FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Animals in The Simpsons Quizzes, Trivia and Puzzles
Animals in The Simpsons Quizzes, Trivia

Animals in 'The Simpsons' Trivia

Animals in 'The Simpsons' Trivia Quizzes

  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. TV Trivia
  6. »
  7. 'Simpsons' - Characters

Fun Trivia
5 quizzes and 65 trivia questions.
1.
  "The Simpsons" Obscure Characters - the Animals    
Multiple Choice
 10 Qns
All of these lesser-known characters are animals. This is all multiple choice.
Easier, 10 Qns, Fi B, Nov 06 06
Easier
Fi B
8630 plays
2.
  Spineless in Springfield   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
Come with me to Springfield and take part in the next stage of "Mike and Rowena's Invertebrate Inquizitions"! This quiz looks at some of the pesky invertebrates which have appeared in "The Simpsons". Enjoy!
Average, 10 Qns, doublemm, May 07 10
Average
doublemm gold member
5358 plays
3.
  Animals on 'The Simpsons'    
Multiple Choice
 10 Qns
Let's see how closely you've been watching 'The Simpsons'. This quiz tests your knowledge of animals that have appeared on the show.
Average, 10 Qns, kmria, Dec 31 05
Average
kmria
11755 plays
4.
  Homer's Ark   great trivia quiz  
Multiple Choice
 25 Qns
Hey there, cats and kittens! This is a 25-question quiz that features pets and other animal friends on "The Simpsons". (Source material found at www.snpp.com; originally compiled by Chip Page. Reproduced with permission.)
Average, 25 Qns, LadyCaitriona, Oct 17 11
Average
LadyCaitriona gold member
7023 plays
5.
  Santa's Little Helper    
Multiple Choice
 10 Qns
This quiz is about the Simpsons' family dog and the adventures he has gotten up to over the years. (From the TV show "The Simpsons".)
Average, 10 Qns, Fi B, Dec 15 03
Average
Fi B
5723 plays
trivia question Quick Question
Who is Mr. Teeny?

From Quiz ""The Simpsons" Obscure Characters - the Animals"




Related Topics
  Animals in Sports [Sports] (13 quizzes)

  Other Domestic Animals [Animals] (146 quizzes)

  Animals by Region [Animals] (199 quizzes)

  Animals for Kids [For Children] (319 quizzes)

  Animals in Idiom [Humanities] (41 quizzes)

  Animals in Kids Books [For Children] (17 quizzes)

  Animals in Movies [Movies] (50 quizzes)

  Animals in Songs [Music] (77 quizzes)

  Animals in the Title [Movies] (5 quizzes)

  Animals On TV [Television] (27 quizzes)

  Bible Plants and Animals [Religion] (38 quizzes)

  Famous Animals [Animals] (32 quizzes)

  Famous Animals [Entertainment] (125 quizzes)

  Harry Potter - Animals [For Children] (21 quizzes)

  Mixed Animals for Kids [For Children] (100 quizzes)

  Thematic Animals [General] (248 quizzes)


Animals in 'The Simpsons' Trivia Questions

1. What breed of dog is Santa's Little Helper?

From Quiz
Santa's Little Helper

Answer: Greyhound

He has a sleek tan/brown coat. He used to be a racing dog.

2. Episode 1F15, "Bart Gets an Elephant". What is the elephant's name?

From Quiz Homer's Ark

Answer: Stampy

Bart gets an elephant; hysterical hijinks ensue! But isn't that always the case? Bart wins Stampy in a KBBL radio contest.

3. What was the name of Bart's elephant?

From Quiz Animals on 'The Simpsons'

Answer: Stampy

From the aptly named 'Bart Gets an Elephant' episode in Season 5.

4. Where did the Simpsons get him from?

From Quiz Santa's Little Helper

Answer: Springfield Downs

This was in the first full-length "The Simpsons" episode, "Simpsons Roasting on an Open Fire". Bart had wasted all the Christmas savings getting his tattoo removed, and Homer didn't have his bonus from work. So they went to the Greyhound races and bet all their money on Santa's Little Helper, but ended up keeping the dog instead of winning money from him.

5. "She's the Fastest" was what?

From Quiz "The Simpsons" Obscure Characters - the Animals

Answer: Santa's Little Helper's girlfriend

In the episode "2 Dozen and One Greyhounds," Santa's Little Helper meets She's the Fastest at the Springfield Downs. She gets pregnant and has 25 puppies, which end up being sold to the evil Mr. Burns who wants to make them into a greyhound fur tuxedo.

6. Episode BABF09, "Saddlesore Galactica". What is the original moniker of Bart's race horse, Furious D?

From Quiz Homer's Ark

Answer: Duncan

Bart acquired Duncan at a local fair, where he was an abused animal actor. Deciding that a new image would keep Duncan from being intimidated by other horses, Bart changes Duncan's name to Furious D.

7. What was the name of Lisa's horse?

From Quiz Animals on 'The Simpsons'

Answer: Princess

From the 'Lisa's Pony' episode in Season 3.

