FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Animated Batman Quizzes, Trivia and Puzzles
Animated Batman Quizzes, Trivia

Animated Batman Trivia

Animated Batman Trivia Quizzes

  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. TV Trivia
  6. »
  7. Batman

Fun Trivia
12 Animated Batman quizzes and 135 Animated Batman trivia questions.
1.
  Batman: The Animated Series    
Multiple Choice
 10 Qns
This quiz deals with "Batman: The Animated Series". Questions will be about various episodes, and voice actors. Now, on with the quiz!
Easier, 10 Qns, JP3D75, Oct 24 10
Easier
JP3D75
620 plays
2.
  Animated Bat   top quiz  
Multiple Choice
 20 Qns
This is for the cartoon 'Batman', the greatest show of all time. Well, perhaps.
Tough, 20 Qns, cheynem, Mar 13 04
Tough
cheynem
1225 plays
3.
  The Complete 'Batman, The Animated Series'   great trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
This quiz will focus on the voice actors, though some questions are about other things. For the purpose of this quiz, I am including the 'New Adventures' aka 'Batman: Gotham Knights' and the three feature-length films.
Average, 10 Qns, brent6880, May 08 06
Average
brent6880
957 plays
4.
  The Killing Joke    
Multiple Choice
 10 Qns
This quiz is based on the straight to video adaptation of the comic book of the same name. It starred Kevin Conroy and Mark Hamill.
Average, 10 Qns, Shadowmyst2004, Aug 31 16
Average
Shadowmyst2004
275 plays
5.
  "Batman: The Brave & The Bold" Season 1    
Multiple Choice
 10 Qns
"Batman: The Brave & The Bold" is a light-hearted take on Batman, teaming him up with various other heroes in the manner of "The Brave & The Bold" comic book.
Average, 10 Qns, jcpetersen, Jan 28 10
Average
jcpetersen
363 plays
6.
  Batman Unlimited: Animal Instincts   great trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
"Batman Unlimited: Animal Instincts" is a 78-minute animated Batman adventure.
Average, 10 Qns, Shadowmyst2004, Jan 01 16
Average
Shadowmyst2004
133 plays
7.
  Gotham by Gaslight    
Multiple Choice
 10 Qns
Based on the straight-to-video animated movie "Gotham by Gaslight".
Average, 10 Qns, Shadowmyst2004, May 16 19
Average
Shadowmyst2004
May 16 19
212 plays
8.
  Batman: Bad Blood    
Multiple Choice
 10 Qns
"Batman: Bad Blood" is a 74 minute animated adventure that was released straight to DVD. It is set within the DC Animated Universe of several other shows and movies.
Average, 10 Qns, Shadowmyst2004, Apr 15 16
Average
Shadowmyst2004
236 plays
9.
  Joker's Favor   great trivia quiz  
Multiple Choice
 15 Qns
Have fun with this detailed quiz about the episode "Joker's Favor" from "Batman: The Animated Series".
Average, 15 Qns, stingjc, Jan 31 07
Average
stingjc
682 plays
10.
  Batman Unlimited: Monster Mayhem   top quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
"Batman Unlimited: Monster Mayhem" is an 81-minute animated Batman adventure.
Average, 10 Qns, Shadowmyst2004, Nov 11 15
Average
Shadowmyst2004
117 plays
trivia question Quick Question
What criminal name did the Joker take on during the crime where he was turned into the Joker?

From Quiz "The Killing Joke"




11.
  Batman and Harley Quinn    
Multiple Choice
 10 Qns
This quiz is about the straight to video animated movie "Batman and Harley Quinn".
Average, 10 Qns, Shadowmyst2004, Sep 16 17
Average
Shadowmyst2004
Sep 16 17
277 plays
12.
  "Batman The Animated Series" Villains    
Multiple Choice
 10 Qns
One of the most notable aspects of "Batman: the Animated Series" is its villains, so how much do you know about one of the greatest animated superhero rogues galleries of all time?
Difficult, 10 Qns, Fuzzy_Slippers, Nov 05 16
Difficult
Fuzzy_Slippers
204 plays

Animated Batman Trivia Questions

1. Which traditional "Batman" villain was reimagined as a burlesque dancer?

From Quiz
Gotham by Gaslight

Answer: Poison Ivy

This alternate history telling of the "Batman" tale had Ivy performing as a dancer. During her dance in the opening scene, the announcer called her dance moves "poison" as a call on her more traditional name. She was murdered in the second scene she appeared in.

