FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
King Of The Hill  Characters and Actors Quizzes, Trivia and Puzzles
King Of The Hill  Characters and Actors Quizzes, Trivia

'King Of The Hill' - Characters and Actors Trivia

'King Of The Hill' - Characters and Actors Trivia Quizzes

  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. TV Trivia
  6. »
  7. King Of The Hill

Fun Trivia
12 quizzes and 120 trivia questions.
1.
  'King of the Hill' Characters   best quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
In this quiz I have invited the various characters from the television show 'King of the Hill' to describe themselves in a nutshell. Below are the results of my various interviews...good luck!
Very Easy, 10 Qns, thejazzkickazz, Apr 09 05
Very Easy
thejazzkickazz gold member
6055 plays
2.
  'King of the Hill' - Hank Hill   best quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
See how much you know about America's favorite animated good old boy, Mr. Hank Hill of the television show 'King of the Hill'. Good luck, I tell you what!
Easier, 10 Qns, thejazzkickazz, Jun 12 12
Easier
thejazzkickazz gold member
5735 plays
3.
  'King of the Hill' - Bobby Hill   best quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
Many people who watch 'King of the Hill', including my wife, insist that Bobby Hill is the most entertaining character. It's hard to argue with that. This quiz is dedicated to him, have fun!
Average, 10 Qns, thejazzkickazz, May 19 07
Average
thejazzkickazz gold member
5018 plays
4.
  'King of the Hill' - Peggy Hill   best quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
Peggy Hill is my favorite character from 'King of the Hill'. She's quirky, insecure, intelligent, strong-willed and always amusing. This quiz is dedicated to her. Have fun!
Average, 10 Qns, thejazzkickazz, May 19 07
Average
thejazzkickazz gold member
3549 plays
5.
  'King of the Hill' - Dale Gribble   best quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
Certainly the most paranoid character ever to appear on primetime TV, Dale Gribble would certainly not endorse a quiz being made about him. Hence, let's just keep this between you and me. Have fun!
Average, 10 Qns, thejazzkickazz, Feb 26 07
Average
thejazzkickazz gold member
3547 plays
6.
  'King of the Hill' - Joseph and Nancy   best quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
This quiz is dedicated to Dale Gribble's little family, namely Nancy, his wife, and Joseph, his son. Have fun!
Average, 10 Qns, thejazzkickazz, Feb 27 07
Average
thejazzkickazz gold member
2831 plays
7.
  'King of the Hill' - Luanne   best quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
If you're a fan of 'King of the Hill', this may be the quiz for you. This quiz focuses its attention on one of the key characters from the show, namely Luanne. I hope you will enjoy!
Average, 10 Qns, thejazzkickazz, Feb 24 07
Average
thejazzkickazz gold member
3127 plays
8.
  'King of the Hill' - The Souphanousinphones   best quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
Where would 'King of the Hill' be without Kahn, Minh and Connie to provide a bit of spice (especially to Peggy's dishes)? This quiz is dedicated to my favorite Souphanousinphones...good luck!
Average, 10 Qns, thejazzkickazz, May 20 07
Average
thejazzkickazz gold member
2192 plays
9.
  'King of the Hill' - Cotton Hill   best quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
Yet another in my series of quizzes examining the characters of 'King of the Hill', this one focuses on the grouchy and very excitable Cotton Hill, father of Hank Hill. Good luck!
Average, 10 Qns, thejazzkickazz, Sep 23 18
Average
thejazzkickazz gold member
Sep 23 18
2277 plays
10.
  Queen of the Hill   best quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
This quiz is all about the matriarch of the Hill family, Peggy!
Easier, 10 Qns, guitargoddess, Jul 28 11
Easier
guitargoddess gold member
845 plays
trivia question Quick Question
Peggy Hill is not only a wonderful homemaker, she also has a part-time job. What language does she substitute teach for in the local schools?