8. In the episode, "Brake My Wife, Please", Principal Skinner announced that he had found two large yellow pearls inside of a giant clam. What do these "pearls" turn out to be?

From Quiz Spineless in Springfield

Answer: Bart's butt!

Also in this episode, Homer went overboard with car gadgets (e.g. a fax machine, DVD player and deep fryer) and accidentally drove into the sea due to obstructed vision. As a result, Homer's driving license was taken away and he became (even more) dependent on Marge, leading her to become resentful towards him. Homer later discovered the joys of walking and became fit, but was later immobilized by Marge, who ran him over with her car whilst carrying out Homer's errands. As the class and Principal Skinner recoiled in shock, Bart tried to swim away triumphantly, but was restrained by an octopus and beaten up by a sea turtle and hammerhead shark!

9. When Santa's Little Helper went to Obedience School, what celebrity provided the voice for the dog trainer?

From Quiz Santa's Little Helper

Answer: Tracey Ullman

This character was Emily Winthrop. "The Simpsons" originally began as a series of animated shorts on "The Tracey Ullman Show" during the 1980s.

10. How did we know Laddie?

From Quiz "The Simpsons" Obscure Characters - the Animals

Answer: Bart bought this dog with a credit card

Laddie, a super-dog, was bought with a credit card Bart acquired under the name of Santos L. Halper. When he didn't pay his bills, the repo guys came and asked for Laddie and Bart gave them Santa's Little Helper. He was upset with this and went and got his old dog back. He was renamed Sprinkles by Mr. Mitchell.

11. Episode BABF08, "The Mansion Family". Another furious pet! What was the name of Mr. Burns' monkey?

From Quiz Homer's Ark

Answer: Furious George

Furious George and another monkey engage in a fight when Homer sails Mr. Burns' yacht into international waters.

12. What did Homer name the big possum that was living in the fire extinguisher compartment on the Springfield Monorail?

From Quiz Animals on 'The Simpsons'

Answer: Bitey

From Season 4's 'Marge vs. the Monorail' episode, written by Conan O'Brien. A very funny homage to 'The Music Man'.

13. Homer is well known for fighting dirty and even used starfish as "death stars" whilst fighting Bart's sponsor from the Big Brother programme whilst at the Springfield aquarium. What was Bart's sponsor's name?

From Quiz Spineless in Springfield

Answer: Tom

After failing to pick Bart up from a soccer game, Homer fell out of favour with Bart, who went as far as to claim that he had no father. As a result, the Big Brother programme provided Bart with Tom, a Navy pilot who took him on many entertaining trips (e.g. motorbike riding and hand-gliding). Homer soon discovered this and attempted to get even with Bart by getting a "little brother" from the same agency. This boy was named Pepi. Homer and Tom began to fight at the Springfield aquarium and this spilled out into the town centre, where Homer fell and injured his spine on a fire hydrant. In the end, Tom and Pepi were paired up by Bart to be "brothers".

14. Santa's Little Helper had a girlfriend, She's the Fastest. How many puppies did she give birth to?

From Quiz Santa's Little Helper

Answer: 25

Hence the title of the episode: "2 Dozen and One Greyhounds". These puppies were given away to Mr Burns, who wanted to make a greyhound fur tuxedo out of them. Bart and Lisa saved the puppies.

15. Episode 7G04, "There's No Disgrace Like Home". In this episode it is revealed that Springfield's canine cop's name is?

From Quiz Homer's Ark

Answer: Bobo

The dog shares his name with Mr. Burns' old teddy bear from 1F01 "Rosebud".

16. When Santa's Little Helper is replaced with Laddie, he's adopted by a blind man. What did the blind man re-name him?

From Quiz Animals on 'The Simpsons'

Answer: Sprinkles

From 'The Canine Mutiny' episode in Season 8.

17. After an illness arrived in Springfield, the people demanded a cure. Being told that anything given to them would only be a placebo, they went in search of said placebo. Which invertebrates did they find whilst searching?

From Quiz Spineless in Springfield

Answer: Killer bees

After opening a crate in a nearby truck, a swarm of killer bees emerged and the crowds fled. The disease originally arrived in cardboard boxes which contained "Juice-Looseners" - a product advertised by Dr. Nick Riviera and Troy McClure. As Marge frantically attempted to cater to her ill family, she became over-stressed and was found to have stolen a bottle of bourbon from the Kiwk-E-Mart. After taking Marge's measurements (8' 6"), Apu pressed charges and landed Marge in jail. The town soon descended into chaos in the absence of Marge and demanded her release.

18. Bart applied for a credit card under Santa's Little Helper's name. What was the name that appeared on the actual card?

From Quiz Santa's Little Helper

Answer: Santos L. Halper

Bart bought many things with this card, including another dog, Laddie. He just didn't realise that he would have to pay back all of the money he had charged on the card.

19. General Sherman was in an episode as?

From Quiz "The Simpsons" Obscure Characters - the Animals

Answer: The catfish at Catfish Lake

Homer and Marge go to a marriage counseling weekend with the church and Homer is determined to catch the fish that the locals at the petrol station talk about.