2. In the opening scene a female villain was shown breaking into S.T.A.R. Labs with a partner. Who was it?

From Quiz Batman and Harley Quinn

Answer: Poison Ivy

Batman and Nightwing responded to the break in and found that Ivy had stolen some information about Dr. Alec Holland and his restorative formula. He was turned into Swamp Thing. It was a similar villain, the Floronic Man, who had teamed up with her for the break in.

3. The story opens with voice over a bright evening in Gotham City. Which character was doing the talking?

From Quiz The Killing Joke

Answer: Batgirl

The first half of the animated version was all new content as the movie was based on a single issue comic book. The new opening had Batgirl giving an overview of how things used to be. At that point she had been helping Batman for about three years.

4. Which member of the Bat family saved the mob accountant from being tortured in the opening scene?

From Quiz Batman: Bad Blood

Answer: Batwoman

Batwoman made the initial save, though Batman showed up to help her. The troupe of villains included the Electrocutioner, Tusk, Killer Moth and Firefly. They were torturing the accountant for a rival crime gang when the heroes showed up. Batwoman wasn't an official member of the Bat family at the beginning of the adventure. She was acting independently of Batman. Over the course of the movie she became a member of the group.

5. How often did the Midas Heart pass by the Gotham skies?

From Quiz Batman Unlimited: Animal Instincts

Answer: Every 75 years

The Midas Heart was an asteroid with a solid gold core. A newscaster mentioned early in the video that it passes by the Earth every 75 years and was just three days away at the start of the tale.

6. In the opening scene Solomon Grundy helped which other villain escape from prison?

From Quiz Batman Unlimited: Monster Mayhem

Answer: Silver Banshee

Among the four options only Silver Banshee appeared in the adventure. Grundy and Banshee broke out of prison and began terrorizing Gotham City. Silver Banshee was created in 1985 for the comic "Action Comics" #595.

7. What is Batman's other identity?

From Quiz Batman: The Animated Series

Answer: Bruce Wayne

Bruce Wayne is a billionare industrialist whose parents were shot, and killed by a mugger right in front of him as a child. Because of this, Bruce decided to devote his wealth and his life to fighting crime as Batman, Gotham City's dark knight. The voice of Bruce Wayne/Batman was done by actor Kevin Conroy, who has gone on to voice both Bruce Wayne/Batman in other DC comic universe cartoons, including "Justice League", "Superman: The Animated Series" (the episode "World's Finest" Parts 1/2), the movie "Batman: Mask Of The Phantasm", and the video game "Batman: Arkham Asylum".

8. In the teaser before the first episode, "Rise of the Blue Beetle!", Batman teams up with Green Arrow to take down a villain who is a royal pain, even if it doesn't take too much time to defeat him. Who is this villain?

From Quiz "Batman: The Brave & The Bold" Season 1

Answer: Clock King

The "B:TB&TB" version of Clock King wears a costume with a clock head and crown, which has more in common with the costume worn by the first Clock King in comics, William Tockman ("World's Finest Comics" #111, 1960), than the second/current Clock King in comics, Temple Fugate ("Teen Titans" #56, 2008), who is based on the "Batman: The Animated Series" version of Clock King.

9. In "Joker's Favor," the Joker forces Charlie Collins, an average schlub, to do the villain a favor. What is said favor?

From Quiz Animated Bat

Answer: Open a door

He has to open a door so Harley Quinn can enter Commissioner Gordon's testimonial dinner with a giant cake. "She can't open the door and push it in all by herself!"

10. What street thug attempted to attack Batman?

From Quiz Gotham by Gaslight

Answer: Big Bill

Big Bill was running a street gang of young boys. The boys were mugging people for him. Batman put an end to it by beating the big man bloody, and breaking his leg when the boys claimed he'd "run them down". The three boys, Dickie, Timmy, and Jason, are all names shared by future "Robins".

11. Where did Nightwing find Harley Quinn?

From Quiz Batman and Harley Quinn

Answer: Superbabes Diner

Superbabes was a diner where all of the waitresses dressed in skimpy versions of DC Comics female heroes. Harley was the only villain in the group, and the only one that was actually the hero/villain that she was dressed as.