From Quiz "'King of the Hill' - Peggy Hill"




11.
  "King of the Hill": Little Known Facts    
Multiple Choice
 10 Qns
You're going to have to be well-versed in your knowledge of "King of the Hill" to do well on this quiz, I tell you what! This quiz covers the first nine seasons, and includes some extra info found in the DVDs and not seen on the show, hoo-yeah!
Impossible, 10 Qns, bock777, Jun 10 13
Impossible
bock777
2768 plays
12.
  Do You hear Voices?    
Multiple Choice
 10 Qns
"King of the Hill" has had a lot of guest voices. See how many you can dentify.
Tough, 10 Qns, ammo55, Aug 31 18
Tough
ammo55
Aug 31 18
2604 plays

'King Of The Hill' - Characters and Actors Trivia Questions

1. Any casual viewer of "King of the Hill" knows that the Hill family resided in Texas, but Peggy was not a native Texan. Where was Peggy from?

From Quiz
Queen of the Hill

Answer: Montana

Peggy moved from Montana to Texas when she was a teenager. In some episodes of the show, it was suggested that Peggy left home to get away from her critical and overbearing parents, despite other moments in the show when Peggy's parents were shown in flashbacks to be regular, kind, suburban-type parents. The critical and overbearing version, of her mother at least, seems to be what the viewer is supposed to believe though, as can be seen in the episode when the Hill family visited Peggy's parents' cattle ranch in Montana (season nine's "A Rover Runs Through It").

2. The Souphanousinphones live right next door to the Hills in 'King of the Hill', but they haven't always lived there. What is the home country of both Kahn and his wife Minh?

From Quiz 'King of the Hill' - The Souphanousinphones

Answer: Laos

Laos, a small landlocked country between Thailand and Vietnam (or so Kahn puts it), is the home country of both Kahn and his wife. Kahn is very proud, perhaps overly proud, of his Laotian background, and he constantly juxtaposes himself against the 'rednecks' that live all around him.

3. The beautiful Nancy Gribble is the unlikely wife of the paranoid Dale Gribble (How'd that happen?!), and the proud mother of Joseph. What is the name of the actress who voices this lovely 'King of the Hill' character?

From Quiz 'King of the Hill' - Joseph and Nancy

Answer: Ashley Gardner

Ashley Gardner is primarily a stage actress, although she has appeared in such movies as 'He Said, She Said' and 'Johnny Suede'. She has made numerous appearances on television, on such shows as 'Seinfeld', 'Nash Bridges' and 'ER', but by far her best TV gig has been 'King of the Hill'. In the early years of the show she voiced several of the female characters in each episode. She also is the voice of Didi Hill.

4. Easily one of the most popular characters from 'King of the Hill', Dale Gribble is a chain-smoking paranoid that would be the dream patient of any psychiatrist. What actor voices this conspiracy theory nut?

From Quiz 'King of the Hill' - Dale Gribble

Answer: Johnny Hardwick

Johnny Hardwick is a real life native of Austin, Texas, and works as a stand-up comedian when he is not busy with 'King of the Hill'. Did you know that the role of Dale was originally offered to Daniel Stern, but contract negotiations caused the deal to fall through. Thank goodness Johnny got the job!

5. Cotton Hill is cantankerous, crude and very prejudiced, but somehow manages to also be somewhat loveable. Who is the voice behind this very enigmatic 'King of the Hill' character?

From Quiz 'King of the Hill' - Cotton Hill

Answer: Toby Huss

Toby Huss is not only the voice of Cotton Hill, but he also does the voice of Kahn Souphanousinphone and Joe Jack, among other minor characters. The talented Toby has also appeared in such movies as 'Down Periscope', 'Jerry Maguire' and 'Bedazzled'.

6. Peggy Hill is one of the true motors that makes the humor machine work on 'King of the Hill'. What wonderful character actress provides the voice talent that makes the Peggy Hill motor run?

