov 10 05
Average
jesse_fan125
3465 plays
2.
  The American Dream- "American Idol" Season 4    
Multiple Choice
 10 Qns
This quiz is about the top twelve in season four, and pertains only to THAT time-frame.
Tough, 10 Qns, ncms92, May 26 06
Tough
ncms92
1678 plays
3.
  Test yourself! "American Idol" Season 4 Quiz    
Multiple Choice
 10 Qns
This quiz is about the #1 most watched show in the U.S.A, 'American Idol!' I love to sing, so I love to watch this show. Not all the questions come from the series.
Average, 10 Qns, fullhousefan11, Feb 28 17
Average
fullhousefan11
2675 plays
4.
  "American Idol" Season 4 Quiz Challenge    
Multiple Choice
 10 Qns
I am obsessed with "American Idol"! Season 4 was my favorite season of them all! Let's see how well you were paying attention!
Difficult, 10 Qns, LOTRfan2009, Oct 05 06
Difficult
LOTRfan2009
1119 plays
5.
  Questions on "American Idol" Season 4    
Multiple Choice
 10 Qns
Hey guys! I hope you like "American Idol" season 4! Have fun!
Tough, 10 Qns, Disneygrl2, Mar 24 05
Tough
Disneygrl2
3945 plays
trivia question Quick Question
How many people in the Top 12 are in their teens?

From Quiz ""American Idol" Season 4"





American Idol: Season 4 Trivia Questions

1. Which singer got to sing with Rascal Flatts on the finale of "American Idol"?

From Quiz
"American Idol" Season 4

Answer: Carrie Underwood

Carrie Underwood was a HUGE country fan. She tried to sing country on every show. She ended up being able to sing 'Bless the Broken Road' with Rascal Flatts, one of her favorite bands.

2. In what audition city was the young Anthony Fedorov found?

From Quiz The American Dream- "American Idol" Season 4

Answer: Cleveland

Anthony Fedorov was raised in Trevose, Pennsylvania. He really likes spanish music, love ballads and salsa. He was the youngest male in the competition this year.

3. What are the names of the three judges?

From Quiz "American Idol" Season 4

Answer: Randy Jackson, Paula Abdul, and Simon Cowell

Simon Cowell has a book called 'I Don't Mean to Be Rude But...'

4. Which American Idol is originally from another country?

From Quiz "American Idol" Season 4

Answer: Anthony Fedorov

Anthony was born in Ukraine and had to have a tracheotomy at a young age to be able to talk.

5. What job did Anwar Robinson have when he left home?

From Quiz The American Dream- "American Idol" Season 4

Answer: Music teacher

Anwar Robinson was born in East Orange, New Jersey. He auditioned in Washington D.C. and was 1 of the 2 African-American males in the top 12.

6. Out of all of the Top 12, which two people are the oldest in the competetion?

From Quiz "American Idol" Season 4

Answer: Bo and Constantine

What a coincidence! Both the rockers. Both 29 years of age, yet still in "American Idol".

7. Who dropped out of the top 12?

From Quiz "American Idol" Season 4

Answer: Mario Vazquez

Mario said he dropped out for personal reasons.

8. Which American Idol is a lot like Fran Drescher?

From Quiz "American Idol" Season 4

Answer: Mikalah Gordon

Mikalah has the look and sound of Fran Drescher and has even said that she would like to play Fran's daughter on a remake of 'The Nanny' someday.

9. On the night of the finale, who did Bo Bice sing with?

From Quiz The American Dream- "American Idol" Season 4

Answer: Lynyrd Skynyrd

Bo Bice the runner up was born in Helena, Alabama. He auditioned in Orlando, Florida. He runs a guitar shop back in Helena.

10. Who, including people who quit, was the first person to leave the Top 12?

From Quiz "American Idol" Season 4

Answer: Mario Vazquez

Mario Vazquez actually quit, and that brought back Nikko Smith. Lindsey was the first person voted off, but she was voted off after Mario quit.

11. What was the season 4 cd called?

From Quiz "American Idol" Season 4

Answer: 'Season 4: The Showstoppers'

There was also a single for 'When You Tell Me That You Love Me.' Some of the money from the cd went to the Red Cross.

12. Which "American Idol" finalist was a nanny before trying out for the show?

From Quiz "American Idol" Season 4

Answer: Jessica Sierra

Jessica Sierra was a 19-year-old nanny when trying out for the show. She was voted off after singing "On the Side of Angels."

13. On the season 4 cd "The Showstoppers," what song did Jessica Sierra sing?

From Quiz The American Dream- "American Idol" Season 4

Answer: "Total Eclipse of the Heart"

Jessica Sierra was found in the same crowd with Bo Bice who both auditioned in Orlando. Jessica really likes country music.