12. What actor plays Scarecrow in the original series?

From Quiz "Batman The Animated Series" Villains

Answer: Henry Polic

Jeffrey Combs did however play him in the revamp, as well as The Question in the "DCAU" series "Justice League." Perlman did however play Clayface in all of his "DCAU" appearances, as well as "Killer Croc" in "The Batman," and "Doctor Double X" in "Batman: The Brave and the Bold."

13. What was the name of the villain who developed a crush on Batgirl?

From Quiz The Killing Joke

Answer: Paris Franz

She helped to stop him from stealing an armored truck in the first action sequence, where he developed a respect for her. The next 20 minutes of the movie then dealt with her learning how to handle an obsessive criminal. Francesco eventually killed his own uncle as a "gift" to Batgirl. After that, she and Batman took care of him for good.

14. Who took on the mantle of Batman when Bruce Wayne went missing?

From Quiz Batman: Bad Blood

Answer: Dick Grayson

Bruce went missing after the fight in the opening scene. The movie is based on the DC Comics New 52 storyline "Battle for the Cowl". Original Robin Dick Grayson put down his own secret identity of Nightwing and took on the Batman cowl because Gotham City needed a Batman, not just a costumed crimefighter.

15. What color was the bat symbol on the suit Batman was wearing when he first appeared?

From Quiz Batman Unlimited: Animal Instincts

Answer: Red

Typically the logo is yellow on most batsuits. Batman was shown flying in the first scene he was in, with a dark red bat symbol on his chest. The suit resembled the design from the series "Batman Beyond".

16. What holiday was being celebrated in Gotham City the night of the prison break?

From Quiz Batman Unlimited: Monster Mayhem

Answer: Halloween

Grundy is a very large and colorful character, because it was Halloween he was able to walk right down the street undetected. At one point he was called a Zombie Frankenstein. Among the characters seen in costume was Elvis.

17. Which villian was actually a friend of Bruce Wayne's?

From Quiz Batman: The Animated Series

Answer: Two-Face

On "Batman: The Animated Series", District Attorney Harvey Dent was Bruce Wayne's friend who was blackmailed by Rupert Thorne. Dent suffered from holding in his anger since childhood, causing him to develop a split personality-Harvey Dent, and "Big Bad Harv". During a battle with Rupert Thorne and his thugs, an explosion caused by a live wire falling into a vat of chemicals scarred half of Dent's body and damaged his mind, causing "Big Bad Harv" to take over Dent's persona. He began referring to himself as Two-Face. Two-Face was voiced by Richard Moll, who is best known for his role as Bull Shannon, the towering baliff on the 80's NBC TV series "Night Court".

18. Batman teams up with a stretchy, shape-changing hero to fight Gorilla Grodd in "Terror on Dinosaur Island!". Who is this former crook turned hero?

From Quiz "Batman: The Brave & The Bold" Season 1

Answer: Plastic Man

"B:TB&TB" puts its own spin on Plastic Man's origin by showing a flashback where Patrick "Eel" O'Brian works as Kite Man's henchman before getting powers and becoming a hero, which is close to but not quite his origin from "Police Comics" #1, 1941. Plastic Man is voiced by Tom Kenny, who is also the voice of Spongebob Squarepants.

19. Why does the Joker begin to follow behind Charlie while driving?

From Quiz Joker's Favor

Answer: He cursed at the Joker.

"That was the Joker. I cussed out the Joker!"

20. Mark Hamill (of Luke Skywalker fame) played which villain on this series and its spin-offs?

From Quiz The Complete 'Batman, The Animated Series'

Answer: The Joker/Jack Napier

He also played Hobgoblin on 'Spider-Man' (ran on FOX 1994-98) among many others. He has had a quite a few voice roles over the years since 'Star Wars.'

21. In "Riddler's Reform," the Riddler creates a puzzle box toy that becomes the rage in Gotham City. How much does said toy cost?

From Quiz Animated Bat

Answer: $19.95

So "grab your parents...or just their wallets, and run on down to your nearest toy store! Tell them the the Riddler sent you!"

22. How tall was the ferris wheel?

From Quiz Gotham by Gaslight

Answer: 250 feet

The ferris wheel was 250 feet tall and traveled at 15 miles per hour. Dr. Hugo Strange promised people it was safe. The ferris wheel was placed at the Gotham World's Fair.