From Quiz 'King of the Hill' - Peggy Hill

Answer: Kathy Najimy

Kathy Najimy is a Hollywood veteran, with films such as 'Soapdish', 'The Fisher King', and 'Sister Act' on her resume. She has also been a regular on TV shows such as 'Veronica's Closet' and 'Numb3rs'. Oddly enough, despite her lovely heartland accent on the show, Kathy was born in San Diego. She's a Lebanese American.

7. Hank Hill is one of the main characters from the television show 'King of the Hill'. Name the show's co-creator, and the voice behind this very lovable animated character!

From Quiz 'King of the Hill' - Hank Hill

Answer: Mike Judge

Mike Judge, who created 'Beavis and Butthead', and also directed the cult classic film 'Office Space', is the genius behind 'King of the Hill', and the voice of Hank Hill. Mike Judge based Hank Hill's personality on his own father. Did you know that Mike Judge has a B.S. in Physics from the University of California, San Diego?

8. What is Bobby's middle name?

From Quiz "King of the Hill": Little Known Facts

Answer: Jeffrey

The season 1 DVD features this information. This is an interesting fact because unknown to most, Jeff is Boomhauer's first name. So, did Hank give his son his babehound friend's name as a tribute of some sort? Another thing that comes to mind is the fact that Peggy claims she wanted to name Bobby Jeffrey. Is Peggy hiding passion for B-Dog? Dang ol', what, man?!

9. Who provided the voice for Boggle champ Cissy Cob?

From Quiz Do You hear Voices?

Answer: Laurie Metcalf

Peggy was ranked 255 out of 256 just above the Boggle playing chicken.

10. What type of employment has Nancy been involved in since the inception of the show?

From Quiz 'King of the Hill' - Joseph and Nancy

Answer: Television news

Nancy started as a weather girl for Channel 84 News. She then moved 'up' to become the co-anchor for that daily news show. She goes by the 'stage' name Nancy Hicks-Gribble when she appears on television.

11. Despite his seething distrust for just about everyone else in the world, Dale Gribble is actually married! What is the name of Dale's beautiful wife?

From Quiz 'King of the Hill' - Dale Gribble

Answer: Nancy

Nancy Gribble is a far more attractive person than Dale, physically, but perhaps she considers him beautiful on the inside. Unfortunately for Dale, Nancy has carried on an affair with John Redcorn behind Dale's back. However, she eventually renounced her behavior and became faithful to her unwitting husband.

12. What unusual 'L' name is the crotchety Cotton Hill's middle name?

From Quiz 'King of the Hill' - Cotton Hill

Answer: Lyndal

Cotton Hill was born in 1927, or so he claims. Other than that, we do not know entirely too much about his pre-World War II background. Obviously, he is a proud Texan and was most likely born in that state.

13. Though Luanne has been with the show since the beginning, and she has lived with the Hills essentially the entire time, she is not an immediate member of the family. What is Luanne's relationship to the Hills?

From Quiz 'King of the Hill' - Luanne

Answer: Niece on Peggy's side

Luanne came to live with the Hills during the pilot episode, after her parents got into a fight. Apparently, Luanne's mother stabbed her father with a fork. Luanne moved into Hank Hill's beloved den, and, with the exception of a few instances, she has lived there ever since!

14. Bobby Hill is played by a female voice actor, which shouldn't be surprising for animated TV addicts. Who provides the excellent voice behind Bobby?

From Quiz 'King of the Hill' - Bobby Hill

Answer: Pamela Segall

Also known by her married name, Pamela Adlon, Segall has had a long career in Hollywood, beginning as a child actress in the movie 'Grease II', wherein she played Dolores Rebchuck. She also appeared in movies such as 'Say Anything...' and 'The Adventures of Ford Fairlane'. Since 1997, she has appeared primarily as a voice actor.