14. How many people in the Top 12 are in their teens?

From Quiz "American Idol" Season 4

Answer: 3

Jessica Seirra, Anthony Fedorov, and Mikalah Gordon are the three people who are in their teens.

15. What was their big hit on the cd?

From Quiz "American Idol" Season 4

Answer: 'When You Tell Me That You Love Me'

The CD came out in May of 2005.

16. In Week 2, the contestants sang songs that were Number 1 Hits. What song did Anthony Fedorov sing?

From Quiz "American Idol" Season 4

Answer: "I Knew You Were Waiting For Me"

Anthony sang "I Knew You Were Waiting for me", Bo sang "Time in a Bottle", Anwar sang "Ain't Nobody", Carrie sang "Alone", Constantine sang "I Think I Love You", Jessica sang "Total Eclipse of the Heart", Mikalah sang "Love Will Lead You Back", Nadia sang "Time after Time", Nikko sang "Incomplete", Scott sang "Against All Odds", and Vonzell sang "Best of My Love"

17. Who was brought back into the competition after someone dropped out?

From Quiz "American Idol" Season 4

Answer: Nikko Smith

Nikko was called up after Mario Vazquez quit 'American Idol' for unknown reasons.

18. What was the last song Lindsay sang in the competition?

From Quiz The American Dream- "American Idol" Season 4

Answer: "Knock On Wood"

Lindsay Cardinale was born in Ponchatoula, LA. She auditioned in New Orleans. She keeps a horse shoe in her pocket that her mother gave her for good luck.

19. What was the first week of the Top 12 song theme?

From Quiz "American Idol" Season 4

Answer: 60's

It was a rocky start for the contestants and Lindsey Cardinale got voted off sadly.

20. Who were in the top 3?

From Quiz "American Idol" Season 4

Answer: Vonzell, Bo, and Carrie

Vonzell Soloman is a big fan of Mickey Mouse.

21. Which Top twelve finalist lived in Tampa, FL?

From Quiz "American Idol" Season 4

Answer: Jessica Sierra

Vonzell and Nadia also lived in Florida, but Jessica lived in Tampa.

22. What did Ryan Seacrest do at the end of the show a week before the finale?

From Quiz "American Idol" Season 4

Answer: Dropped a coin down a vent.

Ryan ended up dropping a coin with Bo and Carrie's faces on each side of it down an air vent. Production staff had to come in and help them get it out. They were going to flip it to give someone the chance to pick the order for finale night.

23. Who was the only idol that lived in their auditioning city?

From Quiz The American Dream- "American Idol" Season 4

Answer: Mikalah Gordon

Mikalah Gordon was born in Las Vegas, Nevada and only went right down the road to get her dream complete. She is the only person this year to live in their auditioning city.

24. What three people were in the bottom three on the first week of the Top 12?

From Quiz "American Idol" Season 4

Answer: Mikalah, Jessica, Lindsey

Out of the three of them, Jessica had the highest number of votes.

25. Who sang 'A House is not a Home' on their cd?

From Quiz "American Idol" Season 4

Answer: anwar robinson

Anwar was in Newark, New Jersey before 'American Idol.'

26. Which two judges got in a fight on an auditions episode in January of 2005?

From Quiz "American Idol" Season 4

Answer: Paula and Simon

During one audition night, Simon and Paula got in a huge argument that lasted more than a few minutes. Crew members had to come in to calm them both down.

27. On what song in the competition did Vonzell cry on stage because it was very hard for her?

From Quiz The American Dream- "American Idol" Season 4

Answer: "How Do I Live"

Vonzell Solomon works for the U.S.P.S back in her hometown. She loves her job very much and thinks very highly of her co-workers.

28. During the auditions, what city were they in when they found Mikalah Gordon?

From Quiz "American Idol" Season 4

Answer: Las Vegas

Mikalah Gordon, 17, is from Las Vegas. Also found there was Amanda Avila.

29. What did Bo Bice sing in the finale?

From Quiz "American Idol" Season 4

Answer: 'Sweet Home Alabama'

He performed with Lynyrd Skynyrd. In my opinion, he should have won the competition.

This is category 12958
play trivia = Top 5% Rated Quiz, take trivia quiz Top 10% Rated Quiz, test trivia quiz Top 20% Rated Quiz, popular trivia A Well Rated Quiz
new quizzes = added recently, editor pick = Editor's Pick editor = FunTrivia Editor gold = Gold Member

Teachers / educators: FunTrivia welcomes the use of our website and quizzes in the classroom as a teaching aid or for preparing and testing students. See our education section. Our quizzes are printable and may be used as question sheets by k-12 teachers, parents, and home schoolers.

 ·  All questions, answers, and quiz content on this website is copyright FunTrivia, Inc and may not be reproduced without permission. Any images from TV shows and movies are copyright their studios, and are being used under "fair use" for commentary and education.