23. How did Harley beat Nightwing when they fought outside of her apartment?

From Quiz Batman and Harley Quinn

Answer: Joker Venom

She had a spiked ring with low-grade Joker Venom in it. She said that was the only good thing she ever got from him. After beating Nightwing she tied him up inside her apartment.

24. What was the nickname given to Baby-Doll's gun that was disguised as a doll?

From Quiz "Batman The Animated Series" Villains

Answer: Mr. Happy-Head

Woobie is the name of Barbara Gordon's (aka Batgirl) stuffed bear. Beppo is a stuffed monkey that belonged to Lois Lane when she was a child, which appeared in the "Superman: The Animated Series" episode "Monkey Trouble," in which a chimp that lived with Lois as a child is sent into space, and is transformed into a giant, monster ape.

25. When not fighting crime as Batgirl, what did Barbara Gordon do for a living?

From Quiz The Killing Joke

Answer: Librarian

Barbara was the daughter of police commissioner Jim Gordon. As far as anyone knew she was just a librarian. She served as Batman's protege during this story, and later on in the comic continuity (after the events of this tale stopped her from being Batgirl) she served as Oracle.

26. Who caused the accident that fused the black mask to Roman Sionis' face?

From Quiz Batman: Bad Blood

Answer: Damien Wayne/Robin

Much like in the comic the movie is based on, Roman Sionis was just a man in a mask. Until that is Damien hit him in the face with an errant flare. The fire fused the mask onto his face and turned him into a madman.

27. What company was the robot animal breaking into when Batman interrupted it?

From Quiz Batman Unlimited: Animal Instincts

Answer: S.T.A.R. Labs

The first villain shown was a giant robot that resembled a wolf. Batman interrupted a theft from S.T.A.R. Labs, but was unable to track down the robot before it got away.

28. Solomon Grundy dressed up as what in order to gain access to a factory?

From Quiz Batman Unlimited: Monster Mayhem

Answer: pizza delivery

Grundy dressed as a pizza delivery man in order to get past the security for the factory. When the guards opened the box Grundy had already eaten the pizza.

29. In the episode "Almost Got Him", who saved Batman from the Joker's trap?

From Quiz Batman: The Animated Series

Answer: Catwoman

The Joker captured Batman, and (in front of a live TV audience) had him strapped to a laughter-activated electric chair. The Joker filled the studio with laughing gas, causing anyone exposed to it to laugh at anything, even the listings in the telephone book. Catwoman saved Batman from the electric chair, but ended up getting captured by the Joker (with a little assistance from Harley Quinn). Batman (disguised as Killer Croc) discovered that the Joker had her tied to a grinder at a cat food factory, while playing cards with him, the Penguin, Two-Face, and Poison Ivy, who each told a story about how they almost trapped and captured Batman. After Batman rescued Catwoman, she asked him if there will ever be a world where they can live in without masks, or psychotic villians. Batman says "maybe", and then swings off into the night's sky. Catwoman's response was "Almost got him!" (which was the title of this particular episode).

30. Red Tornado teams up with Batman to stop Fun Haus from ruining Christmas in one episode. What is the name of this episode?

From Quiz "Batman: The Brave & The Bold" Season 1

Answer: "Invasion of the Secret Santas!"

Fun Haus is a character created for "B:TB&TB", however he uses toys as a gimmick and visually is a bulked up version of the second Toyman, Jack Nimball (Action Comics #432, 1974), wearing a yellow jester costume. This is also the costume worn by Toyman in the "Super Friends" cartoons in the 1970s.

This is category 11239
play trivia = Top 5% Rated Quiz, take trivia quiz Top 10% Rated Quiz, test trivia quiz Top 20% Rated Quiz, popular trivia A Well Rated Quiz
new quizzes = added recently, editor pick = Editor's Pick editor = FunTrivia Editor gold = Gold Member

Teachers / educators: FunTrivia welcomes the use of our website and quizzes in the classroom as a teaching aid or for preparing and testing students. See our education section. Our quizzes are printable and may be used as question sheets by k-12 teachers, parents, and home schoolers.

 ·  All questions, answers, and quiz content on this website is copyright FunTrivia, Inc and may not be reproduced without permission. Any images from TV shows and movies are copyright their studios, and are being used under "fair use" for commentary and education.