15. Peggy Hill was neither born a Hill, nor was her birth given name Peggy. What was her given name at birth?

From Quiz 'King of the Hill' - Peggy Hill

Answer: Margaret Platter

Peggy Hill was born Margaret J. Platter in 1956. Peggy's father was modeled somewhat after the father in the movie 'A River Runs Through It', and her mother was extremely critical of Peggy as a youth. It is suggested on the show that Peggy essentially left home while still in her teens.

16. What is Hank's body mass index?

From Quiz "King of the Hill": Little Known Facts

Answer: 28.2

With a height of 6'2" and a weight of 220 lbs., Hank's BMI calculates to 28.2. We learn his height and weight (6'2" and 220 lbs.) in the season 9 episode "Dale to the Chief", when he gets his renewed driver's license that accidentally lists him as female, which leads to a huge battle against the government, Hill-style. We also learn his eyes are brown.

17. Hank's father Cotton rarely called Peggy by her proper name; how did he address her?

From Quiz Queen of the Hill

Answer: Hank's Wife

Hank's outspoken and brash father, Cotton Hill, a WWII veteran with no shins, was not particularly nice to anybody (except maybe to Bobby, on occasion), but he was often particularly rude to Peggy. He nearly always referred to her as "Hank's wife", even to her face. Cotton also named his second son "Good Hank", or G.H. Sadly, Cotton Hill passed away, due to a "shrimp-related accident" in the twelfth-season episode "Death Picks Cotton".

18. Nancy Gribble hasn't always been a Gribble. What was her birth surname?

From Quiz 'King of the Hill' - Joseph and Nancy

Answer: Hicks

As mentioned in the previous information, she is proud of her birth name and continues to use it in a hyphenated sense professionally. Here's another tidbit I'll bet you didn't know about Nancy: She's not a natural blonde!

19. Not only is Dale married, but he is also the proud father (or so he believes) of a teenaged son. What is the name of this son, the spitting image of his father?

From Quiz 'King of the Hill' - Dale Gribble

Answer: Joseph

Indeed, Joseph is the spitting image of his father, his true father John Redcorn, that is. Joseph was conceived while Nancy was having her affair with John Redcorn, unbeknownst to the clueless Dale. Dale eventually comes to realize that Joseph looks different from him, but he deduces in one episode that this is because Joseph's father is really an alien.

20. Cotton Hill has been married twice during his long and storied life. What was the name of Cotton's first wife, also Hank Hill's mother?

From Quiz 'King of the Hill' - Cotton Hill

Answer: Tilly

Tilly is a mild-mannered, kindly woman who enjoys gentle hobbies like collecting glass animal figurines. It's hard to believe that she could have ever been married with Cotton, her opposite in almost every respect.

21. Bobby Hill is a perennial 13-year old. That being said, what is the name of the middle school that Bobby seems to endlessly attend?

From Quiz 'King of the Hill' - Bobby Hill

Answer: Tom Landry Middle School

Bobby attends the same school at which his mother works occasionally as a substitute teacher (and, in one episode, where his father also worked as a substitute teacher). Tom Landry is named for Hank Hill's hero, the former coach of the Dallas Cowboys.

22. Peggy Hill is not a native to the state of Texas. Rather, she was born in another state north of the Lone Star state. What large western U.S. state was Peggy's birthplace?

From Quiz 'King of the Hill' - Peggy Hill

Answer: Montana

Peggy's family were Montana cattle ranchers. Peggy stayed in Montana until high school, at which time she moved to Texas and soon became Hank Hill's sweetheart. Her accent seems to be a hybrid Montana-Texas drawl. (Okay, I admit that I just made that up!)

23. Though Hank Hill is a proud member of the Arlen community, and a devoted Texan, he was not born in that state. Rather, he was born in a much larger American city, but which one?

From Quiz 'King of the Hill' - Hank Hill

Answer: New York City

Hank learns in one episode that his mother gave birth to him in a bathroom at Yankee Stadium. It seems that the Hills were visiting New York City at the time because Cotton Hill, Hank's father, intended to kill visiting foreign dignitary Fidel Castro.