20. Episode AABF14, "Simpsons Bible Stories". God's unicorn was named what?

From Quiz Homer's Ark

Answer: Gary

21. As a Hindu, Apu Nahasapeemapetilon believes in reincarnation. Which invertebrate does Apu claim he will be in his next life?

From Quiz Spineless in Springfield

Answer: A tapeworm

In this episode ("The Sweetest Apu"), Manjula demanded a divorce after finding out that Apu slept with the "Squishee girl" (called Annette). Apu later contemplated suicide, telling Homer that in his next life he will become a tapeworm and, after that, Lorne Michaels. We also learn that in past lives, Apu has been a snake, a tiger, and a goat with a hat! Manjula and Apu were brought together by a marriage arranged by their parents when they were children. Manjula gave birth to octuplets.

22. Episode 7F24, "Stark Raving Dad". Lisa recalled a pet named Snuffy in this episode, who had unfortunately gone to pet heaven. What type of pet was Snuffy?

From Quiz Homer's Ark

Answer: Hamster

The second verse of Lisa's poem begins, "I had a hamster named Snuffy. He died, he died."

23. What was the name of Homer's Helper Monkey?

From Quiz Animals on 'The Simpsons'

Answer: Mojo

From the Season 9 'Girly Edition' episode. "Pray for Mojo"

24. After eating expired ham from the Kwik-E-Mart, Homer demanded an explanation, but was quickly appeased by what type of seafood?

From Quiz Spineless in Springfield

Answer: Shrimp

The expiration date was scribbled out by Apu and placed on the bargain rack, where it was quickly snapped up by Homer. Homer was taken to hospital and was told that the cause of his illness was either the ingestion of spoiled food, or a voodoo curse, at which point Patty and Selma revealed a doll of Homer and claimed, "Hey, we've just been working the eyes". After being offered 5 pounds of frozen shrimp, Homer claimed that it wasn't frozen at all and that it smelled funny, but he then accepted the offer of a further 5 pounds. Predictably, Homer became even more ill and, undercover, later revealed the poor condition of the Kwik-E-Mart, causing Apu to lose his job.

25. Bart once tried to put someone or something in a matter transporter, and Santa's Little Helper jumped on it and they both went in. Who or what was the other thing?

From Quiz Santa's Little Helper

Answer: Snowball II

In "Bart vs. Fly" in one of the Halloween specials, Bart tried to put the cat in the transporter Homer bought from Professor Frink for 35 cents (thanks to zoniegrl4eva for this info). Santa's Little Helper jumped on top of her and it resulted in a catdog ('Twice the pet and none of the mess') and an animal with two behinds ('Ew. You can be Lisa's').

26. Episode 7G01, "Two Cars in Every Garage, Three Eyes on Every Fish." The three-eyed fish in question was called what?

From Quiz Homer's Ark

Answer: Blinky & Blinkie

Blinky reappears in 7G03, "Homer's Odyssey".

27. What is the name of Mr. Burns' fighting monkey?

From Quiz Animals on 'The Simpsons'

Answer: Furious George

From the 'Mansion Family' episode in Season 11.

28. Referring to his next life, which invertebrate did Bart plan to become, before burning the local school to the ground?

From Quiz Spineless in Springfield

Answer: A butterfly

The flash-forward in this episode depicted Bart holding a can of "gas" and the police dragging Principal Skinner away, assuming that he was responsible for the fire. Skinner exclaimed, "But I didn't burn the school down. It was the butterfly, I tell you, the butterfly!" To which Chief Wiggum replied, "He's crazy, boys. Get the taser." Bart ended this scene with the classic line, "Nobody ever suspects the butterfly." Bart told Lisa this whilst trying to comfort her over the loss of "Bleeding Gums" Murphy - her fellow jazz saxophonist.

29. What food did Homer feed the dog when he was trying to make money from grease?

From Quiz Santa's Little Helper

Answer: Bacon

This is in the episode "Lard of the Dance". Marge thinks that the dog has eaten enough bacon because his stomach is bloated and he lies, whimpering on the kitchen floor.

30. Sir Oinks-A-Lot was what?

From Quiz "The Simpsons" Obscure Characters - the Animals

Answer: Springfield A & M's mascot

When Homer had to go back to college because he was grossly incompetent, he ended up scheming to get back at that 'crooked' Dean Peterson. He organises for him and his nerd friends to kidnap the opposing college's mascot.

This is category 8597
play trivia = Top 5% Rated Quiz, take trivia quiz Top 10% Rated Quiz, test trivia quiz Top 20% Rated Quiz, popular trivia A Well Rated Quiz
new quizzes = added recently, editor pick = Editor's Pick editor = FunTrivia Editor gold = Gold Member

Teachers / educators: FunTrivia welcomes the use of our website and quizzes in the classroom as a teaching aid or for preparing and testing students. See our education section. Our quizzes are printable and may be used as question sheets by k-12 teachers, parents, and home schoolers.

 ·  All questions, answers, and quiz content on this website is copyright FunTrivia, Inc and may not be reproduced without permission. Any images from TV shows and movies are copyright their studios, and are being used under "fair use" for commentary and education.