24. What is Peggy's mom's name?

From Quiz "King of the Hill": Little Known Facts

Answer: Maddy

We see Peggy's mother rarely, and usually only for a few minutes at a time. She is very critical of Peggy, especially when it comes to her cooking skills and grammar. She also seems to be immune to the effects of aging. In the season 9 episode "A Rover Runs Through It", the Hills visit Montana, and mother Platter somehow looks a lot younger than she did in the earlier episodes.

25. For many years, Nancy seemed to be quite fond of John Redcorn's 'treatments', and saw him regularly for his healing abilities. For what ailment did John Redcorn regularly see Nancy?

From Quiz 'King of the Hill' - Joseph and Nancy

Answer: Headaches

Whenever Nancy would suffer from one of her chronic 'headaches', which occurred about three times a week for 14 years, John Redcorn would be there to apply one of his miraculous treatments. Or so was Dale told. In reality, the two of them were carrying on a sordid affair. Everyone in the neighborhood knew about it except for Dale and Peggy Hill (who learned about it much later than the rest of her friends).

26. Obviously not willing to work for anyone else due to his paranoia, Dale has opened up his own lucrative business. What job does Dale proudly do for a living?

From Quiz 'King of the Hill' - Dale Gribble

Answer: Exterminator

Dale's business is called Dale's Dead-Bug, and his mode of transportation is his white Dodge Caravan, aka the 'Bugabago'. On the roof of his Bugabago is a large, ugly queen ant.

27. After divorcing his first wife, Cotton was married to a much younger woman with very limited intelligence. What is the name of this well-meaning but intellectually challenged lady?

From Quiz 'King of the Hill' - Cotton Hill

Answer: Didi

Didi is not the sharpest knife in the drawer, but she seems very friendly and sweet. She is actually the same age as Hank, verifiable by the fact that she attended kindergarten with him.

28. Luanne is an avid church-goer. With what Christian sect is Luanne affiliated?

From Quiz 'King of the Hill' - Luanne

Answer: Methodist

Indeed, Luanne is perhaps the most devoted religious person on the show. A Methodist, like the rest of the Hills, she often talks of her relationship with Jesus and Christian values, though she doesn't always practice what she preaches!

29. Peggy is, generally speaking, a normally proportioned woman. However, one area of her body is unusually large. Which part(s) would this be?

From Quiz 'King of the Hill' - Peggy Hill

Answer: Her feet

Peggy Hill has size 16 1/2 shoes, exceptionally large by any standard. Peggy's feet appear to be even larger than her husband Hank's. Though she is very embarrassed by her foot size, in one episode Peggy encounters a foot fetishist. Despite her horror directed at this individual, she eventually learns to accept her exceptionally large feet.

30. Hank's obnoxious, war-hero father Cotton is a frequent guest on the show. Hank's mother, who has been divorced from Cotton, has also appeared in several episodes. What is his mother's given name?

From Quiz 'King of the Hill' - Hank Hill

Answer: Tilly

Tilly Mae Hill was voiced in her first appearance by none other than country music superstar Tammy Wynette! In later episodes, she was voiced by Beth Grant and K. Callan. Tilly is a very sweet lady, quite the opposite of her ex-husband. She's fond of glass miniatures.

This is category 11571
play trivia = Top 5% Rated Quiz, take trivia quiz Top 10% Rated Quiz, test trivia quiz Top 20% Rated Quiz, popular trivia A Well Rated Quiz
new quizzes = added recently, editor pick = Editor's Pick editor = FunTrivia Editor gold = Gold Member

Teachers / educators: FunTrivia welcomes the use of our website and quizzes in the classroom as a teaching aid or for preparing and testing students. See our education section. Our quizzes are printable and may be used as question sheets by k-12 teachers, parents, and home schoolers.

 ·  All questions, answers, and quiz content on this website is copyright FunTrivia, Inc and may not be reproduced without permission. Any images from TV shows and movies are copyright their studios, and are being used under "fair use" for commentary and education.